2022-09-06 59 浏览
如要諗在荃灣食西餐,我都係只得vision 8可去同推介比朋友。轉工後都冇機會番去荃灣食飯,今晚就約左位舊同事聚下。我地去番指定飯堂又可傾吓偈幾好氣氛既地方。先來個餐飽,熱熱的附上,再配黑松露味牛油真的挺細心又特別,我仲要再加油醋添,讚餐前小食要油醋沙律🥗炸蟹餅,炸粉好鬆化不會硬硬的,蟹肉分明,味道適中元貝西蘭花海膽忌廉汁意大利飯,很creamy同新鮮,味道剛好但未上主角時唔好咁快食哂,會飽肚的黑毛豬豬鞍 主角來了,厚度夠,烹調方法不錯👍🏻很易切不過熟,非常好味最後點朱古力心太軟,明明飽但甜品係有另一個胃仲食得好多總括來講,西餐不二之選,隔離枱個細路仔好識貨,係咁讚好好食,雖然唔知佢食左咩但小朋友唔騙人架

轉工後都冇機會番去荃灣食飯,今晚就約左位舊同事聚下。

我地去番指定飯堂又可傾吓偈幾好氣氛既地方。

黑毛豬豬鞍
主角來了,厚度夠,烹調方法不錯👍🏻很易切不過熟,非常好味

最後點朱古力心太軟,明明飽但甜品係有另一個胃

仲食得好多

2022-09-06 46 浏览
💖 Vision 8 (荃灣)✨荃灣兆和街34號永安樓地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日去開荃灣行街特意去到呢間西餐廳到食晚餐,餐廳環境唔算好逼夾,枱同枱之間相隔有距離,燈光比較昏暗有少少似平價版燭光晚餐😆餐湯配黑松露牛油🧈+餐包🥐 +$55一籃餐包入面有三個唔同種類嘅包,每款口感都唔同,我自己最鍾意就係薄麵包,因為相對上比較香脆,另外兩款就比較鬆軟。再配埋佢哋訂黑松露牛油,增加別具特色。餐湯就係我自己最鍾意嘅南瓜湯🎃,綿密嘅南瓜蓉再配埋香滑嘅忌廉,飽腹感滿滿。-V8經典蟹餅沙律🦀 $148無錯,又係蟹😆,不能坑拒的食物。呢個蟹餅比我想像中冇咁油膩,我以為食落去係好似薯餅咁脆,點不知原來係比較軟身,食到勁多蟹肉😜-煙三文魚千島醬薄餅🍕 $158呢個煙三文魚薄餅超級好食,我覺得係必點❣️因為佢嘅薄餅皮好薄又好香脆,唔似平時食開個d咁又厚又成口粉😭千島醬同煙三文魚好夾👍🏻-香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵🍝 $188第一次食牛肝菌條配嘅醬汁🤭第一份食落去有少少疑惑😂 個味道唔係好識得點樣形容,不過勁好味,唔會話太鹹。個醬汁好Creamy,令到每一條意粉都掛滿醬汁。帶子煎得剛剛好

💖 Vision 8 (荃灣)
✨荃灣兆和街34號永安樓地舖

餐湯配黑松露牛油🧈+餐包🥐 +$55

-V8經典蟹餅沙律🦀 $148

-煙三文魚千島醬薄餅🍕 $158

-香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵🍝 $188

第一次食牛肝菌條配嘅醬汁🤭第一份食落去有少少疑惑😂 個味道唔係好識得點樣形容,不過勁好味,唔會話太鹹。個醬汁好Creamy,令到每一條意粉都掛滿醬汁。帶子煎得剛剛好,充滿又香而且仲要好嫩口。

-蘋果金寶配雲呢拿雪糕🍎 $78

當有朱古力心太軟同埋蘋果金寶兩樣我都鍾意食嘅甜品喺份Menu度要50 50作出選擇時,我毫不猶豫地選擇左蘋果金寶。因為心太軟周圍都有得食但係蘋果金寶唔係度度有😆餐廳嘅職員好好一早安排廚師幫我哋焗,等我哋食完主菜就可以上碟唔使等太耐。好香牛油嘅曲奇脆碎上面鋪滿左糖粉下面嘅蘋果就好重玉桂味👍🏻

