45隻貓咪陪你食飯向你撒嬌!講到去貓貓Cafe,一定要提由旺角總店開到觀塘旗舰店嘅 ubranCafe !收工後想同小動物玩下或者一路欣賞佢哋嘅姿態一邊食飯!咁就要來旺角旺角貓貓Cafe! 每次嚟到,都見到好多熟客!同埋情侶!好多客人都非常之自律,多數係同貓貓玩下同埋影吓相!最開心係貓貓都好享受同人互動😍😍😍鍾意貓咪嘅人都知道貓貓有時係好情緒化!如果唔開心就會黑面同埋唔理你!好多貓Cafe經營唔到落去就係因為冇俾愛心貓貓!但係ubran Cafe就唔會,經常見到貓貓好嗲職員,職員都會攬到佢地實一實,好有愛😍今次同朋友叫咗二人套餐!除翻每樣食物性價比非常高!前菜嘅餐湯:黃金忌廉粟米湯同埋沙律絕對係用心製作。🌟必order:安格斯牛肉手工漢堡 配 薯菜:安格斯牛肉,牛肝菌燒汁,車打芝士,蕃茄,萵荁食burger最緊要係即叫即食!拎走就唔好食! burger一上碟最開心係見到貓咪圖案喺上面😍😂又系吸睛同打卡款式! 未到就唔使講肉汁同燒汁爆曬出嚟!🌟即磨芝士黑松露野菌忌廉意大利飯:非常有誠意嘅意大利飯!點解貓Cafe都可以做到高達西餐廳嘅質素唔通大廚係喺酒店做過?😂另外朋友點左呢兩款主菜,佢哋
45隻貓咪陪你食飯向你撒嬌!

Cafe !

最開心係貓貓都好享受同人互動😍😍😍

今次同朋友叫咗二人套餐!除翻每樣食物性價比非常高!

前菜嘅餐湯:黃金忌廉粟米湯同埋沙律絕對係用心製作。

🌟必order:
安格斯牛肉手工漢堡 配 薯菜
:安格斯牛肉,牛肝菌燒汁,車打芝士,蕃茄,萵荁

另外朋友點左呢兩款主菜,佢哋話都係好好食而且見佢哋清晒成個盤!😂
🌟溫泉蛋煙肉野菌黄金芝士卡邦尼扁意粉
🌟西班牙黑毛豬肋骨配 薯菜

可網上訂座或 walk in !
#觀塘店2二 4000呎 ~60Cats
#旺角店2 ~45Cats
2022-05-03 107 浏览
♨️Urban cafe旺角彌敦道566-568A僑建大廈2樓@urban.cafe.hk 💜今次去咗旺角上樓既貓Cafe,一去到門口已經有一部自動鞋套機套住對鞋先俾你入去夠晒衛生,入到去見到好多貓貓,原來旺角店有成40幾隻之多,而觀塘分店有60幾隻,隻隻肥肥白白生生猛猛,成間店咁多隻貓一啲味都冇而且超級嗲人,加上又唔需要入場費,所有食物即叫即整,仲俾你坐120分鐘我覺得好抵玩好舒服,見網上評論話地方比較細同貓貓玩,其實貓哋仲有一間大房可以自己入返去休息謝絕客人,我就覺得客人同貓貓融為一體一齊玩一路食好開心好close,今次體驗非常滿意,期待下次去觀塘分店👍🏻(臨走先知原來可以即塲買小食或罐頭餵貓貓,早知我都參與埋一份😅)🔷蕃茄麵包粒野菜沙律🔷芒果薄荷沙冰教得比較甜,應該揀少甜少冰🔷latte熱度好夠擺咗好耐都仲係暖🔷燒紐西蘭牛肉眼扒夠晒大塊無乜根好有咬口亦夠淋👍🏻🔷瑪格麗特拉絲水牛芝士手工薄餅唔算太大塊但夠香脆多芝士🔷香腸卡邦尼煙肉扁意粉正常發揮的卡邦尼🔷日本福岡栗子布朗忌廉蛋糕配雪糕食埋甜品圓滿結束是日快樂體驗😘食物:8/10抵食:8.5/10環境:8/10。。。#食在旺角 #旺角美
♨️Urban cafe
旺角彌敦道566-568A僑建大廈2樓
@urban.cafe.hk

