2022-06-15 146 浏览
朋友今日想食得清啲啲所以就叫咗款沙律 藜麥平鐵牛扒沙律🥗材料都幾豐富及多元化嘅!!!!有平鐵牛扒、水煮雞蛋、螺螄粉、沙律菜、蟹肉、藜麥同埋車厘茄🍅平鐵牛扒有九至十片 都算厚切 所以食落頗有肉感同埋有嚼勁👍凍嘅螺螄粉比平時湯嘅更加實淨有咬口🔩水煮雞蛋係全熟嘅 蛋白口感QQ蛋黃都唔會有流心嘅感覺🥚沙律菜爽脆新鮮 唔會食到苦澀味或者見到黃黃唔新鮮嘅感覺🥬另外都有少量嘅蟹肉同埋藜麥🦀午餐可以喺自家製靚湯 沙律 同埋薯條當中 三款揀一款!!!!我就揀左前者嘅自家製靚湯🥣

2022-06-15 65 浏览
第一次來到叫左最多人推薦嘅大啡菇打扁漢堡🍄因為係午餐時段 原來可以係自家製靚湯 同 沙律 同埋薯條之中 三款揀一款 我就揀左最邪惡嘅炸薯條🍟首先講個主菜:大啡菇打扁漢堡🍄層次由上而下係漢堡包麵包 美奶滋沙律醬 大啡菇 熱溶芝士 美國牛肉肉餅 生菜片 再到翻漢堡包麵包夾著🍔大啡菇真係大大舊 睇落唔算濕潤但一咬就會食到爆汁效果😍熱溶芝士係金黃色偏向奶味重嘅 美國牛肉肉餅混雜左來自美國嘅平鐵牛扒同埋頂級牛頸脊🇺🇸口感唔會過份紮實 食到牛肉鬆鬆軟軟嘅口感🥩整體配搭濕潤多汁好好味👍薯條都有大大碟 基本上都夠飽😋

首先講個主菜:大啡菇打扁漢堡🍄

薯條都有大大碟 基本上都夠飽😋
2022-06-14 104 浏览
話說呢間餐廳自從開左之後我都已經再訪左好多次🤪其中一個原因當然係因為好近我屋企,另外係餐廳食物嘅味道的確好唔錯🙆🏻‍♀️見佢地推出左特別嘅飲品就知道又係時候回訪啦😍主食叫左我最愛嘅大啡菇打扁漢堡配薯條🍟鍾意佢係因為個漢堡肉扒好真材實料,用左美國靚牛肉手打而成🥩講翻個特飲先:開心牛!結構係錫蘭紅茶上面有層厚厚嘅開心果奶蓋😄錫蘭紅茶帶茶嘅甘味 但就唔會苦澀 都幾容易入口👅配搭嘅開心果奶蓋質地厚實綿密最頂頂仲有啲開心果碎碎製成 食到啲脆脆嘅口感👍

最頂頂仲有啲開心果碎碎製成 食到啲脆脆嘅口感👍
2022-06-14 58 浏览
呢間餐廳其實都開左業一段時間,累積左唔少好評 我都心心念念左好耐,今日終於有機會嚟試試😍😍我地係午餐時間嚟到嘅,佢哋午市套餐有得喺自家製靚湯 沙律 同埋薯條之中 三款揀一款 我哋兩個都一致揀左配炸薯條🍟主食揀左個藜麥平鐵牛扒沙律同埋西班牙粟飼豬鞍架🐷唔好睇藜麥平鐵牛扒沙律係沙律就覺得一定材料好少或者食唔飽😤材料有:水煮雞蛋、平鐵牛扒、車厘茄、螺螄粉、沙律菜、蟹肉加埋藜麥🍴基本上酸酸甜甜同埋鹹嘅味道都有👌唯一係希望如果個雞蛋係流心蛋就更好啦🥚💛

