Set Dinner
🎃每份set dinner都有一碗南瓜湯,暖笠笠又夠濃稠,甜甜地好creamy,飲完暖胃又舒服~🍞餐前麵包面頭加咗少量百里香同蒜蓉牛油,烤得香噴噴,咬落好鬆軟😍單食或點湯都一流👍🏻🥗Caesar Salad新鮮爽脆,醬汁creamy得嚟唔會太重,份量啱啱好做開胃前菜☺️🐂Flat Iron Steak (配阿根廷醬同黑胡椒醬)
Flat Iron Steak揀咗Medium,煎得啱啱好,保持到肉嘅嫩同juicy,切開仲見到粉嫩嘅肉色🤩肉味濃而不柴☺️配咗阿根廷醬酸酸地幾開胃;黑胡椒醬就濃郁得嚟帶微辣,兩款醬都同牛扒好夾😍🐖BBQ Baby Back Pork Ribs
BBQ豬肋骨份量多到嚇親🤣切開晒有成11件😂2個人食1份都夠晒🙈肉質好嫩,用叉輕輕一撕就散開,骨邊嘅肉仲帶點咬口,唔會太乾☺️BBQ醬甜中帶微辣,塗得均勻,食落好juicy又夠味,啖啖肉🥰🍰開心果芝士蛋糕
最後加咗$68試開心果芝士蛋糕,蛋糕表面落左開心果醬,質地好滑身,開心果醬香濃,甜度剛好☺️底部有少少似nutella嘅朱古力餅底,感覺幾特別!
Set Dinner
餐包

Fresh  Caesar  Salad

🐂Flat Iron Steak (配阿根廷醬同黑胡椒醬)

🐖BBQ Baby Back Pork Ribs

🍰開心果芝士蛋糕

餐包
Fresh  Caesar  Salad
  • Fresh Caesar Salad
🌟La Moo Moo's🌟係灣仔嘅樓上扒房🥩,內裝充滿情調,氣氛良好🥰,食物有水準,係約會嘅好地方😘!🌟Dinner Set $388/位套餐包括沙律、餐包、餐湯、主菜及飲品!🥗凱撒沙律菜葉新鮮爽脆,唔錯!🍞自家製百里香蒜蓉牛油餐包自家工房出品嘅麵包,每天新鮮製造,特別鬆軟!♨️是日餐湯粒粒口感嘅蘑菇濃湯,好香,而且好好飲!🥩230g美國平鐵牛扒烤至外面金黃,入面粉嫩嘅誘人狀態!火候同埋調味都係完美,肉質軟淋可口,肉味香郁!🐟挪威三文魚腩配奶油大蒜醬香煎至魚皮香口,魚腩夠肥美!配搭嘅醬汁有效提升鮮味!☕茉莉花茶|檸檬水

🌟Dinner Set $388/位
套餐包括沙律、餐包、餐湯、主菜及飲品!

🥗凱撒沙律

菜葉新鮮爽脆,唔錯!

🍞自家製百里香蒜蓉牛油餐包

自家工房出品嘅麵包,每天新鮮製造,特別鬆軟!

♨️是日餐湯

粒粒口感嘅蘑菇濃湯,好香,而且好好飲!

🥩230g美國平鐵牛扒

🐟挪威三文魚腩配奶油大蒜醬

香煎至魚皮香口,魚腩夠肥美!配搭嘅醬汁有效提升鮮味!