🔷蕃茄麵包粒野菜沙律
🔷芒果薄荷沙冰
教得比較甜,應該揀少甜少冰
🔷latte
食埋甜品圓滿結束是日快樂體驗😘

食物:8/10
抵食:8.5/10
環境:8/10

#食在旺角 #旺角美食 #mongkokfood #貓cafe #貓 #貓貓 #香港美食 #香港好去處 #有得食有得玩 #美食推薦 #美食日記 #卡邦尼意粉 #牛扒 #pizza #coffeeholic #coffeetime #hkig #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodblogger #hkfoodpic #foodporn #foodphotography #foodblogger

早前聽朋友介紹有間貓Cafe好正!😍啲貓勁痴人😍頓時好心動💓於是就去咗🤣門口有個鞋套機,以免細菌影響貓貓健康💕 仲有入面啲貓貓🐱真係完全唔怕人架🤣好得意!😍整體評分:7/10味道:6.9/10服務:6.9/10環境:7/10人均消費:$100-200地址:URBAN Cafe (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓A9 唐揚炸雞 ($58):唐揚炸雞份量都幾大下🙈炸得都幾香~不過粉感重左少少,唔係好食到雞味雪山心太軟 - 抹茶心太軟配雪糕 ($58):抹茶心太軟配上紅豆泥同加雪糕 仲有cream 真係幾正🙈M5 菲力牛柳黑松露粉紅胡椒燒汁 配薯菜 ($168):菲力牛柳肉質唔錯,肉味都濃,份量亦夠大~另外黑松露粉紅胡椒燒汁幾惹味M3 香煎紅鯛魚柳配黑松露粉紅胡椒燒汁扁意粉🍝($138):整體都ok,個人覺得紅鯛魚柳可以再醃製一下🙈

整體評分:7/10
味道:6.9/10
服務:6.9/10
環境:7/10
人均消費:$100-200
地址:URBAN Cafe (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓

👍🏻安格斯牛肉手工漢堡配薯角 $98牛肉厚身大塊,口感軟綿,幾juicy唔乾身牛味就唔算好濃郁個種,但貓cafe嚟講味道唔錯😌而且係即叫即整,包皮新鮮鬆軟薯角外脆內軟,唔會炸到乾哂硬哂,就算攤凍咗一樣好食面頭灑上味粉,味道有少少似熱浪唔係劣質cafe/快餐店個種急凍乾柴薯角🤣整體份量唔少,cp值唔錯😙味道:7/10性價比:8/10-👍🏻意式青醬忌廉海蜆野菌扁意粉 $98青醬味道濃郁,質地creamy稠身意粉軟硬適中,汁量剛好,好掛汁🤪配洋蔥粒同三色椒粒炒香,面頭灑上黑椒粒調味蜆肉味道正常唔腥,蘑菇反而係加分位厚肉多汁,而且中和咗青醬忌廉嘅膩度👍🏻味道:7/10性價比:7/10-👍🏻Oreo脆脆特濃朱古力 $58朱古力真係好濃郁!完全唔會好似溝咗水咁淡茂茂面頭大大舊cream,輕盈唔膩,同朱古力幾夾😜上面灑滿Oreo碎增加口感,整體都唔會太甜味道:7/10性價比:7/10-👍🏻水蜜桃沙冰 $58淡淡嘅水蜜桃味,清清地唔算太甜膩飲落隻味唔假,無藥水味,夠哂凍好解渴😆面頭一樣吱咗cream,不過同沙冰唔係好夾味道:7/10性價比:7/10-主角貓貓們隻隻都肥嘟嘟好精靈好親人會主動坐上食客大髀
👍🏻安格斯牛肉手工漢堡配薯角 $98
牛肉厚身大塊,口感軟綿,幾juicy唔乾身
牛味就唔算好濃郁個種,但貓cafe嚟講味道唔錯😌
而且係即叫即整,包皮新鮮鬆軟
薯角外脆內軟,唔會炸到乾哂硬哂,就算攤凍咗一樣好食
面頭灑上味粉,味道有少少似熱浪
唔係劣質cafe/快餐店個種急凍乾柴薯角🤣
整體份量唔少,cp值唔錯😙
性價比:8/10

