2023-05-12 293 浏览
同朋友好耐無見就想搵間靜靜地嘅西餐食下野傾吓偈,就比我地搵到呢間西餐😍當日我同朋友8點幾先去到,所以就無咩人!環境好安靜,好適合我哋靜靜地傾偈👍🏻而眼見餐牌都有好多唔同種類食物😍仲有主廚推薦都好多選擇😍最後我地落完單佢地會即刻上餐包佢地嘅牛油係黑松露牛油😍😍好少地方會做到咁😍食落陣陣黑松露味好好食😍跟餐仲有個忌廉蘑菇湯,佢地加左磨碎左紅豆,食落口感更特別👍🏻炸魷魚圈 $68炸粉唔會好厚,食落熱辣辣中間魷魚好滑再點埋個他他醬好好食😋香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188帶子煎到好香食落好滑,配埋咁creamy嘅白汁而意粉硬度適中烤豬手配德國酸椰菜 $238上左碟好快有員工黎點火燒一燒隻豬手,燒完仲會幫我地去骨,仲會同我地講要即刻食左塊皮先,咁先係最脆。果然我地即食個皮超級脆而裏面嘅肉都算滑再點埋醬汁加埋酸椰菜一齊食,會解左個油膩感另外員工服務很好👍🏻

仲有主廚推薦都好多選擇😍

最後我地落完單佢地會即刻上餐包

炸魷魚圈 $68
炸粉唔會好厚,食落熱辣辣中間魷魚好滑再點埋個他他醬好好食😋

香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188

烤豬手配德國酸椰菜 $238
而裏面嘅肉都算滑再點埋醬汁加埋酸椰菜一齊食,會解左個油膩感

另外員工服務很好👍🏻

2023-05-09
庆祝纪念
纪念日
2023-05-11 52 浏览
Vision 8位於荃灣兆和街,主打時尚同寧靜o既環境,以其優雅o既氛圍和創意佳肴,讓我係呢餐飯上樂在其中。前菜:巴馬火腿凱撒沙律經典義式前菜。鮮嫩的生菜搭配上香脆的巴馬火腿,口感層次豐富。凱撒沙律醬恰到好處地提升左整道菜o既味道,回味無窮。主食:蘋果木燒牛肋骨今餐o既重頭戲。用蘋果木進行燒烤,令到牛肋骨散發出淡淡o既果香,令人食指大動。牛肋骨外酥內軟,肉質鮮嫩多汁,配上餐廳特製o既燒烤醬,為味蕾帶來極致o既享受。主食:小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽獨特搭配令人驚艷。小元貝o既鮮甜與西蘭花既爽口相得益彰,而忌廉汁則令整道菜呈現出濃郁o既口感。加拿大海膽o既加入,令到呢道意大利飯更具特色,其細緻滑嫩o既口感,為這道菜增色不少。三道佳餚都呈現出高水準o既廚藝同對食材的尊重,值得一試。期待再次蒞臨,品味更多美食。

前菜:巴馬火腿凱撒沙律

主食:蘋果木燒牛肋骨

主食:小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽

• 小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽
2023-05-09 51 浏览
餐廳位於荃灣地鐵站步行三分鐘左右, 整條街都是美食專區, 環境營造工業風水泥牆, 帶點時尚風, 非常舒適我們點了烤美國極佳級肩胛牛扒🥩賣相很吸引, 口感紮實有嚼勁、油脂偏少, 多汁嫩口, 連配菜千層焗薯都很有驚喜, 扒類可選黑椒汁/紅酒汁/野菌汁/芥未籽汁, 口味自己選擇, 非常不錯👍🏻西班牙風乾火腿薄餅🍕薄餅即叫即製作, 餅底是餐廳自家製造, 採用法國及意大利麵粉, 獨家秘方調製, 全天然發酵, ᴘɪᴢᴢᴀ批邊脆卜卜,超薄香脆餅底、風乾火腿份量多、非常香口ᴠ𝟾田園沙律🥗沙律新鮮爽脆, 配料非常豐富, 有車厘茄、牛油果、無花果、什錦蔬菜, 加上柚子醋醬健康又開胃, 作前菜一流心太軟配雲呢拿雪糕外層鬆脆、內𥚃滿滿暖笠笠朱古力流心, 再配上雲呢拿雪糕球, 非常甜入心朱古力迷一定會愛上❤️整體賣相很精緻吸引, 服務由帶位至用餐過程都非常親切有禮, 服務員很細心主動換餐具, ᴄᴘ值高, 用餐非常愉快, 高質素用餐體驗💕

