之前聽朋友講去完一次貓cafe就唔會想再去,又收入場費同限時,啲野都唔會好食又貴,所以一直唔敢去,但比我搵到間好似好高質既貓cafe,就帶埋朋友去,連佢都話係全港最高食物質素既貓cafe❗️食物高質素,真係有普通cafe都食到既野,仲要高質🥹🥺,價錢仲要比貓/普通cafe都要平🥰❤️。環境方面,衛生做到足,每位客人入去前都要著鞋套❗️而且無仼何臭味❗️朋友都話下次會去埋佢觀塘分店,聽聞係全港最大面積貓cafe,仲要多貓啲🤣,店員話 (旺角>45 、觀塘>60)。✨無入場費、無限時、無臭味❗️✨即叫即整,等既時候玩住貓先🤣✨不限年齡,貓貓又親人唔會惡,都好安全,bb都去得-💕 瑪格麗特拉絲水牛芝士手工薄餅 $89+Oreo脆脆特濃朱古力(凍)👅好味指數:7/10Pizza配料有菇同水牛芝士,芝士味濃郁,而餅底比較厚身但鬆軟,size剛好2人份量,但都好飽肚了,跟餐仲有個蕃茄麵包粒野菜沙律🥗,同可以優惠價加配特飲😆,杯面灑滿oreo脆脆,朱古力味濃郁,不過因為簡左少甜關係加埋溶冰,飲到尾就會有啲淡,所以快啲飲完/正常甜就冇問題了。🤣-💕 燒紐西蘭牛肉眼扒 $131+意大利焦糖咖啡(凍

✨無入場費、無限時、無臭味❗️
✨即叫即整,等既時候玩住貓先🤣
✨不限年齡,貓貓又親人唔會惡,都好安全,bb都去得

💕 瑪格麗特拉絲水牛芝士手工薄餅 $89
+Oreo脆脆特濃朱古力(凍)
👅好味指數:7/10

💕 燒紐西蘭牛肉眼扒 $131
+意大利焦糖咖啡(凍)
👅好味指數:8.8/10
肉眼扒可以配薯菜/麵,汁可以配黑椒汁/百里香燒汁,薯菜估唔到仲要係厚切薯角黎😍,炸得勁香脆😍❗️肉眼扒size都佔左半邊碟,食落肉質嫩腍多汁唔會韌🤤,配埋燒汁好惹味,必食❗️焦糖咖啡,叫左少甜,有焦糖味得黎唔太甜,又有咖啡小小既苦澀香味,推薦❤️

💕 雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕 $78
👅好味指數:8.8/10
朱古力控必食‼️配料有士多啤梨🍓、藍莓、雪糕、cream,2塊吐司烘得好脆口,搽滿哂朱古力醬,好濃既朱古力味,濃到蓋左小小個蜜糖味😂,減肥既話唔好諗住食2淡就停,因為係完全停唔到口🥲,唔會忍得到😂,如果加埋花生粒會更好😚。

💕 雪山心太軟配雪糕 $58
(朱古力/抹茶)
👅好味指數:7.5/10
心太軟一定係食朱古力味🤤,做到流心效果☺️朱古力味濃,外皮再焗硬脆啲就完美了!😚

環境:8/10
2022-05-12
瑪格麗特拉絲水牛芝士手工薄餅
雪山心太軟配雪糕
雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕
貓CAFE就多了,但每間收費都不一樣,又有限時的,又有入場費的,真的是五花八門!而這次這間就比較簡單,只要來吃飯就可以了,限時兩小時,隨便你跟貓怎樣玩都可以,貓的種類也很多,總有一款你喜歡!最重要的是東西還是好吃的,真是一舉兩得!菲力牛柳配黑松露粉紅胡椒汁(168元)不知道是不是用上慢煮的關係,牛柳非常軟滑,切起來完全不費力,熟度約七成,吃起來牛味濃郁,肉質嫩滑多汁,配上這個特別的醬汁,吃起來味道更突出,那些粉紅胡椒更帶點酸味,配合起來非常特別!薯角炸得外脆內軟,而且本身已有調味,味道不錯!滋味小食拼盤(88元)這個意外地性價比挺高的,一共有四款小食,分別是雞翼,雞皮餃子,唐揚炸雞和薯角,每款的份量都不錯都有4件,薯角有一堆!而且小食都炸得非常香脆,外脆內嫩的,其中雞皮餃子挺特別雞皮炸得非常香,內裡的雞肉餡料挺香!日本福岡栗子蒙布朗忌廉蛋糕配雪糕(48元)今天的精選蛋糕就是日本福岡栗子蒙布朗忌廉蛋糕,吃起來味道香甜,帶有粟子香,蛋糕鬆軟。雪糕就應該是焦糖脆餅雪糕,味道香甜奶滑,中間的脆餅的感覺挺特別!柑桔提子冰沙(58元)這裡的沙冰可以叫少甜的,真的挺特別!所以這個喝起來會比較酸,提子
菲力牛柳配黑松露粉紅胡椒汁(168元)
菲力牛柳配黑松露粉紅胡椒汁
滋味小食拼盤(88元)
滋味小食拼盤

