2023-09-03 114 浏览
Umi是一家位於銅鑼灣新開張的餐廳,其環境優越,可以欣賞到維港的美景。他們的食物品質和味道都非常出色。M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯嫩滑的和牛,富有口感的寿喜燒醬汁和溫泉蛋,味道十分美味。煙三文魚凱撒沙律新鮮的煙三文魚與新鮮蔬菜相搭配,加上濃郁的凱撒醬。蝶豆花香梨梳打清爽宜人,蝶豆花的花香和香梨的鮮甜完美結合,顏色好靚,好適合打卡。宇治金時班戟抹茶甘香味濃,雪糕紅豆大大粒又香甜,加上鬆軟的班戟和抹茶蛋糕超級好味。

M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯
嫩滑的和牛,富有口感的寿喜燒醬汁和溫泉蛋,味道十分美味。

煙三文魚凱撒沙律
新鮮的煙三文魚與新鮮蔬菜相搭配,加上濃郁的凱撒醬。

宇治金時班戟
無敵海景包圍‼️蘇拉颱風來臨前完美晚餐🌪同屋企人去咗銅鑼灣食飯😃去咗宇宙大廈13樓Umi😋餐廳擁有全無遮掩維港海景🌊可以欣賞愜意夕陽落日時分🌇以灰色為主調時尚型◻️裝潢採用水泥牆設計😃主打食各扒類同甜品菜式🥰炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯,158蚊份💰炸到金黃嘅軟殼蟹,咬落香脆,意大利飯份量都多,而意大利飯煮得好入味好creamy,咖喱係日式,食落都勁香甜🇮🇹蘑菇煙三文魚蜆肉意粉(廚師發辦,138蚊份💰蘑菇煙三文魚意粉既調味唔錯,同意粉既半軟硬口感幾夾,個汁收得幾靚,汁醬啱啱好,用既料係蘑菇同蝦,蝦就煎得幾香口,擺盤都好靚,有驚喜😋繽紛樂榡子朱古力,42蚊杯💰特調朱古力,味濃郁夠哂幼滑又奶泡,濃郁得嚟又唔會太苦澀,仲有嚿繽紛樂點綴🍫檸檬茶特飲,28蚊杯💰跟餐特飲,茶味真係好好飲,經過特別處理沖泡而成,味道幾好🍋薄荷朱古力牛角窩夫,78蚊杯💰共有三層嘅牛角包窩夫,好有特色頂層有球薄荷朱古力雪糕,薄荷味清新香甜,中層伴埋一嚿布朗尼蛋糕,最底層仲有兩球薄荷朱古力雪糕及牛角窩夫,撻上鋪滿朱古力醬,牛角窩夫好鬆脆,十分推介嘅甜品🥰整體環境好多打卡位,加上有無敵維港海景🥰服務店員同客人有互動👍🏻食物賣相非常
無敵海景包圍‼️蘇拉颱風來臨前完美晚餐🌪

炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯,158蚊份💰

蘑菇煙三文魚蜆肉意粉(廚師發辦,138蚊份💰

繽紛樂榡子朱古力,42蚊杯💰

檸檬茶特飲,28蚊杯💰
跟餐特飲,茶味真係好好飲,經過特別處理沖泡而成,味道幾好🍋

薄荷朱古力牛角窩夫,78蚊杯💰

整體環境好多打卡位,加上有無敵維港海景🥰
服務店員同客人有互動👍🏻
食物賣相非常精美,甜品相當高質,大家可以欣賞日落同維港夜景,必定再去幫襯👍🏻🥰
2023-08-30 470 浏览
特別早幾日在whatsapp預約,不能特別預約窗口位,先到先得。主菜分量少,蛋包飯的咖哩汁偏鹹,軟殼蟹沒有炸到金黃,白飯量亦很少。甜品宇治金時班戟,除了紅豆雪糕味道可以,班戟和中間的抹夾層味道一般,班戟份量土少,感覺像食紅豆雪糕而已。爆谷啡鴦味道不過不失,感覺味道沒有好好融合,咖啡的味道偏苦。服務員感覺都有點冒失,飲品送錯枱號的第一反應是我沒有點飲品(?)埋單時我們放低現金後又沒有即時收走,要再特別提醒。除了美景,沒有任何我值得再來的地方。