☕茉莉花茶|檸檬水
2025-04-22 0 浏览
港島我比較鍾情灣仔,可能有小區味道吧,我也不知道原因。晚上來灣仔吃飯也不錯,與午市比較,有不一樣的風景。這餐廳現在叫The Prime House。見到Logo就知道主打牛肉,適合牛肉愛好者。不吃牛的也有其他選擇,所以不同口味的朋友也可以在這裡一起用餐歡聚。我們每人叫了一個Dinner Set($388@)。每個套餐包含3個Starter,1個Main及1杯餐飲。Starter有是日餐湯,是晚餐湯是磨菇忌廉湯,口感香滑,蘑菇味濃。餐包是自家製,味道很驚豔,新鮮鬆軟。凱撒沙律以拌好,有脆口麵包粒外,還附帶剛熟的雞蛋。吃過3個Starter後,已經有點飽,份量十足,但我仍然期待Main Dish。他點了230g美國平鐵牛扒配阿根廷青醬。牛扒3成熟,裡面的肉粉嫩,口感剛好有肉汁,肉味香濃,配上帶點酸辣的青醬,提升牛肉香味而不膩。伴菜粗薯香脆,薯仔味濃。我點了挪威三文魚配奶油大蒜醬,三文魚比想像中大,外皮香脆,魚肉嫩滑。魚下的薯蓉香滑而不膩,和三文魚是絕配,調味出色。最後以檸檬茶和茉莉花茶作結,解渴又可幫助消化。服務值得一讚,細心建議客人牛扒的熟度,又注重客人意見,態度誠懇。以上價格需另加一服

餐包是自家製,味道很驚豔,新鮮鬆軟。
凱撒沙律以拌好,有脆口麵包粒外,還附帶剛熟的雞蛋。

他點了230g美國平鐵牛扒配阿根廷青醬。
伴菜粗薯香脆,薯仔味濃。

最後以檸檬茶和茉莉花茶作結,解渴又可幫助消化。

以上價格需另加一服務費
2025-04-18 0 浏览
無意中發現呢間灣仔樓上扒房,燈方偏暗幾有氣氛,座位寬敞,店員超級Friendly,同朋友吹咗成晚水坐得幾舒服🥰🔸Dinner Set ($388@)(Starters + Main + Set Drink)▫️是日餐湯配自家製百里香蒜蓉牛油色餐包👉🏻當日係南瓜湯🎃,質地濃郁幼滑,保留咗南瓜薯蓉去增加口感😋而最值得一提係個湯真無常好清甜,完全食到南瓜嘅鮮味🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️凱撒沙律🥗👉🏻 沙律菜好新鮮,除咗芝士同流心蛋,仲加入咗煙肉碎同麵包糠,口感層次豐富🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️230g 美國平鐵牛扒 👉🏻牛扒叫咗五成熟,一切開顏色超粉嫩,熟度控制得啱啱好🤭食落牛味重,口感軟嫩,咬落仲好Juicy🤗伴碟薯條炸到金黃色,外脆內軟🥰⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️美國德州秘製醬豬肋骨🐷👉🏻 豬肋骨燒到外面香脆,肉質好腍好易就切得開☺️燒烤醬鹹甜度Balance 得好好,最重要係豬肋骨內內外外都醃得超入味!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️紐約芝士蛋糕配開心果醬🍰(+$69)👉🏻 蛋糕質感都幾挺身,口感綿密細滑,芝士味濃郁,餅底帶牛油香😛面層嘅開心果醬都幾有驚喜!開心果味突出得嚟又唔會太甜,整體非常之夾~⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️茉莉花茶——————評分:8

🔸Dinner Set ($388@)
(Starters + Main + Set Drink)

▫️是日餐湯配自家製百里香蒜蓉牛油色餐包

▫️凱撒沙律🥗

▫️230g 美國平鐵牛扒

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️美國德州秘製醬豬肋骨🐷

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️紐約芝士蛋糕配開心果醬🍰(+$69)

