Three on Canton

2019-05-18 1583 浏览
Three on canton service quality has been the best in terms of friendly and family oriented. Not only that, their smile pushes everyone to have a great time.
2019-05-18
  • Afternoon tea set
2019-05-12 1981 浏览
今日同母親提前慶祝母親節,去了尖沙咀three on canton食自助餐。發現今日自助餐的主題係海膽同蟹。我們一家都非常興奮,因為本人的母親是一個非常喜歡食蟹的人。這裡除了有長腳蟹,即開生蠔,龍蝦,日本魚生刺身外,還有亞拉斯加長腳蟹,自制海膽手卷,燒澳洲和牛,片皮鴨...食物種類數之不盡。但本人特別喜歡的是這裡有即開生蠔,亞拉斯加長腳蟹同埋餐飲係無限任飲。除了食物種類多外,服務員的態度又殷勤。所以今次的母親節飯,我們都十分滿意。
  • 生蠔
  • 心太軟
  • 片皮鴨
2019-05-11 1680 浏览
Three on canton 今期係最愛既海膽 好多好多好正既海膽食品 同埋有好多都好新食品 真係必定要試一試同埋個環境好正 台與台之間好大空間 唔會好逼既感覺 今日 同屋企人黎食 大家都讚不絕口呀今期three on canton 依個海膽主題真係相當吸引😍😍
Three on canton 今期係最愛既海膽
同埋個環境好正 台與台之間好大空間
唔會好逼既感覺
今日 同屋企人黎食 大家都讚不絕口呀
2019-05-06 2077 浏览
今日同朋友一齊黎到尖沙咀港威酒店three on canton食飯一經過reception 入去後見到D甜品好精美又多選擇...仲有最愛既雪糕品牌坐低後選擇飲碗湯食下餐包先D麵包仲有係新鮮出爐 熱辣辣正正正

今日同朋友一齊黎到尖沙咀港威酒店

正正正
2019-05-06
  • 自助餐
2019-04-25 2641 浏览
女人都係無法抗拒花今次為左試花主題既下午茶set之前都係黎happy hour同shisha未真正試過佢既食物水準造型非常可愛別緻 特別最鍾意仙人掌macaroon用咗好多食用花去裝飾 增加不少藝術感無捻到佢既mini burger入面有鵝肝 小驚喜不過覺得個朱古力盆栽brownie太甜食左一啖就好膩上台個陣中間有少少煙既效果快到影都影唔切但甜點擺放既位置有點奇怪 亂中有序?最鐘意呢個甜品design兩粒馬卡龍下面配朱古力brownie但一樣個底都係太甜 無食哂總括黎講 tea set有八成都好食既 唔錯唔錯
女人都係無法抗拒花

不過覺得個朱古力盆栽brownie太甜
食左一啖就好膩

上台個陣中間有少少煙既效果
快到影都影唔切
但甜點擺放既位置有點奇怪 亂中有序?

最鐘意呢個甜品design
兩粒馬卡龍下面配朱古力brownie
但一樣個底都係太甜 無食哂
總括黎講 tea set有八成都好食既 唔錯唔錯
2019-04-09 2926 浏览
每年老公生日都訂枱食buffet見openrice 有discount 即管訂枱試下即開生蠔太細隻太重海水味龍蝦毫無鮮味食物種類太少,refill 慢和牛(本人覺得唔係和牛)一小舊切哂再去攞就要等,一等就over半個鐘自助餐食物應該不斷供應等咁耐都飽哂嚕黑毛豬味道也是一般不知係鴨肝定鵝肝煎好哂一大堆放响度攞返嚟已經唔熱完全唔好食周圍望終於見到羊架一堆整好哂就响度保溫見到後即刻唔想試每樣試一次已經無興趣再試感覺徹底中伏
每年老公生日都訂枱食buffet
見openrice 有discount
即管訂枱試下

即開生蠔太細隻太重海水味
龍蝦毫無鮮味
食物種類太少,refill 慢

和牛(本人覺得唔係和牛)一小舊切哂
再去攞就要等,一等就over半個鐘
自助餐食物應該不斷供應

2019-03-23
庆祝纪念
生日
2019-04-07 2648 浏览
尖沙咀係旺角以外最多美食的地方,無意中發現有marco polo,所以上去試一下𥚃面的食物。這𥚃中午時段比較多人,因為始終係商業區,很多人係下午放飯時間黎食飯。但係佢地食飯時間有限、點左右就走,無咁多人會方便拿東西食。以自助餐黎睇,哩度食物種類還算多,甜品很好食。環璄就一般,sushi的種類太少了,只有花之戀,有玉子和蠁柳,但係如果有曼魚sushi會比較吸引。這𥚃的服務很好,待應很有耐性,見到隔離台的一對食客把差不多成間店的食物都拿到自己台,一邊吃,待應都定時過去收。我最喜歡吃這𥚃的雪糕,因為不只是雪糕,可以配盒雪糕桶,很香脆。這𥚃還有點心食,都不錯。

