1K
2023-07-21 35 浏览
要靚景第一時間諗到Suger+,揀咗呢間我覺得環境好好嘅西餐廳,有情調而且食物質素幾唔錯,價錢都好合理西餐廳眾所周知水都要收費,大部份都係一支支計,而呢度就只需要$20一位任飲,啱晒我啲成日飲水既朋友,成日都飲人地勁多水Tiger prawns 爽口大隻,而且已經開咗殼,食落蝦蒜味勁香,好入味,而且又檸檬汁醬,識落都幾清新Caesar salad凱撒沙律看似平平無奇🥗但佢呢個羅馬菜新鮮,食落爽脆,配合埋醬汁麵包碎同煙肉我真係好鍾意食,煙三文魚嘅份量都唔算少Sausage strozzapreti我覺得佢出色嘅位係就算我哋放咗喺度好耐,最後先食唔熱但係都好食佢個意粉份量都算幾多,佢係蕃茄腸意粉,食落去好開胃,唔會太甜或者太鹹,濃郁入味👍Roasted lamb rack 羊架食得出係高級貨,我哋揀咗五成熟食落去唔會好蘇,而且羊味都幾香旁邊嘅伴碟都值得一讚,好淋好入味Classic tiramisu我會認為超抵食,佢絕對大份,上面仲有新鮮士多啤梨🍓最緊要嘅係咖啡味唔會過分濃郁,啱啱好,我忍唔住自己差唔多食晒成個😂Agro dolce飲落去唔算重酒精味,反而係好香甜嘅士多啤梨🍓而且賣相打卡都

Tiger prawns

Caesar salad
凱撒沙律看似平平無奇🥗

Sausage strozzapreti

Roasted lamb rack
羊架食得出係高級貨,我哋揀咗五成熟
食落去唔會好蘇,而且羊味都幾香
旁邊嘅伴碟都值得一讚,好淋好入味

Classic tiramisu
我會認為超抵食,佢絕對大份,上面仲有新鮮士多啤梨🍓

Agro dolce
飲落去唔算重酒精味,反而係好香甜嘅士多啤梨🍓
而且賣相打卡都好出色

Divalicious
嚟到嘅時候已經聞到好香嘅煙熏味,上面嘅裝飾擺設就真係好似煙,除咗聞到好香嘅煙熏味飲落去都有陣陣嘅煙熏味,但唔會過濃,飲完仲有回甘既煙熏味👍👍

食到咁上下嘅時候佢竟然同我講9點有free flow,到9點嘅時候啲人越來越多,同我一開始食飯嘅時候個感覺好唔一樣,就好似去咗bar咁,好有氣氛,仲有表演好正

食飯途中見到有人慶祝生日,大螢幕除咗有Happy birthday,仲有員工拎住個蛋糕插着大大嘅蠟燭唱生日歌,好有氣氛,而且環境真心唔錯,呢度絕對值
  • Tiger Prawns
  • Caprese Salad
  • Classic Tiramisu
  • Roasted Lamb Rack
We are excited to announce our collab with Vivere!!Use Code to reserve through phone to enjoy 15% off on a la carte menu during dinner: (852) 2186 6404Second visit at Vivere! The vibe at night is totally different from daytime. It is chill and relaxing, which is perfect for dating and have a drink. The view is absolutely amazing! •Starters•Poached Octopus $138//grilled octopus with diced potatoes, served warm//⭐️Avocado Crostini $108//light and crispy crostini with avocado, cheese & fresh tomato
Use Code [foodstalker15%] to reserve through phone to enjoy 15% off on a la carte menu during dinner: (852) 2186 6404

•Starters•
Poached Octopus $138

⭐️Avocado Crostini $108
//light and crispy crostini with avocado, cheese & fresh tomatoes! this combo starts fresh and healthy!//

•Mains•
⭐️Roasted Lamb Rack $308
//lamb chop is grilled perfectly at medium rare. Juicy and tender meat without gaminess.//

Chicken Fettuccine $158
//didn’t expect a classic Chicken Alfredo here! the sauce is super creamy with tender chicken meat and mushroom.//

•Desserts•
⭐️Classic Tiramisu $88
//smooth mascarpone just melts in your mouth…a good amount to share bewteen two!//

