Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
朋友生日 想搵間韓國餐廳 聽講呢度唔錯最出色的地方係菜式選擇非常豐富 今次同朋友去咗旺角分店,Lunch時段勁多選擇,睇到眼花撩亂~餐廳環境舒服,服務員超級Nice,一坐低就送上Kimchi、蘿蔔等前菜,開胃得來又唔會太辣,正!-✨鐵板料理:玫瑰豬腩肉鐵板飯必試之選!玫瑰醬係近期大Hit,有韓式風味之餘又唔會太辣,好啱唔食得辣但又想試韓式口味嘅朋友。豬腩肉厚切,口感十足,喺鐵板上滋滋聲咁上枱,勁惹味!仲有幾多芝士🧀 🔥麻浦直火燒肉料理唔使自己動手燒,有服務員即席幫你炙燒,保持一定距離,衛生又方便。燒肉香氣撲鼻,肉質嫩滑,值得一試!🐔韓式炸雞絕對係驚喜之作!炸雞外皮超脆,內裏保持肉汁,甚至覺得同喺韓國食到嘅冇咩分別~今次試咗辣味,真係好惹味!另外仲有乳酪粉、黃金蒜香等口味,下次一定要試埋。一份炸雞仲配咗少少薯條,抵食程度高~記得韓國食都要百幾蚊港紙,呢度真係好合理!🌹玫瑰牛肉炒年糕另一個玫瑰醬作品~醬汁溫和,牛肉同年糕嘅組合出奇地夾,年糕煙韌有嚼勁,值得一試!🧀芝士牛肉煎餅個人極力推薦!呢款喺韓國都少見,將傳統韓式煎餅加入牛肉同芝士,食落有啲似墨西哥薄餅,但更加惹味!芝士拉絲效果一流,必
朋友生日 想搵間韓國餐廳 聽講呢度唔錯
最出色的地方係菜式選擇非常豐富

✨鐵板料理:玫瑰豬腩肉鐵板飯

仲有幾多芝士🧀

🔥麻浦直火燒肉料理

🐔韓式炸雞

🌹玫瑰牛肉炒年糕

🧀芝士牛肉煎餅

個人極力推薦!呢款喺韓國都少見,將傳統韓式煎餅加入牛肉同芝士,食落有啲似墨西哥薄餅,但更加惹味!芝士拉絲效果一流,必點之選!

雖然今次冇試到釜山石鍋湯飯,但已經飽到上心口~Yadllie Plate無論食物質素、環境同服務都令人滿意,如果朋友想食韓國嘢,我一定會推薦佢哋來呢度!
  • 辛辣海鮮砂鍋湯麵
  • 芝士牛肉煎餅
  • 玫瑰牛肉炒年糕
  • 大邱辣醬炸雞
2025-07-07 2354 浏览
今次同朋友嚟到旺角兆萬中心11樓嘅Yadllie Plate,晚市時段真係人山人海,幾乎全場爆滿!店內氣氛熱鬧,非常適合同朋友聚會。推介必試「驚喜二重奏」,頂級肉眼牛扒煎得啱啱好,外層微焦,肉質嫩滑多汁。原味炸雞外脆內嫩,配埋蝦片同沙律,份量足夠,兩個人share都夠飽。芝士辣炒雞由店員即席炒起,熱辣辣送到你面前,雞肉嫩滑入味,芝士拉絲香濃,每啖都邪惡又滿足。呢個極度推薦👍八爪魚煎餅用上八爪魚同大量香蔥,外脆內軟,送上兩款醬汁,一辣一唔辣,點嚟食層次更豐富。芝士蟹籽蛋捲每一啖都係爆滿芝士同蟹籽,口感非常豐富。鮮蝦沙律用料十足,蝦隻巨型爽口,配埋蘋果、腰果、雞蛋、蕃茄仔、洋蔥、生菜、粟米同芝士粉,口感新鮮又多層次。飲品方面,推介「日落流金」$138,一大jar新鮮芒果同菠蘿特飲,果香清新解膩,飲落超正!「孩子的浪漫」估計係俾小朋友食~有芝士腸、菠蘿、芝士波波同蕃茄仔,色彩繽紛又有兒時回憶。總結一下,Yadllie Plate無論主菜或小食水準都高,價錢合理,環境舒適,係旺角區想食韓式烤雞及特色小食嘅必到之選!

