#chuchu食在荃灣📍 Vision 8 喺荃灣好難搵到間好食嘅西餐,今日終於搵到!店內木系裝修,好溫馨,有一種好舒服嘅感覺!見到牆上面有好多即影即有,好多熟客仔,有個留言寫「食咗三年,撐爆」不過原來已經係9週年仲有啲promo!💡好近荃灣地鐵站,就係千色店附近—————————————————————❣️ 西蘭花忌廉湯配餐包西蘭花忌廉湯真係比較小見,一開頭都怕會有臭青味,但飲落完全唔覺,仲有少少未溶晒嘅忌廉粒,🐷超鐘意!餐包好好食!有三款,切片麵包薄脆,點湯食好正、軟綿綿墨西哥包、煙靭嘅法包,再搽埋黑松露牛油,好出色!.❣️ 煙三文魚千島醬薄餅 $158係薄批嚟,煙三文魚唔會好似平時嗰啲咁咸,可能有千島醬甜甜哋中和左!餅底薄脆,食多幾塊都唔會濟.❣️ 蘋果木燒牛肋骨 $328喺Chef’s recommendations,打卡一流!店員上菜嘅時候倒左啲榛子酒上面,再燒,店員話佢哋先慢煮左18個鐘,再焗!啲肉真係好嫩,入面仲要好粉,好容易就切到,食落有蘋果木嘅煙燻香,外皮脆肉好淋,好有層次.❣️ 蘋果金寶配雲呢拿雪糕 $78蘋果粒粒好香嘅肉桂味,夾埋crumble 粒粒,好香嘅牛油味,焗到熱
#chuchu食在荃灣
📍 Vision 8

💡好近荃灣地鐵站,就係千色店附近
❣️ 西蘭花忌廉湯配餐包

❣️ 煙三文魚千島醬薄餅 $158

❣️ 蘋果木燒牛肋骨 $328

❣️ 蘋果金寶配雲呢拿雪糕 $78
蘋果粒粒好香嘅肉桂味,夾埋crumble 粒粒,好香嘅牛油味,焗到熱辣辣,再加埋凍冰冰嘅雲尼拿雪糕,🐷唔洗幾分鐘就清曬🤤

💬之前已經食過一次,個威靈頓牛柳同鱈魚都好好食!超推薦大家嚟試吓!

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: Vision 8 (荃灣)
荃灣兆和街34號永安樓地舖
🕑營業時間: 12:00- 22:00
#chuchu食西餐 #chuchu食甜品
———————————————————
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #eatwithfoodiez
2023-05-23
  • 蘋果金寶配雲呢拿雪糕
  • 餐包
This is western restaurant playing some relaxing music, and the environment is okay for causal dinner, if you wanna come to have dinner, you have to come after 6pm cause they open at the time They are serving the bread with truffle sauce, but i think its more like butter instead of truffle sauce lolllll, the bread is quite softDeep fried Squid Rings with Tartar Sauce indeed good haa, having really crispy texture and freshly cooked which is soso good haha, even the squid flavor isn’t strong, and