除了美景,沒有任何我值得再來的地方。
Umi | 灣仔樓上cafe 食物精緻 海景打卡位Umi樓上cafe 位置介符灣仔同CWB之間人氣極高 真係需要預先訂位先可以食到食緊既期間 都見到好多人無book位 而安排唔到俾佢地食提醒大家要預先book位窗邊位係睇到海景 可以望住靚靚海景食野但窗邊位都好full 食物種類好多 有意粉 沙律 仲有全日早餐 漢堡 等等+48 可以升級埋套餐 套餐就更加豐富 有杯飲品同埋一個甜品🔶北海道帶子明太子意大利粉帶子有三粒 每粒都勁大粒係一串 表面有少少微微焦邊 有機會係有火燒就表面配料有蟹籽跟蟹柳 而已份量都好多 每條意粉都痴住好多料個意粉汁做到ᴄʀᴇᴀᴍʏ 而已調味岩岩好🔶和牛漢堡包配薯條和牛既味道好好 牛肉味道濃郁 個漢堡包口感好好 配埋和牛夾埋一齊食漢堡好大份 配料好豐富 有芝士係入邊 見到都想即刻咬一啖黎食 🔶是日甜品芝士蛋糕 芝士味道濃郁 真係拍得住出邊專門做芝士蛋糕既鋪頭芝士味道好厚實 岩曬鐘意食芝士既朋友🔶爆谷綠鴦聽見個名已經好吸引 綠茶 + 咖啡 溝埋一齊 我都係第一次飲整出黎個外觀都好吸引 岩曬用黎打卡🔶凍Mocha 做到出邊咖啡店既質素天氣熱 飲返杯凍Mocha 真係岩曬
Umi | 灣仔樓上cafe 食物精緻 海景打卡位

📌 銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓
付款方式
現金
2023-08-29 2072 浏览
今日同同事去左UMI 食Lunch, 想記錄一下。UMI 係位於銅鑼灣同灣仔之間,近海邊,坐落喺平時行街係唔會經過嘅商業大廈上層,所以唔係朋友介紹我都唔知有呢度有嘢食😝講返今餐,我地叫左兩個主食,兩個都跟左set, 配飲品及甜品,我逐一介紹<<M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯>>每粒飯都有蛋汁同壽喜燒汁包裹住,我最欣賞佢個和牛唔係好似平時入口即溶肥膩嘅和牛,係比較有咬口,同埋牛肉味好重嘅和牛<<天婦羅炸蝦地獄蕃茄汁煙肉意粉>>見到地獄兩個字我即刻心心眼叫咗因為我平時鍾意食開辣,呢個辣得來唔會好嗆喉,佢個汁感覺有少少忌廉或者蛋黃醬嘅味度,主角天婦羅炸蝦炸得好鬆脆<<爆谷鴛鴦>>其實係抹茶咖啡,加咗幾粒爆谷點綴<<檸檬茶特飲>>有別於一般嘅檸檬茶,佢係比較少甜、清新<<藍莓芝士餅>>芝士餅都係少甜版本,讚!<<乳酪杯>>如果食完煮食已經太飽,甜品可以揀乳酪,杯冇咁大負擔最後不得不提就係佢個無敵大海景,日頭

<<M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯>>

<<天婦羅炸蝦地獄蕃茄汁煙肉意粉>>

<<爆谷鴛鴦>>
其實係抹茶咖啡,加咗幾粒爆谷點綴

<<檸檬茶特飲>>
有別於一般嘅檸檬茶,佢係比較少甜、清新

<<藍莓芝士餅>>
芝士餅都係少甜版本,讚!