日本福岡栗子蒙布朗忌廉蛋糕配雪糕(48元)
日本福岡栗子蒙布朗忌廉蛋糕配雪糕

柑桔提子冰沙(58元)
柑桔提子冰沙
這裡的沙冰可以叫少甜的,真的挺特別!所以這個喝起來會比較酸,提子的酸甜味會比較突出,之後是淡淡的柑桔香,味道是第一次見,喝起來挺不錯!
2022-05-11
滋味小食拼盤
日本福岡栗子蒙布朗忌廉蛋糕配雪糕
柑桔提子冰沙
2022-05-12 93 浏览
在網上看到一些評論不支持利用貓貓來作商業用途,但不是每個貓奴都可以領養到貓。所以餐廳以貓為招牌,又可領養流浪貓,給牠們一個家,我其實是很支持,總好過沒人養而人道毀滅吧!今日約了貓奴朋友一起去一間以領養為主,出名有很多貓的餐廳!位置:油麻地A2出口,走回彌敦道,沿旺角方向,一直往走就會看到該商業大廈。環境:進入店前先套鞋膠袋,室內空間沒有想像中大,而座位安排較密,當日基本是滿場,我張枱靠近貓架,可以近距離欣賞牠們的睡姿,有幾扇大窗,採光度十足,牆上掛上不少貓畫,趣緻可愛。服務:建議先預約,因為我們當日是平日,但已經有人排隊,而且人潮基本上是沒有消失過。用餐時間為兩小時,是夠時間預貓貓玩樂與拍照,真是抵玩。午市:有套餐及下午茶可以選擇。我們都選擇了加錢升級套餐,有蕃茄麵包粒野菜沙律和南瓜忌廉湯,餐湯可見到南瓜絲,很好喝,所以大部人客人都會點叫。🍴芝士肉醬闊條麵🍝 $86蕃茄醬舖滿整個麵,少量溶於其中的芝士,所以芝士味較淡,蕃茄醬較突出,而麵量多,口感亦軟韌,肉醬豐富,條條都掛到汁,是不錯的主食。🍴燒紐西蘭牛肉眼扒🥩 $136賣相跟茶餐廳的扒餐差不多,味道和口感亦類似,一大塊薄身的扒表面淋上

今日約了貓奴朋友一起去一間以領養為主,出名有很多貓的餐廳!

可以近距離欣賞牠們的睡姿,
有幾扇大窗,採光度十足,牆上掛上不少貓畫,趣緻可愛。

🍴芝士肉醬闊條麵🍝 $86

🍴燒紐西蘭牛肉眼扒🥩 $136
賣相跟茶餐廳的扒餐差不多,味道和口感亦類似,一大塊薄身的扒表面淋上黑松露燒汁,配粗薯條和西蘭花,有少許筋,但易切開,煎得很香口,絕對夠飽。

薰衣草拿鐵🥛 $13(跟餐價)
朋友不想喝有咖啡因飲料,這杯應是熱牛奶和香草的結合。

意大利焦糖咖啡☕️ $10(跟餐價)
雖然是焦糖,但不會甜膩膩,反而是咖啡味更濃郁。

雪山心太軟(抹茶味)配雪糕 $58
雪糕不知道是甚麼味道,不過配熱新辣的心太軟就有冰火交溶的口感,而一切開就流心的心太軟質感有點像啫哩,很稠密的抹茶醬,不會覺得甘苦。