▫️茉莉花茶

——————
評分:8/10
平圴消費:~$465

2025-04-17 0 浏览
今日與友人共進晚餐,沒想過的高質素!🍄 特濃蘑菇湯一上枱就聞到濃郁松露及蘑菇香!完全感受到用大量蘑菇打碎而成,蘑菇保留顆粒感,飲完即刻想再Encore!🍞 自家製百里香蒜蓉牛油餐包熱辣辣上枱仲冒煙!外皮脆到「咔嚓」聲,微微蒜香牛油滲入軟熟包心,店主稱有自家工場製包👍🏻🥗 凱撒沙律沙律菜爽脆配合帕爾馬芝士碎鹹而香,仲有蛋黃醬+脆煙肉!🥩 230g 美國平鐵牛扒 用店家Signature 「小菜刀」切落去肉汁像漸流,焦脆外皮鎖住粉紅肉心,牛味濃到有牛的靈魂,輕輕鹽巴已經滋味無比!🍰 紐約芝士蛋糕配開心果醬看似平凡的芝士蛋糕壓軸登場,開心果醬堅果醬極為香又超濃郁,甜鹹交織停唔到口!✨店員會按節奏上菜,保持菜式最佳狀態總括而言,味道相當出色,每個細節都做得很好,值得推薦!
今日與友人共進晚餐,沒想過的高質素!

🍄 特濃蘑菇湯

🍞 自家製百里香蒜蓉牛油餐包

🥗 凱撒沙律
沙律菜爽脆配合帕爾馬芝士碎鹹而香,仲有蛋黃醬+脆煙肉!

🥩 230g 美國平鐵牛扒

🍰 紐約芝士蛋糕配開心果醬

✨店員會按節奏上菜,保持菜式最佳狀態

總括而言,味道相當出色,每個細節都做得很好,值得推薦!
2025-04-13 0 浏览
好耐冇幫襯灣仔嘅la moo moo’s,原來已經搖身一變,成為The Prime House!一踏入餐廳,環境靚,又有大玻璃窗。燈光柔和,氣氛親切優雅,坐低即刻覺得放鬆。晚市套餐$388,有齊湯、沙律同超香嘅百里香蒜蓉牛油包。蘑菇菇湯非常香濃,嗰個牛油包一咬落去,蒜香同香草味突出,暖笠笠嘅口感真係叫人忍唔住一啖接一啖。主菜有10款選擇,我哋揀咗230g嘅美國平鐵牛扒同挪威三文魚腩配奶油大蒜醬。牛扒煎得啱啱好,肉質嫩滑又多汁,切開仲有陣陣肉香,配埋薯條入口超滿足!三文魚腩更加係驚喜,厚身肥美得來入口即化,奶油大蒜醬濃而不膩,仲有薯蓉襯到絕。飲品我哋叫咗熱檸檬茶,清新嘅檸檬味同主菜好夾,飲完仲有種舒爽感。最讚嘅係服務!經理好親切咁了解我哋口味,推介咗幾款菜,態度真誠。又好細心,成晚笑臉迎人,仲會主動問客人食物滿唔滿意,感覺好似同朋友食飯咁自然。整體黎講,The Prime House無論環境、食物定服務都滿分,下次一定會再去試其他主菜!

2025-04-11 91 浏览
呢排發掘到好多抵食浪漫餐廳,就算個股市跌左咁多都好,起碼都有個地方又平又食得好。呢間餐廳放曬玫瑰花又有火爐,氣氛真係一流,約會都唔會失禮。最重要係dinner set只係$388,份量仲要好大份,女仔分分鐘會食唔曬呀。先食凱撒沙律,跟住就有自家製百里香蒜蓉牛油餐包同南瓜湯,自家製餐包整得不錯喔,食到呢度我已經飽左一半 🤣。挪威三文魚腩配奶油大蒜醬主菜之一揀左三文魚,估唔到咁大件又厚,入面魚肉煮到啱啱好好嫩滑,三文魚腩下面墊有大量薯蓉,薯蓉打到好幼滑。280g美國安格斯肉眼扒浪漫晚餐就梗係要鋸扒,叫左5成熟煮得剛好,鍾意肉眼扒重d肉味又唔會韌

