2023-07-14
成日都想坐得舒服啲咁食一餐正宗嘅意大利菜🇮🇹 上個禮拜去咗一間望到銅鑼灣一帶風景嘅Bar & Restaurant👉🏼 𝐕𝐢𝐯𝐞𝐫𝐞🍸呢度定期都會有theme night,我哋當日佢就係vodka night,不過我酒量淺,加上第日要返工,所以冇join😛➿ 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑪𝒓𝒐𝒔𝒕𝒊𝒏𝒊 ($108) 牛油果🥑 生熟程度剛好,好creamy,加上厚切嘅Mozzarella,配上烘脆嘅多士,整體口感豐富👍🏼 即使放耐少少,多士都依然香脆~➿ 𝑪𝒂𝒑𝒓𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 ($118)係源自意大利南部卡布里島嘅沙律🇮🇹🥗 以三樣食材製成—— 切片嘅蕃茄🍅 Brasil、同埋再次出現嘅Mozzarella (我真係好鍾意食芝士😛) Brasil嘅香氣係整個沙律嘅精髓,所以即使兩個前菜都有Mozzarella,但味道都係好唔同~➿ 𝑺𝒂𝒖𝒔𝒂𝒈𝒆 𝑺𝒕𝒓𝒐𝒛𝒛𝒂𝒑𝒓𝒆𝒕𝒊 ($148)每條意粉沾滿茄汁🍝🥫肉腸份量都唔少,意粉口感偏軟一點~➿ 𝑷𝒆𝒔𝒕𝒐 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ($148)Pesto愛好者必叫,好香啊🌿 鍾意用兩塊雞扒當麵包,夾住蕃茄片、沙律菜同Mozzarella,好似一個burg
➿ 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑪𝒓𝒐𝒔𝒕𝒊𝒏𝒊 ($108)
➿ 𝑪𝒂𝒑𝒓𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 ($118)
➿ 𝑺𝒂𝒖𝒔𝒂𝒈𝒆 𝑺𝒕𝒓𝒐𝒛𝒛𝒂𝒑𝒓𝒆𝒕𝒊 ($148)
每條意粉沾滿茄汁🍝🥫肉腸份量都唔少,意粉口感偏軟一點~
➿ 𝑷𝒆𝒔𝒕𝒐 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ($148)
➿ 𝑨𝒇𝒇𝒐𝒈𝒂𝒕𝒐 ($88)
佢哋嘅signature cocktail都幾有驚喜,都建議大家可以試吓💁🏽♀️
➿ 𝑫𝒊𝒗𝒂𝒍𝒊𝒄𝒊𝒐𝒖𝒔 ($118)
White Rum, Dark Rum, Cinnamon, Vanilla, Passion Fruit, Tea
➿ 𝑨𝒈𝒓𝒐 𝑫𝒐𝒍𝒄𝒆 ($118)
Gin, Cranberry, Pineapple, Mint, Strawberry, Balsamic Vinegar, Black pepper