👍🏻意式青醬忌廉海蜆野菌扁意粉 $98
青醬味道濃郁,質地creamy稠身
意粉軟硬適中,汁量剛好,好掛汁🤪
配洋蔥粒同三色椒粒炒香,面頭灑上黑椒粒調味
蜆肉味道正常唔腥,蘑菇反而係加分位
厚肉多汁,而且中和咗青醬忌廉嘅膩度👍🏻

👍🏻Oreo脆脆特濃朱古力 $58
朱古力真係好濃郁!完全唔會好似溝咗水咁淡茂茂
面頭大大舊cream,輕盈唔膩,同朱古力幾夾😜
上面灑滿Oreo碎增加口感,整體都唔會太甜
👍🏻水蜜桃沙冰 $58
淡淡嘅水蜜桃味,清清地唔算太甜膩
飲落隻味唔假,無藥水味,夠哂凍好解渴😆
面頭一樣吱咗cream,不過同沙冰唔係好夾

主角貓貓們隻隻都肥嘟嘟好精靈
好親人會主動坐上食客大髀,仲任摸唔嬲🤩
目測有接近40隻貓貓陪我地食野,好熱鬧😙
咁多貓貓環境依然好乾淨無異味
店員亦好主動幫佢地抹眼屎、滴眼藥水,同留意住貓貓安全👍🏻
貓cafe嚟講整體食物質素真係唔錯
拍得住一般西餐廳嘅水準,有貓貓但價錢又唔貴
唔會有入場費或者計時收費
絕對係性價比高嘅貓cafe,愛貓嘅朋友值得一去😎
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
2022-04-28 61 浏览
URBAN Cafe 旺角彌敦道566-568A號, Kiu Kin Mansion, 2樓以Cat dog主題CAFÉ HONG KONG有好多, 好過幾間都好令人失望。SAI KUNG 一間去過以SHIBA吸客, 但SHIBA店長永遠都唔出現‧另外一些就是把貓關在籠中, 沒有互動。URBANE CAFÉ就貓數量多, 差不多與食客比例是1:1, 愛貓人PARADISE!!!它們自由活動, 食客可以與它們互動一 起玩同摸。MAIN COURSE 點了慢煮美國雞胸$138, 個LEMON APPLE SAUCE 好REFRESHING, 生水果架香氣同甜度, 因為件雞胸真係好大件呀, 由水果整成架醬可以取得肉類架平衡感。雞肉胸肉厚質地厚, 咬下啖啖肉。試了小食$78 青咖哩忌廉青口,個咖哩忌廉汁同海鮮好夾,creamy 唔辣,青咖哩顏色好靚。天熱開始熱, 點了杯凍飲。衛生做得好好, 入店一定要先穿一次性膠鞋套。工作壓力大, 放工後去動物CAFÉ吸下動物提神!!!!貓貓可愛又乖, 不捨同佢地SAY GOODBYE,下次再來探你地。
URBAN Cafe