芝士蟹籽蛋捲每一啖都係爆滿芝士同蟹籽,口感非常豐富。

• 芝士蟹子蛋卷
  • 驚喜二重奏
2025-03-25 4662 浏览
呢間韓國菜好耐之前喺荃灣食過一次,覺得佢哋嘅韓國菜非常多元化,好多唔同款式都有,原來佢哋旺角呢邊都有分店,所以今次就過咗嚟兆萬呢邊食啦~首先我哋就嗌咗一個 農家鮮泡菜 $38 同埋 鮮蝦沙律 🥗$123 開開胃🤤,佢哋嘅鮮蝦沙律都幾有驚喜,入面嘅蝦勁大隻又彈牙,仲要速有五隻咁多!沙律菜亦都非常新鮮,醬汁就係甜甜地~另外我哋仲嗌咗幾款韓國菜,分別係 半半炸雞 🍗 $218(蜜味乳酪粉🍯 & 黃金蒜香🧄口味) 、 韓式牛肉蛋捲🥚 $135、烤牛肉水冷麵🍜 $135,其中炸雞我覺得係必嗌嘅食物,炸雞外皮炸得好香脆,而且裏面嘅肉都嫩滑,重點係我今次揀嘅呢兩個口味都好好味呀!😋😋喺呢度食飯,仲有好多款兒童餐可以選擇,一家大細嚟食都唔使擔心小朋友冇嘢啱食~ 我哋今次就試咗迷你蕃茄牛肉年糕麵 🍅$73 同埋 迷你忌廉帶子年糕麵 🧈$73,蕃茄牛肉年糕酸酸甜甜咁非常開胃好食,另外忌廉帶子年糕就真係好Creamy,忌廉味好重,小朋友一定食唔停口啊!呢度嘅甜品都好多人叫㗎!因為打卡又靚又好食!我哋就最推介蜜瓜雪冰🍈 $98,蜜瓜奶味好濃郁,味道都唔算太甜,仲配埋一支非常好食嘅蜜瓜雪條 同埋 蜜瓜肉,正呀!

飲品方面,我哋就試咗益力多米酒 🍶 $63,益力多同埋米酒呢個配搭都幾夾,鍾意飲韓國酒嘅朋友可以試吓!
  • 水冷麵
  • 蜜瓜雪冰
最近去咗呢間超高人氣嘅韓國餐廳 ,午市套餐&午市精選單點餐牌都好抵食又高質!🐄🐥驚喜二重奏 有好好食嘅紐西蘭肉眼牛扒🐄&韓式炸雞🐥。牛扒係自己係熱石板上面燒🔥,可以自己控制要幾熟,juicy 和牛味濃郁🐄。來韓國餐廳當然要食韓式炸雞,外脆內嫩,非常香口🐥。🧀 香辣芝士八爪魚🐙店員會幫手燒,用濃郁又香辣嘅芝士,拉絲地捲著好新鮮嘅八爪魚,真係聞到都流曬口水,食落就當然係好味啦😋🐙 海軍醬油湯鍋(八爪魚)部隊鍋好豐富😍,有大大隻原隻八爪魚,午餐肉、香腸、火腿、蔬菜🥬、菇類、豆腐等,韓式辣醬湯底🌶,非常惹味,仲包咗個辛辣麵,吸左湯底都好好味。🍈蜜瓜雪冰 :韓冰香滑,仲有好多高質嘅蜜瓜💛日落流金: 超大jar,芒果好新鮮,好好飲🍯蜂蜜米酒

🐄🐥驚喜二重奏

🧀 香辣芝士八爪魚🐙

🐙 海軍醬油湯鍋(八爪魚)

