2022-08-16 56 浏览
周末來到呢間主打意大利菜嘅西餐廳, 富有情調同人情味。 店員好細心,又會講下笑,成個氣氛好輕鬆,令人好enjoy係度食飯😝餐廳行簡約裝修風格,墻上用粉筆寫著是日推薦,打開餐牌都有好多選擇。落完單之後,店員會奉上餐包,熱辣辣又軟熟,配上好香嘅黑松露牛油,為麵包加左好多分,也爲接下來嘅菜式增添了幾分期待😍✨燒牛肉🥩羅馬生菜🥬炸洋蔥圈🧅配蜂蜜芥末蛋黃醬 $148羅馬生菜食落好新鮮,第一次配蜂蜜芥末蛋黃醬,原來超好食,酸酸甜甜幾開胃。炸洋蔥圈色澤金黃,外酥里嫩,燒牛肉有大概8塊,食落有d似牛展,味道鮮美,肉質都軟腍,作爲前菜,表現得幾出色🤩✨蘋果🍎木燒西班牙黑毛豬鞍扒🐷$258 (可配黑椒汁/紅酒汁/野菌汁/芥末籽汁)呢個算係Vision 8其中一個人氣菜式,帶有炭燒蘋果木嘅香氣,外皮又有微微焦,火候控制得岩岩好。豬鞍扒激厚切,帶骨, 食落肉味濃郁,肉質嫩腍,都幾 juicy 有咬口,揀左黑椒汁,加左就再惹味d, 係好食嘅豬鞍扒😋配菜仲有芝士忌廉焗薯菜,好豐富既一個主菜☺️✨香煎比目魚🐟配菠菜忌廉汁燴天使麵🍝  $148比目魚魚皮煎到香脆,仍然能保持魚肉嫩滑,肉質鮮美又juicy,有口感~ 菠菜

✨燒牛肉🥩羅馬生菜🥬炸洋蔥圈🧅配蜂蜜芥末蛋黃醬 $148

✨香煎比目魚🐟配菠菜忌廉汁燴天使麵🍝  $148
比目魚魚皮煎到香脆,仍然能保持魚肉嫩滑,肉質鮮美又juicy,有口感~ 菠菜忌廉汁帶點清新,天使麵質感幼細,十分掛汁, 每一 都食到滿滿嘅菠菜忌廉味道🤤

✨心太軟配雲尼拿雪糕🍮$68
最後食左呢個自家製甜品為今餐畫上完美句號。切開見到流心朱古力漿湧出,配上雲尼拿雪糕,一冷一熱令口感更有層次,好滿足🥰
2022-08-14 59 浏览
三款餐包都好香脆配埋黑松露醬一流而且唔會太大份 份量啱啱好👍🏻烤美國極佳級肩胛牛扒 $288叫左七成熟配芥末醬,七成熟依然好嫩,啲肉汁都好豐富,切得有一定厚度,所以咬落去好滿足🥰配菜仲有芝士焗薯,唔係完全嘅薯蓉,仲有啲細細粒嘅薯仔🥔有不同嘅口感。椰菜粒同紅蘿蔔都焗得啱啱好唔會太淋,冇過多調味,食到蔬菜嘅甜味👍🏻煙三文魚配千島醬薄餅 $138係薄底脆pizza,芝士落得好足,上到嚟熱辣辣仲可以拉絲🫶🏻煙三文魚唔係好咸嗰隻,配埋甜甜哋嘅千島醬同爽脆嘅紫洋蔥再加埋火箭菜🧅口感好豐富得嚟,又平衡到清爽同芝士膩嘅感覺👍🏻 Vision 8 田園沙律 $128食之前要撈一撈先,同出面啲田園沙律🥗有少少唔同,有啲特別嘅好似係無花果,而且啲蔬菜水果都切得大大粒,配埋酸甜嘅柚子醋,大大盤好抵食🫶🏻酥炸小食盤 $108勁大盤而且有四款炸物,分別係炸魚柳、芝麻雞翼、炸魷魚圏同好大盤薯條,而且有三種醬,有塔塔醬、黑松露醬同埋茄汁;啲炸物全部都炸得好香脆🫶🏻我最鍾意係魷魚圈❤️啲服務態度好好,會及時幫你換碟同埋添水,都會主動將未食完嘅換個細碟,真係好好服務,而且環境都唔錯,係一間唔錯嘅西餐廳選擇👍🏻