天熱開始熱, 點了杯凍飲。

2022-04-28 67 浏览
第一次去樓上貓貓cafe,估唔到係咁有驚喜!貓貓數目超多,總有一隻係你附近!而且仲好活潑,滿場飛,超可愛!雖然貓貓數目好多,但餐廳環境仍然好整齊,衛生好好,入餐廳前每位顧客都要穿著鞋套,感覺好乾淨!重點價錢估唔到咁平,每個餐$100都唔洗,仲要唔限時,真係無得頂!🔸餐湯 - 忌廉粟米湯湯偏杰身,味道好濃,好甜嘅粟米味🔸吞拿魚醬野菜沙律🥗醬汁超重手,唔怕唔夠點!沙律配料有車厘茄、粟米同沙律菜,整體食落幾新鮮🔸芝士肉醬闊條麵🍝肉醬味道好香,芝士份量好多,可以做到拉絲效果超邪惡!闊條麵同肉醬真係好夾,麵條掛汁,每啖都食到滿滿肉醬!🔸燒紐西蘭牛肉眼扒🥩牛扒好大塊,揀左羅勒燒汁,食落幾濃味!伴碟有炸薯角,炸到外脆內軟,超正!🔸雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕🍦勁大個朱古力雪糕球,每片吐司都沾滿朱古力醬,兩樣野加埋一齊食好正,好滿足~🔸朱古力咖啡☕️咖啡味濃,唔錯🔸Oreo脆脆特濃朱古力🍫脆脆勁多,飲落多層口感!

🔸餐湯 - 忌廉粟米湯
湯偏杰身,味道好濃,好甜嘅粟米味

🔸吞拿魚醬野菜沙律🥗

🔸芝士肉醬闊條麵🍝

🔸燒紐西蘭牛肉眼扒🥩

🔸雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕🍦

🔸朱古力咖啡☕️
咖啡味濃,唔錯

🔸Oreo脆脆特濃朱古力🍫
脆脆勁多,飲落多層口感!

呢間位於旺角嘅貓Cafe,真係長期好多人,嚟過就知點解♥️ 呢到冇入場費,而用餐時間2小時,足夠時間比你同貓貓玩。而且食物價錢真係好抵,質素都好唔錯,即叫即整😋 今次嗌咗個2人套餐仲可以任玩貓貓,真係超過癮!貓貓🐱全部都唔驚人,會主動跳上嚟,又好活潑😍 ✦ 𝟮人套餐 - - - $𝟮𝟵𝟴(餐湯, 沙律, 意大利飯/麵, 主食, 飲品)𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧𝘀 :✦ 𝟮份是日餐湯 & 𝟮份是日沙律✦ 滋味2人小食拼盤(+$𝟮𝟴)雞軟骨餃子、唐揚雞塊、薯角𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 :✦ 意式青醬忌廉海蜆野菌扁意粉𝙈𝙖𝙞𝙣 :✦ 安格斯牛肉手工漢堡 配薯菜(牛肝菌燒汁,車打芝士,蕃茄,生菜)𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 : ($𝟯𝟴或以下,其他需補差價)✦ 柑桔提子梳打 (+$𝟰)✦ 凍Oreo脆脆特濃朱古力 (+$𝟮𝟬)𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 :✦ 雪山心太軟(抹茶)配雪糕(+$𝟮𝟱)📝 整體:性價比極高之選,鍾意貓貓嘅人極力推薦!不過記得預早book位/非繁忙時間嚟會更好更enjoy😙 即使咁多貓貓環境都好乾淨衛生,無臭味/異味,見到店員都好悉心照顧👍🏻 我最欣賞餐廳設有貓貓特別通道🚧 俾貓貓隨意出入,自由選擇出嚟同大家玩

✦ 𝟮人套餐 - - - $𝟮𝟵𝟴
(餐湯, 沙律, 意大利飯/麵, 主食, 飲品)

𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧𝘀 :
✦ 𝟮份是日餐湯 & 𝟮份是日沙律
✦ 滋味2人小食拼盤(+$𝟮𝟴)
雞軟骨餃子、唐揚雞塊、薯角

𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 :
✦ 意式青醬忌廉海蜆野菌扁意粉

𝙈𝙖𝙞𝙣 :
✦ 安格斯牛肉手工漢堡 配薯菜
(牛肝菌燒汁,車打芝士,蕃茄,生菜)