總而言之,價錢合理,又多貓玩,而且任人摸而不會出爪,很開心的體驗。聽其他客人說有觀塘分店,環境更大,下次再去探主子。
2022-05-11
  • 燒紐西蘭牛肉眼扒
  • 雪山心太軟
2022-05-12 76 浏览
人數:3大2細日期:4月尾時間:3:30天氣:熱好耐無見人地個女~就快到佢生日,所以帶佢黎見下貓貓同食pizza坐低落單會有個qr code,而家大部分餐廳都係咁~我地叫左個2人餐 share, 分別有沙律,湯,飲品各2,一份主食(意粉/飯),一份小食類(pizza,雞翼個啲)另外再叫左sweet potato fries 同兩杯野飲。整體評分:中上上 🍝🍝🍝🍝沙律:正常,無好重雪味,菜都靚南瓜湯:好飲呀,食到南瓜絲又creamyPizza:無平時8.90蚊啲pizza咁一食就知係叮叮嘅感覺,都ok意粉:carbonara有驚喜,creamy sauce做得幾好同蛋汁一齊令人都食多幾口甜品:當日3點幾已經賣晒心太軟飲品:全部都好一般服務:主動性偏低,禮貌都麻麻環境:座位偏窄,無乜空間俾人同貓共存清潔:門口有鞋袋提供唔使除鞋👍🏻埋單5百幾蚊,每人有最低消費加限時~
人數:3大2細
日期:4月尾
時間:3:30
天氣:熱

整體評分:中上上 🍝🍝🍝🍝
沙律:正常,無好重雪味,菜都靚
南瓜湯:好飲呀,食到南瓜絲又creamy
甜品:當日3點幾已經賣晒心太軟
飲品:全部都好一般
服務:主動性偏低,禮貌都麻麻
環境:座位偏窄,無乜空間俾人同貓共存
清潔:門口有鞋袋提供唔使除鞋👍🏻

埋單5百幾蚊,每人有最低消費加限時~
2022-05-11 63 浏览
疫情稍為緩和,限聚令放鬆下,我們也需要放鬆一下,抖抖氣。選了一家很火紅的貓Cafe,確實火紅餐廳無誤,平日3:00也人山人海。一般的貓Cafe不一定有非常好的食物,但這一家食物確實不輸其他餐廳,而且價錢合理,份量足夠,食物是現場即點即製。有貓貓,有食物,就算一般的客人也會滿足,愛貓的人更是高興。沒有入場費,不按小時收費,也不限年紀,所以今天也看到很多小朋友玩得開心。現場貓咪很多,聽說有差不多40隻(有貓咪專屬休息區,所以不一定能看見所有)貓咪親切,好動,不怕陌生人,經常在腳邊從容的走過。現場需要用鞋套保持環境衛生,這麼多貓咪也沒有奇怪異味。🥢蕃茄麵包粒野菜沙律(跟餐)正常的開胃小清新沙拉🥗🥢是日餐湯-南瓜湯南瓜味很甜,湯很creamy🥢泰式冬陰功煙鴨胸野菌忌廉意大利飯好有特式的組合,明確的冬陰功口味,同時有濃濃的薑,一邊吃一邊覺得暖暖的。🥢香辣蒜香雞軟骨野菌橄欖油炒扁意粉香辣惹味,雞軟骨搭配意大利麵,配搭新鮮🥢邪惡芝士拉絲薯角薯角香脆但不油🥤意大利薄荷咖啡(凍)薄荷味濃郁,清新的感覺🥤Oreo脆脆特濃朱古力(熱)濃厚巧克力上放了Oreo餅,愛巧克力的朋友會很喜歡🏠Urban Café(
疫情稍為緩和,限聚令放鬆下,我們也需要放鬆一下,抖抖氣。
有貓貓,有食物,就算一般的客人也會滿足,愛貓的人更是高興。