三款餐包都好香脆配埋黑松露醬一流
而且唔會太大份 份量啱啱好👍🏻

烤美國極佳級肩胛牛扒 $288

煙三文魚配千島醬薄餅 $138

Vision 8 田園沙律 $128

酥炸小食盤 $108

2022-08-14 42 浏览
跟朋友在荃灣千色百貨逛完街,買了很多戰利品,順道在附近的V8餐廳鋸扒。喜歡來V8開餐的另一原因,是門口可以泊車, 十分方便。餐廳氣氛使人可以放鬆心情。適合三五知己淺談細酎,享受心思西餐美食。不能不讚的是這籃新鮮出爐的熱辣辣餐包🥯,加上松露牛油,塗上迅速溶入麵包內、香、軟、熱、好食到一個點⋯⋯,加上少少肚餓⋯⋯清籃是正常不過!👍😋🥰V8田園沙律$128,彩色鮮艷搶眼,討盡歡心!沙律菜新鮮爽脆,無花果清甜,牛油果軟硬適中,有咬口之餘也有牛油質感👍👍,加上微酸沙律醋,好味道沙律!鮮菇·蜆·茄醬燴意大利粉$148,意大利粉口感適中,既有意大利粉應有的微硬口感,也有香港人喜愛的軟滑質地,高質素意粉!意粉擺盤可見心思,賣相吸引。蘋果木燒西班牙黑毛豬安扒$258配野菌汁看到黑毛豬扒表面的網燒痕跡,便已十分期待蘋果木燒烤究竟風味如何。黑毛豬一般都不帶普通豬的羶味,肉味較為清新,以香濃的野菌汁配搭甚為合適。扒烤得剛好全熟,口感豐滿,帶點外脆內軟的質感。配菜焗薯也毫不遜色,轉眼便被吃光光。自家製甜品,蘋果金寶配雲呢拿雪糕$65,單獨味嚐雪糕已經非常好,配蘋果金寶一起又是另一層次,總之就是秒殺的甜品!

喜歡來V8開餐的另一原因,是門口可以泊車, 十分方便。

V8田園沙律$128,彩色鮮艷搶眼,討盡歡心!

意粉擺盤可見心思,賣相吸引。

蘋果木燒西班牙黑毛豬安扒$258配野菌汁

扒烤得剛好全熟,口感豐滿,帶點外脆內軟的質感。

配菜焗薯也毫不遜色,轉眼便被吃光光。

2022-08-11 51 浏览
打唔成風就出去覓食啦🤪一坐低就比左餐包我地先😋-有3款餐包配黑松露牛油🧈 好少見既黑松露牛油,搽上烘暖左既餐包,平時唔會點食餐包既我都食曬🤣 白色方形餐包最好食!-燒牛肉羅馬生菜炸洋葱圈配蜂蜜芥末蛋黃醬厚切牛肉+炸洋蔥圈+新鮮羅馬生菜,全部都係我最愛點可以唔叫🥰炸洋蔥圈點左小小餐包既黑松露牛油勁夾🤣🤣厚切牛肉切到細細片 Size岩岩好一啖食☺️ 蛋黃醬係包圍每塊生菜,好fresh好清新🥬-鮮菇· 蜆·茄醬燴意大利麵一上枱見到蜆肉多到遮住左意大利麵勁驚喜☺️佢既茄醬唔係出面罐頭,係新鮮煮😍酸酸甜甜好開胃😋- 香煎智利鱸魚白鱈魚配薯蓉唔驚唔夠飽😜 魚皮煎到好香脆,魚肉好juicy😆配菜有4粒椰菜仔,味道口感都好特別☺️--
打唔成風就出去覓食啦🤪
一坐低就比左餐包我地先😋

