位於灣仔軒尼詩道嘅 ʟᴀ ᴍᴏᴏ ᴍᴏᴏ's sᴛᴇᴀᴋ ᴀɴᴅ ғʀɪᴇs 出左灣仔地鐵站行一條大直路約5分鐘就到,地點都算方便就腳。晚上到訪室內燈光暗暗地幾有情調,擺放左酒櫃同電子壁爐,配上柔和音樂氣氛幾好。-🍴sᴇᴛ ᴍᴇɴᴜ $𝟹𝟾𝟾🍴-🔸sᴛᴀʀᴛᴇʀ西餐嘅例牌前菜離不開餐湯、餐包、沙律。是日例湯係西蘭花忌廉湯,口感濃厚順滑,身為愛湯之人表示滿意。餐包絕對係誠意滿滿,第一次遇到餐廳會將中間開邊烘至香脆,配以自家秘製肉桂牛油幾特別,比平時食開嘅牛油餐包多左一份肉桂香氣無咁普通。ᴄᴀᴇsᴀʀ sᴀʟᴀᴅ 大大碟翠綠清新又開胃,配上溏心蛋加脆脆麵包粒唔會太單調。-🔸ᴍᴀɪɴsɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ 𝟷𝟶ᴏᴢ ᴘᴜʀᴇ ʙʟᴀᴄᴋ ᴀɴɢᴜs ɴᴢ ʀɪʙᴇʏᴇ sᴛᴇᴀᴋ雖然主食選擇有好幾款,不過睇店名都知必試牛扒🥩叫咗五成熟剛剛好,已經切好咗一片片嘅肉眼扒上枱時仲係粉嫩粉嫩的,肉質纖維感較重屬有咬口類型,感覺唔會太肥膩,配上自選醬汁更添美味。牛扒刀造型別緻,打卡一流✨幼薯條炸得金黃、外脆內軟,仲可以無限添加😈-🔸ɪᴄᴇᴅ ʟᴇᴍᴏɴ ᴛᴇᴀ
🍴sᴇᴛ ᴍᴇɴᴜ $𝟹𝟾𝟾🍴
🔸sᴛᴀʀᴛᴇʀ
西餐嘅例牌前菜離不開餐湯、餐包、沙律。
🔸ᴍᴀɪɴ
牛扒刀造型別緻,打卡一流✨
幼薯條炸得金黃、外脆內軟,仲可以無限添加😈
🔸ɪᴄᴇᴅ ʟᴇᴍᴏɴ ᴛᴇᴀ