Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-26 193 浏览
很久沒幫襯這間韓國店,這次來到很有驚喜!!!室內裝修舒服,行韓風設計,地方闊落,座位不會擠迫。而且平日六點前更有七折優惠,食物大件、好食、價錢親民!!兩個人點了四樣食物,加一個米酒,都抱着肚走~驚喜二重奏是美國安格斯肉眼和原味炸雞。安格斯肉眼是用石燒呈上,賣相一百分,食落都不會乾柴。特別推薦麥芽啤酒蝦,蝦大大隻而且彈牙!!還有很多炸薯角~米酒兩個人飲剛剛好,香蕉味重,酒精濃度沒有很高,不怕飲醉~食完飯當然要食個甜品,芒果雪冰冰真的是用芒果牛奶(?)做冰,所以入口是有淡淡的芒果味,芒果也不會酸~最後必須要講,平日六點前結賬有七折優惠!!!原本我們沒注意,見到最後賬單$540,真的覺得很划算~▫️ 驚喜二重奏$228▫️麥芽啤酒蝦$128▫️鮮蝦沙律$108▫️香蕉米酒$158▫️鮮芒果雪冰$78

芒果雪冰

2023-05-23
  • 麥芽啤酒蝦
  • 驚喜二重奏
2023-05-25 82 浏览
Yadllie Plate 야들리애플래이트 旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓旺角兆萬中心 上三層扶手電梯,然後喺第三層搭lift上去11樓裝修簡約得來又有打卡位 可以同朋友喺門口影張大合照先側邊近窗都係卡位 日照光充足 夜晚見佢哋善用黃光暖色系。 係另一個感覺今日同朋友嚟 晏就尼可以慢慢食 大家今日都day offQR code落單 點左份 驚喜二重奏 $228簡單啲來講係燒牛肉眼扒+炸雞 + 沙律菜雙重高壓油炸技術 炸粉果層薄薄地 唔會浪費quota狂食炸粉落肚反而薄薄地炸得好香脆 鹹鹹地醃製得幾好 絕對唔會外面有味,裏面淡淡無味牛肉眼上枱時已經五成熟 另外有塊熱辣辣嘅鐵板 想要幾成熟,自己再慢慢燒鮮蝦沙律 $108原隻鮮蝦比較乾身,反而口感幾好, 已經幫你搣走晒蝦殼沙律菜,配合些少蘋果醋,酸酸甜甜非常開胃韭菜青瓜絲生菜,仲有脆卜卜嘅脆片藍莓乳酪沙冰 $58乳酪冰沙 消暑解渴涼浸浸 甜到啱啱好如有特別需要自己喺QR code落單時請選擇
Yadllie Plate 야들리애플래이트
旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓

裝修簡約得來又有打卡位 可以同朋友喺門口影張大合照先
今日同朋友嚟 晏就尼可以慢慢食 大家今日都day off
QR code落單 點左份 驚喜二重奏 $228
簡單啲來講係燒牛肉眼扒+炸雞 + 沙律菜