有3款餐包配黑松露牛油🧈
燒牛肉羅馬生菜炸洋葱圈配蜂蜜芥末蛋黃醬

炸洋蔥圈點左小小餐包既黑松露牛油勁夾🤣🤣
鮮菇· 蜆·茄醬燴意大利麵

一上枱見到蜆肉多到遮住左意大利麵勁驚喜☺️
佢既茄醬唔係出面罐頭,係新鮮煮😍酸酸甜甜好開胃😋
香煎智利鱸魚

白鱈魚配薯蓉唔驚唔夠飽😜

2022-08-10 45 浏览
進入這間Vision8 餐廳,就已經感受到店舖內的員工嘅熱情。🔸餐包有三款嘅餐包,有硬、軟同脆仲配上在一個黑松露牛油🤤好香口😇餐包送的,但高質呀😆🔸 餐湯 跟餐係加$30就有,今日嘅餐湯係周打蜆湯用料係好足,多粒蜆肉,仲有啲青椒、紅椒粒係入面,唔普通🔸小元貝西籣花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽Risotto + 海膽這個組合相當有新意,滿滿的海膽,單食海膽都已經十分滿足。海膽都算新鮮沒有腥味,入口口感相對Creamy。其次Risotto亦都相當出色 把元貝煎香後再混上忌廉汁,搭配燴飯一來有香口 其次更令意大利飯提升一個層次。🔸凍肉芝士沙津拼盤沒想到一間小店餐廳可品嘗到此菜色 , 餐廳有提供2款芝士提供並搭配香甜脆口的密瓜 簡直是一碟豐富的飯前菜🔸蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍餐廳嚴選必定採用黑毛豬 , 從而睇得出對食物質素有一定要求黑毛豬鞍餐廳選擇以燒的方式上菜非常少見 , 雖然需花的時間比較長 但味道亦非常值門票價 餐廳控制火爐亦都恰到好處。豬鞍肉質嫩滑爽口,而且有保流肉汁在內 。高質!!餐廳雖然以火燒方式上菜有保留餐廳特色,除此之外, 餐廳亦有另外提供醬汁,供不同口味給客人選擇 (紅酒汁)

🔸餐包
有三款嘅餐包,有硬、軟同脆
仲配上在一個黑松露牛油🤤好香口
😇餐包送的,但高質呀😆

🔸 餐湯
跟餐係加$30就有,今日嘅餐湯係周打蜆湯
用料係好足,多粒蜆肉,仲有啲青椒、紅椒粒係入面,唔普通

🔸小元貝西籣花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽

🔸凍肉芝士沙津拼盤

🔸蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍

餐廳嚴選必定採用黑毛豬 , 從而睇得出對食物質素有一定要求

視乎客人喜歡肉汁的原汁原味,還是搭配醬汁的調味。
豬鞍墊底既係焗薯溶 , 味道不但有芝士薯溶的香並混合著流出來的肉。
2022-08-10 65 浏览
今日嚟到荃灣嘅隱世小店,入到去店裏,發覺餐廳都有好多熟客仔過嚟食晚餐。餐包熱辣辣好軟熟,牛油仲有啲黑松露,好味😋!今次就叫咗蘋果木燒西班黑毛豬鞍扒,菜式好有心機,廚師會用蘋果木燒豬鞍,入口有微微蘋果木嘅煙熏味,外層燒到啱啱好肉汁豐富另外再配上芥末醬汁,食落層次更豐富。小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽,小元貝份量非常多😍每啖都食到小元貝,意大利飯每粒飯都吸滿啲忌廉汁V8 經典蟹餅沙律,蟹肉份量勁多外層香脆😋蘋果金寶配雲呢拿雪糕,甜品高質好食👍🏻

餐包熱辣辣好軟熟,牛油仲有啲黑松露,好味😋!