呢間餐廳放曬玫瑰花又有火爐,氣氛真係一流,約會都唔會失禮

挪威三文魚腩配奶油大蒜醬

280g美國安格斯肉眼扒
2025-04-02
2025-04-07 184 浏览
最近我去灣仔的 Prime House 食晚餐,真係超值,只需 $388,而且環境好舒服好有feel😌 Come套餐包咗當日餐湯,自家製百里香蒜蓉牛油餐包同凱撒沙律,仲有主菜、同飲品😎今日是日餐湯係南瓜湯,濃郁又滑,甜甜的味道好好飲。然後係百里香蒜蓉牛油餐包,外脆內軟,香味四溢,搭配南瓜湯一齊食,真係好正🤤凱撒沙律新鮮又好味,生菜脆脆的,搭上經典凱撒醬,再加埋香脆培根同帕瑪森芝士🥗 主菜我哋揀咗 230g 嘅美國平鐵牛扒,仲可以揀三種醬,阿根廷青醬、黑胡椒醬或者洋蔥醬。我選咗阿根廷青醬,味道清新,完美match 咗牛扒的鮮味。牛扒外面焦香,入面嫩滑,medium熟度剛剛好,加啲海鹽提升咗肉味,肉食者一定會愛😌甜品方面,我哋揀左心太軟配雲呢拿雪糕,賣相好靚,心太軟外脆內軟,搭配滑滑嘅雪糕,真係一個完美收尾🤤總括來講,灣仔 Prime House 嘅晚餐套餐性價比超高,菜品質素高,每道菜都好好味,絕對值得再去!如果想食好又唔貴,Prime House 真係一個唔錯嘅選擇😎

我哋一行十人幫朋友慶生. 老闆全個晩上細心照顧我地嘅所有需要. 服務態度媲美高級酒店. 食物質素亦高! 佢哋自家製餐飽勁有驚喜!! 蘑菇湯好似用咗5804粒蘑菇整出嚟咁濃…牛扒嘅牛味出!老闆更貼心咁準備一張”吉”嘅錄音生日咭比我地簽名送俾個生日朋友,又好主動成日幫我地影相!! 講真而家好難得可以搵到個無時限,食物同服務質素高,價錢合理嘅地方!! 希望大家支持香港小店! 鼓勵佢哋支持落去!! 我第一次響OpenRice 為餐廳寫comment!
  • Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak
  • Home-made Bread Roll
  • 蘑菇湯
2025-03-20 485 浏览
最近去了一直想試既灣仔的 **La Moo Moo’s Steak and Fries**,專門試了他們的牛扒和豬仔骨,整體感覺真係不錯,有驚喜也有一點小瑕疵。先說牛扒,肉質非常嫩,點了中等熟度(Medium),剛剛好沒有過熟,還保留了肉汁。香草牛油的搭配提升了整個風味,醬汁也不會太搶戲,讓牛肉的原味完整呈現。不過,邊緣稍微有點筋,切起來略費力。至於豬仔骨,是這次的亮點。用秘製醬汁慢火烤製,口感軟嫩入味,骨肉輕鬆分離,甜中帶鹹的醬汁非常開胃。搭配的薯條金黃香脆,外酥內軟,顯得很用心。餐廳環境舒適,服務態度友好,價格在灣仔算是合理。整體來說,牛扒有改進空間,但豬仔骨值得推薦,下次還想帶朋友來試其他菜式!

2025-02-10 1081 浏览
餐廳係以美式扒房嘅裝修風格為主仲有個超逼真嘅電子壁爐🔥 暖笠笠嘅火光一照,好似即刻穿越到美國嘅小鎮餐館咁,氛圍感直飆滿分💯前菜嘅沙律🥗新鮮到好似啱啱從菜園子裡面跳到碟上面咁,各種蔬菜搭配得啱啱好餐包🍞外皮烤到金黃酥脆,入邊就好鬆軟番茄湯🍅每一啖都可以feel到係新鮮番茄嘅原汁原味【美國安格斯肉眼🥩】食起身,肉嫩到好似喺個嘴入面跳舞💃搭配嘅土豆泥,綿密細膩、奶香濃郁,我單方面宣布,我同呢個土豆泥鎖死咗🥔【美國德州秘制燒醬豬肋骨🍖】調味鹹香適中,完美咁將豬肋骨嘅鮮美襯托出嚟一大啖肉咬落去嘅滿足感,邊個明啊!!我邊食邊諗:呢啲邊度係豬肋骨,簡直就係快樂源泉啊🐷
餐廳係以美式扒房嘅裝修風格為主