我們點了

朱古力迷一定會愛上❤️

• 烤美國極佳級肩胛牛扒
  • 心太軟
2023-05-09 54 浏览
😎身為荃灣友,真係「細細個」就聽過「Vision 8️⃣」嘅大名算係荃灣靚西餐開山小店之一,喺荃灣街坊口中口碑甚佳。原來餐廳已經開咗9年,喺競爭咁激烈嘅荃灣區可以屹立不到,的確唔簡單。🐖烤豬手配德國酸椰菜($238)上菜時會淋上🌰榛子酒再點火🔥嗅覺同味覺都感受到榛子酒淡淡嘅香甜味道。豬手肉質嫰滑,充滿骨膠原,調味剛好,唔會過鹹,配埋酸椰菜,開胃解膩。🍄鮮菇·蜆·茄醬燴意大利麵🍝($168)用上新鮮蜆,鮮甜肉厚,🍅茄醬味道天然清甜,意粉彈牙。🦑酥炸魷魚圈($68)魷魚雪白新鮮,柔軟彈牙,薄薄嘅炸皮輕盈唔油膩。🥣蔬菜忌廉湯用料豐富,滿滿嘅🥕紅蘿蔔🧅洋蔥粒,十分清甜。🥖餐包配上黑松露牛油🧈細節中顯心思。🍾生日喺openrice訂位仲送一支紅白餐酒🍷🥳

燒豬手配德國酸椰菜

鮮菇·蜆·茄醬燴意大利粉

酥炸魷魚圈

🥣蔬菜忌廉湯用料豐富,滿滿嘅🥕紅蘿蔔🧅洋蔥粒,十分清甜。

🥖餐包配上黑松露牛油🧈細節中顯心思。

🍾生日喺openrice訂位仲送一支紅白餐酒🍷🥳

2023-05-08
燒豬手配德國酸椰菜
鮮菇·蜆·茄醬燴意大利粉
酥炸魷魚圈
2023-05-06 42 浏览
荃灣一帶食肆林立,各國佳餚比比皆是。今次去兆和街感受意國風情同美食。我地一行人叫左一客蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(紅酒汁),豬鞍扒為豬的幼嫩部位,肉質鮮嫩並保有韌度,汁多甜美,配上秘制果醬,更添味美。值得一提既係塊豬鞍扒相當厚身,飽腹感十足。跟住我地叫左個鮮菇蜆肉茄醬燴意大利麵,意粉吸收蜆肉及茄酱湯汁超正!蜆肉數量頗多,賣相亦十分吸引!而V8田園沙律,基本都會有生菜同沙律菜,再自由配其他菜(好似蕃茄、青瓜、甜椒、橄欖),色彩豐富!甜品心太軟,黑色一球是流心的朱古力漿,超超超美味!白色一球是雲呢拿味雪糕,一黑一白,冰火兩重享受!
2023-05-05 42 浏览
朋友介紹間高質西餐廳,近荃灣新千色,易搵👍🏻環境不錯,餐牌種類多🫰🏻南瓜🎃湯-南瓜香濃幼滑及帶點濃郁南瓜香😍湯上帶有小小香草,令到有色彩及更清新,南瓜味徘徊在唇齒上,份量足🫶🏻正炸魷魚圈-好香脆,裡面魷魚好軟腍又客易咬😆加沙律🥗醬更加惹味煙三文魚配千島醬簿餅-先講pizza是簿底,餅邊焗到香脆,底部千島醬平均,咸香味重煙三文魚和芝士輔得滿滿的,面上加上火箭菜,小小酸帶甜得來又平均,火箭菜甘苦,真的不錯👍🏻蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒-厚度十足,肉質鬆軟仲保存到肉汁🫶🏻超讚,燒得香又沒有黏牙,配菜有薯仔片,香滑,加小小芥末汁更昇華🫰🏻整體不錯,南瓜湯及黑毛豬鞍扒超推介。正
整體不錯,南瓜湯及黑毛豬鞍扒超推介。正
  • 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
  • 餐湯
話說放工,想同同事食餐好嘅,呢度CP好高!<田園沙律>沙律好高質,有我最中意嘅無花果、牛油果!配黑醋sauce、超juicy嘅車厘茄,好refreshing🥰<酥炸魷魚圈>炸粉厚度剛剛好,又唔會炸得過油,正。<蜜汁烤豬手>推介!豬手係mega size,店員即場有”火焰”表演🤣豬手外層佈滿蜜汁,亦烤得好香,咬落係滿滿嘅骨膠原、夠哂juicy😍<心太軟配vanilla雪糕>係一個perfect ending🥰爆朱古力漿嘅心太軟配雪糕、berries,好幸福❤️
話說放工,想同同事食餐好嘅,呢度CP好高!