V8 經典蟹餅沙律,蟹肉份量勁多外層香脆😋

蘋果金寶配雲呢拿雪糕,甜品高質好食👍🏻
2022-08-09 41 浏览
荃灣悠閑西餐廳,😍高質素出品,夜晚fill house超受歡迎👍🐷蘋果木燒西班牙黑毛豬豬扒$258Applewood grilled Spanish pork loin chop🍎招牌之作,幾乎每次到都會叫,份量足夠,而且肉質香甜,🔥加上蘋果木去燒,🥩更加添上獨特香味。🐟香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵$148Angel hair with pan-fried halibut in creamed Spanish sauce.😋欣賞個菠菜汁,好香好滑,🥢麵條質感幼細,掛汁好入味。🐟魚肉嫩滑,中意食魚嘅我覺得好唔錯。

🐷蘋果木燒西班牙黑毛豬豬扒$258

🐟香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵$148
上星期喺荃灣誤打誤撞入咗間唔係咁起眼嘅西餐廳,入到去估唔到竟然有平時少見嘅威靈頓牛柳食🤩 我自己不嬲都好鍾意呢道菜式,竟然呢間小店都有,仲要味道唔錯,就同大家介紹吓啦🤪一坐低,首先奉上一籃餐包,各式各樣嘅歐包配上佢呢度獨有嘅黑松露牛油😗 而當中有隻包好軟熟,搽上溶溶哋嘅牛油食,好味到想encore😋蟹餅係呢度嘅signature,緊係要試吓!蟹餅非常厚身,外層包住脆脆哋麵包糠,切開入面蟹肉超多😳 多嘅程度應該似係用咗成隻蟹去整,真正嘅真材實料!人生食過咁多次意大利粉,第一次聽會用西洋菜作為主要食材放入一個意粉入面🤣 好奇心驅使我哋嗌咗呢隻意粉😗 原來都ok,蒜片同欖油都炒到好香,西洋菜好爽口,唔會有苦味🙌🏻終於到威靈頓牛柳上場啦🥰 店員細心咁幫我哋切開幾份,牛柳好粉嫩,食落軟腍冇根,帶住淡淡嘅黑松露香味,外皮焗得夠酥脆,估唔到小店都有咁高質嘅威靈頓牛柳食😋 最後由甜品心太軟作結,不過上到嚟個流心已經穿咗漏咗啲出嚟🤣 但都唔影響個味道,食落朱古力流心非常幼滑,配埋雲呢拿雪糕,冰火交融,正🤤總括而言,呢間小店都幾值得推介,嘢食質素中高以上,威靈頓牛柳製作複雜,三百零蚊食到性價比認真唔錯😗

餐包

V8經典蟹餅沙律

蒜片·欖油·西洋菜配意大利扁麵

心太軟配雲呢拿雪糕

總括而言,呢間小店都幾值得推介,嘢食質素中高以上,威靈頓牛柳製作複雜,三百零蚊食到性價比認真唔錯😗 而且店員服務非常貼心,仲會同我哋吹下水,係間感覺充滿人情味嘅西餐廳👍🏻
餐包
V8經典蟹餅沙律
蒜片·欖油·西洋菜配意大利扁麵
心太軟配雲呢拿雪糕
2022-08-08 45 浏览
今晚有幸能夠同朋友去到呢一間 Vision 8 西餐廳食飯,真心值得推介!係呢間西餐廳除咗有氣氛之外,仲可以食到好多好味嘅菜式,而且食物質素真係值得一讚!今次就同大家一一分享今次嘅豐盛晚餐!前菜餐包一共有三款,各有特色,口感不一!再配上佢哋秘製嘅黑松露牛油醬一齊食,更加香口!V8 田園沙律(推介!)大力推介!一定要點一份做前菜沙律!食前記得攪拌!沙律食材非常新鮮,沙律菜配上牛油果、車厘茄同埋無花果,而且份量十足,顏色鮮艷,超有賣相。加入醬汁(柚子醋+蜂蜜),味道酸酸甜甜,非常開胃。煙三文魚千島醬薄餅 焗得剛剛好!香脆可口餅底上,有一層厚厚嘅拉絲芝士!煙三文魚+紫洋蔥+千島醬嘅配搭,完全不膩,味道非常出色!威靈頓牛柳 (推介!)非常高質嘅威靈頓牛!色香味俱全!一切開就見到鮮嫩嘅牛柳,仲散發出淡淡黑松露芳香,食落去口感超有層次!口感豐富,香濃柔嫩,外層酥皮香脆,內裡牛柳軟嫩可口!必食之選!!!心太軟 (甜品)新鮮出爐心太軟!一切即刻爆出流心朱古力漿!外層微脆,入面鬆軟!再配上雲尼拿雪糕,甜甜嘅味道,真係令人非常滿足。

前菜餐包
一共有三款,各有特色,口感不一!
再配上佢哋秘製嘅黑松露牛油醬一齊食,更加香口!