bread with truffle sauce
, and tartar sauce is actually salad sauce
Garden salad is all green, cherry tomato, avocado, fig, mixed vegetable with honey and pomelo vinegar dressing, the taste is sweet guess because of the pomelo flavor which is good haa
, for me i don’t like salad as well though this one quite matching my stomach haa, unexpectedly good one
Garden salad
Smoked Salmon Pizza having thousand Island dressing, smoked salmon, olive, mozzarella cheese, cheddar cheese, parmesan cheese, i like the taste haaa, strong cheese insides with salmon slice and the layer is pretty thin
, good suggestion that eating bitter arugula together with the pizza having thousand island dressing haa
Smoked Salmon Pizza
Applewood Grilled Spanish Pork loin chop having some potatoes underneath with butter flavor, the pork chop is pretty thick haa but seem lacking of flavor sosad
, plain and tasteless a bit disappointed when it comes as the last main dishes sadd, and the sauce isn’t appetizing and a bit weird actually
…and you can’t even eat without sauce sosad
Come to our last dessert Apple crumble with vanilla ice cream, the looking is good, apple crumble is sweet with cinnamon flavor even not so strong missing usa they love putting cinnamon haaa but won’t be over, on top having small pieces of sweet biscuits, vanilla ice cream is quite nice, overall seems below the average sad
Apple crumble
outsides:
insides:
menu:
The food quality indeed just soso for several dishes esp pork racks and the dessert, the salmon pizza is nice haa
Garden salad
2023-05-25 52 浏览
喺荃灣兆和街嘅Vision 8 見到網上有好多好評,今次就過嚟睇吓係咪真係講到咁好😹餐廳面積唔係好大,目測大概只可以坐10幾張枱,不過成個餐廳營造嘅感覺係幾親民同埋溫馨簡單,所以唔會覺得坐得好逼,食物方面,性價比高同埋餐廳職員真係好親切,所以呢樣嘢好加分👍🏻👍🏻👍🏻餐湯係甘筍忌廉湯,成個湯好creamy 好滑🥣 烤雞件 意式扒菜配蒜香橄欖油意粉 🍝$88個意粉吸滿蒜味,同埋橄欖油令到成個意粉好香小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯 $218個意大利飯食落去好煙韌,配埋白汁忌廉夠晒creamy ,配埋小元貝同埋西蘭花🥦有鮮味之餘,仲有西蘭花嘅香菜味,加埋海膽嘅鮮甜錦上添花 酥炸芝麻雞翼 $78佢個雞翼炸得好鬆脆!雞肉咬落去好嫩!炸薯條配松露醬 $28🍟配松露醬基本上係穩陣嘅配搭

餐湯係甘筍忌廉湯,成個湯好creamy 好滑🥣

烤雞件 意式扒菜配蒜香橄欖油意粉 🍝$88
個意粉吸滿蒜味,同埋橄欖油令到成個意粉好香

小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯 $218

酥炸芝麻雞翼 $78
佢個雞翼炸得好鬆脆!雞肉咬落去好嫩!

炸薯條配松露醬 $28
🍟配松露醬基本上係穩陣嘅配搭
2023-05-24 45 浏览
🌟港鐵荃灣站B1出口 3分鐘路程🌟#高質西餐廳平日都有唔少人 好彩揾到位😁😁🙈🙈🌼#黑松露威靈頓牛柳 - 最外面一塵酥皮 之後係黑松露 再包住牛柳 - 酥皮鬆脆 黑松露豐富咗成個威靈頓牛柳嘅味道 牛柳仲好林稔👍🏻👍🏻🌼#香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利粉- 4粒帶子 好新鮮彈牙 仲有帶子裙邊 好好咬😀- 牛肝菌汁仲好惹味!意大利粉軟硬度岩岩好👍🏻🍄餐湯 - #西蘭花忌廉湯- 西蘭花味好濃 成個湯好creamy!🍞餐包 熱辣辣好正呀!- 好少連餐湯餐包都熱辣辣架 😋😋

🌟港鐵荃灣站B1出口 3分鐘路程

🌼#香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利粉
- 4粒帶子 好新鮮彈牙 仲有帶子裙邊 好好咬😀
- 牛肝菌汁仲好惹味!意大利粉軟硬度岩岩好👍🏻

🍄餐湯 - #西蘭花忌廉湯
- 西蘭花味好濃 成個湯好creamy!