鮮蝦沙律 $108
原隻鮮蝦比較乾身,反而口感幾好, 已經幫你搣走晒蝦殼
沙律菜,配合些少蘋果醋,酸酸甜甜非常開胃
韭菜青瓜絲生菜,仲有脆卜卜嘅脆片

藍莓乳酪沙冰 $58
乳酪冰沙 消暑解渴涼浸浸 甜到啱啱好
如有特別需要自己喺QR code落單時請選擇
2023-05-25 67 浏览
過幾日就出發去韓國旅行,呢排係咁做資料蒐集,搵韓國餐廳搵到肚餓😆忍唔住要喺香港食餐炸雞指住癮先,約咗朋友嚟旺角兆萬呢間韓式烤雞店Yadllie Plate,地點夠晒方便。而且呢度舖面好大好舒服。Lunch去食有discount😜先嚟黃金蒜香無骨雞,蒜味勁香,無骨啖啖肉真係好正🐔雞件嘅size比坊間嘅炸雞都細啲,可以一啖一件,食起上嚟好方便。另外會跟一小碟薯條🍟熱愛炸物,所以再叫咗一份麥芽啤酒蝦🦐蝦都幾大隻而且肉質彈牙,有驚喜。配嘅酸辣醬都好好味,有啲泰式感覺。而伴碟嘅薯皇,薯味都好濃郁。芝士部隊鍋就好大鍋🥘配料全部越食越入味,辣味唔會太搶。入面好多材料 ,芝士高麗菜/冬菇/煙肉片/火腿腸等等,食到咁上下就可以加個辛辣麵落去🥢好滿足🍜呢度嘅食物都好大份,多啲人去share可以食到更多野,而且氣氛都幾好,好啱朋友聚會。
2023-05-24 75 浏览
1822入座,被告知90 分鐘用膳,1935已執晒張枱,1945侍應已經企係我隔離,話有人等緊,叫我離坐。雖然野食好味,但係食得好趕,未食晒就比賬單叫付款,一食完就執枱,連承諾既90分鐘都冇就趕人。
2023-05-24
2023-05-24 97 浏览
同朋友係附近行完街😚想食韓國炸雞見到呢間好多選擇就trytry😍.🔸半半炸雞(蜜味芝士粉/黃金蒜香)蜜味芝士粉甜甜地,蒜香味幾濃,加上雞炸得好脆,加左唔少分😛.🔸芝士排骨整係睇賣相都已經好想食,職員會幫手將芝士捲係排骨到,幾辣,辣得過癮😆.🔸天國的榮耀(安格斯肉眼配炒雜菜)雜菜有驚喜,牛肉都唔差,用鐵板上大約五成熟左右~.🔸醬酒魚介湯鍋有係韓國食緊魚糕既感覺☺️.🔸西柚味燒酒第一次飲西柚味,唔錯👍🏻.🔸藍莓乳酪沙冰可以揀甜度,唔使驚太甜🙈.🔸韓式黏糕雪冰蕨餅同出面唔同,細粒d,但比較有咬口🤤
同朋友係附近行完街😚
想食韓國炸雞見到呢間好多選擇就trytry😍
🔸半半炸雞(蜜味芝士粉/黃金蒜香)
蜜味芝士粉甜甜地,蒜香味幾濃,加上雞炸得好脆,加左唔少分😛
🔸芝士排骨
🔸天國的榮耀(安格斯肉眼配炒雜菜)
雜菜有驚喜,牛肉都唔差,用鐵板上大約五成熟左右~
🔸醬酒魚介湯鍋
有係韓國食緊魚糕既感覺☺️
🔸西柚味燒酒
第一次飲西柚味,唔錯👍🏻
🔸藍莓乳酪沙冰
可以揀甜度,唔使驚太甜🙈
🔸韓式黏糕雪冰
蕨餅同出面唔同,細粒d,但比較有咬口🤤

呢間韓國過江龍都食過幾次,絕對係兆萬芸芸眾多餐廳中嘅清泉,皆因真心好食🤤 而且Lunch時間去食有7折,計返都幾抵,所以成日同朋友過嚟呢到食,今次原來已經係第5次食🤣 最近佢哋仲開埋分店,提醒我係時候又要出post~次次都一定會叫佢哋嘅半半炸雞 ($178),今次揀咗黃金蒜香炸雞同蜜味芝士粉炸雞,每款口味會有一件雞髀、一件雞胸同兩件雞全翼,件件都係新鮮炸出嚟,熱辣辣好夠肉汁🤤 而且勁多芝士粉,所以都好夠味🧀 估唔到佢個薯條口感都幾正🍟莫索里拉芝士排骨 ($178)係用原個鋪滿mozzarella嘅鐵板上,望住侍應將熱溶嘅芝士包滿每一件排骨🫕排骨比想像中大舊好多,所以食完都有啲飽😳鱈魚乾海螺拌麵 ($118)都大份到嚇親🥹 附上大量嘅海螺肉,加埋辣辣地嘅鱈魚乾幾有嚼勁,麵身偏爽口,整體食落幾清新,平衡返肉嘅油膩🌿 不過有啲辣,唔食得辣嘅朋友要注意🌶️‼️草莓雪冰($78)係每次嚟都必嗌嘅甜品,因為覺得呢間係香港所剩無幾嘅正宗韓式刨冰🍧 牛奶冰底本身夠滑,食落帶奶香,加埋士多啤梨酸酸甜甜幾正🍓奇異果米酒 ($158) 都幾清新,奇異果味幾自然,果甜味同米酒幾夾🥝而且夠凍,食辣嘢個時飲一流🥵總括