V8 田園沙律(推介!)

煙三文魚千島醬薄餅

威靈頓牛柳 (推介!)
非常高質嘅威靈頓牛!色香味俱全!

心太軟 (甜品
新鮮出爐心太軟!一切即刻爆出流心朱古力漿!
外層微脆,入面鬆軟!
再配上雲尼拿雪糕,甜甜嘅味道,真係令人非常滿足。
2022-08-05 55 浏览
有一排冇去荃灣千色呢邊食野😙諗起幾年前有排好鍾意嚟呢邊食野行返條路 啲回憶即刻返返晒嚟由荃灣西鐵站行去荃灣地鐵站方便咗好多💯呢間#vision8 係第一次試,好高質呀!!!我同朋友都讚不絕口而且老闆好𝒏𝒊𝒄𝒆,同每位客人都有講有笑。我一入到餐廳就聽到後面客人大讚食物好味我就知冇來錯了🥰🥰❤️跟餐餐湯$45西芹蘋果忌廉湯呢個湯出奇地好飲第一次飲西芹同蘋果整嘅西湯😆估唔到又會咁夾好正好開胃呀❤️跟餐餐包點餐後好快就送上餐包呢個餐包應該係跟餐嘅感覺好高級有成3款包仲配有黑松露牛油幾特別而且好香!!3款包都唔同口感我最鍾意食正方形個隻好軟熟呀🤤🤤平時比較少機會食到❤️V8田園沙律🥗$128呢個沙律真係好開胃,而且都幾大碟。入面有好多牛油果、紅蕃茄同橙蕃茄蕃茄皮厚多汁,酸酸甜甜同牛油果好夾♥食咁多菜同水果好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡好健康❤️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $258豬鞍扒勁厚身!咬落去好滿足燒得勁靚,睇得出廚師超級有料 好識控制火候!!!!肉汁鎖得住,好juicy,咬落去有肉汁流出,燒得好靚好香有炭烤既煙燻香味.肉質幼嫩,脂肪既比例啱啱好,唔會太過肥膩,又唔會太乾身配菜有忌廉薯蓉,都係好好食😋!!❤️香煎比目魚
有一排冇去荃灣千色呢邊食野😙
諗起幾年前有排好鍾意嚟呢邊食野
行返條路 啲回憶即刻返返晒嚟
由荃灣西鐵站行去荃灣地鐵站方便咗好多💯

呢間#vision8 係第一次試,
好高質呀!!!我同朋友都讚不絕口
而且老闆好𝒏𝒊𝒄𝒆,
同每位客人都有講有笑。
我一入到餐廳就聽到後面客人大讚食物好味

呢個餐包應該係跟餐嘅
感覺好高級
有成3款包
仲配有黑松露牛油
幾特別而且好香!!
3款包都唔同口感
我最鍾意食正方形個隻
好軟熟呀🤤🤤
平時比較少機會食到

❤️V8田園沙律🥗$128
呢個沙律真係好開胃,
而且都幾大碟。
入面有好多牛油果、紅蕃茄同橙蕃茄
蕃茄皮厚多汁,酸酸甜甜
同牛油果好夾♥
食咁多菜同水果好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡好健康

❤️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $258
豬鞍扒勁厚身!咬落去好滿足
燒得勁靚,睇得出廚師超級有料
好識控制火候!!!!
肉汁鎖得住,好juicy,
咬落去有肉汁流出,燒得好靚好香
有炭烤既煙燻香味.
肉質幼嫩,脂肪既比例啱啱好,
唔會太過肥膩,又唔會太乾身
配菜有忌廉薯蓉,都係好好食😋!!

