Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-07-03 79 浏览
佢嘅驚喜二單奏,好豐富,有牛扒同埋炸雞,啲肉好嫩好juicy,炸雞外脆內嫩好好食!八爪魚沙律同埋八爪魚煎餅都好好味,八爪魚煎餅配啱啱煎好嘅脆脆餅皮,八爪魚仲好鮮味!不過要注意嘅係佢哋嘅大邱辣醬炸雞,真係好香好辣!!個人覺得就同譚仔嘅中/大辣一樣,但辣得好正🥰🥰最後我哋飲咗芒果波蘿Mocktail,好好味!甜甜酸酸嘅,好開胃!仲叫左個百香果水果茶,清新好飲雖然單價較貴,但我哋去嘅時間係Lunch時間,有30% off 折扣優惠

座位頗多,坐得幾舒服,平日lunch全單有7折,好抵食!🔸半半炸雞 $208總共有8件雞,兩隻雞全翼、兩隻雞肶同四件雞胸,都有成隻雞份量! 呢間主打所有雞同醃料都係由韓國直送,有質素保證! 炸雞用人手撲上一層薄薄既乾粉,再分兩次炸,令外皮乾脆薄身,冇咁油膩,肉質都OK。簡左大邱辣醬同蜜味乳酪粉味,辣醬醃得入味入肉,表面沈上黑白芝麻勁香口;蜜味乳酪粉落得好重手,甜甜鹹鹹咁,仲可以加啲檸檬汁,平衡味道。🔸芝士蟹籽蛋卷 $128數過有成4層蛋,包著海量蟹籽同芝士,入口微温,輕鬆拉絲,蟹籽再一粒粒爆開,口感豐富。🔸八爪魚沙律 $118份量十足,配料豐富。八爪魚大條彈牙,菜底除左常見既沙律菜,仲加入韓國Style,有絲絲大蒽同韓式辣醬,🔸農家鮮泡菜 $38食炸雞驚油膩,見有折所以叫埋黎試。估計醃製期唔耐,所以大白菜食落依然爽脆,唔會過酸過辣,消膩開胃。🔸朱古力雪冰 $88有雪冰既炸雞店絕對係加分位! 見每隔一兩枱就有人叫冰食。雪冰質感細緻,入口化水,似飲緊朱古力奶。配料上比較單薄,有約數十粒格格脆、cream加焦糖醬。🔸巨峰乳酸梳打 $48夏天飲乳酸夠開胃,巨峰味道唔假亦唔會過甜,底下有粒粒爆珠
座位頗多,坐得幾舒服,平日lunch全單有7折,好抵食!

🔸半半炸雞 $208

農家鮮泡菜

🔸朱古力雪冰 $88
朱古力雪冰

🔸巨峰乳酸梳打 $48
夏天飲乳酸夠開胃,巨峰味道唔假亦唔會過甜,底下有粒粒爆珠增加口感。
巨峰乳酸梳打

🔸江西淡啤 $68
來自韓國既手工啤,聲稱帶果味,個人覺得風味比較淡雅,但啤酒配炸雞絕對係絕配!
江西淡啤
芝士蟹籽蛋卷
農家鮮泡菜
朱古力雪冰
巨峰乳酸梳打
江西淡啤
  • 芝士蟹子蛋卷
2023-06-26 188 浏览
見到Yadllie Plate Lunch做緊全單7折 晏就做完野就同朋友上去試試超多選擇 咩都想食 😂-驚喜二重奏安格斯牛扒鐵板上想食幾成熟自己決定隔離仲有炸雞同沙律岩晒咩都想食啲既朋友唔怕份量太多食唔到其他野-白切五花腩去韓國最鍾意食既之一五花腩肥得岩岩好配埋飯包醬蒜片再用生菜包住最好食-魚介湯鍋見到啲人成日打卡呢個 想試好耐 平既去韓國都好鍾意係街邊食魚糕呢個鍋除左魚糕之外 仲再好多菇 菜 雞蛋同埋豆腐超飽~~~野飲我地叫左一個蜜瓜沙冰同一壺百香果水果茶天氣咁熱咁沙冰最舒服不得不讚一下百香果呢個水果茶一向好怕飲太甜既我膽粗粗點左呢個試下點知好香百香果味 唔會好甜清清地 推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-朱古力雪冰最後唔小得甜品因為太熱關係我忍唔住 決定食左個冰先 朱古力味濃又係唔會好甜 總括黎講今餐好岩我好味😋