總括嚟講,呢間韓國嘢抵食夾大份,而且夠高質,環境都幾光猛,難怪佢哋平日下晝都可以差唔多滿座😛 真心推介大家一試🥹🫶🏻
  • 草莓雪冰
  • 蜜味芝士粉無骨雞
  • 奇異果米酒
今日係旺角行街朋友話想食炸雞,之前一直有留意兆萬有間韓式炸雞餐廳,今日終於有機會黎食😋,上到餐廳發現原來Lunch時間去食仲有折扣優惠,我哋成張單有7折優惠🤩朋友都話好抵食~星期一至五6pm前埋單全單有7折、星期六日都有9折。✦鮮蝦沙律沙律菜好新鮮脆爽,蝦肉爽口結實,醬汁甜甜地,入面加左大蔥絲同洋蔥,好開胃。✦芝士蟹子蛋卷好厚身芝士蟹子蛋卷,蛋夠滑,仲有拉絲效果,超澎湃嘅蟹子同芝士,咬落去卜卜脆,口感豐富。✦黃金蒜香無骨雞跟薯條最鍾意食無骨雞,夠方便!炸雞皮脆,蒜粒吸滿醬汁,每一啖都好惹味。雞肉肉質非常嫰滑,而且肉汁豐富。薯條新鮮炸起,熱辣辣!伴碟仲有韓式醃蘿蔔,可解油膩感。✦鮮芒果雪冰🍧芒果雪冰非常精緻,打卡一流!超甜嘅粒粒芒果🥭仲有星星型嘅果凍,香濃嘅牛奶味,每一口都係綿綿嘅牛奶冰,正😋!飲品仲叫左2杯沙冰,仲可以選擇少甜、少冰,食炸雞🍗飲沙冰🧊透心涼!✦香芋沙冰✦藍莓乳酪沙冰整體來說食物質素不錯,款式選擇多,環境舒適,炸雞控嘅朋友仔,記得去試吓啦!

✦鮮蝦沙律

午餐
  • 芝士蟹子蛋卷
  • 黃金蒜香無骨雞
2023-05-19 80 浏览
1️⃣ 半半炸雞/烤雞 $178🌶大邱辣醬/ 蜜味芝士粉「半半」嘅意思即係可以選擇兩隻味道問返店員佢話呢款係炸嘅 唔知佢係隨機定set 好咗🌶 可以自由選擇 個人認為1️⃣🌶啱俾食辣初哥所以下次我會再揀辣啲🤣🤣但1️⃣🌶都有啲感覺 韓國嘅辣通常都會帶啲啲甜味個人認為聞落去有啲似中式嘅京都豬扒炸粉都幾薄身 脂肪比例唔算太多蜜味芝士粉個款係大人細路都鐘意芝士粉同樣有甜味 但整體甜度冇上邊咁高自己鐘意🌶多啲啲 驚熱氣嘅可以食烤雞會跟埋醃蘿蔔 泡菜同埋薯條 份量都幾多有機會可能都會食下烤雞 可能會更juicy😌😌2️⃣ 麥芽啤酒蝦 $128呢款反而有啲surprise 佢竟然係海蝦 而唔係細粒蝦仁Sauce 有茄汁同埋酸甜醬 呢款酸甜醬同坊間嘅唔同 唔辣嘅似係溝咗麥芽糖咁樣 質地會濃啲跟埋嘅薯角炸得都幾脆口❣️❣️3️⃣ 水冷麵 $78第一次食呢款口感嘅水冷麵質地有啲似米粉 唔係滑身個款佢會跟埋芥辣醬一齊 加埋食更刺激味蕾配料半隻蛋 青瓜絲 雪梨絲⋯⋯4️⃣ 藍莓乳酪沙冰 $58少甜少冰走cream5️⃣ 草莓乳酪沙冰 $58少甜少冰走cream佢似smoothies 多啲 冰感冇咁重冇因為少甜少冰而未到變淡同樣滑身夠味 而
1️⃣ 半半炸雞/烤雞 $178