🍞餐包 熱辣辣好正呀!
- 好少連餐湯餐包都熱辣辣架 😋😋
2023-05-24
  • 餐包
  • 黑松露威靈頓牛柳
2023-05-24 42 浏览
#跟住我食唔中伏 #美食推薦 上星期到荃灣跟朋友見面,她介紹到 vision 8 說是因為這店的「黑松露威靈頓牛柳」非常好吃🥹朋友說雖然不是什麼大餐廳,但平日都常客滿,所以一定要訂位💘必食「黑松露威靈頓牛柳」💖💖💖外面酥皮超級鬆化香脆👍黑松露野菌醬夾在牛柳同酥皮嘅中間🥹好味到不得了!牛柳肉質香嫩有彈性,好多肉汁,加埋黑松野菌醬真係滿分💯#呢個價錢 #性價比高「香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵」都唔錯❤️刺身帶子兩邊煎得金黃香脆,賣相很吸引~牛肝菌忌廉汁夠香,非常掛麵,份量都多👍椰菜花忌廉湯,調味好夾,好開胃,飲哂都唔會覺得漏👍配上即焗麵包,暖笠笠又香脆,最緊要配埋餐廳自家調製「黑松露牛油」😋好好味!餐廳環境都挺舒服,店員很親切專業,是很好的餐廳!👍👍👍絕對值得再來😍#ca師奶餐廳_荃灣
#跟住我食唔中伏 #美食推薦

上星期到荃灣跟朋友見面,她介紹到 vision 8
說是因為這店的「黑松露威靈頓牛柳」非常好吃🥹

朋友說雖然不是什麼大餐廳,但平日都常客滿,所以一定要訂位💘

必食「黑松露威靈頓牛柳」💖💖💖
外面酥皮超級鬆化香脆👍
黑松露野菌醬夾在牛柳同酥皮嘅中間🥹好味到不得了!
牛柳肉質香嫩有彈性,好多肉汁,加埋黑松野菌醬真係滿分💯
#呢個價錢 #性價比高

「香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵」都唔錯❤️
刺身帶子兩邊煎得金黃香脆,賣相很吸引~
牛肝菌忌廉汁夠香,非常掛麵,份量都多👍

椰菜花忌廉湯,調味好夾,好開胃,飲哂都唔會覺得漏👍

餐廳環境都挺舒服,店員很親切專業,是很好的餐廳!

👍👍👍絕對值得再來😍

#ca師奶餐廳_荃灣
2023-05-23 632 浏览
荃灣一向美食多,荃灣地膽朋友就帶我嚟位於兆和街上一間很有名氣的意大利的西Vision8 @vision_8_tsuenwan ,來個意式風情晚餐 先來一道麵包籃,所有麵包都會烤焗過,較特別的是把方包切成薄片,焗出來有如餅乾般脆脆的,拌以松露牛油,甘香開胃 🔮酥炸小食拼盤   餐前開胃炸物;炸雞翼,炸魚柳,有魷魚圈和炸薯條,熱辣酥脆,較喜歡炸雞翼調味十足,肉質嫩滑惹味,還有三款不同的醬料;黑松露醬,他他醬,和蕃茄醬以供選擇 🔮蘋果木燒牛肋骨   終於到咗今晚嘅戲肉喇,以16個鐘頭慢煮而成的牛肋骨,再用蘋果木薰焗2小時,上枱時陣陣甘香的肉味撲進我的鼻,侍應上菜前,還會在上面淋上榛子冧酒,再點火加以燒香,非常吸睛呀!慢煮牛肋骨,超級入味,牛脂與牛肉的比例均勻,入口非常軟腍嫩滑,牛油慢慢滲出,整個口腔彌漫着豐富的牛肉味,完全唔使蘸汁都已經好好食,而且烤焗過的表面,有一種蘋果木香味在後勁回味出來,多了一份層次感,我的味蕾有享受了,絕對推薦這道廚師的誠意之作! 🔮鮮茄。蜆。茄醬燴意大利粉  以新鮮蕃茄和蒜蓉香料等煮成醬汁,濃郁得來也帶有一種蔬果的清新甜味,蜆肉新鮮大大粒,而意粉質地煙靭有嚼口,十分

🔮酥炸小食拼盤

🔮蘋果木燒牛肋骨

🔮鮮茄。蜆。茄醬燴意大利粉
以新鮮蕃茄和蒜蓉香料等煮成醬汁,濃郁得來也帶有一種蔬果的清新甜味,蜆肉新鮮大大粒,而意粉質地煙靭有嚼口,十分掛汁,分量比想像中多,絕對足夠二至三人的享用呀!

