2024-04-22 19 浏览
日系輕食Café餐廳主要行簡約風 感覺舒服我哋兩個女仔點咗一個沙律,一個煮食同埋一個甜品share 抹茶控嘅我叫多杯抹茶牛奶比自己😛煙三文魚🐟。手撕慢煮法式油浸鴨髀🦆。凱撒沙律🥗和風煙燻🌶️辣茄汁配慢煮。澳洲和牛面頰🐮手工意大利寬麵🍝寬麵彈牙 口感好好👍🏻抹茶牛奶🍵甜度可以自選少甜/走甜而奶方面 亦可以揀燕麥奶/豆奶/走奶等等好細心☺️切合客人需要焙茶麻糬窩夫🧇薏米茶醬+豆腐雪糕🍨+麻糬+窩夫🧇麻糬好煙靭 QQ份量都好多 兩個女仔share食啱啱好
日系輕食Café
餐廳主要行簡約風 感覺舒服
我哋兩個女仔點咗一個沙律,一個煮食同埋一個甜品share
抹茶控嘅我叫多杯抹茶牛奶比自己😛

煙三文魚🐟。手撕慢煮法式油浸鴨髀🦆。凱撒沙律🥗
和風煙燻🌶️辣茄汁配慢煮。澳洲和牛面頰🐮手工意大利寬麵🍝
寬麵彈牙 口感好好👍🏻
麻糬好煙靭 QQ
份量都好多 兩個女仔share食啱啱好

2024-04-19
2024-04-22 26 浏览
撞正另一半就嚟生日,我就帶左佢去K11 Musea嘅「Ukiyo」慶祝一下。原來日語Ukiyo有活在當下及時行樂嘅意思,所以我決定享受美食,聽日嘅事聽日先諗。手撕慢煮法式油浸鴨鴨肉用左油浸嘅方式,口感軟身又入味。除此之外,仲有嫩綠嘅菠菜、流心嘅溫泉蛋、放面芝士嘅酸種麵包,一次過可以試晒咁多款,啱晒為食嘅人啊。龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寛帶麵依款係佢地signature嘅手工意大利麵,麵條會比平時嘅厚身少少又有煙靭嘅感覺。另外入面仲有大蝦、三文魚子配上超多芝士同埋龍蝦汁,味道都非常鮮甜㗎。海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫講到明生日一定唔少得甜品,我就預先叫咗餐廳準備咗生日牌。新鮮嘅焗製嘅窩夫包裹住煙煙韌韌嘅麻糬,熱辣辣嘅窩夫配搭冰凍嘅朱古力雪糕,一冷一熱真係好邪惡。Ukiyo (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖
手撕慢煮法式油浸鴨
龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寛帶麵
海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫
Ukiyo (尖沙咀)
2024-04-20 60 浏览
之前睇電視台節目見到這間位於K11 Musea 餐廳Ukiyo,環境舒適,適合與朋友坐係到靜靜傾計,而他們的甜品我一直都想試。難得約了幾個月無見姊妹食飯談天,就訂了這間Ukiyo食晚餐和品嘗甜品。頭盤:煙三文魚|手撕慢煮法式油浸鴨髀|凱撒沙律鴨髀與煙三文魚味道好夾,無諗過鴨髀可以做沙律主菜:和風煙燻辣茄汁配慢煮澳洲和牛麵頰手工意大利寬帶麵份量有點少,但寬大面配上辣汁很惹味,和牛臉頰好腍甜品:香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫全晚就是等食甜品,冇諗過份量咁多,麻糬成塊鋪係窩夫上面,食嘅時候配搭開心果雪糕, 1十分好味埋單:$510,雖然有少少貴,但環境同質素都好,可以值得一試。

頭盤:煙三文魚|手撕慢煮法式油浸鴨髀|凱撒沙律

鴨髀與煙三文魚味道好夾,無諗過鴨髀可以做沙律

主菜:和風煙燻辣茄汁配慢煮澳洲和牛麵頰手工意大利寬帶麵

份量有點少,但寬大面配上辣汁很惹味,和牛臉頰好腍

甜品:香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫

2024-03-13
  • 香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫
  • 和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵
2024-04-18 47 浏览
我地叫左個明太子忌廉帶子墨魚圈長通粉,食得出係手工意粉,唔係普通既長通粉,個汁都好夠濃又唔太咸👍 個帶子煎得好香,又夠大隻,墨魚圈好彈牙,唔錯薯條就正常發揮,係幼身薯條黎,份量都算多,勝在可以揀兩個醬,有兩隻味可以試最驚喜係個焦糖比利時朱古力麻糬窩夫,個擺盤已經好靚,另外仲熱辣辣,個窩夫脆脆地配埋麻糬個口感好豐富,又煙韌又有好濃朱古力味,個雪糕都係好濃既比利時朱古力🥰 真係好好食,下次要再試另一個味先