我哋兩個都一致揀左配炸薯條🍟

2022-06-13 82 浏览
餐廳嘅牆上都掛左副搞鬼嘅愛因斯坦畫像…意境係佢伸俐攞著刀叉準備享用呢間餐廳嘅牛扒🥩超級像真又搞笑!叫左一份美國390日穀飼PRIME級平鐵牛扒午市套餐有沙律 自家製靚湯 同埋薯條三款揀一款…我就當然揀左配炸薯條啦😋美國390日穀飼PRIME級平鐵牛扒大約五成熟…見到最裡層嘅牛肉顏色仲係粉紅色…最出面就應該係經過微微炙燒所以變左深啡色口感食到少少微焦脆🤎肉質都無咩筋 所以算軟嫩好咬🐮拌菜有薯仔蓉 兩粒車厘茄同埋兩條枝豆🍅個薯仔蓉食到突出嘅牛油香氣 完全係欲罷不能雖然知道好肥但都忍唔住食曬😋車厘茄都燒過所以外皮脆脆地同埋依舊好多汁🍅

叫左一份美國390日穀飼PRIME級平鐵牛扒

口感食到少少微焦脆🤎肉質都無咩筋 所以算軟嫩好咬🐮

2022-06-13 78 浏览
餐廳裝修走嘅係溫暖風格,主色調為白色 米黃色同埋咖啡色,全部屬於溫暖嘅顏色調🪵加上有禮貌嘅侍應 會真係有種賓至如歸嘅感覺😳🤣叫咗一份大啡菇打扁漢堡🍔配薯條,個名都好清晰點出重點嘅大啡菇🍄漢堡包有大啡菇 牛肉餅 芝士 生菜番茄 同埋啲沙律醬,上檯時漢堡嘅麵包並唔係蓋好嘅,可能係方便你見到所有材料同埋打卡靚啲(?)😍麵包包體鬆軟外皮就烘到脆脆地,食到少少牛油香味🧈大啡菇都無令我失望 真係好多汁🍄牛肉餅選用美國平鐵牛扒打碎而成 肉味濃郁,厚度都好適中👍
加上有禮貌嘅侍應 會真係有種賓至如歸嘅感覺😳🤣

2022-06-10 339 浏览
終極漢堡用幼竹籤固定漢堡包 呢間餐廳就用把刀插著🔪感覺好有性格好有個性🤣終極漢堡比招牌嘅打扁漢堡更升一級 材料從高至低排序係 漢堡包麵包、大啡菇、熱溶芝士 美國牛肉肉餅、生菜片、漢堡包麵包 材料多多 疊高後相信女仔一啖絕對咬唔哂成個包所有材料😤呢款同經典打扁漢堡嘅分別除左外型擺盤 就係塊漢堡肉所選用嘅牛肉部位🐮呢款比打扁漢堡嘅漢堡肉多左美國頂級牛頸脊片 牛肉香味會更加濃郁同埋突出🤩好鍾意個芝士夠大塊 完美覆蓋咗塊牛肉肉餅🧀而且因為有足夠嘅熱度所以芝士呈現半融狀態 賣相嚟講顏值都好高📸

2022-06-10 177 浏览
餐廳嘅牆身有一句好有心思嘅句子✨“Steak with you”混合咗浪漫嘅“stay with you” 或者 “stick with you”同埋呢間餐廳主打嘅牛扒 “steak”🥩叫咗最多人叫同事最多人推薦嘅平鐵牛扒牛隻來自美國 平鐵牛扒係指牛三角肩對上嘅肉位好似話被評價為整隻牛排名第二最嫩滑嘅部位嫩滑度僅次於免翁牛柳🥈比較少地方可以食到平鐵牛扒肉質柔軟 牛肉味亦都好濃郁突出🐮跟餐點有一大盤藜麥沙律同埋香脆薯條🍴藜麥沙律除左藜麥同埋沙律菜仲有:番茄仔、少量蟹肉同埋黑醋沙律醬汁做調味🥗唔好睇塊牛扒好似唔係咁大塊但食完成個餐都真系超級滿足夠飽肚👍
餐廳嘅牆身有一句好有心思嘅句子✨