🍈蜜瓜雪冰 :韓冰香滑,仲有好多高質嘅蜜瓜

💛日落流金: 超大jar,芒果好新鮮,好好飲
🍯蜂蜜米酒

2025-08-26 0 浏览
餐廳地點放便,多款韓式食物選擇,午市套餐及午市精選單點餐牌都好抵食!鍾意食韓國🇰🇷嘢既朋友仔啱晒🤩🔺蜜瓜雪冰打卡一流又好好食既甜品😍 蜜瓜🍈球好清甜,中間仲有條蜜瓜雪條,爽‼️🔺半半炸雞食韓國嘢點少得食炸雞,一次過試到兩款口味,有蜜味乳酪粉和黃金蒜香。炸雞好嫩滑,蜜味乳酪粉甜甜哋好特別,黃金蒜香好惹味,配埋炸蝦片和炸番薯條,正!🔺經典水冷麵冷麵口感煙韌,湯底酸酸甜甜好清涼,配埋青瓜絲,消暑開胃!🔺柚子米酒米酒香氣十足,柚子味好清新,好易入口!🔺直火現炙牛肋骨牛肋骨上枱,店員直火現炙,肉味香濃,油脂豐富,肉質軟稔!🔺芝士蟹籽蛋捲熱辣辣上枱,蛋味香濃,切開有海量蟹籽,仲有拉芝效果,推介!🔺芝士辣炒雞店員即場炒雞肉,加上大量芝士🧀和辣醬,好邪惡但好好食😂

🔺蜜瓜雪冰

🔺半半炸雞

🔺經典水冷麵
經典水冷麵

冷麵口感煙韌,湯底酸酸甜甜好清涼,配埋青瓜絲,消暑開胃!

🔺柚子米酒
柚子米酒

米酒香氣十足,柚子味好清新,好易入口!

🔺直火現炙牛肋骨
直火現炙牛肋骨

牛肋骨上枱,店員直火現炙,肉味香濃,油脂豐富,肉質軟稔!

🔺芝士蟹籽蛋捲
芝士蟹籽蛋捲

熱辣辣上枱,蛋味香濃,切開有海量蟹籽,仲有拉芝效果,推介!

🔺芝士辣炒雞
芝士辣炒雞

店員即場炒雞肉,加上大量芝士🧀和辣醬,好邪惡但好好食😂
柚子米酒
2025-08-25 0 浏览
環境時尚帶夜市風,霓虹燈牌與舒適座椅適合打卡與聚會。📸空間寬敞,服務高效,惟旺時需預約。😊🍗 炸雞薯條|香脆惹味招牌炸雞外皮金黃酥脆,入口「卡滋」作響,肉質嫩滑多汁,搭配Jeju蔬菜醬,微甜帶果香,令人回味。🍟薯條外脆內軟,配韓式醃蘿蔔解膩,份量適中,適合2人分享。惟醬料選擇稍少,或可增創意口味。😋🐷 豬手|軟糯入味韓式醬豬蹄色澤誘人,滷汁濃厚,肉質軟糯脫骨,入口鹹甜適中,帶微辣香氣。🥄份量慷慨,適合多人分享,惟骨多肉少,稍影響食用體驗。🌟🏙️ 環境與性價比餐廳環境舒適,適合打卡,惟檯距稍窄。📍人均約HK$150-250,價格稍高,但食材新鮮,炸雞尤為出色,性價比尚可。Yadllie Plate以正宗韓式風味與精緻料理,帶來視覺與味覺享受,值得一試!🌟
🍗 炸雞薯條|香脆惹味
🐷 豬手|軟糯入味
🏙️ 環境與性價比

🌟🍴 【 旺角• Yadllie Plate】 🍴🌟 📍 Yadllie Plate 야들리애플래이트西洋菜南街1N號兆萬中心11樓🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 玫瑰牛肉砂鍋湯麵 🌹🥩🍜這道湯麵香氣撲鼻,玫瑰的清香與牛肉的濃郁完美融合!湯底濃而不膩,牛肉入口即化,麵條Q彈有嚼勁,砂鍋保溫效果超讚,整碗吃完還是熱騰騰!🔥 推薦給愛吃牛肉湯麵的你!😍醬烤牛肉太陽蓋飯 🥩☀️🍚牛肉烤得外焦裡嫩,醬汁鹹甜適中,裹在米飯上每一口都超滿足!🌟 搭配半熟太陽蛋,蛋黃流出來簡直是視覺與味覺的雙重享受!🥚 份量十足,絕對是肉食愛好者的福音!💪草莓乳酸梳打 🍓🥤草莓的酸甜加上乳酸的微發酵風味,喝起來清新又解膩!😎 氣泡感十足,每一口都像在舌尖上跳舞!💃 炎炎夏日來一杯,瞬間涼爽又開心!❄️白切五花腩 🐷🍖五花腩肥瘦相間,切得薄薄一片,入口軟嫩不油膩!😋 搭配醬油或蒜泥,簡單卻充滿層次,肉質鮮美到讓人停不下來!🥢 適合喜歡清爽口感的食客!👌芝士蟹子蛋捲 🧀🦀🍳蛋捲外皮金黃酥軟,內裡芝士濃郁牽絲,蟹子點綴增添鮮味!🦑 每一口都是滿滿的幸福感,奶香與海鮮味的結合太犯規了!😍 小份量但超精緻,當小吃或配菜都
🌟🍴 【 旺角• Yadllie Plate】 🍴🌟