❤️香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵$148
比目魚油香十足,好𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚♥
魚皮有煎到脆口,少少焦香。
菠菜忌廉汁好好味好 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚
比我想像中更好味😋😋

好推薦呢間餐廳🍴
我朋友話原來西餐可以好味到咁🤩
2022-08-05 42 浏览
呢間西餐廳真係幾唔錯💕上次食咗小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯🇮🇹risotto好creamy 飯粒好煙韌 仲加左啲西蘭花落去 更清新有咬口🥦小元貝份量好多 再加埋甘香嘅海膽 真係冇得輸😆
2022-08-05 50 浏览
琴日七夕約左肥米嘅best friend 食飯🤣2個女仔撐枱腳,見到隔離枱大部分都係情侶✨小元貝•西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽個海膽幾新鮮,食落去唔會有腥味👍🏻而個飯好creamy,忌廉汁好濃厚✨香煎智利鱸魚(日鱈魚)魚煎得一啲都唔乾,皮仲要好香口!🤤魚仲有好多魚油,加埋個醬勁夾~隔離嘅芝士焗薯勁有心機,係一層層咁疊上去👍🏻✨酥炸芝麻雞翼平時食炸雞翼最怕炸到冇晒汁🥲但呢個唔會😍咬落去外皮好香口而內𥚃勁juicy!✨是日餐湯餐湯係忌廉湯,好creamy又滑身👍🏻✨餐包餐包加埋個黑松露牛油,係邪惡但好好正🤣個環境坐得好舒服,我哋一路傾偈一路食,不知不覺就坐左個半鍾😂#vision8 📍 荃灣兆和街34號永安樓地舖

✨小元貝•西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽

✨香煎智利鱸魚(日鱈魚)

✨酥炸芝麻雞翼

✨是日餐湯
餐湯係忌廉湯,好creamy又滑身👍🏻

✨餐包
餐包加埋個黑松露牛油,係邪惡但好好正🤣

#vision8
📍 荃灣兆和街34號永安樓地舖
2022-08-03 1435 浏览
每次行山都會喺呢條兆和街等Van仔每次留意到呢間餐廳都想一試今次終於有機會餐廳設計簡單田園風低調嘅裝修我反而俾佢圍繞餐廳入面嘅音樂同英文歌所吸引到Menu設計好精心圖文並茂詳細同埋吸引牆上嘅餐牌寫得好靚😊餐包係三種唔同嘅麵包🥯放心唔係好大舊,但每一款都好好食法包、薄甜方包同埋比吉包上枱到嘅時候係熱辣辣,牛油放落去即時秒溶佢嘅牛油都唔普通,黑松露牛油🧈清淡嘅黑松露味令人更加期待黎緊嘅菜式英國蘭度豆忌廉湯細細粒扁扁地嘅紅色豆豆配上忌廉湯原來係咁好飲忌廉湯質地厚身 味鮮 個湯有滿分💯酥炸芝麻雞翼四隻$68雞翼酥脆真係好惹味完全唔需要落其他調味料配上一杯白酒簡直Perfect matchMain course小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽$198工序比較複雜嘅一道菜食得出係慢慢將意大利飯加上濃厚嘅汁將汁慢慢忌廉醬汁煮入去意大利飯入面每一粒飯每一粒米都有味道再加上名貴嘅元貝同埋海膽呢度菜嘅鮮味加乘海膽新鮮無腥味元貝份量亦都好多😋😋非常之有誠意黑松露威靈頓牛柳$348全晚最期待當然係呢個重量級嘅黑松露威靈頓牛柳切開見到入面牛熟成程度剛好酥皮酥脆 熱辣辣 滿滿嘅黑松露粒入面有層香濃嘅蘑蓉配

每次行山都會喺呢條兆和街等Van仔

Menu設計好精心
圖文並茂詳細同埋吸引
牆上嘅餐牌寫得好靚😊

餐包係三種唔同嘅麵包🥯
放心唔係好大舊,但每一款都好好食
法包、薄甜方包同埋比吉包
上枱到嘅時候係熱辣辣,牛油放落去即時秒溶
佢嘅牛油都唔普通,黑松露牛油🧈
清淡嘅黑松露味