<<乳酪杯>>
如果食完煮食已經太飽,甜品可以揀乳酪,杯冇咁大負擔

最後不得不提就係佢個無敵大海景,日頭都咁靚,最適合唔趕時間嘅人上嚟Hea下,下次要夜晚再上來
2023-08-29 290 浏览
ᴄᴀғᴇ可能大家都去得多,吾洗用ғɪɴᴇ ᴅɪɴɪɴɢ價錢就望到海景😍仲可以食到高質食物,成件事真系好嘆❣️系要留意番ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ去最好訂位,現場好ғᴜʟʟ仲一路有人黎😳✿ 香草芝麻蜜糖燒雞翼 $68蜜糖雞翼真系食極吾厭🍯香烤方式使得蜜糖更顯香甜,又夠入味,每隻雞翼都食到好甜嘅味道☺️有埋粒粒芝麻口感豐富。✿ 甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉 $158喺ᴄᴀғᴇ都食到甲羅燒好正!🦀甲羅燒有蟹籽同蟹膏,旁邊更有吾少蝦肉🦐甲羅燒同龍蝦汁意粉撈勻啖啖意粉蟹膏味亦幾濃👅✿ 火炙北海道帶子明太子意粉 $148北海道帶子經過火炙後香氣十足,新鮮爽口。明太子意粉除咗明太子仲有大量蟹籽同紫菜絲,數款材料混合感受到多層次味道👅⭐️+$48 自選飲品 +精選甜品 ⭐️+$88 自選飲品 + 自選甜品 叫兩款主食分別加咗兩個價錢嘅套餐😊✿ 靜岡抹茶豆乳 留意番系豆乳,即吾系平時飲嘅ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ。店員呈上時飲品形態有分成綠色同白色💚🤍撈勻後就飲落有一粒粒豆腐幾得意😆甜味冇乜我覺得ok,但抹茶味冇話好濃,加上抹茶粉本身未完全攪勻,可以做得更好。✿ 蝶豆花香梨梳打 打卡好靚啊✨系好耀眼嘅紫色💜又吾系得個樣,蝶豆花味加

✿ 香草芝麻蜜糖燒雞翼 $68

叫兩款主食分別加咗兩個價錢嘅套餐😊

✿ 靜岡抹茶豆乳
靜岡抹茶豆乳

✿ 蝶豆花香梨梳打
打卡好靚啊✨系好耀眼嘅紫色💜又吾系得個樣,蝶豆花味加香梨味都幾出,又吾會死甜。

✿ 伯爵茶慕絲
是日精選甜品系ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴍᴏᴜssᴇ,ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ味還是有的,牛奶味相對濃,質感滑溜足夠令人滿意🤎
伯爵茶慕絲

✿ 薄荷朱古力牛角窩夫
薄荷朱古力雪糕為夏日帶來冰涼感覺❄️中間戈間有朱古力蛋糕🍫ᴄʀᴏғғʟᴇ好脆卜卜,冇話比雪糕浸到好淋👍🏼
薄荷朱古力牛角窩夫

靜岡抹茶豆乳
伯爵茶慕絲
薄荷朱古力牛角窩夫
  • 北海道帶子明太子意大利粉
上次同父母去過旺角嘅樓上Cafe之後,佢地成日我帶佢哋去唔同嘅Cafe試下,今日難得早收工就同佢地一齊嚟銅鑼灣依間新開嘅Cafe試下,Cafe位於宇宙商業大廈,可以睇到維多利亞港嘅無敵大海景,景色好正😊,餐廳設計簡潔,令人可以集中係食物同景色到慢煮雞肉芝麻醬沙律🥗$88食啲沙律開胃先,將雞肉整到一絲絲,撈埋芝麻醬、海苔同蔬菜,食落好清新同清爽炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯🦀🍛$158成隻外脆內軟嘅軟殼蟹企定定係蛋包飯上🔝滑溜嘅蛋皮鋪起白飯配埋日式咖喱味道唔錯廚師發板-叻沙青口三文魚意粉$128菜式日日都唔同,今日就係叻沙青口三文魚意粉,叻沙配三文魚依個配搭幾特別,仲有彈牙青口自家手打和牛漢堡配脆香薯條$128麵包烤到外脆內軟,半熔芝士同和牛漢堡融合一齊,加上新鮮蕃茄同生菜,層層塔起層次分明,一咬落去就食到漢堡嘅肉汁,口感由脆口去到濕潤而熱辣辣外脆內軟薯條🍟都非常唔錯👍