🥢蕃茄麵包粒野菜沙律(跟餐)
正常的開胃小清新沙拉🥗
🥢是日餐湯-南瓜湯
南瓜味很甜,湯很creamy

🥢泰式冬陰功煙鴨胸野菌忌廉意大利飯

🥢香辣蒜香雞軟骨野菌橄欖油
炒扁意粉
香辣惹味,雞軟骨搭配意大利麵,配搭新鮮

🥢邪惡芝士拉絲薯角
薯角香脆但不油

🥤意大利薄荷咖啡(凍)
薄荷味濃郁,清新的感覺
🥤Oreo脆脆特濃朱古力(熱)
濃厚巧克力上放了Oreo餅,愛巧克力的朋友會很喜歡

🏠Urban Café(旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
2022-05-11 51 浏览
係貓貓呀😍iFOOD_ProMax 的小編作為徹徹底底的貓奴,必須要去朝聖,拜一拜貓貓大人下午茶時段依然幾乎爆滿,可見各位貓奴已經被徹底地馴服。由於太多貓貓,餐牌都已經吸引唔到本奴隸,快速叫左個即磨黑松露芝士野菌大啡菇忌廉意大利飯。一邊同貓貓玩,影下相咁,野食好快到🥰 個意大利飯超香,尤其黑松露味更為濃烈。而且非常大碟,應該足夠2個標準女仔食到飽。可惜的是整碟意大利飯味道都比較單一,即使有少少辣味間中衝擊一下味蕾,整體來講味道依然不算非常突出。不過以貓貓嚟計,呢間餐廳絕對係滿分🥰大量貓貓周圍跑,打交,偷野食,訓晏教。貓奴小編滿足度Max 🥰 Cute Cute 📍旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓

📍旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
下午茶
  • 即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯
呢間貓貓cafe可以話係第二次幫襯😺對上一次係去觀塘個間 仲記得環境真係好大好多貓仔四圍走 好互動😹仲好嗲人嫁今次黎到旺角既分店 環境無觀塘咁闊落不過貓仔數目都好多 起碼有40隻😲有幾隻爆光率好高😹去到除咗可以品嘗美食之外 仲可以一解貓癮🤪大人細路都岩去既場合 所以當晚去到都好爆場🫣一枱接一枱 但大家走既時候都好似依依不捨咁😂➷ ❐ 二人套餐呢個2人餐真係好抵食 即叫即整 係等既時候就可以同貓貓玩▸ 是日餐湯▸ 是日沙律南瓜湯既味道好濃郁 值得一讚👍🏼飲到有南瓜絲 質地好蓉 南瓜亦都好甜😌▸ 滋味2人小食拼盤小食拼盤以炸物為主 有餃子 雞塊同薯角🥔熱辣辣又脆卜卜😋雖然係2人 但係份量都真係幾多炸物交到功課 唔係啲咩花巧野食 但係係好食既😌▸ 溫泉蛋煙肉野菌黃金芝士卡邦尼扁意粉一間以貓貓為主既cafe都可以做到西餐廳既水準👍🏼意粉既軟硬度適中 醬汁夠竭 一啲都唔乾身每條意粉都掛到汁 撈起既時候香味係飄出黎😶‍🌫️配上靈魂般既溫泉蛋 味道濃厚 咸度恰到好處▸ 意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅薄餅底尚算脆口 質感似麵包底唔係薄脆餅個隻🍕不過餡料就爆晒澎 鋪滿整個pizza面😆芝士仲做到拉絲效果😍
呢間貓貓cafe可以話係第二次幫襯😺

2022-04-28
滋味2人小食拼盤
溫泉蛋煙肉野菌黃金芝士卡邦尼扁意粉
2022-05-07 55 浏览
Urban cafe 絕對係旺角吃喝玩樂首選🤩平時工作太忙 放工去放鬆吓就叉滿電🌟很喜歡貓咪跟職員關係親近到要求被抱抱🧡🐈‍⬛都很喜歡坐在枱上跟人互動 貓貓攰了還可以隨意進入休息室 店主一共收養了50多隻流浪貓及領養貓卻是一個充滿愛的安樂窩隻隻都好精靈同肥嘟嘟☺️每隻貓咪都好有個性 有時會打架 有時會一齊挽靜靜睇住佢哋訓覺都好治癒☺️進入店鋪前在門外首先需要把鞋子穿上鞋套進店後再需要酒精消毒隻手 防疫標準高保障大家安全以前都來過一次記得食物也是很有質素 相距了有些時日再來水準仍然很不錯2人套餐$332🥣是日餐湯:南瓜湯 好creamy 濃郁👍🏻🥗火箭菜蕃茄仔沙律🍚即磨芝士黑松露野菌忌廉意大利飯一上菜已經色香味俱全🍔安格斯牛肉手工漢堡配薯菜牛肉厚身又好大塊 手打漢堡係特別juicy 薰衣草咖啡(熱)雪糕棉花糖朱古力2人套餐$347是日餐湯+沙律🥚溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉卡邦尼意粉奶香味十足,意粉唔會煮得太淋,軟硬適中🐷西班牙黑毛豬肋骨配薯菜份量都唔少肉質嫩滑加上用 BBQ醬烤肉汁惹味薯角即叫即炸 外脆內軟 就算攤咗一陣都好好食好正🤩🍯蜂蜜柑桔梳打(少甜)$$4好新新☺️👍🏻🍫朱古力咖啡冰
Urban cafe 絕對係旺角吃喝玩樂首選🤩