醬烤牛肉太陽蓋飯 🥩☀️🍚
草莓乳酸梳打 🍓🥤
白切五花腩 🐷🍖
芝士蟹子蛋捲 🧀🦀🍳
蛋捲外皮金黃酥軟,內裡芝士濃郁牽絲,蟹子點綴增添鮮味!🦑 每一口都是滿滿的幸福感,奶香與海鮮味的結合太犯規了!😍 小份量但超精緻,當小吃或配菜都超讚!🌟
陸軍醬油湯鍋(牛肉) 🥣🥩
這湯鍋是暖胃神器!醬油湯底濃郁卻不死鹹,牛肉片嫩滑多汁,吸滿湯汁後更是美味!😋 配菜豐富,蔬菜新鮮,冬天吃一鍋全身都暖起來!🔥 強烈推薦給愛吃火鍋的朋友!👍
韓式辣醬湯底 🌶️
韓式辣醬湯底是亮點!辣度適中,微甜微酸,帶點韓式泡菜的風味,超開胃!😍 牛肉和蔬菜在這湯底裡煮過,味道更上一層樓!🔥 喜歡辣食的絕對不能錯過!🌶️
蜜瓜雪冰 🍈❄️
甜美的蜜瓜搭配細膩的雪冰,清涼又不膩!🍧 每一口都像在吃新鮮蜜瓜,甜度剛好,完美為整餐畫上句號!😊 夏日必點的甜品,超級消暑!🌞

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 1096

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#旺角美食 #web3旺角 #Yadllie Plate
#香港美食 #香港韓國菜 #yadllieplate # #yadllieplatehk #旺角美食 #香港探店 #旺角探店 #香港必食餐廳@yadllie_plate
2025-08-20 0 浏览
今日中午同同事喺旺角兆萬中心11樓嘅Yadllie Plate食午市套餐好抵食!午市套餐包括前菜小食(甜酸青瓜、醬油蓮藕、醬油鵪鶉蛋同泡菜)、清湯同特色飲品~ 可以同同事一齊叫午市套餐或者午市單點都得! 直火現炙牛肋骨表面微焦香脆,肉質嫩滑帶煙燻味,入口多汁,牛味濃郁,醬汁帶甜辣層次,有埋沙律菜俾你夾住肉肉嚟食,好開胃!韓國清湯清淡又鮮甜,有淡淡海鮮香氣,暖胃又解膩。 玫瑰蜜桃果茶清新果香帶花香,甜度剛好,好解渴。 醬豬蹄肉質軟爛入味,醬汁甜中帶鹹,有種厚重嘅香濃感,啖啖膠質。 半半炸雞配大蔥絲及黃金蒜香, 炸雞外皮香脆,白嫩肉多汁;大蔥絲帶清爽辛香,蒜香金黃香氣四溢~