Affogato $88
//two scoops of vanilla ice-cream with espresso.//

•Drinks•
🍷Red Wine - Chanti $118
🍹Fancy Butt $88
//fresh lychee, apple, ginger beer//
2023-07-18 45 浏览
餐廳坐落Sugar+ 高層,設計開揚,有一列偌大的玻璃窗可飽覽醉人的維港靚景,頗有情調,令餐飲體驗錦上添花。眾所周知,在高級餐廳裡,水是要收費的,動輒花上近百元,現在只需加$20便可享Sparkling / still water free flow無限任飲,十分划算。Caesar Salad ($108) 羅馬生菜爽脆,混和著香濃的芝士絲和鹹鮮的煙三文魚,再夾著香脆的麵包粒和惹味的煙肉碎,以增加沙律的口感。Tiger Prawns ($148)虎蝦大隻爽口,蒜香十足,加上檸檬汁,清新開胃。Roasted Lamb Rack ($308)店員即席燒迷迭香,隨即傳來一股濃郁清新的香氣。羊架口感軟腍,肉味香濃但沒有羶味,並帶有迷迭香氣。Sausage Strozzapreti ($158)意粉掛滿香濃番茄汁,與充滿鹹香又惹味香腸非常合襯,令味道更有層次。Vivi Punch ($78)顏色豔麗,充滿水果香,味道香甜清新。
Caesar Salad ($108)
Tiger Prawns ($148)
虎蝦大隻爽口,蒜香十足,加上檸檬汁,清新開胃。
Roasted Lamb Rack ($308)
店員即席燒迷迭香,隨即傳來一股濃郁清新的香氣。
羊架口感軟腍,肉味香濃但沒有羶味,並帶有迷迭香氣。
Sausage Strozzapreti ($158)
Vivi Punch ($78)
顏色豔麗,充滿水果香,味道香甜清新。
2023-07-18 198 浏览
銅鑼灣最近開咗間新嘅樓上bar and restaurant,超級闊落富空間感嘅環境可以望到海景加維園景,個view都唔錯👍🏻幾有情調😏除咗望下風景之餘,呢度仲會間唔中舉辦drag queen show💃🏻/kpop night👯‍♀️等主題活動,可以一路品嚐意大利菜一路欣賞台上表演,下次有機會都想睇下😆而家餐廳做緊$20/head free flow still/sparkling water優惠,抵玩識飲一定係飲sparkling water😎😎好夠氣飲落好爽。Pan Seared Scallops簡單嘅前菜,新鮮厚肉嘅帶子輕輕煎香已經ok😗Avocado Salad 酸酸咪咪幾開胃,份量大,沙律菜幾清爽,🥑牛油果略生咗少少。Sausage Strozzapreti🍝意粉有唔少腸仔粒,番茄醬汁味道鹹鹹甜甜,每條意粉都掛滿濃稠嘅醬汁,有啲似小孩口味但都唔錯😛😛Pesto Chicken 估唔到看似普通嘅菜式幾有驚喜😋😋厚厚嘅雞肉包住青醬、mozzarella、番茄同香草,雞肉雖厚但肉質彈牙之餘仲好juicy💦完全不乾不嚡,啖啖肉,加上滿滿嘅mozzarella cheese🧀同好香嘅青

Pan Seared Scallops
簡單嘅前菜,新鮮厚肉嘅帶子輕輕煎香已經ok😗

Avocado Salad
酸酸咪咪幾開胃,份量大,沙律菜幾清爽,🥑牛油果略生咗少少。

Sausage Strozzapreti

Pesto Chicken
估唔到看似普通嘅菜式幾有驚喜😋😋厚厚嘅雞肉包住青醬、mozzarella、番茄同香草,雞肉雖厚但肉質彈牙之餘仲好juicy💦完全不乾不嚡,啖啖肉,加上滿滿嘅mozzarella cheese🧀同好香嘅青醬味🌱整個配搭都幾好食😙😙

Classic Tiramisu
Size都頗大,兩個人share啱啱好👍🏻Tiramisu層次分明,質感好濕潤,食落會慢慢滲出咖啡酒,咖啡酒味香濃😍😍有唔少tiramisu係比較淋身creamy,呢個相對挺身啲,口感更好,都幾好食😋

Mrs. Cox (Gin, Elderflower, Grapefruit, Grapefruit Bitters, Tonic)
嚟到酒吧當然要飲下cocktail🍸呢杯粉紫色嘅賣相好吸引,帶些微酒味同水果清新味道。