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-09-05
2022-09-01 62 浏览
🇭🇰 Hong KongAverage expense pp: HKD$300-350+📍Address: Vision 8, Tsuen Wan估唔到呢間日都會坐滿人嘅餐廳,大家想去食最好book定位。認識呢間餐廳係因為有荃灣嘅朋友介紹,佢哋同我講如果想食好食又抵食嘅西餐,就要去vision 8,所以就嚟試吓!食飯當日有好多台都喺度慶祝生日,感覺都幾溫馨。巴馬火腿薄餅,Pizza係簿底,上面嘅巴馬火腿分量超多,每一啖都可以食到火腿,再加上邪惡嘅芝士,超級正!蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒,有微微嘅木香,相當特別,有別於一般嘅豬扒,去除油膩嘅感覺。而且豬扒份量好大,兩個人食啱啱好。我幾欣賞佢哋嘅甜品,蘋果金寶配雲呢拿雪糕,上面嘅金寶脆脆帶有牛油香味,以蘋果作為基底,配上香滑嘅雲呢拿雪糕,相當滿足!
🇭🇰 Hong Kong

📍Address: Vision 8, Tsuen Wan

2022-08-31 52 浏览
難得荃灣可以食到高質意大利餐🍽,梗係要歎返下,先飲個香濃黑松露忌廉湯🥣 黑松露忌廉湯🥣Creamy 嘅忌廉湯加入香濃黑松露,令到個湯味道更出色,再配上熱辣辣嘅麵包 同香草場醬,更滋味😋 酥炸小食拼盤芝麻炸雞翼,外脆肉質軟滑,又有滑嫩魚柳🐟、炸墨魚圈🐙同脆薯條🍟 香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵🍝大大粒帶子煎香後可以用刀叉享受,意大利麵幼滑,充滿美味忌廉汁 烤美國極階級肩胛牛扒🥩高質牛扒,肩胛位置有彈性,牛味特別香又多汁,好juicy💕

黑松露忌廉湯🥣

酥炸小食拼盤

香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵🍝

烤美國極階級肩胛牛扒🥩
高質牛扒,肩胛位置有彈性,牛味特別香又多汁,好juicy💕

2022-08-30 40 浏览
荃灣一向好多好嘢食,今日就去咗一間隱世西餐美食小店Vision 8!呢度好多款式,花多眼亂,店員工作好有熱誠,態度好親切,喺店員推介之下,就揀咗小食拼盤、比目魚意粉、牛肩肉薯蓉,仲有心太軟甜品。首先黎嘅食物係佢哋嘅招牌餐包,有三款麵包,非常驚喜,因為啲麵包真係好好味!每一款都好有特色,口感鬆脆或者鬆軟,仲有佢有啲黑松露嘅醬俾你點,好好味。小食拼盤份量超級大,薯條份量好多!多到食唔晒!洋蔥圈炸得美味,鬆脆得來又唔會太熱氣,炸雞翼都好惹味,仲有魚柳都出色。比目魚天使麵分量超多,比目魚有兩塊魚扒,每塊都煎得好香,佢嘅魚肉非常嫩滑,香煎脆皮配上肥魚肉口感好夾。天使麵方面,望落似青醬,識落好似唔係,係比較creamy 既texture,都好惹味🙆🏻‍♀️牛肩肉嚟啦!有好多塊,我哋叫咗五成熟,望落好靚仔,配紅酒醬調味出色。不得不讚佢嘅薯塊好有驚喜,creamy 得黎有口感,食唔停!最後係心太軟甜品,新鮮出爐嘅心太軟再加上凍冰冰嘅雪糕,一熱一凍嘅口感一流!兩個人食真係好飽🙆🏻‍♀️滿足嘅一餐。

首先黎嘅食物係佢哋嘅招牌餐包,有三款麵包,非常驚喜,

小食拼盤份量超級大,薯條份量好多!多到食唔晒!

牛肩肉嚟啦!