慢煮雞肉芝麻醬沙律🥗$88

炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯🦀🍛$158

廚師發板-叻沙青口三文魚意粉$128

自家手打和牛漢堡配脆香薯條$128
而熱辣辣外脆內軟薯條🍟都非常唔錯👍
1K
2023-08-27 203 浏览
同朋友都好一段時間無約見面,見到呢間新開無耐餐廳,人均around $200就可以食到兼有無敵大海景view,真心好正!❣️黃昏時段去最正,可以睇到magic hour 海景❣️食物質素都幾好,又唔會趕人走,絕對係隱世cafe🦀️炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯$158- 賣相好吸引,risotto整到夠淋香,仲有拉絲芝士,配上都幾多肉同膏嘅脆口軟殼蟹,味道唔錯- 咖哩甜甜地🍛原條蒲燒鰻魚玉子燒蛋包意大利飯$158- 鰻魚真係好大條,仲要幾厚肉,撈埋厚身蛋來食,吸睛之餘每口都幾滋味。🌟主食加$28 有乳酪 + special lemon tea🌟▶️ 乳酪甜度適中,撈上脆脆同乾果,口感味道都幾好▶️special lemon tea 果然撈勻後幾特別,酸酸甜甜好清香人均$200左右有呢個view🌃真心唔錯👍🏼

❣️黃昏時段去最正,可以睇到magic hour 海景
❣️食物質素都幾好,又唔會趕人走,絕對係隱世cafe

🦀️炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯$158
炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯

- 咖哩甜甜地

🍛原條蒲燒鰻魚玉子燒蛋包意大利飯$158

special  lemon  tea

▶️ 乳酪甜度適中,撈上脆脆同乾果,口感味道都幾好

人均$200左右有呢個view🌃真心唔錯👍🏼
special  lemon  tea
2023-08-27 1614 浏览
📍 Umi (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓之前食過呢間靚影cafe,知佢岀左新menu即刻同朋友黎試吓😋😋佢見到呢個景都未食野就話下次要再嚟🤭🤭👉 火灸北海道帶子明太子意粉(+美式咖啡及乳酪杯)💰(148+28)😋😋😋😋.6/5明太子和忌廉醬汁味道好濃郁,每條意粉都充滿明太子香,配料勁多蟹柳和飛魚子。北海道帶子一串有三隻,帶子煎香過 外層金黃,內裏又唔會過熟,勁滿足!🤭🤭另外加美式咖啡配乳酪杯只係加28蚊!乳酪配上燕麥脆脆好味又健康🥰🥰🥰👉 UMl全日素食早餐💰$148😋😋😋😋.8/5呢個係素食,但好推薦!勁豐富,佢個蜜燒南瓜🎃綿密又香甜,好好食🥹仲有燒大啡菇厚肉juicy菇味,另外可以自選蛋,我揀左水波蛋,切開蛋黃流心 配上酸種多士,仲要個紫薯餅 個紫薯餅有驚喜,入面有栗子食落香甜好味😋仲有啲胡麻醬沙律菜,仲有個乳酪杯yogurt🤭好飽飽呀👉 大阪燒脆炸雞翼💰$68😋😋😋😋.5/5雞翼外皮炸得金黃鬆脆,雞翼入面就好多汁,加埋大板燒醬同木魚,好味🤤🤤🤤回頭: yesYesyes!!食物唔貴,坐得又舒適!加埋無敵靚景🫶🏾🫶🏾🫶🏾🫶🏾#kermit食在銅鑼灣#U
📍 Umi (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓

👉 火灸北海道帶子明太子意粉(+美式咖啡及乳酪杯)
💰(148+28)
😋😋😋😋.6/5

😋😋😋😋.5/5

#kermit食在銅鑼灣
#UMI
2023-08-27 83 浏览
位於銅鑼灣宇宙商業大厦的「UMI」才開業不久假日晚間已一位難求,餐廳可以看到維港海景,最適合傍晚前來,一次滿足夕陽和夜晚維港景色🍳煙三文魚凱撒沙律新嫩的羅馬生菜上鋪一片片粉嫩的煙三文魚,散上一些起司與凱薩醬,新鮮的三文魚與生菜,味道十分清爽。🍳UMI全日早餐大啡菇、車厘子、番茄都十分新鮮。吐司上的是炸紫薯餅,微甜的口感意外的清爽。不想食肉的也有全素的選擇。🍳自家手打和牛漢堡配脆香薯條厚實的牛肉,夾在烤得酥脆的麵包中間,伴著上面舖上誘人的起司,一口咬下肉汁四溢幸福感十足,另薯條炸得金黃,酥脆可口,好邪惡。整體來說,餐廳空間不大座位約近30個,當日用餐時間沒訂位幾乎無法入座,整場Full。食物質素中上水平,現點現做,價格合理。加上銅鑼灣傍晚的維港夜景搭配美食,怎麼能錯過!是適合情侶拍拖的好去處🥰