Fancy Butt (Fresh Lychee, Apple, Ginger Beer)
呢杯mocktail🍹都唔錯,裡面有唔少蘋果粒帶點咬口🤓

人均消費:$400
推介指數(10分為滿分):7.5分

2023-07-17
2023-07-17 35 浏览
環境: 餐廳門口有好多唔同形狀嘅鏡,好有特色,一入到去見到個維港景,真係值返晒,好天仲有機會見到日落🌄餐廳啲凳都好舒服食物: spicy vidka rigatoni,$138,pasta好煙韌,吸咗好多醬汁,幾好食,係我嘅all time favorite pasta之一parma ham & melon,$108,好好食,一鹹一甜,冇諗過咁夾👍🏻grilled salmon,$188,比較普通,感覺同喺屋企整差唔多三碟嘢嘅份量夠晒兩個女仔食,我太飽食唔到佢哋嘅甜品😢整體幾滿意,工作人員服務好好,refill水好快手

食物:

三碟嘢嘅份量夠晒兩個女仔食,我太飽食唔到佢哋嘅甜品😢

整體幾滿意,工作人員服務好好,refill水好快手
Vivere, tucked away in the bustling heart of Causeway Bay, Hong Kong, is an enchanting culinary destination that marries the verve of a chic bar with the sophistication of a high-end restaurant.The Poached Octopus ($138) is a standout, with the succulent pieces of octopus harmonizing beautifully with the creamy mashed potatoes and subtly sweet fennel. The Smoked Salmon Crostini ($118) offers a rich complexity of flavors with the smoky salmon, creamy cheese, and fresh dill creating a symphony of

The Smoked Salmon Crostini ($118) offers a rich complexity of flavors with the smoky salmon, creamy cheese, and fresh dill creating a symphony of taste.

The Spicy Vodka Rigatoni ($138) is a must-try main course. The pasta, perfectly al dente, is enveloped in a Calabrian chili spiced tomato sauce, which delivers a gentle heat that tantalizes the palate without overpowering the dish.

The Beef Cubes ($238) are a revelation. The ribeye, tender and flavorful, is perfectly complemented by the presence of padron peppers, adding an exciting element of surprise to each bite.

The meal at Vivere wouldn't be complete without indulging in their dessert offerings. The Affogato ($88) is a perfect ending, with the smooth vanilla ice cream melting into the robust espresso shot, creating a delightful contrast of temperatures and flavors.

Vivere only offers still or sparkling water to ensure that the highest quality, healthiest, and safest drinking water is provided to customers. More importantly, it's about providing a more elevated experience for customers.
Still and sparkling water are each charged at $20 per person, with unlimited refills.
2023-07-14 37 浏览
/依間餐廳如果無熟人介紹真係有啲難發掘到‼️除左野食好食之外,成個環境氣氛都值門票價👍🏽依到有落地大玻璃可以欣賞到海景,岩晒情侶👫拍拖黎食或者慶生打卡☺️.Caprese Salad $118經典既沙律款式,成碟沙律都係用梅花間竹既方式,夾住水牛芝士🧀️蕃茄🍅 羅勒🌿三層一次過放晒落口,超級fresh🫶.Parma Ham And Melon $108依個係一個不死既配搭黎😌蜜瓜🍈既清甜配上火腿既鹹香😚面層仲放上少少既胡椒粒,令到味道既層次增加‼️.Grilled Salmon $188三文魚🐟燒到表皮好脆口🤤啲三文魚油迫晒出黎,魚肉本身都好厚身,同埋拎埋檸蜜一齊去焗,依落有少少檸檬🍋既香味,調味方面可以再重手少少🤣配菜用左bb話蘆筍同埋薯蓉,薯蓉整得都幾滑身☺️.🌿Pesto Rigatoni $148羅勒青醬通心粉,除左好香既青醬味之外,仲配上蒜片去煮🫶令到層次豐富咗,面層鋪上芝士粉.🍫Lava Cake $108好香既朱古力味,岩岩出爐既朱古力蛋糕🍰配上凍冰冰既雲呢拿雪糕,呢個配搭真係好夾☺️美中不足嘅係做唔到流心效果🥲
Caprese Salad $118