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 : ($𝟯𝟴或以下,其他需補差價)
✦ 柑桔提子梳打 (+$𝟰)
✦ 凍Oreo脆脆特濃朱古力 (+$𝟮𝟬)

𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 :
✦ 雪山心太軟(抹茶)配雪糕(+$𝟮𝟱)

📝 整體:
性價比極高之選,鍾意貓貓嘅人極力推薦!不過記得預早book位/非繁忙時間嚟會更好更enjoy😙 即使咁多貓貓環境都好乾淨衛生,無臭味/異味,見到店員都好悉心照顧👍🏻 我最欣賞餐廳設有貓貓特別通道🚧 俾貓貓隨意出入,自由選擇出嚟同大家玩定係避靜休息💯 嘢食賣相唔馬虎得嚟好食☺️

2022-04-28 45 浏览
哩間貓貓cafe 係朋友介紹既,一黎到門口有一次性寫套,比人感覺好乾淨,入到去會有消毒機,可以消毒手仔!防疫方便感覺做得幾好👍🏻一入去眼前好多貓貓,我睇佐睇都幾十隻貓🐱貓、之前度去過有貓咪🐱既cafe 不過都係得1-2隻貓🐱貓,係店主自己養既,不過哩度就真係真正既貓cafe 😍而且貓咪好癡人,完全不怕人,會主動接近人🥰 完全係貓天堂食物方面估唔到都好多選擇,而且價錢方面都唔貴,係即叫既整👍🏻紐西蘭肉眼扒:肉眼好嫩,而且口感唔肥,配燒汁完全係絕配,下次可以再黎試下哩個!雪山心太軟:心太軟唔會太甜,食落去立刻溶,口感剛剛好,北海道伯爵茶芝士蛋糕:如果鐘意飲伯爵茶既人一定要點哩個,好香農伯爵茶🍵👍🏻又唔會太甜!就算cafe 咁多貓貓🐱,cafe 感覺都好乾淨衛生!鐘意貓貓既朋友一定要黎哩度試下同貓貓玩下😍

紐西蘭肉眼扒:

雪山心太軟:
心太軟唔會太甜,食落去立刻溶,口感剛剛好,

北海道伯爵茶芝士蛋糕:

🐱位於旺角嘅樓上cafe: 貓貓係主角門口有一個鞋套機 入餐廳前要笠鞋套 方便又衛生 店舖衛生做得好好 無諗過貓cafe係一D異味都無貓貓係完全唔怕人 佢地亦有足夠嘅活動空間 用餐時間足足兩個鐘 食物飲品甜品選擇都幾豐富 價錢亦合理唔貴。❗️最低消費 Lunch:一個set Dinner:$100💓我會非常推薦比 鍾意小動物既您 想獲得療癒時光既您🍝三重芝士肉醬闊條麵 $88超多肉醬及芝士 肉醬酸酸甜甜 肉碎份量唔少 香濃芝士及肉醬味道調校得剛剛好 夠開胃🥩菲力牛扒配黑松露胡椒燒汁$168已預設左牛扒嘅熟度 菲力牛扒好淋 肉質嫩滑 胡椒燒汁味道比較重 但幾啱我口味 好惹味炸薯角大推 外脆內軟🍞雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕 $78💰 吐司擦滿朱古力 烘過嘅吐司非常酥脆 雪糕口感特別煙煙韌韌 有D似brownie🍫朱古力沙冰$58朱古力味夠香濃又大杯 唔錯🫶以貓貓cafe來講 食物絕對合格有餘大份且價錢合理 唔單點嘅話 有個超值$298 2人套餐可以選擇平時動物cafe只係提供輕食 但呢間係滿足到想接觸貓貓又想食得好既朋友仔URBAN Cafe (彌敦道) (旺角)📍旺角彌敦道566-568
🐱位於旺角嘅樓上cafe: 貓貓係主角