🍚即磨芝士黑松露野菌忌廉意大利飯
一上菜已經色香味俱全

🍔安格斯牛肉手工漢堡配薯菜
牛肉厚身又好大塊 手打漢堡係特別juicy

薰衣草咖啡(熱)
雪糕棉花糖朱古力

2人套餐$347
是日餐湯+沙律
🥚溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉
卡邦尼意粉奶香味十足,意粉唔會煮得太淋,軟硬適中

🐷西班牙黑毛豬肋骨配薯菜
份量都唔少肉質嫩滑加上用 BBQ醬烤肉汁惹味
薯角即叫即炸 外脆內軟 就算攤咗一陣都好好食好正🤩

🍯蜂蜜柑桔梳打(少甜)$$4
好新新☺️👍🏻

🍫朱古力咖啡冰沙 +$20
口味偏苦(冇嗌少糖),如果鍾意甜嘅話建議唔好嗌呢個

🌟用餐後付款$18就可以餵主子食罐罐
佢哋隻手仔仲好有禮貌搭你要求罐罐
So cute😆

📌 URBAN
彌敦道566-5684號橋建大廈2樓
Urban Cafe呢間全港最具代表性嘅貓Cafe,佢哋喺旺角同觀塘都有分店,我哋呢次嚟到旺角呢間。佢哋入面有好多好可愛嘅貓貓,旺角店至少有45隻嘅貓貓,佢哋又活潑又親人,見到佢哋走嚟走去,心情都好啲,令人胃口都會好啲。Cafe雖然係貓貓Cafe,但環境係好乾淨,亦都好衛生,完全唔會有任何異味。而佢哋嘅價錢十分相宜,完全無話要入場費同埋計時收費。佢哋嘅CP值都好高,有平時西餐嘅價錢,食物質素同出面西餐無異,亦都有好多主子陪食,而且佢哋嘅食物係即叫即整添,包保樣樣出品都新鮮熱辣。2人套餐佢哋入面分別有餐湯、沙律、頭盤、主食、意大利飯/麵、飲品。是日餐湯:今日係忌廉粟米湯,湯有濃郁粟米嘅甜味。是日沙律:鮮果沙律,夠哂清新。滋味2人小食拼盤 :可以喺套餐+$28蚊,入面有炸雞件,薯角,餃子等。即叫即炸,調味得宜,最欣賞係炸雞仍然保持肉汁。溫泉蛋煙肉野菌黄金卡邦尼扁意粉:溫泉蛋混埋醬汁,令醬汁變得更Creamy,每條意粉都能掛滿醬汁,而入面嘅野菌同煙肉令口感味道變得更豐富。西班牙黑毛豬肋骨扁意粉:豬肋骨好大份,有兩大塊,每塊都有3至4枝骨,上面有惹味嘅燒烤醬,肉質好軟腍亦都好入味。仲可以加配扁
是日餐湯:今日係忌廉粟米湯,湯有濃郁粟米嘅甜味。
是日沙律:鮮果沙律,夠哂清新。
西班牙黑毛豬肋骨扁意粉:豬肋骨好大份,有兩大塊,每塊都有3至4枝骨,上面有惹味嘅燒烤醬,肉質好軟腍亦都好入味。仲可以加配扁意粉或者薯菜,所以兩個細食嘅女仔都夠食。
洛神紅莓荔枝梳打:洛神花同紅莓嘅味道好夾,好啱炎炎夏日飲
黑糖拿鐵:佢哋嘅拿鐵唔含咖啡因,所以唔飲咖啡嘅都啱飲,黑糖味都好突出。
2022-05-06 203 浏览
朋友知我鍾意貓,但屋企唔養得,所以提議話黎呢間貓cafe幫我慶祝生日。點知真係一場歡喜一場空。首先,間餐廳真係超多人,D枱放得勁密...雖然話防疫限制放寬左啫,都唔駛咁盡呀化??食物方面質素真係..好…很…差!!! 個沙律菜,好唔新鮮,好明顯放左好多日,仲攞出黎俾客!個湯又唔知點整出黎,一pat野漿住,又唔夠熱。個意粉仲嬲,咬落硬身,未煮熟咁既款,我都煮得好過佢。淨係人坐都覺得咁迫,仲有好多隻貓。眼見佢地都無位行,淨係個爬架都有五六隻上左去因為其他地方無位。貓貓要有自己空間架,好心啦,唔識貓就淨係攞D貓黎做招牌,俾返D愛心好唔好?朋友敍舊係開心既,但係見到呢間餐廳咁對D貓真係好嬲。鍾意貓既人千祈唔好黎,睇見就戥D貓慘。