2024-04-17 31 浏览
Ukiyo位於K11 Musea 6樓,一邊同朋友享受美食,高談闊論,又可以看到尖沙咀的繁華靚景, 真是值得多去的餐廳!聽聞這裡的麻糬窩夫好出名又有特色,自然要落單選了一款海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫這款甜品很有特色,窩夫烤成焦糖色,上面有一大片麻糬蓋在上面就像一塊白色的帳篷,綿密細膩帶點甜,有韌性且張力十足,再撒點巧克力粉增加了豐富的口感,又圓又大的比利時朱古力雪糕球,朱古力味濃郁,入口即溶。一灘粉色奶昔醬淋在盤上令人賞心悅目,又可以加醬到窩夫上吃,為鬆軟香脆的窩夫增加奶油香味。整個甜品真是一道令人難以抗拒的絕妙組合

2024-04-17 32 浏览
這家餐廳擁有一排落地玻璃窗,帶來充足的自然光線。 淺木色作為主調,營造出和諧且溫暖的氛圍。 店內擺放著綠色盆栽,這不僅為空間增添了生氣,也營造出自然的氛圍。而且是歡迎寵物🐶🐱🐰的手撕慢煮法式油浸鴨脾紫菜窩夫漢堡配和風煙熏辣茄醬鴨肉細嫩香濃,與脆外軟內的窩夫完美結合。芝士、番茄和生菜的加入為這個漢堡帶來了豐富的層次感。慢煮雞胸肉|黑松露日本本菇|炒蛋|自家製烤芝士酸種麵包色彩繽紛的全日餐!慢煮的雞胸肉保持了軟嫩的口感,搭配爽甜的日本本菇和顏色吸引人的炒蛋,整個菜餚充滿了豐富的口味。自家製烤芝士酸種麵包,外皮脆口和內部軟熟帶著芝士的香自家製明太子蟹餅以金黃色展現出誘人的外觀,厚身的蟹餅給人豐富的口感。餡料扎實而飽滿,充滿了鮮甜的海鮮味道抹茶麻糬蘭王卷蛋茶味香濃,帶有微妙的苦甜風味,與麻糬的Q彈口感完美結合。每一口都帶來鬆軟濕潤的感覺!宇治抹茶展現出綿密的口感和濃郁的茶香。入口時茶味香濃回甘。 可以選擇搭配skim milk、oat milk等各種牛奶

手撕慢煮法式油浸鴨脾紫菜窩夫漢堡配和風煙熏辣茄醬

慢煮雞胸肉|黑松露日本本菇|炒蛋|自家製烤芝士酸種麵包

抹茶麻糬蘭王卷蛋

宇治抹茶
2024-04-17 52 浏览
✍︎︎🧇香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫🧇$168成塊麻糬大大塊蓋喺窩夫上面😳軟糯又拉絲,搭配窩夫一齊食簡直係一流🥰仲要加埋我最愛嘅開心果雪糕🥳大滿足‼️麻糬控一定唔可以錯過🍟炸蕃薯條🍠 $68新鮮熱辣 食極都有 一條又一條食唔停口🥰醬汁仲可以4揀2:日式芥茶蛋黃醬/黑松露蛋黃醬/明太子蛋黃醬/和風煙熏辣茄醬🦑日式明太子忌廉汁配香煎帶子 花枝圈手工意大利長通粉🍝 $188呢個cp值無咁高,正正常常帶子厚肉 意粉都好掛汁😆••••••••••••••••••••••••••••••🔎Ukiyo 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎

🧇香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫🧇$168
成塊麻糬大大塊蓋喺窩夫上面😳
軟糯又拉絲,搭配窩夫一齊食簡直係一流🥰
仲要加埋我最愛嘅開心果雪糕🥳

醬汁仲可以4揀2:
日式芥茶蛋黃醬/黑松露蛋黃醬/明太子蛋黃醬/和風煙熏辣茄醬

🦑日式明太子忌廉汁配香煎帶子
花枝圈手工意大利長通粉🍝 $188
呢個cp值無咁高,正正常常
帶子厚肉 意粉都好掛汁😆

🔎Ukiyo
2024-04-13 52 浏览
日語Ukiyo 意思係「浮世」表達世道無常 要及時行樂既人生態度豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵 $168將豬肉炸至香脆加上磨菇 芝士白汁 非常creamy 手製意粉口感似幼細既烏冬 龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵 $188蝦味濃郁 肉質爽彈 寬麵亦好掛汁 炸薯條 松露蛋黃醬 辣蕃茄醬幼身薯條夠乾身 本身面亦沈左少少紅椒粉 而且可以揀兩款醬汁 唔錯Iced Long Black $40揀左Blend 整體感覺酸味較突出餐廳環境開揚寬敞 裝修簡潔 讓人有遠離煩囂既感覺下次去試下佢哋出名嘅waffle

豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵 $168

餐廳環境開揚寬敞 裝修簡潔 讓人有遠離煩囂既感覺
下次去試下佢哋出名嘅waffle

• 龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵
2024-04-12 37 浏览
位於K11高層嘅Ukiyo店內大量玻璃幕牆透光度高空間感十足仲可以望到尖東一帶風景淨係環境已夠chill食物以日西輕食為主又有甜品飲品所以吸引好多女仔同文青黎食野今日我同朋友都黎左食tea個日式all day breakfast幾有新意味道仲好唔錯添!椰菜花米少少酸酸地開胃飽肚黑松露日本本菇勁香🤤🤤西京三文魚甜甜地啖啖肉玉子燒勁高質綿密濕潤夠蛋香👍👍👍焙茶麻糬窩夫佢個麻糬窩夫係我喺香港食過最最最好味嘅!絕無誇張佢係簡單直接將麻糬放窩夫上面果種煙韌軟糯口感就係霸道地喺口腔擴散OMG超級好味好過好多帶麻糬饀嘅窩夫個煙韌完全不到⼀分麻糬夾住有焙茶香、蛋香、麵粉香嘅窩夫食幸福感瞬間拉滿❤️❤️❤️西村抹茶宇治抹茶成日飲西村抹茶第一次試感覺味道更甘無苦澀味幾特別UKiyo 食物超高質難怪假日時時滿座啦~
位於K11高層嘅Ukiyo

又有甜品飲品
所以吸引好多女仔同文青黎食野

今日我同朋友都黎左食tea
個日式all day breakfast幾有新意
味道仲好唔錯添!
椰菜花米少少酸酸地開胃飽肚
黑松露日本本菇勁香🤤🤤
西京三文魚甜甜地啖啖肉
玉子燒勁高質
綿密濕潤夠蛋香👍👍👍

焙茶麻糬窩夫
佢個麻糬窩夫係我喺香港食過最最最好味嘅!
絕無誇張
佢係簡單直接將麻糬放窩夫上面
果種煙韌軟糯口感就係霸道地喺口腔擴散
OMG
超級好味
好過好多帶麻糬饀嘅窩夫
個煙韌完全不到⼀分
麻糬夾住有焙茶香、蛋香、麵粉香嘅窩夫食
幸福感瞬間拉滿❤️❤️❤️