兩個人食真係好飽🙆🏻‍♀️滿足嘅一餐。
2022-08-30 47 浏览
冇諗過呢條街度會有間咁好食嘅西餐廳,難怪星期一夜晚都咁滿座。餐包已經好驚喜,三款有齊唔同口感,分別有香脆、硬身同軟身嘅麵包,牛油加入左黑松露好香首先叫咗個香煎蟹餅伴沙律配油醋汁($148),煎得好好,入口好酥脆,內裏嘅蟹肉調味得宜,作為前菜豪華又唔會太飽肚!跟住叫咗個香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵,好好食,個比目魚厚肉得黎好滑,味道鮮甜,輕輕落少少鹽調味已經好好食。個菠菜忌廉汁好creamy,天使麵吸晒啲汁好正。另外仲叫咗個烤美國肩胛牛扒($288),依個部位嘅牛油脂豐富,牛味濃郁,所以唔需要太花巧咁整已經好好食。呢間餐廳整體質素幾好,難怪咁多人嚟開埋酒chill下!

呢間餐廳整體質素幾好,難怪咁多人嚟開埋酒chill下!
2022-08-29 44 浏览
荃灣兆和街及周邊,一直都有不小餐廳,一般來說比較大衆化。今次朋友帶我試呢間餐廳就有的特別,屬於中價高質多國菜餐廳。餐廳提供多國菜、更有自家製麵包及薄餅、意粉及飯、各式扒頡,亦有生蠔供應。全店大概有座位34位,除了適合兩小口子撐枱腳,亦都啱多人或一家大細聯誼聚餐。特別要介紹《自家製餐飽》,再配黑松露牛油,麵包好食,牛油超香超好味,絕對值得來一試。餐湯《意大利菜湯》,上枱夠曬熱,加有大量什菜及紅腰豆,足料濃郁。《燒牛肉羅馬生菜洋蔥圈配蜂蜜蛋黃醬》($148),羅馬生菜加蛋黃汁好夾。汁甜微帶酸十分開胃,加上炸洋蔥圈,仲有超多牛肉片。《小元貝·西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽》($198),意大利飯本身忌廉汁及元貝已經很濃香,然後再配上海膽,提升整個飯更鮮,再加埋西蘭花,增加口感及味道,好食。《蘋果木燒西斑牙黑毛豬胺扒配野菌汁》($258),入口超香蘋果木煙燻味,肉夠爽口又好 Juicy , 配上椰菜BB 及甘荀,好味超值,一試難忘。餐廳雖不大,但食物製作及用料各方面頗用心思。而且店長及店員很有禮,而食物出餐並不急趕,會按照客人點選的食物逐一出餐,好讓大家慢慢享受每道菜試。難怪目測整晚餐廳滿

自家製餐包配黑松露牛油

意大利菜湯

蘋果木燒西斑牙黑毛豬胺扒配野菌汁

餐廳雖不大,但食物製作及用料各方面頗用心思。而且店長及店員很有禮,而食物出餐並不急趕,會按照客人點選的食物逐一出餐,好讓大家慢慢享受每道菜試。難怪目測整晚餐廳滿座及需要等位。建議朋友不妨預先訂座。

2022-08-09
自家製餐包配黑松露牛油
  • 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
  • 小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽
  • 餐包
2022-08-28 32 浏览
˜”*°•.˜”*°• 𝑉𝑖𝑠𝑖𝑜𝑛 8 •°*”˜.•°*”˜某日去左荃灣同朋友食Dinner, 機緣地下發現到𝑉𝑖𝑠𝑖𝑜𝑛 8😚, 餐廳位於荃灣地鐵站千色店附近😌 位置係比較低調😝 但入到去嘅餐廳環境其實都好舒適, 感覺好田園風餐廳播住一啲比較懷舊嘅音樂😍立即以前嘅回憶湧晒上嚟, 店員非常友好, 有講有笑, 係一間好親民好溫馨嘅餐廳☺️👧🏻 餐包呢個餐包係前菜黎😂先吾好睇佢平平無奇既外表🤭佢既麵包係非常地軟熟, 到枱時仲係熱辣辣暖笠笠, 點埋佢附上既黑松露牛油😍 好好味🫠 淨係呢一點已經睇得出店嘅用心❤️👧🏻 V8田園沙律💵 HK$128呢個V8田園沙律🥗我好好好欣賞出面大多數既沙律都係牛油果🥑雜菜🥬粟米🌽 但呢個係有無花果,蕃茄仔🍅同牛油果🥑絕對係沙律界既三寶🤤材料全部都非常新鮮😍無花果超級甜🥰 加上酸酸既醋汁同豐富既口感, 令到我非常開胃🙆🏻‍♀️👧🏻 重量級芝士薄餅🍕💵 HK$148呢個薄餅嘅係薄餅底嚟嘅配上濃厚嘅鹹香味芝士🧀 多重芝士軟硬夾雜嘅質感, 再配埋佢嘅薄餅底, 非常match‼️亦都令到成個Pizza出奇地一啲都吾膩平時小鳥胃嘅我地😂都差唔多食晒成個Pizza🤭👧🏻 蘋果