點知真係一場歡喜一場空。

個湯又唔知點整出黎,一pat野漿住,又唔夠熱。

個意粉仲嬲,咬落硬身,未煮熟咁既款,我都煮得好過佢。

2022-05-02
2022-05-05 864 浏览
好多貓貓既貓cafe, 有得同貓貓交流之餘,仲好多種類的食物可選擇,食物質素不錯。食野既時候,貓貓會突然經過,甚至跳到你身邊陪你食嘢,好黏人🤗。當等緊食物嘅時候又可以爭取同貓貓玩的時間。呢間貓cafe最好既係無入場費同無最低消費的限制😄2人套餐香濃粟米忌廉湯甜甜既粟米忌廉湯,每啖都充滿粟米味,口感黏黏地,好飲。滋味2人小食拼盤(炸雞,炸韓式餃子,薯角)炸雞炸皮薄,肉質嫩滑;餃子外脆內軟,食落有層次感,點埋沙津醬一齊食,係另一種口味;試過咬落好足料,外皮微脆,有飽腹感。溫泉蛋煙肉野菌黄金卡邦尼扁意粉卡邦尼汁好多,每一啖意粉都沾滿卡邦尼,撈埋溫泉蛋蛋汁,卡邦尼鹹味變得溫和,一個主食可以享受兩個味道。巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅Pizza 係厚批,批面鋪滿巴馬火腿同芝士,切開薄餅一拉, 長長既拉絲吸引附近貓貓既注意,貓貓望住我品嚐美食,食落好有滿足感。薰衣草拿鐵試新飲品,之前無飲過呢個配搭,除左奶味之外仲有一陣淡淡的拿鐵,好易入口😌雪山朱古力心太軟心太軟皮薄,內在流心,切開既時間,滿滿既朱古汁係裂縫漏出黎,食落朱古力唔會好濃,仲帶點甜味

2人套餐
香濃粟米忌廉湯
甜甜既粟米忌廉湯,每啖都充滿粟米味,口感黏黏地,好飲。

滋味2人小食拼盤(炸雞,炸韓式餃子,薯角)

溫泉蛋煙肉野菌黄金卡邦尼扁意粉

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

薰衣草拿鐵

雪山朱古力心太軟
2022-05-03
2022-05-05 34 浏览
呢間係朋友介紹嘅貓Cafe,都係令佢一直念念不忘嘅餐廳😆 所以係好奇心嘅驅使之下,上網搵咗下佢嘅資料🤔 原來佢係全港最平、最大面積、無入場費又無計時嘅貓Cafe‼️ 而且今次去旺角分店,有成超過45隻貓添😆 仲要食物都唔錯,價錢抵過西餐,有得食又有得玩😆真係必試啊😆💕叫左二人套餐包含餐湯、沙律、主食以及飲品飲品🍽餐湯:南瓜湯南瓜湯煮得好香濃,有淡淡嘅忌廉香味,裏面仲會有一絲絲嘅南瓜蓉。👍🏻沙律芝麻醬配一啲水果同沙律菜。 沙律菜好新鮮✨,加埋菠蘿黎食好開胃~主菜:西班牙黑毛豬肋骨 (配薯菜)份量好足👍🏻,煮得好淋身又入味‼️,加埋佢個辣辣地嘅燒烤醬一齊食就好惹味。配菜方面我哋揀咗薯菜,薯菜炸得好脆口唔會乾爭爭,面頭加左啲七味粉就更加好食。👍🏻主菜:三重芝士肉醬闊條麵 闊條麵煮得煙煙銀銀,好有口感😆無論係芝士定係肉醬份量都好多,每啖面都有醬👍🏻金沙雞翼雞翼係即叫即炸所以外皮炸到好脆,咬落去仲會有啲雞油出黎~唔會太咸~餐飲:蜂蜜柑桔檸檬梳打➕水蜜桃蘋果醋梳打蜜糖柑桔檸檬梳打飲落好清新,唔會好死甜🤩水蜜桃蘋果醋梳打就酸酸甜甜,好開胃😆 兩杯梳打都好夠氣。 杯蓋更加係用貓貓耳仔,好襯返店內嘅形象。值