“Steak with you”
同埋呢間餐廳主打嘅牛扒 “steak”🥩

比較少地方可以食到
平鐵牛扒肉質柔軟 牛肉味亦都好濃郁突出🐮

跟餐點有一大盤藜麥沙律同埋香脆薯條🍴

藜麥沙律除左藜麥同埋沙律菜仲有:
番茄仔、少量蟹肉同埋黑醋沙律醬汁做調味🥗

唔好睇塊牛扒好似唔係咁大塊
但食完成個餐都真系超級滿足夠飽肚👍
2022-06-09 196 浏览
終於都到一家三口出動啦當然要去我地心心念念 主打牛扒嘅西餐廳食翻一餐好嘅!🤤一路都比較鍾意中午出街食 夜晚留屋企食主要原因係午市時間多數會有套餐 同埋價錢都比較晚市套餐或者單點便宜💰分別叫咗個西班牙粟飼豬鞍架、打扁漢堡 加 美國390日穀飼PRIME級平鐵牛扒🥩經過商議同埋交換意見 我地全家一致認為PRIME級平鐵牛扒實至名歸贏得今餐主食嘅冠軍寶座🏆熟度揀咗五成熟 算係半生熟啦🐮牛扒表面煎到有少少焦香 中間嘅牛肉部分就依舊非常粉粉嫩嫩肉質軟嫩無筋位或者咬唔斷嘅位置🍴
終於都到一家三口出動啦
當然要去我地心心念念 主打牛扒嘅西餐廳食翻一餐好嘅!🤤
一路都比較鍾意中午出街食 夜晚留屋企食
主要原因係午市時間多數會有套餐
同埋價錢都比較晚市套餐或者單點便宜💰

分別叫咗個西班牙粟飼豬鞍架、
打扁漢堡 加 美國390日穀飼PRIME級平鐵牛扒🥩

經過商議同埋交換意見
我地全家一致認為PRIME級平鐵牛扒實至名歸
贏得今餐主食嘅冠軍寶座🏆

熟度揀咗五成熟 算係半生熟啦🐮
牛扒表面煎到有少少焦香 中間嘅牛肉部分就依舊非常粉粉嫩嫩
肉質軟嫩無筋位或者咬唔斷嘅位置🍴
2022-06-09 126 浏览
如果午市同晚市出街食 我一般都會比較傾向午市出街食 晚市就留喺屋企🍴我叫咗一個經典經典嘅打扁漢堡包🍔裡面材料有一定存在嘅漢堡肉 洋蔥絲 番茄片 生菜片同埋芝士🧀先講外層嘅麵包 烤到淺咖啡色顏色誘人好吸引咬落口感脆卜卜 內圍嘅麵包體都食到啲鬆軟嘅口感🍞漢堡肉係混合左美國頂級牛頸脊同埋同樣屬於美國嘅平鐵牛扒🇺🇸口感超級肉肉 厚度都適中唔會話薄到好似張紙咁食完唔知自己食左啲咩🤣👍另外都好鍾意麵包或者漢堡包加埋蔬菜因為會有翻啲爽脆多汁嘅口感 感覺無咁膩🍅
如果午市同晚市出街食 我一般都會比較傾向午市出街食

食完唔知自己食左啲咩🤣👍
另外都好鍾意麵包或者漢堡包加埋蔬菜
因為會有翻啲爽脆多汁嘅口感 感覺無咁膩🍅
2022-06-08 148 浏览
叫咗一杯完全無聽過 就算聽完00後都唔知係咩嘅特飲,就係呢杯同香港茶飲店「研香」合作嘅「開心牛🐄」啦 🔥🔥🔥呢杯飲品大概係想模擬舊香港,以前小朋友去茶餐廳時候經常叫嘅黑牛同埋白牛,分別係由甜甜甜嘅可樂加上香濃嘅朱古力雪糕球「黑」撞「黑」製成🖤白牛就係有同樣甜甜甜嘅雪碧加上雪白色嘅雲尼拿雪糕,「白」撞「白」製成🤍呢度嘅開心牛係由帶微微茶甘味嘅錫蘭紅茶加上濃厚綿密嘅開心果奶蓋同埋開心果果仁碎碎製成🥜如果點咗一個主食譬如話我叫嘅打扁漢堡包🍔只要加四十八蚊就試到 同坊間嘅奶蓋茶價錢差唔多👌
「黑」撞「黑」製成🖤