餐廳播住一啲比較懷舊嘅音樂😍

👧🏻 餐包

👧🏻 V8田園沙律
💵 HK$128
呢個V8田園沙律🥗我好好好欣賞
出面大多數既沙律都係牛油果🥑雜菜🥬粟米🌽
但呢個係有無花果,蕃茄仔🍅同牛油果🥑
絕對係沙律界既三寶🤤

👧🏻 重量級芝士薄餅🍕
💵 HK$148
呢個薄餅嘅係薄餅底嚟嘅
亦都令到成個Pizza出奇地一啲都吾膩
平時小鳥胃嘅我地😂都差唔多食晒成個Pizza🤭

👧🏻 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒🐷(野菌汁)
💵 HK$258
西班牙黑毛豬口感係爽嫩鬆軟, 肉質非常容易入口, 味道係好似用網燒黎慢烤既煙熏香味
每咬一口都有少少肉嘅油脂再加淡淡的蘋果木香🤤
伴碟仲有細細粒嘅椰菜仔同芝士薯仔🫠
細細粒嘅椰菜仔充滿咗野菌汁,非常好食🥰
濃郁嘅芝士配上軟硬度適中嘅薯仔🥔, 又係食唔停口😂

👧🏻 心太軟
💵 HK$68
飯後又點能夠冇甜品😂今次又係食我唯一嘅心太軟, 入邊係濃厚嘅留心朱古力醬🤩 滿足晒我想食甜嘢同朱古力嘅慾望🤤
再加埋雲呢拿味嘅雪糕🫠 真係作為呢一餐完美嘅總結🤭😆

📍Vision 8 (荃灣)
2022-08-26 40 浏览
店鋪座落荃灣千色匯附近,行完街唔駛去好遠就食到,搵到間咁有格調既西餐廳,一定要推介俾大家!😋 蕃茄水牛芝士配意大利香草醬 $98叫左個蕃茄水牛芝士前菜 ”朗朗” 個胃,蕃茄十分新鮮!香草醬配埋水牛芝士同超JUICY既蕃茄,加分加分!‼️好食指數8/10‼️推介指數 8/10😋 小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽 $198好少見燴飯入面會加西蘭花,異想不到又幾好味WO,同埋飯入面超多粒小元貝,一D都無呃秤,海膽仲好新鮮~正呀!‼️好食指數 8.5/10‼️推介指數 8.5/10😋 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $258用蘋果木燒既豬鞍扒,堅好味!本身塊扒閎油脂分佈都好唔錯,加埋佢燒到小小焦香既肉肉,真係好香好YUMMY!焗薯都整得十分出色,整體黎講都非常好味!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 心太軟配雲尼拿雪糕 $68心太軟唔會整到好甜漏,流心朱古力好香滑,暖暖地夾埋雪糕一齊食,無得輸啦!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10🍽️ Vision 8📌 荃灣兆和街34號永安樓地舖☎️ 2612 1013⏰ 星期一至六 12:00-22:00