叫左二人套餐包含餐湯、沙律、主食以及飲品飲品🍽

餐湯:南瓜湯

沙律

主菜:西班牙黑毛豬肋骨 (配薯菜)

主菜:三重芝士肉醬闊條麵

金沙雞翼

餐飲:蜂蜜柑桔檸檬梳打➕水蜜桃蘋果醋梳打
蜜糖柑桔檸檬梳打飲落好清新,唔會好死甜🤩
水蜜桃蘋果醋梳打就酸酸甜甜,好開胃😆
兩杯梳打都好夠氣。 杯蓋更加係用貓貓耳仔,好襯返店內嘅形象。值得一提係嘢飲種類有三頁紙咁多,選擇好豐富。👍🏻👍🏻

總括嚟講,性價比好高‼️食物嘢飲種類又好多,仲可以同貓貓一齊玩,絕對係一個休閒嘅好去處💕‼️貓Cafe嘅環境衛生都唔錯,入去嘅時候要着鞋套,保障返貓嘅健康😆 而且啲貓貓都好親切,願意接觸人又好活潑💕 真係一個唔錯嘅體驗~~

CP值極高,值得大推!這間餐廳鄰近油麻地MTR,不只是高質悠閑Cafe,還是貓奴天堂!未進場先要穿鞋套,一開門,貓貓的身影就隨處可見。不管在地上、空桌或椅子上、或是客人的大腿上,都會發現不同品種貓貓。牠們都很溫馴,完全不怕人,還很膩人。值得一讚的是,環境衛生100分,比一般餐廳還要乾淨清潔,貓貓也被悉心照料,毛髮順滑之餘沒有異味。店員都很有耐心和愛心,定時會為貓貓們清潔、梳毛、按摩和玩耍,客人也自由摸貓、與貓貓Selfie,氣氛溫馨!當然食物也很出色,而且價錢親民,已急不及待計劃下一次Encore! 夏威夷拉絲水牛芝士手工薄餅 $79餅底鬆脆,配料以火腿、煙肉、菠蘿、蕃茄和大量芝士為主,即叫即製熱辣辣,正正!1開4份適合2人Share,餐飲Order了熱特濃鮮奶朱古力,即使要加$10也絕對值得,朱古力味濃郁又有奶香,非朱古力控的友人也大讚。香辣蒜香雞軟骨野菌橄欖油炒扁意粉 $71乍看以為份量不多,但吃起來才發現很足料!雞軟骨和野菌份量很多,扁意粉煙韌彈牙,個人覺得可以軟一點點就更Perfect。香辣蒜香的調味很出色,不嗜辣的我也很喜歡這帶點刺激的惹味!餐飲加$4要熱蜂蜜生薑茶,片片生薑

夏威夷拉絲水牛芝士手工薄餅

夏威夷拉絲水牛芝士手工薄餅 $79
香辣蒜香雞軟骨野菌橄欖油炒扁意粉

香辣蒜香雞軟骨野菌橄欖油炒扁意粉 $71
乍看以為份量不多,但吃起來才發現很足料!雞軟骨和野菌份量很多,扁意粉煙韌彈牙,個人覺得可以軟一點點就更Perfect。香辣蒜香的調味很出色,不嗜辣的我也很喜歡這帶點刺激的惹味!餐飲加$4要熱蜂蜜生薑茶,片片生薑帶點微辣勁,滋潤又養生。

洛神紅莓莓乾花茶

燒紐西蘭牛肉眼扒 $149
比想像中大份很多!雖然不能與高級扒房相比,但味道也很不錯,肉質嫩滑無筋,配合百里香燒汁更能帶出牛的味道。伴碟的薯角也很出色,外層脆身,內裡綿滑。餐飲加$31要洛神紅莓莓乾花茶,好大一杯,以小蠟燭保留花茶的熱度,好貼心,還可以免費加蜜糖,整體味道清香微甜,喝到最後也不會膩,感覺好健康。
煙鴨胸芝士墨西哥餅