其實餐廳廚師十分用心,即使當了廚師20多年,還對西式烹調充滿熱誠,經常自創研究不同的菜式,每個月都會有不同的chef, recommendation推出,希望可以帶到不同的新鮮感比食客。用心,味美,款式份量又多,回頭指數絕對值五星啊!
酥炸小食拼盤
酥炸小食拼盤
2023-05-20 53 浏览
平時都會去下荃灣行下街,但呢間餐廳個位置都幾唔起眼其實🫢🫢想講啲Staff都幾nice同細心,因為佢地見我地飲曬水會過尼幫我地加水,見我地差唔多食完沙律先再上個main· 餐包&餐湯我覺得個餐包幾好食,上枱係熱嘅,質地鬆軟另外仲有一片好薄好脆嘅方包,幾特別~最欣賞黑松露牛油,個黑松露幾香,所以搽落麵包度食好正!!!個餐湯就正正常常,飲落都順口creamy嘅· V8田園沙津 $138至於沙律我覺得個份量兩個人食都幾多下,入面啲蔬菜都新鮮仲有牛油果,無花果同蕃茄仔,所以有啲酸酸甜甜中和返~佢係用咗黑醋調味,仲食到少少蜜糖味~所以食落無平時嗰咁酸· 香煎帶子配牛肝菌意粉 $188想講帶子係有4大粒!!同埋成個意粉個量都好多~幾抵食haha牛肝菌汁係好香,意粉汁仲好creamy,個texture係我鍾意個隻!· 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 (紅酒汁) $268最後嘅主菜係黑毛豬,不過就覺得有少少overcooked咁,但都仲有肉汁係度,唔係乾晒個隻overcooked~要有少少牙力咁~overall配埋個紅酒汁其實係幾好食!! 同埋係用蘋果木燒所以會有少少炭燒feel~仲有芝士焗薯係配菜
平時都會去下荃灣行下街,但呢間餐廳個位置都幾唔起眼其實🫢🫢

· 餐包&餐湯
我覺得個餐包幾好食,上枱係熱嘅,質地鬆軟
另外仲有一片好薄好脆嘅方包,幾特別~
最欣賞黑松露牛油,個黑松露幾香,所以搽落麵包度食好正!!!
個餐湯就正正常常,飲落都順口creamy嘅

· V8田園沙津 $138
至於沙律我覺得個份量兩個人食都幾多下,入面啲蔬菜都新鮮
仲有牛油果,無花果同蕃茄仔,所以有啲酸酸甜甜中和返~
佢係用咗黑醋調味,仲食到少少蜜糖味~所以食落無平時嗰咁酸

· 香煎帶子配牛肝菌意粉 $188

· 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 (紅酒汁) $268
仲有芝士焗薯係配菜,但佢係切成薯片咁~都幾特別

🍽 Vision 8 | 荃灣
📍 荃灣兆和街34號永安樓地舖
2023-05-19 222 浏览
補祝母親節,老公帶我食好野,可以撑枱腳真開心。荃灣出名多野食,黎尼間西餐廳,見網上好多人叫威靈頓牛柳,我都想試下,真係好好食,係我暫時食過最好食的,唔會太熟,但又唔會太生,火喉剛剛好,厨司真勁。又好鍾意佢加左黑松露,味道升高一個層次,好特別,在其他餐廳食唔到,我下次會翻叮。頭盤先來一客麵包,最欣賞佢配埋黑松露醬,真係好食到不得了,加上即叫即炸魷魚,趁熱食最好食。 蜆肉意粉足料,最好食係意粉,軟硬啱啱好。 最後配上蕷果金寶,簡直是完美句號,熱辣辣蕷果配上幼滑雪糕,細緻位做得好,即使伴碟的鮮果都有烹調過,好味。 見到適逢9週年優惠,keep 單7日內再惠顧有拆,生日重送紅/白酒,即刻想約friend來試下,這裡旺中帶靜,適合撑枱腳,佢有大枱,又可以成班朋友來食生日飯,舊朋友/同學聚會。下次再來,想翻叮威靈頓牛柳和試下他的手造Pizza。
補祝母親節,老公帶我食好野,可以撑枱腳真開心。