韓國清湯
清淡又鮮甜,有淡淡海鮮香氣,暖胃又解膩。

玫瑰蜜桃果茶
清新果香帶花香,甜度剛好,好解渴。

醬豬蹄
肉質軟爛入味,醬汁甜中帶鹹,有種厚重嘅香濃感,啖啖膠質。

醬豬蹄
2025-08-07 649 浏览
尋晚同朋友兩個人去咗旺角兆萬中心嘅YADLLIE PLATE食韓國嘢 🇰🇷,試吓呢間過江龍嘅水平。我哋大約5點半左右入座,可能時間尚早,人唔算太多,可以即刻入座。🚶‍♀️🚶‍♂️黃金蒜香無骨雞 ($135): 呢個炸雞係今餐嘅亮點 ✨。雞件炸到外皮金黃香脆,而且真係做到無骨,啖啖肉食得好方便。面頭嘅黃金蒜蓉醬汁非常惹味,甜甜鹹鹹帶濃郁蒜香😋,但又唔會蓋過雞肉本身嘅味道。雞肉保持到肉汁,唔會太乾,值得一讚 👍。魚介湯鍋 ($258): 呢個湯鍋份量都幾足 🍲,入面有唔同種類嘅海鮮、蔬菜同菇類。湯底清甜,帶有海產嘅鮮味,飲落幾舒服😌。魚串份量多,食到好飽。八爪魚煎餅 ($138): 煎餅邊位煎得幾香脆,中間質地比較煙韌。每一啖都食到八爪魚粒🐙,口感唔錯。香炸明太魚 ($98): 呢個比較似佐酒小食🍻。明太魚乾炸完之後非常香口,咸香十足,點埋跟碟嘅醬汁一齊食,係幾好嘅餐前小食。卡邦尼年糕 ($113): 呢個係一個幾得意嘅配搭,用卡邦尼汁去煮韓式年糕🍝。醬汁 creamy 夠濃稠,芝士味都幾香🧀,年糕煙煙韌韌,幾掛汁。香蕉沙冰 ($73) 🍌 & 香芋沙冰 ($73) 🍠: 兩杯沙冰都打得幾幼滑

黃金蒜香無骨雞 ($135):

魚介湯鍋 ($258):

八爪魚煎餅 ($138):

香炸明太魚 ($98):

卡邦尼年糕 ($113):

香蕉沙冰 ($73) 🍌 & 香芋沙冰 ($73) 🍠:
兩杯沙冰都打得幾幼滑,味道正常發揮,香蕉味同芋頭味都幾突出,甜度適中。

芒果雪冰 ($98):
韓式雪冰一向都係飯後必點❄️。呢個芒果雪冰份量都幾大,面頭鋪滿新鮮芒果粒同芒果醬🥭,中間係牛奶味嘅雪花冰,入口即溶,奶味香濃,作為結尾非常滿足 🥰。

整體嚟講,YADLLIE PLATE嘅食物質素唔錯,尤其係招牌嘅韓式炸雞,確實有水準💯。環境坐得舒服,侍應服務都OK。如果係一大班朋友嚟開心share 🥳,或者專程為咗食佢嘅炸雞,都係一個唔錯嘅選擇。
人在旺角,走到兆萬中心辦公,剛好晚飯時間就想起了Yadllie Plate ,門口的韓籍 oppa ,餐廳的氛圍熱鬧非凡,尤其是晚餐時段,經常人山人海,滿座的情況,受歡迎程度很高。等位時期待的心情,也會讓人更期待接下來的美食。夏威夷阿努哈 ($228)色彩繽紛,眼前一亮的擺盤讓人忍不住想要品嚐。結合了原味炸雞、椰絲蝦、洋蔥圈和粟米,帶來夏威夷風情,一口咬下即感受到熱帶的陽光。金黃色椰絲蝦的蝦肉鮮甜,搭配椰絲的香氣,熱帶風味。洋蔥圈炸至金黃酥脆,增添口感層次。甜美的粟米點綴整道菜,為味道增添了清新。原味炸雞外皮酥脆,肉質鮮嫩,保留了雞肉的原汁原味。黃金蒜香無骨雞 ($135)雞肉外脆內嫩,蒜香味十足,讓人一口接一口,令人難忘。芝士牛肉煎餅 ($138)芝士融化得恰到好處,牛肉的鮮美與煎餅的酥脆,很完美的平衡。火灸牛 ($98)即席火灸高質牛肉,剛好的火灸牛,肉質鮮嫩,搭配特製醬汁,味道出色,讓人回味無窮。鱈魚乾海螺伴麵 ($145)鱈魚乾的咸香,採用韓國進口的鱈魚乾,新鮮海螺的鮮味,搭配Q彈口感麵條,醬汁口感層次分明,小辣刺激剛好提鮮,一看就食慾大開。蘋果清河有氣清酒 ($58)微甜清新

黃金蒜香無骨雞 ($135)
雞肉外脆內嫩,蒜香味十足,讓人一口接一口,令人難忘。

芝士牛肉煎餅 ($138)
芝士融化得恰到好處,牛肉的鮮美與煎餅的酥脆,很完美的平衡。

蘋果清河有氣清酒 ($58)
微甜清新的蘋果味道,口感輕盈,清爽的酸度,清新的清河為基礎,加入低溫熟成的白葡萄酒,微甜的口感,非常適合夏季飲,十分開胃。
蘋果清河有氣清酒 ($58)