Parma Ham And Melon $108

Grilled Salmon $188

🌿Pesto Rigatoni $148

🍫Lava Cake $108
2023-07-14 112 浏览
一晚體驗晒兩個場景,由Fine Dining Restaurant變成熱鬧酒吧,認真特別😆 原來逢星期四9pm-10pm有Free Vodka, 一到9點後多左勁多人嚟chill同飲野,氣氛轉眼間變左disco咁,超有氣氛,bartender係3個赤裸上身嘅猛男,同場仲有男扮女裝嘅「外國大媽」,仲影到合照好開心😂✨Avocado Crostini - 佢嘅層次同顏色幾豐富,最底層係脆多士,中間夾住牛油果,面頭就係Mozzarella Cheese 同車厘茄~味道幾清新,作為Starter幾開胃😋✨Tiger Prawns - 擺碟幾靚,虎蝦用左檸檬牛油汁同Garlic調味,而蝦肉幾爽口&鮮甜🦐✨Roasted Lamb Rack - 呢個有驚喜,上碟後職員會即場用火槍烤個羊架面,令個外皮帶點脆身,而一入口會食到煙燻味幾出,其後就係羊嘅香味慢慢滲出嚟🧡 佢整到唔會好羶,唔太食羊嘅人都可以食到😚✨Aglio Olio - 呢個意粉嘅配搭雖然比較簡單,用左d 蒜片、辣椒片同西葫蘆吊味,令整體感覺唔會好膩,亦食到好香蒜同橄欖油香味,微辣亦同個意粉好夾👍✨Affogato - 勁耐冇食Affog

Avocado Crostini

Tiger Prawns

Roasted Lamb Racks

Aglio Olio

✨Affogato - 勁耐冇食Affogato喇,望住d espresso 淋落d雪糕上面真係好治癒,雪糕半溶狀態入口即溶,咖啡味甘得嚟又食到好香vanilla甜,兩者好融合🤤
Affogato

✨Vivi Punch - 造型好高級,個杯亦夠晒高😂 味道係Fruit Punch咁,唔會太甜幾好😸
Vivi Punch

✨Drag Me More - 一上枱就見到漸變色好靚,味道就係紅莓同藍莓mix埋一齊咁,酸酸甜甜幾易入口🥂
Drag Me More

P.S.餐廳係冇Tap Water供應,但每人$20就可以free flow來自瑞典嘅Nordaq Still Water/Sparkling Water~

Avocado Crostini
Tiger Prawns
Roasted Lamb Racks
Aglio Olio
Affogato
Vivi Punch
Drag Me More
成日都想坐得舒服啲咁食一餐正宗嘅意大利菜🇮🇹 上個禮拜去咗一間望到銅鑼灣一帶風景嘅Bar & Restaurant👉🏼 𝐕𝐢𝐯𝐞𝐫𝐞🍸呢度定期都會有theme night,我哋當日佢就係vodka night,不過我酒量淺,加上第日要返工,所以冇join😛➿ 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑪𝒓𝒐𝒔𝒕𝒊𝒏𝒊 ($108) 牛油果🥑 生熟程度剛好,好creamy,加上厚切嘅Mozzarella,配上烘脆嘅多士,整體口感豐富👍🏼 即使放耐少少,多士都依然香脆~➿ 𝑪𝒂𝒑𝒓𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 ($118)係源自意大利南部卡布里島嘅沙律🇮🇹🥗 以三樣食材製成—— 切片嘅蕃茄🍅 Brasil、同埋再次出現嘅Mozzarella (我真係好鍾意食芝士😛) Brasil嘅香氣係整個沙律嘅精髓,所以即使兩個前菜都有Mozzarella,但味道都係好唔同~➿ 𝑺𝒂𝒖𝒔𝒂𝒈𝒆 𝑺𝒕𝒓𝒐𝒛𝒛𝒂𝒑𝒓𝒆𝒕𝒊 ($148)每條意粉沾滿茄汁🍝🥫肉腸份量都唔少,意粉口感偏軟一點~➿ 𝑷𝒆𝒔𝒕𝒐 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ($148)Pesto愛好者必叫,好香啊🌿 鍾意用兩塊雞扒當麵包,夾住蕃茄片、沙律菜同Mozzarella,好似一個burg

➿ 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑪𝒓𝒐𝒔𝒕𝒊𝒏𝒊 ($108)

➿ 𝑪𝒂𝒑𝒓𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 ($118)

➿ 𝑺𝒂𝒖𝒔𝒂𝒈𝒆 𝑺𝒕𝒓𝒐𝒛𝒛𝒂𝒑𝒓𝒆𝒕𝒊 ($148)