蜆肉意粉足料,最好食係意粉,軟硬啱啱好。

麵包+魷魚圈
蕷果金寶
蕷果金寶
  • 蘋果金寶配雲呢拿雪糕
  • 黑松露威靈頓牛柳
2023-05-19 36 浏览
去到荃灣搵間舒舒服服既餐廳享受下先💕🥐先來個法式麵包拼盤配黑松露牛油🧈香軟既法包配上淡淡松露香既牛油,非常開胃🥗點了個V8田園沙律🥗材料非常豐富呀🥗 柚子汁令整個菜式好清新!好Fresh! 無花果、牛油果及沙律菜都新鮮爽脆👍👍🍕而Pizza就點了磨菇配意式辣肉腸薄餅🍕是意式經典之作!Pizza皮又薄又脆,應是手工薄餅皮👍 配上簡單磨菇及辣肉腸,正👍🐖主角蜜汁烤豬手出場喇🐷豬手肉質好嫩滑🤤 唔會死咸👍店員仲會上場時加個火燒豬手表演👏🏻👏🏻👏🏻 精彩🍮甜品心太軟作結🍩濃濃朱古力味🍫 冇得輸👍
去到荃灣搵間舒舒服服既餐廳享受下先💕

🥐先來個法式麵包拼盤配黑松露牛油🧈
香軟既法包配上淡淡松露香既牛油,非常開胃

🥗點了個V8田園沙律🥗

🍕而Pizza就點了磨菇配意式辣肉腸薄餅🍕

🐖主角蜜汁烤豬手出場喇🐷
豬手肉質好嫩滑🤤 唔會死咸👍
店員仲會上場時加個火燒豬手表演👏🏻👏🏻👏🏻 精彩

🍮甜品心太軟作結🍩
濃濃朱古力味🍫 冇得輸👍
2023-05-17 504 浏览
同朋友放工黎到荃灣呢間西餐廳-Vision 8食dinner☺️環境雅致闊落,坐得舒適。侍應欣勤招待,亦主動介紹是日精選,非常親切好笑容😊Menu 上有不少選擇如湯、小食、特色包、沙律、薄餅、意大利粉/飯、主菜及甜品🍧,種類繁多。當我哋叫完以下款式,侍應主動奉上免費麵包,麵包係烘過既,配埋個牛油黑松露,味道吾錯。🔸V8 田園沙律🥗$138沙律裡面有蕃茄仔、牛油果、無花果、沙律菜配上蜂蜜柚子醋。沙律菜、蕃茄仔及無花果等都好新鮮,食落爽甜又多汁。再配埋蜂蜜柚子醋,味道酸酸甜甜的,十分開胃。🔸香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵$188帶子既大粒又煎得非常香口,意粉🍝煮得剛剛好,忌廉汁亦煮得好creamy,加埋牛肝菌既口感,整體食落吾會膩。味道好食👍🏻而且份量亦吾少。值得推介😋🔸是日廚師精選-烤豬手配德國🇩🇪酸椰菜 $238侍應一上個豬手,份量真係吾係講笑,好大份! 之後侍應在豬手上落左啲油,然後即場用火燒,真係震撼到我🙈等待佢燒完哂之後,侍應話拎入廚房幫我地切埋,呢個舉動真係好細心❣️豬手外皮香脆、肉質嫩滑,一咬開啲肉汁爆哂出黎,再配上酸椰菜及燒汁,完全提升哂整個層次😋聽番佢哋講呢個豬手足足燒左1