見到Yadllie Plate Lunch做緊全單7折

白切五花腩
魚介湯鍋
  • 醬油魚介湯鍋
2023-06-24 202 浏览
一年前,覺得炸雞幾款式多,水準還可以,價錢偏貴但都可以接受。一年後從英國返嚟,難得女朋友同我都放假,決定再食呢間炸雞。坐低嘅時候覺得空間大同幾舒服,同以前基本上一樣。當女朋友望完個menu 同我講加咗價我都覺得無乜所謂,因為一路以嚟都覺得份量足夠兩個人,加少少價好合理。但當再望真啲份menu就發現食物嘅款式少咗好多,半半炸雞得返4個款,以前最鍾意食嘅醬油炸雞無咗,然後辣炸雞得返一個辣度揀,食得好辛苦(本人唔太食得辣)。價錢方面,我記得唔係加咗好多,大約10-20蚊,但本來炸雞會跟一份嘅薯條,宜家已經無咗。而且我覺得炸雞無以前咁大隻,唔知係咪錯覺,但望落好似縮水縮得好明顯。綿綿冰就明顯地縮水,但價錢照舊。結論今晚只係食咗一份炸雞,完全無興致再食其他。加價但食物款式少又失準,勁失望。唯一優點應該就只有環境尚算舒服。

結論
今晚只係食咗一份炸雞,完全無興致再食其他。
加價但食物款式少又失準,勁失望。

唯一優點應該就只有環境尚算舒服。
半半炸雞 (辣味同大蒽)
2023-06-24
必食韓國餐廳,炸雞一流🍗呢間餐廳位於旺角兆萬中心的韓國餐廳,交通好方便,潮人必去蒲點🥳 首先,講下呢間餐廳的氛圍和裝飾🤓一入餐廳,你會即刻感受到一種韓國的氛圍,牆有韓國風景既照片同埋現場就播緊K-pop音樂,令人感到好舒適和放鬆。餐廳的裝飾好精緻,以中性色調為主,令人感到溫馨和自在。移家就等我們切入主題啦!我地叫左三道菜同埋一款飲品。第一道菜係半半炸雞,有兩款口味可選擇,今次我們揀左蜜味芝士粉同首爾醬醬油味。炸雞非常香脆可口,外層帶有蜜味芝士粉,內裡的雞肉十分嫩滑,非常出色!第二道菜係卡邦尼年糕,呢道菜是用濃郁的白汁醬烹調,入面有年糕同埋蔬菜,年糕煙韌,醬汁濃而不油膩。第三道菜係麥芽啤酒蝦,呢道菜非常特別,令我大開眼界。蝦肉鮮嫩多汁,經過啤酒和麥芽暨烹調,味道非常獨特,值得一試。最後,我地點左芒果菠蘿mocktail,呢個飲品非常清新,口感非常好,夏天vibe出哂黎。🍍🍹總括嚟講,呢家韓國餐廳的食物非常出色,價格都十分合理。餐廳即氣氛同裝飾非常溫馨舒適,令人感到好放鬆~如果您鍾意食韓國菜,就一定要黎試下啦!整體評價⭐️⭐️⭐️⭐️
必食韓國餐廳,炸雞一流🍗

首先,講下呢間餐廳的氛圍和裝飾🤓

移家就等我們切入主題啦!
我地叫左三道菜同埋一款飲品。

總括嚟講,呢家韓國餐廳的食物非常出色,價格都十分合理。
餐廳即氣氛同裝飾非常溫馨舒適,令人感到好放鬆~

如果您鍾意食韓國菜,就一定要黎試下啦!