實在太多想食😂😂😂

宜家Lunch時間去食仲抵 有30% off
有興趣就記得bookmark 啦‼️‼️
2023-05-19 1554 浏览
在旺角兆萬中心樓上主打手工炸雞 《Yadllie Plaze》標榜所有雞件和醬料都係由韓國直接進口,可以話係正宗韓國味道,連我這個非炸雞控也回頭好幾次。餐廳出名食物大份又好味,價錢又唔貴,絕對係性價比超值的韓國炸雞店 🔮驚喜二重奏   其實即係安格斯肉眼扒和原味炸雞(半份),原塊肉眼平均切開,以石燒形式上菜,可以按自己嘅喜好煎幾成熟都得,而我哋就鍾意5成熟,肉眼扒牛香味十足,喺石版上面燒緊嗰陣時,仲見到沿沿不斷的牛肉汁流出嚟,唔單止有視覺享受,望住都已經覺得好吸引, 入口肉質非常軟熟又juicy,根本完全唔需要蘸任何醬汁,只享受原本的牛肉味已經很滿足喇! 🔸️原味炸雞店家嘅炸雞會令我回頭N次嘅原因,是因為獨特嘅烹調方式,令到炸雞絕對沒有那種油淋淋的感覺,雞的外皮不但香脆,而且炸得很乾身,廚師以純手工醃製雞件,然後逐件逐件撲上乾身的炸粉,外脆內嫩,一啖咬落去,不但有crunchy 一聲,雞肉嫩滑,味道十足,即使連雞胸的位置也是Juicy的,超級正呀! 🔮韓式海鮮煎餅   有成個10吋pizza咁大,廚師用料絕不吝嗇,以韓國入口的蔬菜和大量的魷魚, 入口每一啖都有海鮮料,有豐富的魷魚香,配上

🔮驚喜二重奏

🔸️原味炸雞

🔮韓式海鮮煎餅
有成個10吋pizza咁大,廚師用料絕不吝嗇,以韓國入口的蔬菜和大量的魷魚, 入口每一啖都有海鮮料,有豐富的魷魚香,配上秘製韓式甜辣醬,更加惹味

🔮西柚啤酒
啤酒與炸雞,一定係絕配,啤酒大大杯,酸酸的西柚味配物啤酒,減膩又爽口

🔮綠茶沙冰
唔想飲酒精類的朋友,推介可以試吓沙冰系列,抹茶味香,且微甜而已, 凍飲配炸雞,一樣醒神呀!

其實餐廳仲有好多其他味道的炸雞,出色小食和甜品,絕對建議一班朋友一齊嚟食,咁樣就可以試到更加多唔同嘅味道食物,而且餐廳座位寬敞舒適,十分有空間感,一班朋友坐低敘舊,邊食炸雞邊吹水邊飲啤酒,真爽又開心
安格斯肉眼扒
安格斯肉眼扒
2023-05-18 88 浏览
在油麻地配眼鏡,於是到兆萬搵食去。餐廳大,卡位寛,食物品種很多。最重要韓風味很濃,店內播著輕快韓國歌,彷彿置身韓國。炸雞韓食雪冰燒酒樣樣齊,完全滿足到我和好友的要求。天國的榮耀即安格斯肉眼配炒雜菜甚有睇頭的賣相,未食先具攝人之魅力。肉眼扒在石燒上煎得恰好,吃起來先是微微烤香,後是軟細肉糯的咀嚼感,肉味挺濃,調味適中,帶少少咸香。牛肉順紋理切,不會做得靭,表面格紋,倍起食慾。配菜也不輸,炒什菜樣樣都各有千秋,還灑上芝麻,大飽食『肉』之餘,也可「比較」合符食物金字塔😎因為有菜嘛⋯⋯檸檬雞肉沙律雞絲沙律幾清新,加了檸檬汁少許酸香,格外醒胃。面層的脆脆跟甜甜的蘋果青瓜沙律菜洋蔥蕃茄蔥段青蘋果絲撈起後,口感層次大躍進,沒沙律醬,吃多不怕肥。鮮蝦沙律菜新鮮,汁不過份不掩菜甜。燒蝦實淨彈牙,果真鮮味,誠不欺我😹份量不少,蝦大而爽口,樣子色彩繽紛,食欲大增,唯不太喜歡洋蔥和蔥的辛辣。藍莓乳酪沙冰酸甜口味,冰感超強,還有藍莓鮮果呢,忌廉滑溜。香芋沙冰香甜可口,走甜還是保留到芋頭甜香,易入口,冰涼,愛芋者必試。食後感 :雖然怕生痘痘沒敢試炸雞,但其他食物都很不錯。下次經過會中午用膳,因為折扣優惠更吸引😍