每條意粉沾滿茄汁🍝🥫肉腸份量都唔少,意粉口感偏軟一點~

➿ 𝑷𝒆𝒔𝒕𝒐 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ($148)
Pesto愛好者必叫,好香啊🌿 鍾意用兩塊雞扒當麵包,夾住蕃茄片、沙律菜同Mozzarella,好似一個burger咁樣擺碟🍔 做到視覺上嘅錯覺!雞扒肉質都幾嫩滑~

➿ 𝑨𝒇𝒇𝒐𝒈𝒂𝒕𝒐 ($88)
冷熱交融嘅甜品🍨☕️ 將espresso倒落雲呢拿雪糕,短短幾十秒將冰山溶化~ 唔飲咖啡都忍唔住一啖又一啖咁食咗😛 味道似latte~

佢哋嘅signature cocktail都幾有驚喜,都建議大家可以試吓💁🏽‍♀️
➿ 𝑫𝒊𝒗𝒂𝒍𝒊𝒄𝒊𝒐𝒖𝒔 ($118)
White Rum, Dark Rum, Cinnamon, Vanilla, Passion Fruit, Tea
鍾意飲甜啲嘅酒精類飲品嘅我覺得呢杯幾good pick😆 可能因為都有加熱情果中和甜味,所以甜度剛好,好順口~ 唔止聞落去有一陣煙燻過嘅肉桂味,飲落去發現味道上都有煙燻味,好特別👍🏼

➿ 𝑨𝒈𝒓𝒐 𝑫𝒐𝒍𝒄𝒆 ($118)
Gin, Cranberry, Pineapple, Mint, Strawberry, Balsamic Vinegar, Black pepper
被呢杯cocktail嘅成份吸引,甜酸辣都集齊😆 實際果味都幾重,有種飲緊fruit punch嘅感覺🍹🍍🍓
呢間新開既意大利餐廳位於銅鑼灣既Sugar+入面, 一行入黎有種莫名高尚舒適既格調, 樓底夠高, 而且窗邊既梳化位有好大既玻璃可以望曬成個銅鑼灣再加少少海景😎 呢度間唔中仲會搞唔同既happy hour活動大家可以留意下佢地IG🤓 食物選擇都幾特別, 主打酒類飲品😌Soup of the day🎃 ($48)南瓜湯新鮮熱辣, 濃濃既南瓜香甜, 加上適量既芝士同胡椒粉, 點埋麵包食一流🥰Caprese Salad🧀 ($118)Fresh mozzarella, 番茄, 羅勒, 酸甜黑醋食落超refreshing同夾, 口感好豐富😋Avocado Salad 🥑($128)番石榴, 無花果, 青瓜, 白蘿蔔, 牛油果, Fresh mozzarella, 鬆脆既法包一齊食超滿足, 番石榴既味道都幾突出, 連唔食牛油果既朋友都話咁樣好好食😚Chicken Parmigiana🐔 ($148)炸完既雞塊塗上Marinara sauce同mozzarella, 食落啖啖肉得黎又唔會漏, 因為Marinara sauce既酸中和左個漏既感覺👍🏽Affogato🍦($88)兩大球雲尼拿雪糕淋上香濃

Soup of the day🎃 ($48)

Caprese Salad🧀 ($118)

Avocado Salad 🥑($128)

Chicken Parmigiana🐔 ($148)

Affogato🍦($88)
兩大球雲尼拿雪糕淋上香濃既espresso shot, 簡直係絕配, 咖啡係偏nutty幾香😋

Mrs. Cox🍸($118)
Gin, Elderflower, Grapefruit, Grapefruit Bitters, Tonic整成既cocktail酒味都幾濃郁, 帶少少甜味, 幾好飲😃