煙鴨胸芝士墨西哥餅 $52
烘熱的墨西哥薄餅包著煙鴨胸粒粒和芝士,簡單又美味。
夏威夷拉絲水牛芝士手工薄餅
香辣蒜香雞軟骨野菌橄欖油炒扁意粉
洛神紅莓莓乾花茶
煙鴨胸芝士墨西哥餅
2022-05-04 62 浏览
🐳最近很多朋友都去貓貓Cafe🐱🐱,拍很多靚靚照片,雖然我從來沒有養過貓,但很喜歡它們悠然自得的感覺,所以最後來了旺角樓上鋪的Urban Cafe!🐳這間餐廳眼見大約有20-30隻貓貓,但我相信應該有更多的。貓貓有不同品種,不同顏色,不同性格的。每隻貓貓都很乾淨,也沒有味道,也很愛跟人互動,吸引了很多愛貓者到訪。我自己最喜歡的就是貓貓主動跳上來椅子和桌子上,可以摸它,可以抱它,只是不可以餵它😂大家可以在這裡吃東西和玩玩貓,真的可以呆一個下午或一個晚上!😍😍🐳食物和味道方面很滿意!價錢非常合理!我們點了一個兩人套餐💰298餐湯X 2沙律X 2小食拼盤+💰28主食:意式青醬忌廉海蜆野菌扁意粉意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅飲品: 意大利薄荷咖啡+💰28芒果荔枝梳打+💰4甜品: 雪山心太軟配雪糕+💰25🐳總括來說,回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🐳食物和味道方面很滿意!價錢非常合理!
我們點了一個兩人套餐💰298
意大利薄荷咖啡+💰28
芒果荔枝梳打+💰4
甜品:
雪山心太軟配雪糕+💰25

🐳總括來說,回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-05-04 53 浏览
Linguine alla carbonara with sausage 香腸卡幫尼煙肉扁意粉🍝 $69香腸卡幫尼煙肉扁意粉係最經典嘅意粉之一😍,忌廉汁好creamy,而呢度嘅香腸用咗德國腸食落去相對冇咁鹹,👍🏻,扁意粉嘅口感夠彈牙Norway smoked salmon Caesar salad 挪威煙三文魚凱撒沙律 🥗 $59挪威煙三文魚擺成玫瑰花嘅形狀好靚呀🌹,沙律入面有啲脆脆地嘅麵包碎粒🍞、唔同種類嘅新鮮沙律菜,成個配搭健康又清新Margherita mozzarella cheese handmade pizza 🍕 瑪格麗特拉斯水牛芝士手工薄餅 $69Margherita 水牛芝士薄餅入面有超級多芝士🧀、足料嘅火箭菜🥦、鮮甜嘅車厘茄🍅,簡單嘅材料配埋薄底嘅Pizza,都幾好食又飽肚Baked matcha lava cake with ice-cream 抹茶雪山心太軟配雪糕 🍦 $58等咗大概15分鐘嘅綠茶心太軟做到流心嘅效果,睇住墨綠色嘅綠茶朱古力醬慢慢流出來好療癒🍵,連埋雪糕一齊食成個對比唔錯Apple lingonberry pasty with icecream

香腸卡幫尼煙肉扁意粉🍝 $69

挪威煙三文魚凱撒沙律 🥗 $59

瑪格麗特拉斯水牛芝士手工薄餅 $69

抹茶雪山心太軟配雪糕 🍦 $58

Apple lingonberry pasty with icecream 🍎
蘋果越橘酥配雪糕 $48
呢一款甜品有啲似蘋果批,外面嘅酥皮好鬆化,入面有蘋果蓉同埋粒粒嘅蘋果肉🍏,酸酸甜甜好開胃,係個冇咁肥膩又滿足嘅甜品

Strawberry litchi dried raspberry tea 🍓
草莓荔枝紅苺乾綠茶 $69
Peach smoothie 🍑 水蜜桃冰沙 $58
水蜜桃沙冰唔會有好假嘅水蜜桃醬味,酸酸甜甜但味道清新🤤,啱晒夏天飲,草莓荔枝紅苺乾綠茶真係用完粒荔枝嚟整,仲有淡淡的士多啤梨味,健康又可以冇咁滯

呢間貓cafe 價錢係全港最平,入面有大約40隻唔同種類嘅貓🐱,而且啲貓又平易近人同埋活潑,環境好乾淨同埋完全冇臭味㗎,真係好療癒