最重要韓風味很濃,店內播著輕快韓國歌,彷彿置身韓國。

炸雞韓食雪冰燒酒樣樣齊,完全滿足到我和好友的要求。

天國的榮耀
即安格斯肉眼配炒雜菜

甚有睇頭的賣相,未食先具攝人之魅力。

牛肉順紋理切,不會做得靭,表面格紋,倍起食慾。

檸檬雞肉沙律

鮮蝦沙律

藍莓乳酪沙冰
酸甜口味,冰感超強,還有藍莓鮮果呢,忌廉滑溜。

香芋沙冰

食後感 :雖然怕生痘痘沒敢試炸雞,但其他食物都很不錯。

下次經過會中午用膳,因為折扣優惠更吸引😍
2023-05-17 73 浏览
今晚嚟嘅韓式炸雞真係唔錯可以一試。首先,我要講下韓式炸雞。佢哋嘅炸雞真係好香脆,皮脆肉嫩,一口咬落去就好juicy!同埋,韓式醬汁非常好味,有少少辣味同埋微微甜味,令呢個炸雞更加豐富味道。其次,佢哋嘅海鮮煎餅真係好好味,裡面有好多新鮮海鮮,令呢個煎餅更加豐富味道。同埋,佢哋嘅煎餅煎得好香脆,外脆內軟,一口咬落去就好滋味!最後,佢哋嘅炒年糕真係好好味,有少少辣味同埋微微甜味,非常適合我嘅口味。同埋,佢哋嘅年糕煮得好Q,好有嚼勁,非常好食。總括而言,炸雞皮脆肉嫩,配上韓式醬汁,真係好好味。海鮮煎餅同炒年糕都非常好食,味道豐富而且煮得好啱口感。
今晚嚟嘅韓式炸雞真係唔錯可以一試。

2023-05-16 96 浏览
今日去咗油麻地食韓國菜,其實我同朋友已經成日嚟食🤣,今次決定同大家分享吓!因為佢啲嘢食種類又多,味道又高質!驚喜二重奏 $228依個驚喜二重奏有原味炸雞同埋安格斯牛扒。原味炸雞有四大隻,每隻都炸得好香脆,而且炸粉好薄,所以特別脆口。雞肉嫩滑,多汁。安格斯牛扒會連埋鐵板上,所以可以燒多陣。牛扒食落好香、好軟冧,記得要趁熱食,唔好煎得太過熟~炸雞底下仲有大量薯角,薯角都好香脆,點茄汁食一流!韓式海鮮煎餅 $118海鮮煎餅係軟淋淋嗰款,不過表面都剪到脆脆地。海鮮煎餅有韭菜、蝦同八爪魚,配料份量比得多,食落口感豐富。莫索里拉芝士排骨(四件骨)$178芝士排骨提醒就知道有幾吸引🤪。店員會連埋Gas爐上,等啲芝士熱溶後,店員會幫手將芝士掛上排骨上。芝士份量多,又可以拉絲,奶香十足。豬肋骨大大條,調味用上咗韓式辣醬,食落辣辣地,好惹味。不過都唔使太擔心,因為芝士會中和咗啲辣味。綠茶沙冰 $58綠茶沙冰茶味濃,而且夠晒凍冰冰。藍莓乳酪沙冰 $58藍莓乳酪味就比較清爽,仲有藍莓果肉。