士多啤梨雪冰 ($98)
新鮮的士多啤梨,口感細膩,甜而不膩。

蜜瓜雪冰 ($98)
甜美的蜜瓜味道,冰條清涼解暑,層次感豐富,口感滑順,夏季理想選擇。

蜜瓜雪冰 ($98)

整體來說,Yadllie Plate 食物質素高,味道出色,環境熱鬧,適合朋友聚會或家庭聚餐。

2025-08-01 915 浏览
特登嚟呢間新派韓食餐廳,皆因俾佢哋嘅獨門健康炸雞所吸引,聽講係用韓國空運到港的原隻走地雞,配合秘製腌料及薄層秘製乾粉所製,當然要會一會佢!建議大家訂定位先,因為一上到嚟就已經全場爆滿,好彩我哋早就訂定位。餐廳裝修有似足西式火車內嘅卡座,燈光柔和得嚟空間感十足。食物選擇多之餘,每道菜水準都不俗,完全感受到廚師嘅心思。半半炸雞 $218揀咗首爾醬油味同黃金蒜香雙拼,外皮同連鎖店嘅油膩感完全兩回事,炸粉偏向薄脆,咬落雞肉仲keep住肉汁。醬油味鹹甜交織,蒜香味嗆得嚟唔辣喉,伴碟嘅薯條同蝦片脆卜卜,邪惡得嚟好難停口!白切五花腩 $298擺盤好靚似一朵大花花,厚切腩肉肥瘦層次分明,本身已煮熟,但仍用小火爐蒸熱保持溫度。用生菜包住再蘸韓式大醬或蒜泥醋汁,油膩感即刻大減,真係好好食,食多兩件都唔覺滯。海軍醬油湯鍋(八爪魚)$238湯鍋落足料,原隻八爪魚煮完依然彈牙,湯底是店家以自家製醬油湯底所製,有種豉油香,清淡得嚟夠晒入味,吸汁嘅蔬菜雜菌仲正過主角!加埋辛辣麵落去煮,暖胃又唔會過鹹。韓式牛肉蛋捲 $135絕對係驚喜之作,滑溜蛋皮包住香炒牛肉,蛋香同肉味平衡得剛剛好,一件接一件食到唔願停。日落流金

半半炸雞 $218

白切五花腩 $298
白切五花腩

海軍醬油湯鍋(八爪魚)$238
海軍醬油湯鍋(八爪魚)

韓式牛肉蛋捲 $135
韓式牛肉蛋捲

日落流金 $138
叫咗一大瓶日落流金特飲,芒果菠蘿組合清新解膩,兩個人share夠晒涼快。
日落流金
2025-07-31
白切五花腩
海軍醬油湯鍋(八爪魚)
韓式牛肉蛋捲
2025-07-30 625 浏览
好有質素嘅韓國美食,之前喺荃灣已經食過,今次喺旺角兆萬一樣有咁高質素,所以人流不絕半半炸雞🐥選了原味及乳酪粉炸雞,炸雞外脆內軟好好吃,兩款味道都各有特色白切五花肉 🥓肥瘦層次分明~烤到金黃脆皮 可以用生菜包山蔥+韓式醬+蒜頭 味道更出色😋八爪魚煎餅🫓邊緣酥脆中心Q彈 配有兩款韓式辣醬超美味火焰牛牛腹肉裹上火焰焦香,鎖上肉汁鱈魚乾海螺拌麵鱈魚乾絲像黃金雨 海螺肉脆卜卜辣中帶鮮甜 麵條是超彈牙玫瑰蜜桃果茶手調菠蘿啤酒呢度有唔同嘅飲品甜品選擇,好有韓國feel🥰