西村抹茶
宇治抹茶成日飲
西村抹茶第一次試
感覺味道更甘
無苦澀味
幾特別

UKiyo 食物超高質
難怪假日時時滿座啦~
2024-04-08
下午茶
  • 焙茶麻糬窩夫
K11 Musea 形象年青前衞,商場內的餐廳配合,這家 Ukiyo 位於六樓展覽館旁,先經過咖啡吧、然後是長長的走廊,方到達落地玻璃的用餐大廳,平日中午優閒寧靜,傾計好地方。這日最欣賞午餐,難得價錢親民,有三款選擇,意粉定食或沙律,全部免費配一杯普通飲品,我們點了「香蒜辣椒橄欖油大蜆手工意粉」非常美味!香蒜辣椒橄欖油大蜆手工意粉 $118  首先是賣相,十幾隻大蜆圍著叠高如小山的意粉場面震撼,粗身的意粉看來滑溜潤澤,有蘑菇、芫荽及黑胡椒點綴,色澤亮麗很對辦,見到已經垂涎欲滴。蜆不算大,中型體積,但肉厚多汁,鮮味十足;手工意粉更是驚喜,口感新鮮,柔滑有力又掛汁,醬汁似冇卻有,混合蘑菇及胡椒提味,錦上添花,很有水準,吃完有想再添加之慾望,一定會再來。配了一杯普通咖啡,很有咖啡香,加錢更優質的咖啡豆選擇,下次來值得追加。牛油果羽衣甘藍奶昔 $88散點方面先來了一杯牛油果羽衣甘藍奶昔,漂亮健康及美味的組合,口感綿密,甜度適中。慢煮澳洲和牛板腱紫菜窩夫漢堡配山葵蛋黃醬 $148  窩夫漢堡咁有趣,點都要試一次,選擇了和牛板腱配,因為看來味道最豐富。和牛板腱佢什麼都唔會輸,入口柔軟易化,與芝士是
香蒜辣椒橄欖油大蜆手工意粉 $118
香蒜辣椒橄欖油大蜆手工意粉+咖啡
牛油果羽衣甘藍奶昔 $88
牛油果羽衣甘藍奶
慢煮澳洲和牛板腱紫菜窩夫漢堡配山葵蛋黃醬 $148
慢煮澳洲和牛板腱紫菜窩夫漢堡配山葵蛋黃醬
和牛板腱佢什麼都唔會輸,入口柔軟易化,與芝士是黃金組合,窩夫相比麵包空氣感重,鬆軟輕巧,這個漢堡口感不一樣,值得一試;不過話說回來,以我口味,我還是喜歡正常的漢堡麵包。
自家製明太子蟹餅 $98
自家製明太子蟹餅
酥脆的外層對比軟爽的內心,期望中的美味。
2024-04-08
香蒜辣椒橄欖油大蜆手工意粉+咖啡
牛油果羽衣甘藍奶
2024-04-12 47 浏览
今天去了尖沙咀的K11商場,去到六樓見到一間明亮寬敞的餐廳Ukiyo,於是坐下吃晚餐。從落地玻璃可以看到外面美麗的風景,視野好靚西京三文魚整條三文魚煎烤到呈現出金黃色和微微焦糖化的外皮,仍然保持了三文魚肉的嫩滑和多汁。牛蒡漬和蘿蔔漬酸甜脆爽,紅芝漬微辣,與三文魚的鮮味相互呼應。玉子燒有柔軟的口感和濃郁的蛋香。胡麻菠菜和黑松露日本本菇獨特的香氣和風味,使整道菜更加豐富多樣海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫麻糬質地細膩,帶有一絲絲的黏稠感。它的口感極為綿密,搭配著窩夫的香脆外殼,形成了一種美味的食物對比。仲有香甜的雪糕球!自家製明太子蟹餅金黃酥脆,外層有脆皮的口感,內部則充滿鮮嫩濕潤的蟹肉和明太子醬的香氣

西京三文魚

海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫

2024-04-11 55 浏览
食物份量偏多,大大的一碟,滿滿的豐盛滿足感!點了一個lunch set,只$118,價格親民,另加$44轉了奶昔,奶昔原價$88。午市套餐--芒果明太子蝦田園沙律配柚子醋--芒果香甜、鮮蝦爽滑、沙律新鮮。牛油果羽衣甘藍奶昔充滿牛油果香,口感順滑細膩。焙茶麻糬窩夫相當有份量,建議二人或以上分享。焙茶味濃,窩夫外脆內軟,麻糬則以日本3.6牛乳和日本麵粉製,絲薄軟韌,首次見整塊鋪著窩夫,既特別又美味。室內有大幅弧形的落地玻璃,採光度足,照得一室光明,玻璃外望尖沙咀市景。裝修陳設簡約舒適、多綠植,營造出一派悠然感。
食物份量偏多,大大的一碟,滿滿的豐盛滿足感!

牛油果羽衣甘藍奶昔充滿牛油果香,口感順滑細膩。

午餐
今次來到𝐊𝟏𝟏 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐚同朋友慶生👩🏻‍🤝‍👩🏼🎂🎉呢間餐廳我來過𝟐次 食物質素真的不錯👍🏻所以我將呢𝟐次食過嘅野放曬係呢條片度分享比大家🥰❶ 炸蕃薯條🍠配黑松露蛋黃醬及明太子蛋黃醬 💰𝟔𝟖蕃薯條外脆內軟 重蕃薯嘅香甜味😋黑松露蛋黃醬同明太子蛋黃醬 唔會太膩推薦大家一試👍🏻❷ 慢煮澳洲和牛板腱紫菜窩夫漢堡🍔配山葵蛋黃醬 💰𝟏𝟒𝟖呢個組合好特別 完全無諗過可以咁配搭😂紫菜窩夫好香紫菜味和牛板腱肉質嫩滑 肉味香濃🥩好新奇但又幾好食嘅菜色 值得一試✨❸ 和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵 💰𝟏𝟔𝟖澳洲和牛面頰肉又係好濃肉味🐮手工意大利寬帶麵有咬口🍝同煙熏辣茄汁好夾🥫喜歡茄汁意粉的推薦一試👍🏻❹ 脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵 💰𝟏𝟔𝟖脆豬面頰肉炸到非常香脆🐷呢款手工意大利麵係圓條形的 好煙韌🍝係我鍾意嘅口感😍係一款幾特別嘅卡邦尼意粉❺ 香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 💰𝟏𝟔𝟖有𝟒件窩夫🧇份量夠幾個人食窩夫好重伯爵茶味☕️但就唔係好食到橙味🍊敗筆位係個窩夫好軟身🥹呢個位就有啲扣分(反而窩夫漢堡個窩夫會脆身啲)而開心果雪糕超香濃開心果味💚!!麻糬亦都好煙韌👍🏻整體嚟講都推薦大家一試呢間餐廳
今次來到𝐊𝟏𝟏 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐚同朋友慶生👩🏻‍🤝‍👩🏼🎂🎉