整體評價⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-06-21 96 浏览
Yadllie Plate餐廳的部隊鍋是一道非常受歡迎的韓式料理,是我在這家餐廳必點的菜式之一。這道部隊鍋的湯底非常濃郁,味道十分鮮美,裡面加入了各種食材,如泡菜、豆腐、辣椒、肉類等等,讓整個湯底更加豐富多樣。部隊鍋的湯底不僅味道鮮美,而且非常地鮮辣,吃起來非常刺激味蕾。此外,部隊鍋的份量也十分足夠,適合和朋友或家人一起分享品嚐。除了部隊鍋的湯底之外,餐廳還提供了各種配菜,如泡菜、拌飯、炒年糕等等,讓整體的餐點更加豐富多樣。此外,餐廳的服務態度也十分友善,讓人感覺非常舒適。

2023-05-11
2023-06-21 5865 浏览
同老公去咗食韓國嘢,係兆萬中心11 樓,好近我哋食完返去工作。Weekday 平日去食Lunch 好抵有全單7折優惠👍🏻💛紫菜手抓飯💛呢個飯可以自己搓,老公負責搓整得都唔錯呀個飯質地啱啱好又粒粒分明,塊芝士係精粹,加入去D飯暖暖的到漸溶後,個飯團咬落去好香好好味。💛八爪魚沙律💛我好鍾意食八爪魚,呢個沙律八爪魚好多,沙律個汁幾好味,吃完好開胃。💛陸軍部隊鍋(牛肉)💛因為老公想清清地,我哋揀咗醬油味湯底呢個鍋材料都豐富,除咗最上面有好多燒牛肉,仲有幾款唔同嘅菇類,韓式年糕、蘿蔔、蛋豆腐等,最後仲加配個辛辣麵,食完超級滿足☺️💚飲品:💚🍹蝶豆花青瓜梳打🍹玫瑰蜜桃果茶杯梳打顏色超級靚,飲落去幾好飲有好香嘅青瓜味又唔會太甜。其實佢哋個Menu有好多選擇,我哋好多樣嘢都想試但無奈肚皮有限😜我之前同朋友來食過佢地炸雞都好正,同埋好掛住佢哋個甜品雪冰,不過今日去時未有供應,唯有下次再來食啦😉
Weekday 平日去食Lunch 好抵有全單7折優惠👍🏻