餐包🍞外皮烤到金黃酥脆,入邊就好鬆軟
番茄湯🍅每一啖都可以feel到係新鮮番茄嘅原汁原味

【美國安格斯肉眼🥩】

【美國德州秘制燒醬豬肋骨🍖】
調味鹹香適中,完美咁將豬肋骨嘅鮮美襯托出嚟

2024-12-30 1940 浏览
一直想來這間隱世扒房試試這裡的牛扒,終於約到朋友來吃。這裡位於灣仔軒尼詩道樓上舖,地點十分便利。打開電梯門,已經被那美式懷舊風格吸引。店內掛滿不同歌星的照片,還有逼真火爐的特色牆,配上昏暗的燈光和背景音樂,份外有格調,也讓人感到放鬆。這裡的音樂選擇也很貼心,不會太吵鬧,剛好能夠讓人享受美食的同時,也能輕鬆地交談。 餐枱上有個跟logo一樣的小刀,十分別致。晚餐有$398的 set dinner,前菜包括餐湯、餐包和凱撒沙拉,主菜有四款選擇分別是平鐵牛扒、安格斯肉眼扒、豬肋骨和黑松露蘑菇意粉,配菜可選薯條、薯蓉或烤西蘭花。 是日餐湯是香草蕃茄濃湯,蕃茄湯酸甜適中,每一啖都充滿濃郁的番茄香氣,相當暖心暖胃。餐包外皮微脆,內裡柔軟,沾上濃湯十分美味。 凱撒沙律新鮮爽口,生菜脆嫩。 接著便是230g平鐵牛扒,選用美國Prime安格斯牛扒,品質自然有保證。牛扒是厚厚的一塊,外觀非常誘人,表面煎得金黃酥脆,香氣四嗌。牛扒的熟度也掌握得非常精準,我點的是五成熟,切開牛扒後,可以看到裡面呈現完美的粉紅色,肉汁豐富,肉味也是十分濃郁。這裡提供幾種

凱撒沙律新鮮爽口,生菜脆嫩。

接著便是230g平鐵牛扒,選用美國Prime安格斯牛扒,品質自然有保證。牛扒是厚厚的一塊,外觀非常誘人,表面煎得金黃酥脆,香氣四嗌。牛扒的熟度也掌握得非常精準,我點的是五成熟,切開牛扒後,可以看到裡面呈現完美的粉紅色,肉汁豐富,肉味也是十分濃郁。這裡提供幾種不同的醬汁選擇,我選了Chimichurri Sauce,濃郁的青醬汁與牛扒是perfect match,讓人一試難忘。

另一主菜是美國德州秘製燒醬豬肋骨,是我十分喜愛的菜式。豬肋骨份量相當大,肉質鮮嫩多汁,經過長時間烤焗,輕輕一按已經能分開骨頭上的肉。秘製燒醬絕對是這道菜的靈魂,濃郁的醬汁滲透每一啖肉,可以感受到豐富的煙熏香味和層次分明的口感,讓人一口接一口。

