2023-06-06
今次難得同男朋友去咗一間超浪漫嘅餐廳,一入去門口就已經見到好多鏡裝飾,入到去餐廳更係對環境非常滿意,有大玻璃睇到成個維園景色,而且仲有大熒幕同音樂,氣氛滿分!———————————————🌟Roasted Lamb Rack $308呢個羊架熟成度啱啱,唔會話好羶同時亦好重羊味,基本上必開都會見到入面粉嫩嘅肉質。餐廳本身另外有提供黑椒汁,但我個人認為唔要汁就咁食仲正,更加體會到果種羊肉嘅原汁原味。.🌟Salmon Fettuccine $168呢個三文魚意粉嘅醬汁係採用蕃茄忌廉,食落好creamy同好香,三文魚肉一開始會放曬係頂,建議先撈一撈。至於個闊條面同出面食開有少少唔同,感覺佢係更粗更厚食落更煙韌,所以麵粉味會重少少,一開始食會覺得好食,但食得多就會發現原來都真係幾飽🤣.🌟Eggplant Parmigiana $128呢個焗烤千層茄子感覺好令人驚喜,上面有好重蕃茄同芝士,食落什至有少少令人感覺好似食緊pizza,但內裡係腍身嘅茄子。個邊仲焗得好香脆,整體口感都好豐富。.🌟Caesar Salad $108沙律份量都算多,醬汁份量適中,三文魚仲要有4塊左右,性價比同出面其他西餐廳
———————————————
🌟Roasted Lamb Rack $308
🌟Salmon Fettuccine $168
🌟Eggplant Parmigiana $128
🌟Caesar Salad $108
沙律份量都算多,醬汁份量適中,三文魚仲要有4塊左右,性價比同出面其他西餐廳比都算高。沙律菜大細切得啱啱好而且非常鮮甜,雖然唔係特別菜式但都好值得推薦👍🏻
🌟Rum Diary $118
呢杯顧名思義就係rum base嘅cocktail,另外加有Cacao、Raspberry、Pineapple同Citrus,一開始仲會用火燒一燒,飲落去第一下感覺酒精濃度好似都高會比較苦少少,但慢慢就會甜味同果味會再慢慢出。
🌟Fancy Butt $78
呢杯係Mocktail但絕對值得大大力推,佢係Ginger beer加蘋果同荔枝,飲落唔知係因為糖漿定係水果調味,感覺係有少少好清新甜嘅味道,然後再有少少酸味做配襯,味道係超啱我心水仲要份量都唔少~
🌟Classic Tiramisu $78
食完只能話Titamisu愛好者一定要試,首先佢上台果下份量已經係令人好興奮,好大嘅一件蛋糕,食落去甜味適中,平時最驚咖啡酒落得太重,但呢個絕對唔會,而且中間果層Cream係最令我心動,口感係好綿密嘅感覺,對呢個甜品超滿意🥰