💛紫菜手抓飯💛
呢個飯可以自己搓,老公負責搓整得都唔錯呀
紫菜手抓飯

💛八爪魚沙律💛

💛陸軍部隊鍋(牛肉)💛
因為老公想清清地,我哋揀咗醬油味湯底
陸軍部隊鍋-  牛肉

💚飲品:💚
🍹蝶豆花青瓜梳打
🍹玫瑰蜜桃果茶
杯梳打顏色超級靚,飲落去幾好飲有好香嘅青瓜味又唔會太甜。

2023-06-21
紫菜手抓飯
陸軍部隊鍋-  牛肉
  • 紫菜蟹子手抓飯
2023-06-20 123 浏览
一出𨋢已經比佢木系既裝修吸引,餐廳空間感十足,而且keep住播放輕快既韓國歌,職員又年輕,成間感覺令人活力滿滿👍🏻🔸大邱辣醬無骨雞炸雞約有10粒,入面仲有少量薯條,我真係睇小左E個辣醬既辣度,不過佢又令你食完一舊再食一舊,雞肉冇骨嫩滑,炸粉一d都唔厚🔸水冷麵係E個夏日,食水冷麵真係好幸福,上枱仲見到有d冰碎係到,配菜仲有酸蘿蔔、青瓜絲、梨同雞蛋,配少少跟上既蜜糖介末可以再增加酸味🔸農家先泡菜食得出自家製,因為比起坊間冇咁辣,而且口感爽脆🔸魚介湯鍋簡直係韓國攤檔食緊咁,一串串既年糕串係鍋上,仲有冬菇、蘿蔔、年糕、雞蛋,一鍋夠2-3人食呀👍🏻🔸火焰牛牛肉燒到岩岩好,咬開入面仲係粉紅色,答配墊底既洋蔥蔥沙律食落冇咁肉感🔸百香果水果茶成900ML,好岩一班朋友share飲,百香果味濃但又飲得出茶底🔸藍橙荔枝梳打為左打卡靚靚而叫,但原來佢都好有內涵,唔會過甜🔸蜜瓜雪冰食落好似韓國好出名既蜜瓜雪條味,而且冰底綿密餐廳宜家晏就經OpenRice book枱仲有30%off,我地咁樣食法,人均都係200幾蚊,好抵食👍🏻
一出𨋢已經比佢木系既裝修吸引,

🔸大邱辣醬無骨雞

🔸水冷麵
🔸農家先泡菜
食得出自家製,因為比起坊間冇咁辣,而且口感爽脆

🔸魚介湯鍋

🔸火焰牛

🔸百香果水果茶
🔸藍橙荔枝梳打
為左打卡靚靚而叫,但原來佢都好有內涵,唔會過甜

🔸蜜瓜雪冰
食落好似韓國好出名既蜜瓜雪條味,而且冰底綿密

• 水冷麵
  • 火灸牛
第四次到訪!星期五中午和家人吃午餐, openrice book左枱有7折, 入座時人不多, 座位也寬敞, 坐得舒服, 要q r code落單, 但打開menu一看, 發現很多以前很喜歡吃的款式已經沒有了, 選擇少了非常多, 竟然有種不知道吃什麼的感覺...有點失望...但食物仍然好食的, 叫了八爪魚煎餅, 熟女辣醬年糕, 水冷麵, 一份無骨炸雞, 百香水果茶, 無骨炸雞來了之後發現份量好少(但相片中是已食了幾件的), 而且冇以前有跟嘅一碟薯條, 得幾條幼的在表面, 所以後來又叫了一份有骨炸雞, 雖然貴幾十元, 但份量就多好多了整體感覺良好的, 正宗而且好食的韓式炸雞, 不過cp值未到好高, 建議叫有骨炸雞~

2023-06-17 100 浏览
放假同好朋友開心食返餐😆😆呢間喺旺角既韓式料理店lunch hour 有折,食物份量又夠多!!!店內環境都唔錯,仲可以掃QR code 落單,十分方便👍✨芝士蟹子蛋捲✨同朋友一致認為係必點item!!!一整條蛋捲包住超多蟹籽,仲可以拉絲添架~✨驚喜二重奏✨既可以食到鐵板牛扒,又可以食到脆皮炸雞,仲配埋一小份沙律解膩,食肉獸表示好滿足!!✨麥芽啤酒蝦✨蝦肉爽彈,仲附上惹味炸薯角🤤🤤✨香炸雞腎拼無骨雞爪✨雞腎食落爽脆,無骨雞爪外脆內Q幾香口~✨黑糖珍珠奶茶雪冰✨呢款雪冰好重黑糖味,仲配上雪糕同珍珠,口感豐富😚😚✨韓式黏糕雪冰✨綿密既牛奶冰配上mochi同黃豆粉,係傳統韓式雪冰既滋味啊💕飲品質素都唔差,芒果菠蘿mocktail冰涼解渴~而藍莓乳酪沙冰就酸甜開胃😚😚
放假同好朋友開心食返餐😆😆