<田園沙律>

<酥炸魷魚圈>
炸粉厚度剛剛好,又唔會炸得過油,正。

<蜜汁烤豬手>

<心太軟配vanilla雪糕>
  • V8田園沙律
  • 心太軟
  • 蜜汁燒德國咸豬手
2023-04-29 218 浏览
喺OpenRice 見到呢間餐廳喺荃灣區有好多好評 ,環境同食物個方面都好適合兩個人嚟撐枱腳,所以今晚就選擇嚟呢度食飯🫶🏻煙三文魚凱撒沙律$138煙三文魚入口新鮮😋smoke個味都好突出☺️配搭清新嘅凱撒沙律夠晒開胃😝重量級芝士薄餅$158呢個pizza 未入口都已經聞到好重芝士味😙重度芝士控必試🫶🏻夠晒重口味🤭 軟滑芝士加上薄脆pizza 底 每一啖都有雙重口感😙蘋果木燒牛肋骨 $328呢個main course 除左打卡一流之外🫶🏻味道都非常唔錯☺️食之前個侍應,係我地面前淋左啲酒(事後問返個侍應,啲酒原來係榛子冧酒),仲用啲火彈一彈😂成舊肉慢慢再燒起上來)廚師仲話呢個牛肋骨用左18小時慢煮,所以啲肉好嫩滑,仲係好粉紅色,入到口果然好軟腍,d肉仲好容易就起到出嚟👻😆廚師果然無推介錯👍🏻蘋果金寶配雲呢拿雪糕$78雲呢拿雪糕非常香滑,奶味夠重😋蘋果金寶甜而不膩☺️再加上少少士多啤梨同藍莓做點綴🍓成件事好睇又好食🥰

煙三文魚凱撒沙律$138

• 蘋果金寶配雲呢拿雪糕
  • 蘋果木燒牛肋骨
  • 重量級芝士薄餅
2023-04-28 57 浏览
今日黎咗Vision 8食飯,我哋今日要咗嘅菜式包括餐包、田園沙律、蜆肉意大利粉、牛肋條同蘋果金寶。首先講下餐包,個外皮脆身軟,餡料夠多夠香,真係一啖就有驚喜。唔知佢地用咩方法整嘅餐包,但味道真係好正。再嚟講下田園沙律,啲生菜新鮮爽脆,配埋啲水果仲有啲甜味,真係啱晒我哋嘅口味。特別係佢嘅醬汁,淋上去之後,整個沙律味道更加豐富,咁樣就唔會覺得沙律太單調啦。搞掂咗前菜,嚟緊就係主菜時間啦。蜆肉意大利粉煮得剛剛好,啲蜆肉又新鮮又彈牙,加上啲香草同番茄醬汁,味道好到冇話講。至於牛肋條,啱啱出爐就散發出啲誘人嘅香氣,一切都係咁啱啱好,條肉鮮嫩多汁,真係一絕。最後,我哋嚟到甜品環節啦。蘋果金寶就係我哋今日評分嘅壓軸菜式。啲蘋果煮得軟綿,配埋啲酥皮同雲呢拿雪糕,啱啱好。總括而言,今日嘅Vision 8之行係一個大成功。餐點精緻可口,服務細心周到,環境舒適怡人。真係一間值得推介嘅餐廳。