🍞雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕 $78💰

🍫朱古力沙冰$58
朱古力味夠香濃又大杯 唔錯

🫶以貓貓cafe來講 食物絕對合格有餘

URBAN Cafe (彌敦道) (旺角)
📍旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
💰人均$150 (晚市最低消費$100)
✅加一
1K
2022-04-25 83 浏览
終於回復晚市,從未試過到訪貓貓cafe,今晚終於相約好友來全港最高食物質素貓cafe「Urban Café」。Cafe位於旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓,觀塘亦有分店。還以為貓cafe會一陣貓味,原來餐廳入場前要穿上鞋套,環境相當衛生亦無臭味, 據說旺角店最高峰時期有45隻貓,而觀塘約60隻,每隻都很乖巧及活潑, 連我不是貓奴也感舒適。點餐亦非常簡單及方便, 只要Scan個QR code自己落單就可以了。點好了「M5 菲力牛柳配黑松露粉紅胡椒燒汁配薯菜」賣相美觀,牛柳嫩腍,入口即溶, 醬汁非常惹味, 薯條厚身,不太乾太油,整體上質素不錯。「巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅」合適2人份量,同朋友share剛好, 芝士味濃郁,批底亦很脆口。「洛神紅莓莓乾花茶」可選擇加蜜糖, 在cafe店又點少得order花茶, 洛神紅梅梅乾, 微微帶酸, 解膩養顏。「藍花皇家伯爵荔枝紅茶」, 入口淡淡花的清香, 帶出荔枝的香甜,紅茶不太濃,很清爽。

批底亦很脆口。

2022-04-07 213 浏览
好食推薦有:西班牙燒烤醬烤大豬肋骨💕個醬好惹味,調配的好好,唔會死咸,d肉好軟熟好滑,整得好好食😋最鐘意佢配菜既薯蓉,好香滑,又無咁熱氣!我仲叫多左個煙三文魚水牛芝士薄餅!Pizza估唔到咁好食!有驚喜😍夠熱外脆內軟,芝士又夠多!但千祈唔好叫甜品!好難食!
好食推薦有:
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨💕
個醬好惹味,調配的好好,
唔會死咸,d肉好軟熟好滑,
整得好好食😋
最鐘意佢配菜既薯蓉,好香滑,
又無咁熱氣!

但千祈唔好叫甜品
好難食!
2022-04-05 166 浏览
呢間啲貓仔🐱真係痴人到不得了🥰心都暖哂,上次去食嘅時候就試咗佢哋嘅2️⃣人餐,整體來講都唔錯而且都抵食嘅,今次就試吓散叫,佢哋嘅慢烤雞胸個人認為麻麻地,肉質偏柴,但係佢另外有配左個檸檬蘋果醬🍎都幾夾,意粉就普普通通啦冇乜特別,蜆肉都幾鮮甜,最後仲叫咗小食,雞翼醬汁濃厚,味道比較似茄汁🥫所以小編會推介如果可以嘅話就揀2人餐會比較好👍🏻最後最後記得要book左位先好去啊,如果唔係拎飛就要等一段時間㗎喇🫣
慢烤美國嫩雞胸配檸檬蘋果醬
水牛城雞翼
2022-03-26
下午茶
2022-03-29 247 浏览
第五波疫情之前成日同朋友去urban大大話話都有幾十次 都認得好多貓貓每次去幾乎都有新貓有啲舊貓就唔知去咗邊以前最鍾意嘅雞蛋仔消失咗一排今次去竟然見到佢 以前雞蛋仔好靚仔好乾淨依家雞蛋仔好多眼屎 啲毛都好黃 樣都好殘以前urban無咁多貓 貓嘅活動空間都多啲依家多咗貓 貓嘅活動空間都唔夠而且發現啲貓變到好污糟啲貓毛好黃又打結而且現場好大浸貓屎味有幾隻貓會走上枱 我同朋友好明顯見到pat pat有屎💩有幾隻貓都係臭貓屎味踩上條褲 褲都有啲痕跡 我估應該係太多貓 貓砂盆唔夠 又無人及時鏟屎本身位置都逼 最後得幾分鐘就係咁趕我哋走
第五波疫情之前成日同朋友去urban
我估應該係太多貓 貓砂盆唔夠 又無人及時鏟屎