🍳煙三文魚凱撒沙律

🍳UMI全日早餐

🍳自家手打和牛漢堡配脆香薯條

2023-08-26 66 浏览
今日朋友就我喺中環過嚟銅鑼灣呢邊搵我食晏。好幾個月冇見有好多嘢要update大家,所以想搵間舒服啲嘅餐廳慢慢傾。Search到呢間餐廳個View好似幾靚,價錢$200樓下,Within budget就食佢啦。𨋢門一打開,其實就已經見到整幅牆都係窗,海景係望住灣仔會展同尖沙咀,感覺開陽。我同朋友都鍾意食煎炸熱氣嘢,所以我揀咗個自家手打和牛漢堡配薯條,朋友揀咗個軟殼蟹天婦羅自家手打和牛漢堡配薯條。薯條係先上咗層炸漿先至炸嗰隻,好鬆脆!和牛漢堡目測應該有吋半厚,識落好Juice有油香。見到朋友隻軟殼蟹都大大隻,賣相好吸引。我加咗$28配檸檬茶同埋Yogurt cup.佢個檸檬茶都幾特別,唔係平時飲開深啡色嗰種,而係淺色嘅有淡淡的茶香,好清新。朋友加咗$48嗌咗凍鮮奶咖啡配是日甜品,今日係earl Grey mousse. 朋友話唔太甜,好味的。

2023-08-17
2023-08-25 99 浏览
有一段時間冇去Cafe打加,今日就去了係公司附近的Umi啦!其實聽過Umi的名好幾次,因為公司有同事食過,說環境好、抵食、又有海景,所以我們今日就去試試。 Cafe可以看到維多利亞港景色,比起同座的fine dining看一樣的景觀,價錢便宜好多呀! 火炙北海道帶子明太子意粉 $148 明太子意粉是餐廳的招牌之一,果然好質素呀!意粉忌廉醬好濃郁,明太子好鹹香,帶子又大粒,好食呀! 蒲燒鰻魚意大利丼飯 $158 鰻魚冇骨,雖然不太大條,但醬香味濃,肉質軟腍。米飯有拌入鰻魚醬,都好食呀。 Americano +$28 加二十八元,會有咖啡和乳酪,好抵食!

火炙北海道帶子明太子意粉 $148

蒲燒鰻魚意大利丼飯 $158

Americano +$28

加二十八元,會有咖啡和乳酪,好抵食!

2023-08-25
2023-08-25 96 浏览
喜歡到咖啡店打卡的朋友應該都知道,最近銅鑼灣的 🩷UMI(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)相當有人氣哦~咖啡店不但能看到180度維港美景,食物質素更相當不錯,而且人匀消費$200不到😳,難怪好受歡迎啦~ 到訪當天,全院滿座😆,不預先預約也吃不到呢。午市套餐,價錢由$128-158不等,另可加錢要飲品和甜品。 ☆ 自家手打和牛芝士漢堡🍔 $138 賣相吸引的自家手打和牛芝士漢堡😏,又厚又大的漢堡肉上有半融化芝士,整體味道不錯。炸薯條又香又脆,即使我臉上有痘痘,也忍不住吃多幾條呀~ ☆ 炸軟殼蟹咖喱蛋包飯🍳 $158 賣相吸睛的蛋包飯,軟殼蟹好大隻,咖喱偏向日式口味,甜而不辣。 ☆ Popcorn Matcha Coffee☕️ +$48 抹茶加咖啡,漸變色澤,打卡不錯,味道也不會太苦。 ☆ 草莓酸奶🍓 +$48 草莓酸奶更加好喝,色彩鮮艷,又酸又甜好開胃。 ☆ 伯爵茶/雜莓蛋糕🍰 伯爵茶味頗濃,雜莓微酸,我更愛吃雜莓口味呢~