🔸V8 田園沙律🥗$138

🔸香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利麵$188

🔸是日廚師精選-烤豬手配德國🇩🇪酸椰菜 $238
侍應一上個豬手,份量真係吾係講笑,好大份! 之後侍應在豬手上落左啲油,然後即場用火燒,真係震撼到我🙈等待佢燒完哂之後,侍應話拎入廚房幫我地切埋,呢個舉動真係好細心❣️豬手外皮香脆、肉質嫩滑,一咬開啲肉汁爆哂出黎,再配上酸椰菜及燒汁,完全提升哂整個層次😋聽番佢哋講呢個豬手足足燒左15分鐘,真係心機之作👍🏻

整體餐廳不論食物🥘、環境及服務質素都令人眼前一亮,完完全全感受到廚師既用心,侍應既體貼😊見佢宜家做緊9週年既優惠,大家不妨去試下👍🏻

Vision 8
📍地址 :荃灣兆和街34號永安樓地舖
收工食好野 😛朋友介紹西餐好好味不過直冇時間黎試,終於今日早D收工可以一試究竟。估唔到呢間餐廳真係咁好食,實在冇介紹錯。去到荃灣站都好方便行幾分鐘就到,外表睇落比較簡單,但去入面就好有氣氛。入到去之後 都好多人,不過服務員嘅態度都好好,好熱情會介紹有啲咩好食,當日有啲咩推介咁,menu 做得好靚,圖文並茂仲色彩繽紛。我哋叫咗個炸魷魚圈,意粉同埋,蘋果木燒牛肋骨。先黎左餐前包同湯。餐包有3款餐包,軟熟,薄脆,煙韌各有特色配既黑松露醬好香絕對係驚喜,湯就夠creamy,質地杰身,味道濃郁唔會淡。重點黎啦,蘋果木燒牛肋骨淋上榛子酒再燒一陣再食,真係無得頂,酒香,果木香,肉質JUICY,啖啖肉完美絕配。好難得可以食到肉味又有微微木香。蜆肉意大利粉真係全部新鮮蜆煮出嚟,又大隻又多粒,意粉口感同調味都適中,魷魚圈好香入面嘅魷魚好大隻彈牙,幾有驚喜,完全唔係出面D HEA煮意粉,料又少又唔夠味。最後非常之印象深係老細好親民好nice,好好熱情而親民咁介紹每道菜,點樣食會更加之好味。所以都見唔少都係熟客/回頭客,同老闆有傾有笑,相信自己都會同太太黎得更多,成為熟客一份子!
2023-05-11
  • 蘋果木燒牛肋骨
  • 蜆肉意大利粉,
2023-05-13 43 浏览
🍟酥炸小食拼盤($118):有炸魷魚圈、炸魚柳、炸雞翼同埋薯條,每樣小食都炸得熱辣酥脆,特別欣賞有三款不同醬料,包括黑松露醬、他他醬和蕃茄醬,可以配合自己的囗味。🍝蒜片欖油西洋菜意大利扁麵($118):味道較簡單清新,如果怕食得太多肉和濃味,呢道都是一個好選擇。🐖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒($268):以蘋果木燒會帶點點炭燒的味道,底下是焗薯片做底。🍎Apple crumble($78):粒粒似麵包粒的曲奇脆鋪在焗過帶肉桂味的蘋果片上,配上云呢拿雪糕。

2023-05-12 293 浏览
同朋友好耐無見就想搵間靜靜地嘅西餐食下野傾吓偈,就比我地搵到呢間西餐😍當日我同朋友8點幾先去到,所以就無咩人!環境好安靜,好適合我哋靜靜地傾偈👍🏻而眼見餐牌都有好多唔同種類食物😍仲有主廚推薦都好多選擇😍最後我地落完單佢地會即刻上餐包佢地嘅牛油係黑松露牛油😍😍好少地方會做到咁😍食落陣陣黑松露味好好食😍跟餐仲有個忌廉蘑菇湯,佢地加左磨碎左紅豆,食落口感更特別👍🏻炸魷魚圈 $68炸粉唔會好厚,食落熱辣辣中間魷魚好滑再點埋個他他醬好好食😋香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188帶子煎到好香食落好滑,配埋咁creamy嘅白汁而意粉硬度適中烤豬手配德國酸椰菜 $238上左碟好快有員工黎點火燒一燒隻豬手,燒完仲會幫我地去骨,仲會同我地講要即刻食左塊皮先,咁先係最脆。果然我地即食個皮超級脆而裏面嘅肉都算滑再點埋醬汁加埋酸椰菜一齊食,會解左個油膩感另外員工服務很好👍🏻