Fancy Butt🍹($78)
兩粒新鮮清甜既荔枝肉, 配上荔枝汁, 蘋果汁, 薑啤, 味道清甜, 係一杯好夏日既Mocktail😙

到左大概8點呢度既燈就會較暗, 擺上蠟燭令到成件事更有氣氛, 生日既話仲會係大銀幕上放出Happy Birthday 動畫, 同埋有staff吹生日歌, 超正🤩 夜晚黎既話燈會比較暗, 所以要影相既話就要打燈😅
2023-07-12
  • Caprese Salad
  • Avocado Salad
  • Chicken Parmigiana
  • Affogato
  • Mrs. Cox
  • Fancy Butt
2023-07-13 19 浏览
• Tomato Bruschetta $78新鮮蕃茄加咗黑醋調味,on top再灑咗啲芝士碎,雖然搭配簡單但食落味道層次幾豐富,黑醋酸酸哋之餘亦帶甜,幾開胃🧡• Poached Octopus $138八爪魚口感軟腍唔韌,新鮮且有海水味。底層舖咗一層厚厚嘅薯蓉,係比較飽肚嘅前菜🤰🏻• Sausage Strozzapreti $158蕃茄醬base嘅意粉,感覺上應該加咗少少忌廉,texture偏creamy,配料有豬肉腸仔粒☺️• Pesto Chicken $148烤雞夾住蕃茄同水牛芝士,幾得意嘅配搭。雞肉估計係經過慢煮再煎,肉質香口嫩滑,加埋青醬味道清新🌿• Lava cake $108呢個心太軟size比起出面嘅大份啲,兩個人share都好夠食,如果朱古力味再濃啲就更好喇😙• Rum Dairy $118• The Killshot $118兩杯cocktail都係店員推介,用咗rum酒做底,前者以熱情果、柑橘味為主,而後者則以菠蘿、紅莓味為主😌
• Tomato Bruschetta $78

• Poached Octopus $138

• Sausage Strozzapreti $158

• Pesto Chicken $148

• Lava cake $108

• Rum Dairy $118
• The Killshot $118

2023-07-10 23 浏览
超靚景銅鑼灣西餐酒吧餐廳🥰格局開揚,坐得舒服~嘢食都好唔錯!巴馬火腿蘆筍意大利飯調味恰到好處,爽口蘆筍配上鹹鹹哋的火腿別有一番風味😝仲有雞肉扁意粉,表面鋪滿芝士,鍾意白汁嘅話唔好錯過😋前菜牛油果車厘茄水牛芝士多士好fresh好開胃,點解唔少得嘅係新鮮嘅帶子,一客有三隻,配上檸檬汁可以帶出海鮮的香味,半熟嘅口感令人一試難忘。配上幾款特色調酒,無論係有酒精定冇酒精都同樣好喝,美酒配美食就係一個美好嘅晚上🌃
我食野除左注重食物質素之外,亦好注重餐廳既環境同情調。如果同我一樣食野都咁注重依兩樣野既朋友仔,🌟Vivere🌟係一間你絕對唔可以錯過既餐廳!🍄𝗦𝗧𝗨𝗙𝗙𝗘𝗗 𝗠𝗨𝗦𝗛𝗥𝗢𝗢𝗠𝗦💰$𝟴𝟴以香菇做底填上配料,細細件易入口,作為上主菜前朋友之間摸摸酒杯底聊聊天既下酒菜絕對一流!🧀𝗖𝗔𝗣𝗥𝗘𝗦𝗘 𝗦𝗔𝗟𝗔𝗗💰$𝟭𝟭𝟴水牛芝士加上切成塊狀既蕃茄配上酸酸甜甜既沙律醬作為主菜前既食物係非常之合適,絕對打開你既食慾!🍛𝗦𝗘𝗔𝗙𝗢𝗢𝗗 𝗥𝗜𝗦𝗢𝗧𝗧𝗢💰$𝟭𝟵𝟴醬汁濃郁creamy,海鮮種類繁多,有帶子、虎蝦,risotto煙韌彈牙,各方配合得天衣無縫!🍗𝗣𝗘𝗦𝗧𝗢 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡💰$𝟭𝟰𝟴以兩塊烤雞夾著蕃茄+水牛芝士,配上大青醬,實在太好食,烤雞嫩滑,沒有一絲乾瘦既感覺!🍮𝗟𝗔𝗩𝗔 𝗖𝗔𝗞𝗘💰$𝟭𝟬𝟴心太軟外脆內軟,中間切開,熱辣辣既朱古力醬緩緩流出,濃香既朱古力味頓時撲鼻而來, 對鍾意甜品既女仔黎講,絕對係零拒抗力🍹𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀𝗙𝗮𝗻𝗰𝘆 𝗕𝘂𝘁𝘁💰$𝟳𝟴𝗔𝗴𝗿𝗼 𝗗𝗼𝗹𝗰𝗲💰$𝟭𝟭𝟴___________________________好食程度: 4/5抵食指數: 3.5/5會再幫襯? ‍🙋🏻‍♂️
🍄𝗦𝗧𝗨𝗙𝗙𝗘𝗗 𝗠𝗨𝗦𝗛𝗥𝗢𝗢𝗠𝗦💰$𝟴𝟴