店內環境都唔錯,仲可以掃QR code 落單,十分方便👍

✨芝士蟹子蛋捲✨

同朋友一致認為係必點item!!!
一整條蛋捲包住超多蟹籽,仲可以拉絲添架~

✨驚喜二重奏✨

✨麥芽啤酒蝦✨
蝦肉爽彈,仲附上惹味炸薯角🤤🤤

✨香炸雞腎拼無骨雞爪✨
雞腎食落爽脆,無骨雞爪外脆內Q幾香口~

✨黑糖珍珠奶茶雪冰✨
呢款雪冰好重黑糖味,仲配上雪糕同珍珠,口感豐富😚😚

✨韓式黏糕雪冰✨

飲品質素都唔差,芒果菠蘿mocktail冰涼解渴~

而藍莓乳酪沙冰就酸甜開胃😚😚

高質韓國菜之《Yadllie Plate》旺角區有好多韓國餐廳,但要整得好食就真係唔算多,走韓風路線既《Yadllie Plate》係推介之選,服務員都好young,打扮衣著好韓風,餐廳環境唔錯,以木系為主,Lunch時間好多人,可能Lunch做梗Discount 30% off,非常抵食,芝士蟹子蛋捲 $128︰芝士同蟹肉融化一齊,入口好creamy同juicy,生牛肉沙律 $118:少微辣,生牛肉一d都唔韌,入口好香牛味,重要食完成日都無肚柯,絕對係靚牛之選,沙律酸酸甜甜好惹味,紫菜手抓飯 $88:飯粒粒分明,而且煮做好乾身,唔會太濕,紫菜夠多,好食,白切五花腩 $258:份量算好多,原切五花腩包埋生菜食、蔥、蒜片一齊食,味道非常夾,呢個Lunch好邪惡,食野質素非常好,下次要試炸雞先!
高質韓國菜之《Yadllie Plate》

呢個Lunch好邪惡,食野質素非常好,下次要試炸雞先!
2023-06-13
2023-06-15 179 浏览
平日Lunch時想同屋企人黎食但見open rice book有7折不過最快2點先得唔知係咪要留時間俾打工仔黎食飯13:50 一黎到門口就可以入座唔算大 但空間感算係咁嫁喇唔會好侷促感重叫左三樣野食物 三杯飲品炸雞份量唔算好多 味道幾好 辣辣地辣椒唔好食 唔香唔辣呢份炸物當中冇野特別出色大家都係中規中矩冇咩味道 要點醬汁有蝦、魚、魷魚、洋蔥圈呢個我唔中意唔點汁完全冇味 點左洋蔥汁食落臊味好突出唔知以為食緊羊但口感方面幾好既兩杯沙冰好甜 味道上唔濃郁但夏天飲幾爽
平日Lunch時想同屋企人黎食

夏威夷阿努哈

呢份炸物當中冇野特別出色
大家都係中規中矩
冇咩味道 要點醬汁
有蝦、魚、魷魚、洋蔥圈

牛肉煎餅

呢個我唔中意
唔點汁完全冇味 點左洋蔥汁食落臊味好突出
唔知以為食緊羊
但口感方面幾好既

沙冰

兩杯沙冰好甜 味道上唔濃郁
但夏天飲幾爽
旺角鬧市中有很多餐廳選擇,花多眼亂的時候,突然想吃韓國菜。這間在OpenRice有很多食評好評,決定和朋友一試。蟹子紫菜手抓飯 : 有得自己整飯團, 玩味無窮! 紫菜份量極多, 味道好香! 芝士蟹子蛋卷: 芝士半溶狀態,撈埋蟹子一齊,perfect match !韓式海鮮煎餅: 味道唔錯!炸雞: 無骨啖啖肉, 好香口!價錢黎講適中, 坐得舒服。服務人員都好主動有禮貌, 非常欣賞! 雖然限時間90分鐘,但非繁忙時間無人等位,餐廳唔會趕人走, 可以同朋友慢慢傾計慢慢坐享受左一個美好的下午時光☺️

韓式海鮮煎餅: 味道唔錯!
炸雞: 無骨啖啖肉, 好香口!