😋 蕃茄水牛芝士配意大利香草醬 $98

📌 荃灣兆和街34號永安樓地舖
☎️ 2612 1013
⏰ 星期一至六 12:00-22:00
2022-08-25 39 浏览
係荃灣驚喜發現高質西餐座位唔算好多但食物好食服務都唔錯!🍎🐷🍷蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(紅酒汁)豬鞍表面燒到起格仔紋好厚身,咬落好有口感肉質會算腍但仲有口感沒有筋未點醬時入口食到帶木燒味道沾紅酒汁後微微酸甜好開胃亦不膩胃🥦🥛🍚小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽元貝同西蘭花切成粒粒放入意大利飯中有咬口意大利飯軟硬度適中調味都剛好估唔到海膽都幾大舊而且鮮甜🍅🧀🌿蕃茄水牛芝士配意大利香草醬簡簡單單但都做得出色芝士厚厚的加埋蕃茄和香草醬呢個冷盤好開胃💣🐤酥炸芝麻雞翼(4件)外層炸醬好薄身,少咗膩感即炸即上枱所以好脆身調味好簡單但好入味最後講下最先遞上的頭盤麵包🍞🥖雖然是配角但都好好食麵包烘都脆身暖暖的配上黑松露牛油🧈好香口食唔停最特別是其中一塊方包超薄片好似薯片咁
係荃灣驚喜發現高質西餐
座位唔算好多但食物好食服務都唔錯!

🍎🐷🍷
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(紅酒汁)
豬鞍表面燒到起格仔紋
好厚身,咬落好有口感
肉質會算腍但仲有口感沒有筋

芝士厚厚的
加埋蕃茄和香草醬
呢個冷盤好開胃

💣🐤
酥炸芝麻雞翼(4件)
外層炸醬好薄身,少咗膩感
即炸即上枱所以好脆身
調味好簡單但好入味

最後講下最先遞上的頭盤麵包🍞🥖
雖然是配角但都好好食
麵包烘都脆身暖暖的
配上黑松露牛油🧈好香口食唔停
最特別是其中一塊方包超薄片好似薯片咁
2022-08-22 48 浏览
佢一開始會上個餐包先,餐包有三款,一款係脆片,另外兩款係普通餐包,我最特別嘅係佢有個牛油黑松露醬配餐包,食落 creamy,開下個胃🤨🔎 V8田園沙律 $128 🥗一開始就叫咗個沙律先,田園沙律有牛油果、無花果配埋蕃茄仔同埋生菜,食落去個口感好豐富,爽口嘅生菜配上淋軟嘅無花果同埋牛油果🥑令到整個配搭都好match,另外成個頭盤都好colorful,食完更加開胃😙🔎 酥炸芝麻雞翼(4件) $68小食就揀咗芝麻雞翼,食落好鬆脆香口,唔會有好多炸粉,食落去個肉汁到鎖住咗唔會好乾身🤓🔎 烤美國極佳級肩胛牛扒 $288 🥩 叫左5成配紅酒汁,食落去少少紅但係個肉岩岩好,本身鍾意食生少少5成都唔錯,佢仲要切埋俾你個賣相唔錯,我依啲懶人又可以懶得切,配菜有菠菜仔同埋紅蘿蔔🥕,加埋佢專登整嘅焗薯蓉啱啱好,佢個洋蔥忌廉薯蓉出面有個酥皮,食到唔想停口🙃🔎 香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $168忌廉味好濃郁,配埋牛肝菌係經典嘅組合,另外粒帶子大大粒食落都彈口😙,份量都好足夠,鍾意食白汁類嘅意粉要叫黎試試佢🤗整體來講間餐廳服務態度好好,佢每上完一碟菜等你食晒啦先會再上另一碟,同埋佢每次食完之後都會幫你玩一個新嘅碟

🔎 V8田園沙律 $128 🥗

🔎 酥炸芝麻雞翼(4件) $68

🔎 烤美國極佳級肩胛牛扒 $288 🥩

🔎 香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $168

整體來講間餐廳服務態度好好,佢每上完一碟菜等你食晒啦先會再上另一碟,同埋佢每次食完之後都會幫你玩一個新嘅碟同埋餐具,服務態度好 nice 🤪 可惜太飽下次會試吓個甜品🙃
📍 Vision 8 (荃灣)
  • 烤美國極佳級肩胛牛扒
  • V8田園沙律
#咪走寶!荃灣高質街坊扒房荃灣一向多嘢食 但係有啲時候 我都要靠住喺嗰區嘅朋友介紹 先發掘到唔顯眼但有實力嘅食肆 Vision 8 係一個例子-🍅蕃茄水牛芝士 $98Appetizer嘅亮點 係青醬‼️ 水牛芝士冇乜味 加青醬配蕃茄 當堂變得唔一樣 味道清新 有香草青澀🌿-🐖西班牙黑毛豬鞍扒 $258配是日餐湯 $45豬扒成吋厚 肉地軟嫩有肉汁 係大廚高水準之作👍 慢慢咀嚼 隱約滲出清幽蘋果木香 底下嘅potato gratin 樣靚又好味😋-🧆小元貝西蘭花意大利飯配海膽 $198一般來講 我鍾意淨食海膽 咁先食到佢嘅鮮甜原味 意飯組合新穎 難得嘅係 食材完全冇違和感 creamy忌廉汁同海膽元貝好搭 爽口西蘭花🥦加飯粒 口感豐富-📍Vision 8荃灣兆和街34號永安樓地舖
#咪走寶!荃灣高質街坊扒房