仲有主廚推薦都好多選擇😍

最後我地落完單佢地會即刻上餐包

炸魷魚圈 $68
炸粉唔會好厚,食落熱辣辣中間魷魚好滑再點埋個他他醬好好食😋

香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188

烤豬手配德國酸椰菜 $238
而裏面嘅肉都算滑再點埋醬汁加埋酸椰菜一齊食,會解左個油膩感

另外員工服務很好👍🏻

2023-05-09
庆祝纪念
纪念日
2023-05-11 52 浏览
Vision 8位於荃灣兆和街,主打時尚同寧靜o既環境,以其優雅o既氛圍和創意佳肴,讓我係呢餐飯上樂在其中。前菜:巴馬火腿凱撒沙律經典義式前菜。鮮嫩的生菜搭配上香脆的巴馬火腿,口感層次豐富。凱撒沙律醬恰到好處地提升左整道菜o既味道,回味無窮。主食:蘋果木燒牛肋骨今餐o既重頭戲。用蘋果木進行燒烤,令到牛肋骨散發出淡淡o既果香,令人食指大動。牛肋骨外酥內軟,肉質鮮嫩多汁,配上餐廳特製o既燒烤醬,為味蕾帶來極致o既享受。主食:小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽獨特搭配令人驚艷。小元貝o既鮮甜與西蘭花既爽口相得益彰,而忌廉汁則令整道菜呈現出濃郁o既口感。加拿大海膽o既加入,令到呢道意大利飯更具特色,其細緻滑嫩o既口感,為這道菜增色不少。三道佳餚都呈現出高水準o既廚藝同對食材的尊重,值得一試。期待再次蒞臨,品味更多美食。

前菜:巴馬火腿凱撒沙律

主食:蘋果木燒牛肋骨

主食:小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽

• 小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽
2023-05-09 51 浏览
餐廳位於荃灣地鐵站步行三分鐘左右, 整條街都是美食專區, 環境營造工業風水泥牆, 帶點時尚風, 非常舒適我們點了烤美國極佳級肩胛牛扒🥩賣相很吸引, 口感紮實有嚼勁、油脂偏少, 多汁嫩口, 連配菜千層焗薯都很有驚喜, 扒類可選黑椒汁/紅酒汁/野菌汁/芥未籽汁, 口味自己選擇, 非常不錯👍🏻西班牙風乾火腿薄餅🍕薄餅即叫即製作, 餅底是餐廳自家製造, 採用法國及意大利麵粉, 獨家秘方調製, 全天然發酵, ᴘɪᴢᴢᴀ批邊脆卜卜,超薄香脆餅底、風乾火腿份量多、非常香口ᴠ𝟾田園沙律🥗沙律新鮮爽脆, 配料非常豐富, 有車厘茄、牛油果、無花果、什錦蔬菜, 加上柚子醋醬健康又開胃, 作前菜一流心太軟配雲呢拿雪糕外層鬆脆、內𥚃滿滿暖笠笠朱古力流心, 再配上雲呢拿雪糕球, 非常甜入心朱古力迷一定會愛上❤️整體賣相很精緻吸引, 服務由帶位至用餐過程都非常親切有禮, 服務員很細心主動換餐具, ᴄᴘ值高, 用餐非常愉快, 高質素用餐體驗💕

我們點了
烤美國極佳級肩胛牛扒🥩