• 芝士蟹子蛋卷
  • 蜜味芝士粉無骨雞
2023-06-14 117 浏览
星期五午餐吃好一點 來到人氣滿滿的韓國餐廳Yadllie Plate六點前結帳 平日7折 假期9折半半炸雞(大邱辣醬+黃金蒜香)不得不吃這家的炸雞根據餐牌介紹 這裡的雞是由韓國進口炸粉又薄又脆 雞肉嫩滑 蒜蓉味很香 大邱辣醬可以自選辣度麥芽啤酒蝦很像英式炸魚的炸蝦版 炸漿很脆蝦肉蠻爽彈的 還配了很多脆薯角 吃完很飽天國的榮耀安格斯牛扒已煎表面再放熱石上可自己控制熟度 肉質軟嫩 另配炒雜菜海鮮部隊鍋除了部隊鍋必備的材料例如:餐肉 火腿腸 泡菜 年糕 芝士等等外還有青口 蝦 蜆等海鮮 好豐富 越煮越辣最後加入韓國泡麵 好滿足點了兩杯沙冰解辣 可以自選甜度全單折完六百多 蠻划算的
星期五午餐吃好一點
來到人氣滿滿的韓國餐廳Yadllie Plate
六點前結帳 平日7折 假期9折

半半炸雞(大邱辣醬+黃金蒜香)
不得不吃這家的炸雞

最後加入韓國泡麵 好滿足

點了兩杯沙冰解辣 可以自選甜度
全單折完六百多 蠻划算的
2023-06-13 106 浏览
中午同朋友食呢間炸雞 依家午市有7折優惠✨ 已經食過幾次 好鐘意佢地既無骨炸雞🍗佢地既秘製醬汁係出面食唔到😚上菜速度好快 環境坐得好舒服~ ♡ 驚喜二重奏 $228(原味炸雞 & 美國安格斯肉眼) 炸粉非常薄既一層 唔係即時食都好脆雞腿肉好嫩滑安格斯肉眼扒用鐵板上 記得要翻轉佢唔係會過熟 可以自己控制熟度 牛味好重(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)唔點醬都一樣好食♡ 大邱辣醬無骨雞 附薯條 $128叫少辣岩岩好 好惹味 辣醬係出面無食過架炸到冇咩油 無骨唔洗用手套就最爽🩵薯條都有少少連皮 食落脆身唔會好淋好油♡ 醬油魚介湯鍋 配辛辣麵 $208好耐無食過魚糕啦😍 加埋都有成10串有魚板、綜合魚丸 食落好過癮湯底好清甜 有菇類、娃娃菜、豆卜、雞蛋做配料唔夠飽既話仲有韓式辛辣麵或者烏冬可以煮埋呢個價錢好划算🥰♡ 芒果菠蘿 Mocktail $118中午唔想飲酒所以叫左mocktail 🍹芒果同菠蘿味道好夾 唔會過甜 夏天飲岩哂
中午同朋友食呢間炸雞 依家午市有7折優惠✨
已經食過幾次 好鐘意佢地既無骨炸雞🍗
佢地既秘製醬汁係出面食唔到😚
上菜速度好快 環境坐得好舒服~

♡ 驚喜二重奏 $228
(原味炸雞 & 美國安格斯肉眼)

炸粉非常薄既一層 唔係即時食都好脆雞腿肉好嫩滑

♡ 大邱辣醬無骨雞 附薯條 $128
叫少辣岩岩好 好惹味 辣醬係出面無食過架
炸到冇咩油 無骨唔洗用手套就最爽🩵
薯條都有少少連皮 食落脆身唔會好淋好油

♡ 醬油魚介湯鍋 配辛辣麵 $208
好耐無食過魚糕啦😍 加埋都有成10串
有魚板、綜合魚丸 食落好過癮
湯底好清甜 有菇類、娃娃菜、豆卜、雞蛋做配料
唔夠飽既話仲有韓式辛辣麵或者烏冬可以煮埋
呢個價錢好划算🥰