驚喜二重奏 $228

韓式海鮮煎餅 $118

莫索里拉芝士排骨(四件骨)$178

綠茶沙冰 $58
綠茶沙冰茶味濃,而且夠晒凍冰冰。

藍莓乳酪沙冰 $58
藍莓乳酪味就比較清爽,仲有藍莓果肉。
2023-05-16 86 浏览
🍢醬油魚介湯鍋 $208一鍋四格嘅魚糕 用魚糕湯浸住賣相成個韓國街邊檔啲爐咁邊食邊有個煤氣爐滾住 唔怕涷哂再加埋特製嘅甜醬油 魚介湯鍋入面有大蔥, 冬菇同好多唔同種類既魚片魚糕串有幾款 夾埋有成十串可以好似係韓國小食檔一串一串拎黎食咁🍗黃金蒜香無骨雞分量至少有20舊左右 炸雞卜卜脆 肉帶有啲脂肪脆身肉嫩不過蒜味就唔算好重 熱辣辣咁上枱 🧀芝士牛肉nacho $108 最上面得少量配料同醬汁令每塊nacho都唔夠醬Nacho太乾太厚整體好差好難食推介指數 (5分為滿分):整體 ❤❤❤ 味道 😋😋😋 抵食 👍🏻👍🏻👍🏻環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

🍢醬油魚介湯鍋 $208
一鍋四格嘅魚糕 用魚糕湯浸住
賣相成個韓國街邊檔啲爐咁
邊食邊有個煤氣爐滾住 唔怕涷哂
再加埋特製嘅甜醬油
魚介湯鍋入面有大蔥, 冬菇同好多唔同種類既魚片
魚糕串有幾款 夾埋有成十串

抵食 👍🏻👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
2023-05-14 78 浏览
非常普通,炸鸡没有很出彩,其实看大家推荐菜就能看出来,主打炸鸡的店,炸鸡并没有成为大家推荐的前面冷水面寡淡无味,配上的一个酱料还是什么,观感非常一言难尽紫苏年糕糊了,是真的烧焦的味道,不是锅巴那种。蛋卷还挺好吃也可能是期望太高,不推荐
冷水面寡淡无味,配上的一个酱料还是什么,观感非常一言难尽
紫苏年糕糊了,是真的烧焦的味道,不是锅巴那种。
蛋卷还挺好吃
也可能是期望太高,不推荐
2023-05-13 107 浏览
韓國野最出名係炸雞同部隊鍋。今次呢間餐廳比較特別佢嘅其中一個招牌菜系醬油魚介湯鍋。雞肉檸檬沙律,原來韓國嘅沙律有一種係叫大蔥沙律,類似我哋港式食開嗰隻蔥,出乎意料之外,但係個味道都幾特別,如果唔鍾意食蔥嘅當然就唔好嘗試啦,雞肉就幾嫩幾香。醬油魚介湯鍋,有大量嘅韓國魚片有厚有薄仲有唔同嘅口味配上韓式鼓油,相比起日本壽喜燒嘅甜味佢,會比較單純嘅咸味,但係又唔同中式嘅豉油湯。對比每次都食部隊鍋,食呢個魚介會比較有特色,配上烏冬做主食都唔錯。啤酒炸蝦,幾好味,炸粉做得唔錯,唔會太厚,蝦就大大地同彈牙,配上類似泰式辣醬嘅甜辣汁很好味,由於我哋唔想食咁多薯仔所以走咗薯條。招牌炸雞我哋揀咗兩隻味一半芝士一半蒜蓉炸雞。唔同普通嘅甜辣醬或者原味,蒜蓉醬油唔會太重又唔會太輕嘅蒜蓉味,好香好易入口。芝士味就起炸雞上面加咗一啲芝士粉,同我想像中有出入,輕輕嘅芝士甜味算係幾特別,但係我都係鍾意食蒜蓉醬油炸雞多啲。芒果菠蘿mocktail,幾香生果味同幾fresh,食咁多炸野解下膩係唔錯的。臨走時候見到佢下午嚟食會有折,下次下午再嚟。

臨走時候見到佢下午嚟食會有折,下次下午再嚟。