另外,值得一提的是,這裡的配菜是任食的,對食量大的人來說簡直是福音。我點了薯條和薯蓉,薯條酥脆,薯蓉綿密香滑,十分順滑。

最後加$69點了我最愛的New York Cheesecake,為這頓晚餐畫上圓滿的句號。
2024-12-30 1702 浏览
La Moo Moo' s Steak and Fries地址:灣仔軒尼詩道239號18樓想不到La Moo Moo’s Stick and Fries這麼味美,朋友果然無介紹錯!套餐有是日例湯 - 蕃茄湯。以新鮮蕃茄為基底,加入洋蔥、大蒜和香料,煮至濃稠。湯品口感滑順,酸甜適中。而凱撒沙拉醬料味道濃郁,使得整道沙拉更加美味。特製百里香蒜蓉牛油餐包,內含香濃的牛油和蒜蓉,並撒上新鮮的百里香。經過烘焙後,外皮金黃酥脆,內部則柔軟鬆 fluffy。美國德州秘製燒醬豬肋骨用慢火燒烤,並用特製的燒醬醃製,醬汁口感香甜、微辣,讓肋骨肉質更加嫩滑。平鐵牛扒肉質結實且富有嚼勁。這道菜通常選用優質的牛肉,經過腌製後在高溫下快速煎烤,保持肉汁,外焦內嫩。酥脆的薯條是經典的配菜,它們外脆內軟,與肉類搭配,增添口感的層次感。土豆泥蒸熟的馬鈴薯搗成泥,並加入奶油、鮮奶和調味料。這種綿密的口感能夠中和肉類的油膩感。
La Moo Moo' s Steak and Fries
地址:灣仔軒尼詩道239號18樓

而凱撒沙拉醬料味道濃郁,使得整道沙拉更加美味。

2024-12-28 1297 浏览
慶幸在灣仔上班,有很多好西!這次跟朋友試試La Moo Moo’s Steak and Fries,一人一個套餐,無論從前菜到主菜,每道菜品都展現廚師的用心與創意。套餐的開場是是日例湯。這道蕃茄湯品清淡而不失風味,湯底濃郁,配料新鮮,讓人一口接一口。每一口都能感受到廚師對食材的講究,特別是那一絲絲的香氣,讓人感到舒適。而我們每人亦有特製的百里香蒜蓉牛油餐包。牛油餐包外酥內軟,散發著誘人香氣。百里香的清新與濃郁的蒜蓉相得益彰,搭配香滑的牛油,每口都像享受獨特風味。跟接下來的是經典的凱撒沙拉,鮮脆的生菜與濃郁的沙拉醬相互交融,還有香脆的麵包丁增添口感。這道沙拉既清新又富有層次感,讓人感受到健康與美味的完美結合。主菜部分,我們選了平鐵牛扒。牛扒煎至完美的七分熟,肉質鮮嫩多汁,外皮微焦,內裡卻保持著豐富的肉汁。搭配的醬汁更增添不少風味,讓牛扒的美味得以升華。另一道讓人垂涎的主菜是美國德州秘製燒醬豬肋骨,肋骨的肉質軟嫩、味道濃郁,燒醬的甜中帶點微辣,每一口都彷彿在品味獨特風情,令人陶醉其中。作為配菜,我們分別選了Golden Fries和Mashed Potato。Golden Fries金黃酥
作為配菜,我們分別選了Golden Fries和Mashed Potato。Golden Fries金黃酥脆,完美的炸至金黃,外脆內軟,讓人欲罷不能。Mashed
Potato則絲滑綿密,搭配上豐富的奶香,令用餐的十分完美。
Lo Moo Moo's Steak and Fries
地址:灣仔軒尼詩道239號18樓
2024-12-24 1127 浏览
今晚找了一問灣仔隱世好餐廳來幫朋友慶祝生日,叫名「La Moo Moo's Steak and Fries」,它位於灣仔巿中心18樓,方便到達之餘還可以遠離鬧市的嘈吵,而且裏面已在昏暗的浪漫環境下佈置了聖誕氣氛的裝飾,而且座位不擁塞,有一個很好的體驗!我們分別點了「平鐵牛扒套餐」及「美國德州秘製燒醬豬肋骨套餐」,配上份量不少的沙律、餐包及蕃茄香草湯,而最吸引是每個套餐可以 3選1 薯條/ 薯蓉/ 烤西蘭花(另加$50),真是非常抵食呀!一定會夠你飽,哈哈!最後來一個濃郁芝士味的紐約芝士蛋糕,快快樂樂地為好友簡單地慶祝生日XD