本身位置都逼 最後得幾分鐘就係咁趕我哋走

2022-03-26
2022-03-29 2758 浏览
This cat café has a full menu of sandwiches, soups, salads, pasta, dessert and more. They have rules to keep everyone healthy and happy, we have to to cover our shoes with plastic booties before entering in, always wash our hands with antibacterial gel. Our kitty friends here are mostly social, curious (towards your food drinks) and like to be petted. During Xmas time their are dressing up with festive crochet collars to look pretty and darlingSet Dinner for 4Appetizers▪︎Today's Special Soup/是日餐湯

Set Dinner for 4

Appetizers

▪︎Today's Special Soup/是日餐湯
▪︎Today's Special Salad/是日沙律

Appetizer Platter
Chicken Wings▪︎Chicken Cartilage Dumplings▪︎Fried Chicken Balls▪︎Potato Wedges
滋味4人小食拼盤
雞翼・雞軟骨餃子・唐揚雞塊・薯角

>自己覺得每樣都幾好食、尤其唐揚雞塊好酥脆香嫩有肉汁。雞軟骨餃子卜卜脆!雞翼夠晒大隻炸得香口!

Risotto and Spaghetti

Linguine with Clam & Mushroom in Pesto & Cream Sauce
意式青醬忌廉海蜆野菌扁意粉

>個汁幾creamy,配料多睇相都見到排滿晒蜆,味道okay新鮮有肉食吓,配青醬夠清新,意粉有咬口煮得唔錯

Fettuccine with Beef Tongue in Italian Tomato & Cheese Sauce
鹽燒厚切牛脷蕃茄羅勒芝士闊條麵

>牛脷非常厚切兼大塊,較為需要𡁻多幾吓但唔會太韌調味不俗,闊麵配蕃茄羅勒芝士都好味

Main

Parma Ham Mozzarella Cheese Handmade Pizza
巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

>薄餅烤得香口、芝士又真係拉到絲,餡料嘅巴馬火腿鹹香幾有風味

Slow Cook U.S. Chicken Breast
慢烤美國嫩雞胸 配薯菜

>雞胸唔嚡咬落算嫩滑又厚肉地!配菜嘅黃金色薯角薯味重又夠香脆,好快清碟!

Dessert/甜品

雪山心太軟-抹茶
  • MixedBerriesSoda
  • 慢烤美國嫩雞胸配薯菜
2022-03-18 159 浏览
《Urban Cafe》 食物:🐷🐷🐷🐷/5服務:🐷🐷🐷/5CP 值: 🐷🐷🐷🐷/5環境:🐷🐷🐷.5/5行旺角行到攰攰地 去咗間貓貓cafe hea 下 😍 雖然貓貓先係主角 但估唔到食物都唔錯🤤🤤芝士肉醬闊條麵 $ 65超多肉醬 多到食完個面都仲有肉碎🤤🤤闊條麵煮得啱啱好 好彈牙啊😋唔錯唔錯泰式紅咖喱蜆肉忌廉意大利飯 $69辣辣地 好惹味 啲料又多🤤🤤吉列炸蝦卡邦尼煙肉扁意粉 $69好濃郁嘅白汁味 無論係煙肉定係蘑菇都俾得毫不吝嗇👍🏻🤤 夏威夷拉絲水牛芝士薄餅 $ 69超足料🤤雖然餅皮唔算好薄 但係好夠脆👍🏻👍🏻一啲都唔乾🥰✨以上都係包一個前菜沙律同$38嘅嘢飲 所以真係幾抵食🥰✨去呢間最好網上book 定位 平日都幾多人 ✨下就有最低消費 每人最少叫一個食品/嘢食
《Urban Cafe》

食物:🐷🐷🐷🐷/5