❺ 香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 💰𝟏𝟔𝟖
有𝟒件窩夫🧇份量夠幾個人食
窩夫好重伯爵茶味☕️但就唔係好食到橙味🍊
敗筆位係個窩夫好軟身🥹呢個位就有啲扣分
(反而窩夫漢堡個窩夫會脆身啲)
而開心果雪糕超香濃開心果味💚!!
麻糬亦都好煙韌👍🏻整體嚟講都推薦大家一試

👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻‍🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼
2024-04-04 60 浏览
尖沙咀k11 musea日系cafe餐廳,主打創意料理。餐廳的裝潢時尚而舒適,服務也十分周到。慢煮法式油浸鴨髀紫菜窩夫漢堡鴨脾肉質軟嫩,油而不膩,搭配紫菜一起吃,非常美味。鴨皮經過油浸,香氣四溢,口感酥脆。鴨肉經過慢煮,肉質細嫩,入口即化。紫菜的鹹香正好可以解膩,窩夫鬆軟可口乙芝士玉子燒配明太子蛋黃醬玉子燒口感滑嫩,芝士香濃,搭配明太子蛋黃醬,味道非常豐富。玉子燒是日式料理的經典菜品,Ukiyo 的玉子燒口感滑嫩,蛋香濃郁。芝士的加入使玉子燒的味道更加豐富。明太子蛋黃醬的鹹香正好可以解膩。龍蝦汁大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵龍蝦汁濃郁鮮美,大蝦彈牙爽口,三文魚籽鹹香可口,意大利寬帶麵煮得恰到好處,非常美味。龍蝦汁是用新鮮龍蝦熬製而成,濃郁鮮美。大蝦經過精心烹飪,彈牙爽口。三文魚籽的鹹香為菜品增添了風味。意大利寬帶麵煮得恰到好處,口感筋道。香橙伯爵茶開心果黑糖麻糬窩夫窩夫鬆軟可口,黑糖香甜,麻糬軟糯,搭配香橙伯爵茶冰淇淋,非常好吃。黑糖的香甜與麻糬的軟糯完美融合。香橙伯爵茶雪糕的清香正好可以解膩。

慢煮法式油浸鴨髀紫菜窩夫漢堡

芝士玉子燒配明太子蛋黃醬

龍蝦汁大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵

香橙伯爵茶開心果黑糖麻糬窩夫

2024-04-01 5965 浏览
餐廳以淺木色系列為主打,加上落地玻璃,望上去非常舒適優雅。餐廳內更設有多個不規則形狀餐桌,非常有型格。而四周環境不乏四周綠色的盆栽植物,感覺很舒服自然。餐廳更提供手工製菜式,包括手工意粉、精品咖啡、沙律、三文治及甜品等輕食。🌟咖喱吉列豬扒定食(附白飯味噌湯、前菜)這個吉列豬扒炸得很香脆精明又夠滾,亦是即炸即上,外脆內軟,能夠保持豬扒的肉汁,咖喱不太辣,小朋友也能吃,整體非常美味。🌟龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵這個賣相不僅好看,大蝦夠彈牙新鮮,龍蝦汁配三文魚籽更是味道很好,手工意粉口感一流。🌟和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵這個口味比較濃郁的手工意粉也十分好味,問過帶點微辣,和牛面頰份量也很多,滿足食肉獸的我們。🌟日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉這個長通粉很煙韌,但因為有名太子的關係味道會偏鹹少少,適合重口味的人客,帶子超級大粒,也是非常有水準之作。🌟海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕味道香濃海鹽焦糖的麻糬窩夫亦非常好吃,即叫即上,必叫之選。🌟熱焦糖咖啡這裏的咖啡非常講究,客人可自己按照喜好而選擇。

🌟咖喱吉列豬扒定食
(附白飯味噌湯、前菜)

🌟龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵

🌟和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵

🌟日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉

🌟海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫

🌟熱焦糖咖啡
這裏的咖啡非常講究,客人可自己按照喜好而選擇。

2024-03-27
午餐