🍅蕃茄水牛芝士 $98

🐖西班牙黑毛豬鞍扒 $258

配是日餐湯 $45
🧆小元貝西蘭花意大利飯配海膽 $198

📍Vision 8
2022-08-21 42 浏览
平常都有幫襯午餐及晚餐,都覺得係水準之上!今次點左煙三文魚pizza,令我一試難忘,因為我食開一d專門食pizza 食肆,都無佢做pizza底咁脆,加上d特別醬汁,好美味!
餐廳係荃灣地鐵站附近,行過去只係幾分鐘路程,環境幾有情調,店員熱情貼心,食物都幾高質。🔸餐包🥖餐湯🍲餐包係送既,香脆和鬆軟既款都有,塗上黑松露牛油來食,味道好香有驚喜🥰跟餐加$45有是日餐湯和飲品,當日既忌廉粟米湯都唔錯。🔸V8田園沙律 🥗$128有無花果、蕃茄、牛油果和其他蔬菜,配埋柚子醋好開胃!🔸西班牙風乾火腿pizza🍕 $138係薄批pizza😍個批好脆呀,勁多芝士和風乾火腿🍗,一口氣就食左四塊。🔸蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒🐷$258呢個推介啊,豬鞍扒非常厚身和大塊,黑毛豬果然特別香口和juicy😚賣相幾靚,燒到有網紋。配菜有焗忌廉薯仔片和一些蔬菜,都好好食呀。📍#Vision8 (#荃灣美食)荃灣兆和街34號永安樓地舖

🔸餐包🥖餐湯🍲

🔸V8田園沙律 🥗$128
有無花果、蕃茄、牛油果和其他蔬菜,配埋柚子醋好開胃!

🔸西班牙風乾火腿pizza🍕 $138

🔸蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒🐷$258

📍#Vision8 (#荃灣美食)
荃灣兆和街34號永安樓地舖
荃灣真係有唔少驚喜小店。今次地膽朋友帶我去咗呢間叫Vision 8 嘅小店食西餐。店面唔算好大但勝在好有氣氛,食物選擇豐富。重點係店員服務態度非常好,兒加真係賣少見少。好有心同我哋推介食啲咩❤️👍🏼。⭐️ 餐包 + 餐湯充滿誠意。特別係提供左三款唔同嘅種類,而且用左黑松露牛油,搽埋一齊食。多咗一份香味,勁夾!餐湯簡單favourite 忌廉湯,飲完又暖又醒胃,有曬動力開餐。⭐️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(配野菌汁)豬鞍扒外脆內軟唔會柴,朱安扒燒得啱啱好。仲充滿碳燒香味。豬鞍扒本身已經好入味,齋咁食已經好正。而且肥瘦比例好好,食落唔會好油膩。⭐️香煎帶子配牛肝菌意粉大大粒帶子外層煎到微金黃而且少少脆,但入面keep到嫩滑唔乾。醬汁十分creamy ,成個配套非常match。不過記得襯熱要快啲食,涷左啲汁漿住冇咁正。⭐️酥炸小食盤豐富又大盤,總共有4款酥炸小食(魚柳、雞翼、魷魚圈同薯條)特別配上三個醬(塔塔醬、黑松露醬同蕃茄汁)全部都好香脆香口。最推介個雞翼☺️從食物、氣氛同細節位都體會到店家的細心。難怪朋友都極力推介,大家去記得要預先book 定枱,去到都好full下。

⭐️ 餐包 + 餐湯

⭐️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(配野菌汁)

⭐️香煎帶子配牛肝菌意粉

⭐️酥炸小食盤