半半炸雞🐥
選了原味及乳酪粉炸雞炸雞外脆內軟好好吃,兩款味道都各有特色

白切五花肉 🥓
肥瘦層次分明~烤到金黃脆皮
可以用生菜包山蔥+韓式醬+蒜頭 味道更出色😋

八爪魚煎餅🫓
邊緣酥脆中心Q彈 配有兩款韓式辣醬超美味

火焰牛
牛腹肉裹上火焰焦香,鎖上肉汁

鱈魚乾海螺拌麵
鱈魚乾絲像黃金雨 海螺肉脆卜卜
辣中帶鮮甜 麵條是超彈牙

玫瑰蜜桃果茶
手調菠蘿啤酒

呢度有唔同嘅飲品甜品選擇,好有韓國feel🥰
2025-07-26 664 浏览
嚟旺角食韓國嘢YADLLIE PLATE ~聽講味道唔錯,價錢又唔算貴,於是決定一試💁🏻‍♀️去到都差唔多full晒,所以最好都係book定位先就唔驚冇位啦~🐣黃金蒜香無骨雞 $135一上枱,呢碟黃金蒜香無骨雞已經蒜香撲鼻!雞肉嫩滑,無骨設計方便,啖啖肉😋咬落去係微脆金黃嘅外皮,口感豐富!份量都唔少,幾個人share都夠飽~蒜味稍為重咗啲,但鍾意濃味嘅朋友應該會好中意🤣🐙八爪魚煎餅 $138外層煎得金黃香脆,內裏軟糯,仲有好多八爪魚粒食落好有層次。切開黎share岩哂,滿足🤭🧀 🍳芝士蟹子蛋捲 $135呢個芝士蟹子蛋捲好match,而且勁多芝士,入口即化,仲有蟹子嘅鮮味同爆珠感,真是一個必點菜式~不過味道都係比較濃郁,建議同其他清淡啲嘅菜一齊點,平衡下口味😝🐮 火灸牛 $98店員會即時喺你面前燒,有呢個質素真心抵食!牛肉切得厚薄適中,火灸過後表面帶點焦香,內裏仲保持粉嫩,入口juicy😋淑女辣醬炒年糕 ($113)年糕炒得Q彈有嚼勁,辣醬唔係嗰種好辣嗰種,而係帶點微甜嘅韓式辣味,但足夠惹味!而且超級多芝士拉絲🤣仲有扁嘅年糕,獅子狗,魚糕片喺入邊,超鍾意呢個菜式,下次都會encore😋🍹🍓
 黃金蒜香無骨雞

🐣黃金蒜香無骨雞 $135
八爪魚煎餅

🐙八爪魚煎餅 $138
芝士蟹子蛋捲

🧀 🍳芝士蟹子蛋捲 $135

🐮 火灸牛 $98
淑女辣醬炒年糕

淑女辣醬炒年糕 ($113)
乳酸梳打

🍹🍓草莓乳酸梳打/🍇巨峰乳酸梳打$53
飲品方面,乳酸梳打是而家夏天清新嘅選擇!兩杯飲落味道都好自然爽口,仲有啲氣泡感,解膩一流!
朱古力雪冰

🍫🍨朱古力雪冰 $98
份量都好大,仲帶隻濃濃嘅朱古力味,個唔會過甜,仲有啲朱古力醬同配料增添口感。好耐冇食過呢啲幼滑既雪冰,有一種細個食甜品嘅感覺🤣

總之呢餐真係大滿足🥰過嚟旺角兆,萬可以試吓佢,味道確實唔差,價錢正正常常,而且坐得舒服,一定唔會覺得中伏!
 黃金蒜香無骨雞
芝士蟹子蛋捲
  • 巨峰乳酸梳打
  • 芝士蟹子蛋卷
✔️半半炸雞 $218今次我哋就揀咗蜜味乳酪粉配黃金蒜香🍯 炸雞香脆可口🤤兩款味入面講唔停更加推薦乳酪粉 食好似平時薯片sour &cream 嘅味道 酸酸甜甜好好食🥹✔️芝士蟹子蛋捲 $135呢個蛋捲係必點👍🏻外邊嘅蛋皮又厚又滑嫩🍳 中間夾住非常澎湃嘅蟹籽同芝士🦀🧀 口感軟綿綿好正🥰✔️火灸牛 $98肉質未至於去到入口即溶 但係都夠軟淋 充滿肉汁😚店員會即場用火槍再燒牛肉🔥 所以牛肉會帶點焦香 欣賞佢本來已經用咗燒汁醃製 加埋蒜片幾惹味😋✔️玫瑰牛肉炒年糕 $135呢個年糕有驚喜‼️ 佢嘅牛肉碎係極多 基本上每啖年糕都牛肉粒😳 醬汁方面甜味會比較突出 辣味比較弱 感覺上比起Carbonara嗰款冇咁膩~而年糕有齊長條型同埋扁形 口感豐富❤️✔️蜜瓜雪冰 $98✔️士多啤梨雪冰 $98✔️朱古力雪冰 $98今次試咗三款雪冰😝 講唔停好欣賞佢哋嘅冰係勁綿滑 唔會有顆粒感🥰 而且三款直到底都仲有濃濃嘅醬汁😋三款入面講唔停最推薦蜜瓜味🍈 味道清新唔太甜 中間仲會有條melona 雪條😆
✔️半半炸雞 $218

