2023-12-04
📍Tomacado 花廚 (銅鑼灣)最近喺銅鑼灣發現咗呢間花系打卡餐廳。除咗啱打卡,食物質素都好有驚喜,唔怪得平日都咁多人食。🍽️花廚經典雙人套餐 $1088✨花廚特色菌菇湯✨番茄牛肉湯兩款嘅味道都好濃郁,而且都有👩🏻最愛嘅切粒蘑菇,爽脆有口感。✨黒松露牛肉塔Bite size食起上嚟好方便。撻皮夠酥脆,盛起濃郁嘅黑松露餡,味道幾有驚喜。✨花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律色彩繽紛好吸引,味道、口感又好豐富。蜂蜜甜味滲晒入粉腍嘅南瓜,好味到完全唔夠食。好彩我哋烤雞都係揀配南瓜。✨香草烤三黃雞 配蜂蜜烤南瓜我哋形容呢個係「多汁版炸子雞」。雞皮又薄又脆,略帶鹹香。即使係雞胸位都係咁嫩滑。而且整體都冇咩油膩感。✨壽喜燒牛肉意麵香甜嘅壽喜燒汁配意粉出奇地冇違和感,係令人越食越想食嘅味道。配料除咗有牛肉,竟然仲有切段嘅京蔥。出到嚟都比較濃,比起烤雞仲要油少少,有啲炒意粉嘅感覺。✨杏仁巧克力椰香蛋糕見到仲以為會係極甜嘅白朱古力味道,結果比想像中清新。淡淡椰香唔會好甜。嗌套餐仲有得飲佢哋嘅風味茶!📍Tomacado 花廚 (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心2樓L2-06號舖
🍽️花廚經典雙人套餐 $1088
✨花廚特色菌菇湯
✨番茄牛肉湯
✨黒松露牛肉塔
✨花廚特式蜂蜜烤南瓜沙律
✨香草烤三黃雞 配蜂蜜烤南瓜
✨壽喜燒牛肉意麵
✨杏仁巧克力椰香蛋糕
嗌套餐仲有得飲佢哋嘅風味茶!
📍Tomacado 花廚 (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世貿中心2樓L2-06號舖