加上服務員嘅細心同埋溫暖❤️‍🔥
覺得好有人情味同埋賓至如歸嘅感覺
2022-08-03
黑松露威靈頓牛柳
Blue Monday朋友約黎呢間意大利餐廳幫襯👩‍💻有助驅走苦悶,揾呢間餐廳時都有d麻煩,因為裝修緊搭咗棚,第一眼都留意唔到,好彩望望餐牌就見到餐廳名👀一入到去就感覺到好有情調🧱仿水泥磚牆既壁紙加上粉筆彩織既黑板菜單,望住得意既公仔圖案令人會心一笑,盡頭仲有一個酒架同吧檯🏠係一間有情調既小店打開餐牌就會見到有好多種類既料理提供📓有沙律、Pizza、意大利飯、Pasta同扒類等,仲有自家製甜品🥖意大利餐包 | 8/10點餐後好快就送上熱辣辣既餐包,雖然係小店都完全唔遜色有3款包種,仲會配埋勁香既黑松露牛油,最上面既係脆片好香口,較長身款式既外殼香脆有嚼勁,方型款式內在就較潮濕細軟😍🥗V8田園沙律 | $128 | 7/10緊接餐包好快就上埋餐廳既Signature沙律,都真係幾大兜既開胃菜,入面有好多牛油果、紅蕃茄同橙蕃茄🍅皮厚多汁,酸酸甜甜🍛小元貝西蘭花忌廉汁意大利飯配加拿大海膽飯 | $198 | 8/10上菜時就聞到好香既忌廉味🍼上面放咗成條海膽同埋收粒咗十幾粒小元貝係入面,加拿大海邊味道清甜鮮美,質地挺身,唔會有腥或者苦澀,小元貝口感好嫩😋加入西蘭花令個意大利飯口感唔會軟爛多咗

🥖意大利餐包 | 8/10

🥗V8田園沙律 | $128 | 7/10

上菜時就聞到好香既忌廉味🍼上面放咗成條海膽同埋收粒咗十幾粒小元貝係入面,加拿大海邊味道清甜鮮美,質地挺身,唔會有腥或者苦澀,小元貝口感好嫩😋加入西蘭花令個意大利飯口感唔會軟爛多咗層次感

🍖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 | $258 | 7.5/10
呢塊勁大既帶骨豬鞍扒帶住淡淡既蘋果木煙氣降驅我地既餐桌🍎油脂含量低d唔怕肥,經燒製後滲中肉內,肉質既嫩又有咬口

下面墊底既係芝士忌廉焗薯菜🥔帶住獨特鹹香同埋條狀薯菜仲有小小爽口好滿足

🍦心太軟配雲尼拿雪糕 | $68 | 7.5/10
最後呢款餐廳自家製甜品畫上完全句號😚一打開就見到朱古力漿湧出,暖意十足既心太軟配上涼透心既雪糕直情係冰火享受,中間仲有d爽甜生果🍈可以營造多重口味
2022-08-01
2022-07-29 81 浏览
嚟到荃灣想食西餐 見到有好多人推介你間性價比高嘅西餐廳,一於入去試下烤美國極佳級肩胛牛扒(紅酒汁) $288五成熟既牛扒剛剛好 肉質結實、有彈性而且牛肉味濃烈,油脂分布適中😋配搭既紅酒汁有淡淡的香氣同甜味,唔會苦澀香煎蟹餅伴沙律(油醋汁) $148蟹餅好足料 食到啖啖蟹肉☺️☺️而家煎既火候啱啱好🔥入口索索聲 勁脆加沙律一齊食 一啲都唔覺得油膩😋沙律菜都好新鮮蘑菇配意式辣肉腸薄餅$138識食Pizza一定係揀辣肉腸😜辣肉腸份量好多 再加埋邪惡嘅芝士真心滿足🔥

烤美國極佳級肩胛牛扒(紅酒汁) $288

香煎蟹餅伴沙律(油醋汁) $148