2022-06-07
平時返工咁辛苦,呢晚同朋友去貓貓cafe見下可愛嘅貓~入餐廳前要先穿上鞋套,始終街外多細菌,要保障貓貓。一入餐廳就見到好多貓周圍行,我哋餐枱上仲有隻癱咗係到😂 一邊摸住貓貓,一邊用QR code 落單,唔想諗直接叫2人餐加小食~🌟2人套餐 $298🐱包兩份餐湯,兩份沙律,一份麵食,一份主菜,兩杯自選飲品🐱餐湯南瓜忌廉湯,友人覺得忌廉太多,但我覺得夠香滑,南瓜打成絲,增加口感🐱沙律除菜仲有菠蘿同蕃茄,都算新鮮🐱温泉蛋煙肉野菌黃金芝士卡邦尼扁意粉:見到個名都知好邪惡,芝士卡邦尼醬汁濃郁,將温泉蛋打散拌勻,味道再昇華🐱意粉煮得剛好唔會太軟,醬汁夠多令每條意粉都沾滿🐱西班牙黑毛豬肋骨(配薯菜):豬肉好鬆軟,唔會太乾身,但稍嫌有點鹹,配上薯菜都ok🌟餐飲 (+$13)🐱拿鐵基本成杯都係牛奶🐱薰衣草拿鐵:嗅到好香嘅薰衣草味,入口覺得有啲似chai latte,有啲herbs 味道🐱榛子拿鐵:入口有啲焦糖feel, 榛子味唔算重🌟水牛城雞翼 $68🐱雞翼表面炸過,加上醬汁味道酸酸辣辣,非常開胃🐱咬開雞翼,入面煮的剛好,肉汁鮮嫩食食下見到呢隻貓好似大佬咁坐喺最高位,可能心諗:你哋班奴才好嘈😂總結:比平
🌟2人套餐 $298
🐱包兩份餐湯,兩份沙律,一份麵食,一份主菜,兩杯自選飲品
🐱沙律除菜仲有菠蘿同蕃茄,都算新鮮
🐱意粉煮得剛好唔會太軟,醬汁夠多令每條意粉都沾滿
🌟餐飲 (+$13)
🐱拿鐵基本成杯都係牛奶
🐱榛子拿鐵:入口有啲焦糖feel, 榛子味唔算重
🌟水牛城雞翼 $68
🐱雞翼表面炸過,加上醬汁味道酸酸辣辣,非常開胃
🐱咬開雞翼,入面煮的剛好,肉汁鮮嫩
總結:比平時去嘅貓cafe多貓,而且都唔怕人,任摸唔嬲🤣 食物唔算貴,質素都唔錯,雖然座位比較逼,但有咁多貓圍住食飯好開心,好治癒💕