2021-03-10
今日和朋友一起去深水埗行吓行吓,突然發現間coffee shop ..吖應該是Coffee House,因為是一間小店,2公婆打理,而且店舖只可以容納4個人😛店名叫Will ‘S Coffee..雖然的式,但裝修優雅但又帶點溫情的感覺⋯⋯因為一邊食一邊飲可以一邊看店員弄餐或咖啡🤗🤗幸好剛剛有2個位,於是乎就和朋友入去一試😙Wills 有很多不同的咖啡選擇,亦有Non Coffee 的選擇...而食物有Bagel burgers ,意粉,還有all day breakfast 等選擇!而且老闆說他們是少油少甜烹調食物,很適合健康的新一代🤗日式鰻魚滑蛋貝果漢堡, bagel 有黑炭芝麻或紅菜頭等味道選擇,我今日選擇了紅菜頭貝果😗 外殼不像一般貝果硬硬的,很軟綿,口感Q彈,咀嚼起來帶有淡淡的果味,鰻魚不薄,有咬感,滑蛋很香滑,配搭幾片靑瓜,口味清新👍🏻蕃茄海鮮虎蝦意大利粉,份量適中,海鮮配料不少,濃濃蕃茄味,意粉軟硬度適中,重點真的很少油!益力多柚子沙冰,店員不孤寒,加咗好多柚子和益力多一齊打!香濃的柚子味,但不太甜,和估不到和益力多咁夾🤣Cappuccino 不會甜!Will’s Cof
Cappuccino 不會甜!Will’s Coffee House啲食物和飲品真的很健康👍🏻👍🏻