呢度嘅開心牛係由帶微微茶甘味嘅錫蘭紅茶
2022-06-08 73 浏览
主食叫左個聽落好架勢望落外貌好巴閉嘅西班牙粟飼豬鞍架🇪🇸豬胺架份量十足 有大大塊肉黏著骨頭位置🐷想特別講講個野飲,概念係參考咗香港茶餐廳嘅兩款經典野飲:「白牛」同埋「黑牛」🇭🇰基地係錫蘭紅茶 上面放咗一層厚厚嘅開心果純素奶蓋,聲稱個奶蓋係無加入任何牛奶 奶精或者奶粉嘅,所以就算對牛奶敏感 或者想食素嘅朋友仔都可以試試😍貼心位置係每杯奶蓋茶都配上一隻木調羹比你就咁不個奶蓋嚟食🥄單食更加食得出奶蓋嘅鹹鹹甜甜嘅味道🥛表面仲放咗適量嘅開心果碎碎,開心果味到更香濃突出之餘又增加咗啲硬硬脆脆嘅口感🥜

2022-06-07 142 浏览
打扁漢堡🍔 意思究竟係想講漢堡包夾著塊被手打打扁成肉餅嘅漢堡肉定係因為漢堡太高唔太可能可以一啖食哂 所以叫你打扁先食呢❓漢堡有一定嘅高度因為夾著嘅材料有好多:漢堡包麵包、熱溶芝士、美國鐵板牛肉肉餅、番茄片、生菜片、漢堡包麵包🍔美國鐵板牛肉肉餅顧名思義係將來自美國嘅鐵板牛肉人手剁成肉餅🐮芝士片基本上已經完全被熱溶 緊緊包裹著下面嘅人手剁牛肉肉餅🧀芝士奶香味比鹹香味道突出 我都幾鍾意呢種感覺👍配搭番茄增加酸酸甜甜嘅味道 加埋生菜就更清新爽脆🥬漢堡麵包表皮脆
定係因為漢堡太高唔太可能可以一啖食哂 所以叫你打扁先食呢❓
漢堡有一定嘅高度因為夾著嘅材料有好多:
芝士奶香味比鹹香味道突出 我都幾鍾意呢種感覺👍
配搭番茄增加酸酸甜甜嘅味道 加埋生菜就更清新爽脆🥬
漢堡麵包表皮脆
2022-06-07 103 浏览
呢間餐廳主打專門食牛扒,但見好多食評或者介紹都係大讚佢哋嘅薯條薯條,因為薯條唔單單止好味 重要係晚餐時段無限任食薯條😈令各位薯條愛好者慕名而來 聽講係長期嘅人龍店,每逢用餐時間都會大排長龍,所以我都特登係晚市時段之前嚟到準備入座,就可以避開啲人潮比較休閒咁享受晚餐啦🥰 點左一個平鐵牛扒 牛肉大約五成熟,牛肉內層可以用紅粉菲菲嚟形容🤣外面就係深色嘅咖啡色 焦焦地帶微微脆嘅口感🤎上面放咗一種香葉叫做百里香,旁邊疊左個經過烤焗嘅大蒜頭🧄

2022-06-06 158 浏览
牛油果愛好者請舉手🙆🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙆🏻‍♀️叫咗個牛油果醬煎蛋打扁漢堡🥑材料有漢堡包包 牛油果醬 煎太陽蛋 美國牛肉肉餅 生菜 同埋芝士就咁講都覺得好長好豐富 食落都真系好好好滿足😍牛肉肉餅聲稱係混合左每隻牛第二靚嘅部位:平鐵牛扒 同埋美國頂級牛頸脊片🐮雖然食落唔會話明顯講得出係呢兩個部位 但都食到質感無咁單調而且同平時出面食到嘅質地質感都有啲唔同👍感覺更有牛肉香味🐮配搭鹹香味濃郁充滿奶香嘅蒙特里傑克芝士同埋熟度煎得啱啱好嘅靚靚太陽蛋更加更上一層樓啦😋

牛油果愛好者請舉手🙆🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
叫咗個牛油果醬煎蛋打扁漢堡🥑