• • Vision 8(荃灣)• •臨近sem尾,見細佬就考試,帶佢出去輕鬆下,差下電🔋 就黎個寫意嘅西餐,spend個chill evening😎✨< 鮮蝦忌廉濃湯 ($88) >濃郁龍蝦鮮味, 仲有啖啖龍蝦肉🦞 唔會有平試影衰嘅苦澀味。< 野菌忌廉湯配黑松露菌油🍄 ($78) >一樣好濃郁嘅菇香, 足料🈵 兩款湯嘅質感都係偏濃稠,至岩喜歡rich口感嘅😺< 酥炸魷魚圈 ($68) >炸皮夠薄, 入口完全唔會有油膩感同炸粉漿嘅味道。 配上蛋黃醬, 係一個推介嘅餐前小食😋😋< 鮮菇蜆茄醬燴意大利麵🍝 ($168) >分量十足,菇同蜆嘅比例適中。熱辣辣咁上枱,10分讚💕 麵質唔會過腍,唔錯。茄味唔會酸,屬偏甜☺️< 煙三文魚配千島醬薄餅 ($158) >鍾意食薄批嘅一定唔可以錯過🫶🏼每件都有滿滿嘅煙三文魚,拎起嗰陣仲有芝士拉絲添✨!Yummy 😻😻😻😻Good-deal 💎💎💎
• • Vision 8(荃灣)• •

< 鮮蝦忌廉濃湯 ($88) >
濃郁龍蝦鮮味, 仲有啖啖龍蝦肉🦞 唔會有平試影衰嘅苦澀味。

< 野菌忌廉湯配黑松露菌油🍄 ($78) >

< 酥炸魷魚圈 ($68) >

< 鮮菇蜆茄醬燴意大利麵🍝 ($168) >

< 煙三文魚配千島醬薄餅 ($158) >

Yummy 😻😻😻😻
Good-deal 💎💎💎
今晚食左喺荃灣嘅Vision 8西餐廳,呢度真係好正呀!佢哋嘅香煎蟹餅伴沙律,蟹餅煎得好酥,入口就係滿口蟹味,沙律口感清爽!仲有一道香煎比目魚配菠菜忌廉汁會天使麵,比目魚煎得啱啱好,菠菜忌廉汁突出咗魚肉嘅鮮味,天使麵蓬鬆柔軟,好味!然後啲主菜都唔錯嘅,我就食咗佢哋嘅火焰蜜汁烤豬手,肉質柔軟,好juicy,烤得啱啱好。我試咗餐湯,忌廉湯係我最鍾意嘅,啲湯嘅質地好滑,味道濃郁,仲有啲服務員好殷勤地為我們分豬手,好貼心。總括而言,Vision 8環境靜靜地,好坐,上菜亦唔需要等好耐,是可以一試的小店!
今晚食左喺荃灣嘅Vision 8西餐廳,呢度真係好正呀!

香煎比目魚配菠菜忌廉汁會天使麵
香煎蟹餅伴沙律
蜜汁烤豬手
2023-04-25
香煎比目魚配菠菜忌廉汁會天使麵
香煎蟹餅伴沙律
蜜汁烤豬手
2023-04-24 57 浏览
好似好耐冇出過街食西餐,今晚約咗朋友喺荃灣呢間唔起眼嘅西餐廳,食出驚喜來。喺佢個裝修,其實好普通,但係朋友玩之前食過幾好食,今日就過嚟試吓。我哋叫咗兩個餐湯,今日係蕃茄忌廉湯,我湯好濃郁,酸酸地好開胃,而且creamy度啱啱好,唔會太杰,又唔會太稀。值得一讚嘅係佢哋個餐包,有三款,全部自家製,因為食得出真係好軟熟。熱辣辣再加埋佢哋嘅黑松露牛油,真係好好味。主煮食方面,我哋叫咗個香煎帶子牛肝菌意粉,你個汁都係好creamy,個意粉都好爽口彈牙,岩岩好。而帶子仲有四粒咁多,絕對足料。另外個主角就係呢個蘋果木烤牛肋骨,職員話呢個牛肋骨係用咗16個鐘頭去慢煮,然後再用蘋果木去燒,所以肉質會有淡淡嘅蘋果木味。你食用之前仲會用一啲蘋果木嘅冧酒去再燒一燒個面,以為會好乾,但係切開嘅時候好Juicy,啲肉質食落去更加係好嫩口好冧,果然冇介紹錯。但係個甜品先係真正令到我驚喜嘅地方。我哋叫咗個心太軟,佢個心太軟上嚟放低嘅時候已經好似啫喱咁樣彈彈吓,一切開簡直係朱古力湧泉咁,好正。而佢個朱古力調配得啱啱好唔會太苦又唔會太甜,真係超好食。