𝗦𝗧𝗨𝗙𝗙𝗘𝗗 𝗠𝗨𝗦𝗛𝗥𝗢𝗢𝗠𝗦
𝗖𝗔𝗣𝗥𝗘𝗦𝗘 𝗦𝗔𝗟𝗔𝗗
𝗦𝗘𝗔𝗙𝗢𝗢𝗗 𝗥𝗜𝗦𝗢𝗧𝗧𝗢
2023-07-08 134 浏览
位於高層,可以眺望維多利亞港,而且裝潢有格調,好舒適好chill,一邊享用美食一邊欣賞靚景-Avocado Salad沙律好新鮮,成熟嘅牛油果口感好細膩,加上爽脆鮮嫩嘅沙律菜,新鮮又健康。-Tiger Prawns $148香草虎蝦共有三隻,它以檸檬牛油汁和蒜頭醬汁的烹煮,調味恰到好處,肉質爽口,更可加添鮮檸檬汁帶起其鮮味。Smoked Salmon Crostini細細件,賣相好有特色而且吸引,煙燻三文魚味濃郁但又吾會太膩,味道啱啱好,另外加上法包嘅口感同牛油嘅香味,整過食落好有層次感。Chicken Fettuccine估唔到雞胸柳 都可以咁 嫩滑 醬汁creamy濃稠,唔會膩喎 扁意粉粗幼適中口感彈牙Grilled NZ Beef Ribeye 肉眼扒油花豐富,味道甘香,食落口感軟腍,肉味濃Tiramisu必試招牌Tiramisu,入口濕潤香濃,選用Mascarpone Cheese,口感細緻輕盈,奶香軟滑📌Cocktails -▪️ Agro Dolce ▪️ Drag Me MoreVivere📍:銅鑼灣糖街25-31號Sugar+11樓
Avocado Salad

Tiger Prawns $148

Smoked Salmon Crostini

Chicken Fettuccine

Grilled NZ Beef Ribeye

肉眼扒油花豐富,味道甘香,食落口感軟腍,肉味濃
Tiramisu

• Avocado Salad
  • Smoked Salmon Crostini
  • Grilled NZ Beef Ribeye
2023-07-08 47 浏览
之前嚟過銅鑼灣Sugar +食飯,對呢度嘅印象非常好🥰 呢度嘅餐廳全部都有維港靚景,有氣氛又有情調😌 今次嚟呢間vivere 都唔例外😎 主打意大利菜,仲有酒吧提供唔同類型嘅酒精飲品,仲會定期舉辦表演,用餐氣氛好輕鬆好chill👍🌟Eggplant Parmigiana $128 意大利嘅家常菜芝士焗茄子,喺香港餐廳比較少見🤩茄子烤到表面焦香,on top 有大量mozzarella cheese, 中間仲有大量嘅茄醬同埋肉碎,再配合青醬,全部材料一啖擺入口好滿足好好味🤩🌟Smoked Salmon Crostini $118 呢個煙三文魚多士好適合做佐酒小食👏 好欣賞佢嘅多士焗到好香脆,煙三文魚鹹香度剛剛好,配酒一流👍🌟Aglio Olio $128 嚟意大利餐廳一定要試吓佢嘅經典蒜香意粉,雖然只係好簡單嘅材料,但係絕對食得出各種材料嘅香味👍 橄欖油同香蒜味道好出,意粉Al dente 剛剛好,好味🥰🌟Petso Chicken $148 估唔到烤雞裏面會有蕃茄水牛芝士🤩 烤雞好香嫩滑一啲都唔嚡👍 青醬中和左水牛芝士嘅油膩感,味道好有層次,推介👍🌟Classic Tiramisu $

🌟Eggplant Parmigiana $128

🌟Smoked Salmon Crostini $118

🌟Aglio Olio $128

🌟Petso Chicken $148

🌟Classic Tiramisu $88
呢度嘅tiramisu將重要嘅三個元素:手指餅、mascarpone cheese, 咖啡酒平衡得好好,唔會太甜,非常好食👍

🌟Cocktail: Argo Dilce $118
🌟Cocktail: The Killshot $118
不得不提呢度嘅Cocktail 好出色,今日試呢兩杯
都幾特別,好易入口,女仔實鍾意👍

2023-07-06
  • Classic Tiramisu