✔️芝士蟹子蛋捲 $135

✔️火灸牛 $98

✔️玫瑰牛肉炒年糕 $135

✔️蜜瓜雪冰 $98
✔️士多啤梨雪冰 $98
✔️朱古力雪冰 $98

平日下雨天都差唔多滿座好彩仲有一個卡位 卡位仲有ᴜꜱʙ 同 ᴛʏᴘᴇ ᴄ插頭 ᴜꜱᴇʀ ꜰʀɪᴇɴᴅʟʏ 太感動了吧 ·͜・ᐝ 返工餓左幾日 今日要擦餐飽( ˘▽˘)っ驚喜二重奏 $𝟚𝟟𝟛頂級肉眼牛排 係鐵板上可以均勻地加熱食材鎖住肉眼牛排既美味 仲可以烤蒜頭 (๑╹∀╹๑)除左滋滋聲既肉眼牛排 仲有四舊香脆炸雞旁邊亦有沙律 配上檸檬香醋沙律汁 係之前無食過既味道 $𝟚𝟟𝟛 又有牛排又有炸雞仲有沙律都幾豐富黃金蒜香無雞骨炸雞 $𝟙𝟛𝟝本身好糾結食邊款無雞骨炸雞好見到全部都係韓國進口 得黃金蒜香係店長推薦所以就選擇佢啦⸝⸝ ᷇࿀ ᷆⸝⸝ 一上枱就係超香既蒜香味 醬汁惹味無骨雞就係懶人恩物 而且價錢比有骨雞平真係益左我香辣芝士八爪魚$𝟙𝟜𝟝有韓國𝖔𝖕𝖕𝖆 去幫我地處理 ̵͈̑ᴗ˂̵͈̑純熟地將芝士同八爪魚撈埋一齊八爪魚大大舊 份量又多 質感係軟身但好好食 混合埋香辣芝士又辣又想食喜愛芝士人士必吃✺◟(∗❛ัᴗ❛ั∗)◞✺ 玫瑰牛肉炒年糕 $𝟙𝟛𝟝想知點解叫玫瑰 特登𝖘𝖊𝖆𝖗𝖈𝖍一下原來韓國玫瑰醬係由牛奶 茄汁 同韓式辣醬混合而成的醬汁 好似夢幻的玫瑰淡紅色 所以先叫玫瑰醬꒰ྀི˶ᐢ•.•ᐢ˵

平日下雨天都差唔多滿座
好彩仲有一個卡位
卡位仲有ᴜꜱʙ 同 ᴛʏᴘᴇ ᴄ插頭
ᴜꜱᴇʀ ꜰʀɪᴇɴᴅʟʏ 太感動了吧 ·͜・ᐝ

返工餓左幾日 今日要擦餐飽( ˘▽˘)っ

驚喜二重奏 $𝟚𝟟𝟛
頂級肉眼牛排 係鐵板上可以均勻地加熱食材
鎖住肉眼牛排既美味 仲可以烤蒜頭 (๑╹∀╹๑)
除左滋滋聲既肉眼牛排 仲有四舊香脆炸雞

喜愛芝士人士必吃✺◟(∗❛ัᴗ❛ั∗)◞✺

玫瑰牛肉炒年糕 $𝟙𝟛𝟝
想知點解叫玫瑰 特登𝖘𝖊𝖆𝖗𝖈𝖍一下
原來韓國玫瑰醬係由牛奶 茄汁 同韓式辣醬混合而成的醬汁
好似夢幻的玫瑰淡紅色 所以先叫玫瑰醬꒰ྀི˶ᐢ•.•ᐢ˵꒱ྀི
𥚃面有兩款年糕
有薄片同埋圓滾型