2023-04-24
2023-04-23 67 浏览
餐廳質素好高,而且又有高質牛扒食,呢度有肉眼西冷,仲有威靈頓牛柳,今晚就揀左食威靈頓牛柳滿足一下威靈頓牛柳🥩美味威靈頓牛柳梗係要一嘗不但要鎖住牛柳肉汁,而且外面酥皮亦要做得鬆脆,牛柳肉質軟淋又juicy 😋鮮茹蜆茄醬燴意大利麵🍝意大利麵好美味,有蕃茄醬又有多蜆肉,蕃茄醬汁仲有鮮菇好鮮味🍄心大軟🥧心大軟好吸引,切開朱古力蛋糕後,朱古力溶漿流出,心太軟流心朱古力,焗蛋糕時配合温度及時間非常重要,真係好好味

威靈頓牛柳🥩

鮮茹蜆茄醬燴意大利麵🍝

心大軟🥧

2023-04-21 381 浏览
荃灣除咗路德圍外,原來兆和街還有好 嘅 西餐廳Vision 8店舖簡潔舒服 ,侍應服務周到。🤩餐牌很多選擇 ,所以由店內侍應, 幫我哋發板。點餐後先 三款麵包🍞切片麵包薄脆 墨西哥包法包覺得很鬆脆, 加埋自製黑松露醬十分開胃。酥炸小食盤酥炸魷魚圈, 炸粉很薄, 鬆脆嘅薯條,炸雞翼 配以兩種醬汁,千島醬,同埋茄汁十分惹味小元貝西蘭花🥦忌廉汁燴意大利飯, 配 加拿大海膽又厚又大件海膽 ,混入意大利飯一起吃,夠creamy鲜味, 仲有食到香濃嘅芝士味, 配上小元貝,切粒西蘭花 味道豐富。蜜汁烤豬手🐽豬手皮脆肉嫩, 鹹香惹味, 通常佐以酸椰菜 ,有助消化 ,所以吃多了,都不怕油膩心太軟香濃的味道四溢, 切開之後嫩滑流心 ,就在蛋糕中流出, 朱古力味道香濃 ,有層次, 不會太甜, 加埋雲呢拿雪糕 ,為晚餐劃上完美句號。飲品青檸梳打提子梳打提子梳打

店舖簡潔舒服 ,侍應服務周到。🤩

餐牌很多選擇 ,所以由店內侍應, 幫我哋發板。

點餐後先 三款麵包🍞

切片麵包薄脆
墨西哥包
法包
覺得很鬆脆, 加埋自製黑松露醬十分開胃。

酥炸小食盤

小元貝西蘭花🥦忌廉汁燴意大利飯, 配 加拿大海膽

又厚又大件海膽 ,混入意大利飯一起

蜜汁烤豬手🐽

心太軟

飲品

青檸梳打
提子梳打

提子梳打
2023-04-19
2023-04-21 58 浏览
因公事要入荃灣咁啱見到呢間表面好平凡但係好似好多好評嘅餐廳一於入去試吓Lunch set menu 先來一個餐湯&包湯嘅味道偏淡我叫左個蒜蓉蜆肉意粉的確係幾精緻佢意粉乾爽度剛剛好加埋D菜+蘿蔔絲一齊食個口感係幾好嘅幾特別個蒜味都濃淡得宜仲送有餐飲Overall食物係幾好環境就係一間細餐廳地道風味嘅西餐
因公事要入荃灣
咁啱見到呢間表面好平凡