☆ 自家手打和牛芝士漢堡🍔 $138

☆ 炸軟殼蟹咖喱蛋包飯🍳 $158

抹茶加咖啡,漸變色澤,打卡不錯,味道也不會太苦。

☆ 草莓酸奶🍓 +$48

草莓酸奶更加好喝,色彩鮮艷,又酸又甜好開胃。

☆ 伯爵茶/雜莓蛋糕🍰

伯爵茶味頗濃,雜莓微酸,我更愛吃雜莓口味呢~
2023-08-24 76 浏览
又是一個懶洋洋的星期天。看完兩個小時的電影已經下午一時半,開始肚餓。於是到附近看看有什麼好吃醫肚。Umi位於銅鑼灣告士打道。從地鐵站一出不用8分鐘便到,十分方便。這裏的裝修簡單,而且寬敞,枱與枱之間有足夠距離,坐得舒服。對出還有無敵大海景,打卡一流。我們一行二人叫了兩份午餐一起分享。靜岡抹茶豆乳(⭐⭐⭐⭐⭐)飲品十分有特色,有很香的抹茶味,而且還有片片的豆腐花,夏天消暑一流。原條蒲燒鰻魚玉子燒蛋包意大利飯(⭐⭐⭐⭐⭐)鰻魚十分大條巨型,比起一隻手掌話要長,吃起來肥美而且油脂感十足。炒蛋十分嫩滑,應該是配上牛奶炒的。鰻魚汁和木魚水配上煙煙靭靭的意大利飯,沒有其他可以挑剔。北海道帶子明太子意大利粉(⭐⭐⭐⭐⭐)朋友叫的這個太子意大利粉也十分不錯。太子一共三隻,新鮮而且肉質結實,表面燒得有點香口,配上蟹子明太子蟹柳絲等等,吃來味道層次豐富。精選甜品(⭐⭐⭐⭐⭐)是日精選甜品是芝士蛋糕,吃起來香軟可口,而且不算太甜,為這天的午餐劃上完美句號。總括而言,這間餐廳食物質素不錯,而且價錢十分大眾化。下次經過也一定會再來。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Umi 銅鑼灣告士打道229-2

我們一行二人叫了兩份午餐一起分享。

靜岡抹茶豆乳(⭐⭐⭐⭐⭐)

原條蒲燒鰻魚玉子燒蛋包意大利飯(⭐⭐⭐⭐⭐)

北海道帶子明太子意大利粉(⭐⭐⭐⭐⭐)

精選甜品(⭐⭐⭐⭐⭐)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Umi 銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓
推介菜式:原條蒲燒鰻魚玉子燒蛋包意大利飯

👍🏻地點方便
👍🏻環境舒適
👍🏻價錢大眾
【超嘆海景CAFE☁️ 價錢合理!創意西日料理🥰】推薦程度:●●●●○抵食程度:●●●●◐———🍝 櫻花蝦卡邦尼墨魚汁意粉|$128一開始覺得偏乾,但撈埋蛋汁就剛剛好了🤩 櫻花蝦有少少被搶風頭,煙肉配料嘅鹹香更為出眾;而意粉冇外加墨汁,食完冇變污嘴狗🤣🙌🏻 不過墨汁味就變相冇咁impressed了~ 🐮 M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯|$148牛肉超級多‼️ 勁足料‼️ 肉質好腍,肉香味出眾,啱晒牛魔王嘅朋友仔!醬料味道加埋洋蔥有少少似牛丼,係高級版嘅牛丼😆 用上意大利飯代替日本米,口感更加實在、粒粒分明、滿滿口感🙌🏻〈推薦〉🧊 摩卡 + 🥐 薄荷朱古力牛角窩夫|套餐升級價+$88原價飲品要$42、Croffle$78,所以升級咗套餐真係抵好多🔥 摩卡可可味好濃厚,整杯唔太甜!甜品比想睇中大份,單單雪糕都有3️⃣球!除咗Croffle,仲有非常香濃綿密嘅朱古力蛋糕,同香脆可口嘅Croffle相映成趣🤩 整體冰火交融、軟脆兼備,好正✨🧊 繽紛樂榛子朱古力|$42好誇張嘅朱古力‼️ 勁打卡able✨ 香滑香甜,一定滿足到朱古力控!
【超嘆海景CAFE☁️ 價錢合理!創意西日料理🥰】

推薦程度:●●●●○