這𥚃還有點心食,都不錯。
2019-04-06
2019-04-03 1928 浏览
放工與好友一聚,朋友已安排公司樓下既酒吧 happy hour,剛巧酒精類飲品買一送一,而且小食多叫多折扣(點三款有優惠)。餐廳分為室內、室外座位,室外可供吸煙人士,迎合不同人士需要。因為室外的景觀比較廣闊,沒有焗促、壓迫感。食物方面:南乳雞翼*,南乳醬是分開上,裡面有幼細既蔥花,而雞肉肉質鮮嫩,外脆內軟。咸蛋黃炸三文魚魚皮(正式名稱已忘記)炸得好脆,啖啖有咸蛋黃既精華。*註:南乳雞翼點咗兩份,所以我知道三份係有discount。飲品方面:啤酒款式不是太多種類,所以我揀咗1664白啤,花香味甚濃。

因為室外的景觀比較廣闊,沒有焗促、壓迫感。

食物方面:

飲品方面:
啤酒款式不是太多種類,所以我揀咗1664白啤,花香味甚濃。
3K
2019-03-31 1947 浏览
悠閒的週六,跟友人去享受下午茶時光。最近馬可孛羅集團餐廳推出了春日花饌下午茶。由於友人是馬可孛羅酒店會員,有七三折。順理成章去試下。餐飲隨了花茶,咖啡之外,還可選擇非酒精飲料,我就揀了百里香梳打,清清地味道,夠醒神。整盆食物顔色分配得好美,再加上乾冰的效果,夢幻組合。鹹甜點平均。每件都是的骰可愛,容易食用。鹹點我幾喜歡煙三文魚牛油果和鵪鶉蛋,有豐富口感。迷你鵝肝漢堡飽造型可愛,鵝肝不臊,漢堡保持肉汁。甜點最喜歡紅桑子泡芙,軟嫩不甜膩。仙人掌馬卡龍好吸引,打卡一流。整體來說水準平均,想要悠閒地渡過一個下午的話是不錯的選擇。

整盆食物顔色分配得好美,再加上乾冰的效果,夢幻組合。

鹹甜點平均。每件都是的骰可愛,容易食用。

鹹點我幾喜歡煙三文魚牛油果和鵪鶉蛋,有豐富口感。

迷你鵝肝漢堡飽造型可愛,鵝肝不臊,漢堡保持肉汁。

甜點最喜歡紅桑子泡芙,軟嫩不甜膩。

仙人掌馬卡龍好吸引,打卡一流。

整體來說水準平均,想要悠閒地渡過一個下午的話是不錯的選擇。
2019-03-30
2019-03-25 1342 浏览
作為一個稱職嘅男朋友,緊係要帶下女朋友食港女下午茶啦~女朋友話想食呢間,Tea set for two 原價$488(+10%),經openrice網上訂位有78折,唔使五百蚊就食到。餐廳有酒吧區同自助餐區。我去到時係3點,同女店員講想坐光猛啲嘅自助餐區,佢話午餐自助餐未清曬場,拒絕俾我地兩個入去。 但跟住有四位客人要求坐入面呢,佢又俾入喎。唔知係唔係因為我經openrice訂位呢?所以坐咗響走廊位。講返食物先。我要咗杯熱咖啡,不過不失。女朋友叫咗杯甜蜜回憶花茶,清清地都唔錯,飲曬可以叫店員加熱水。一放上枱煙霧瀰漫,聞到陣陣薰衣草香味,啲食物又有食用花瓣喺上面,非常睇得。四款鹹點最鍾意係個迷你鵝肝漢堡包。上面有塊青蘋果乾,鵝肝煎得好香,漢堡扒亦juicy,誠意之作。意大利青瓜煙肉批就淨係食到蛋批嘅味道。甜品方面最鍾意係個紅絲絨雲呢拿忌廉蛋糕。甜度適中,蛋糕亦有合適嘅水份。特濃朱古力牛油蛋糕,好似個盆栽咁好得意,但個人覺得太濃太甜。

意大利青瓜煙肉批就淨係食到蛋批嘅味道。

2019-03-24 1337 浏览
很久沒有吃自助餐了!致電到餐廳問如何能獲取最優惠的價格,職員告訴我在openrice 訂枱比使用信用卡更為優惠!下午茶自助餐來說,款式也挺多的,有海鮮、刺身、熱食和甜點等等。最多人排隊的是即煮意粉和即煮車仔麵,當中車仔麵更可以選喇沙味!喇沙非常惹味,真的值得一試!另外還有多款甜品,我最喜愛就是木糠布甸、班戟和movenpick雪糕。飲品方面,果汁是無限添加 。客人亦可點選咖啡奶茶等飲品。我們七大兩小結帳時只需2000多元(凡多於六人訂枱,都要每人頭先付$100訂金)。最後,每一個人都吃得飽飽的和很滿足,感覺實在很優惠!(由於我太專注進食,所以忘記了拍照😅)

飲品方面,果汁是無限添加 。客人亦可點選咖啡奶茶等飲品。

2019-03-21 1262 浏览
愛 high tea 的朋友自從有左嗰 BB,揀地方都要以家庭樂為主,揀到阿 BB 坐得開心,大人放心。 這間正是, 我 book 枱時,講左話有BB , 侍應生就安排左有風景睇, 來到已預備好嬰兒櫈,還要已放係枱嘅最裡面, 包唔會俾人整親。 這裡食物款式多, 中、西、,印度都有, 還有正值聖誕, 有許多聖誕為主的甜品, 賣相一流,味道不錯。 最正的是有無添加煮麵, 各式麵類供阿 BB 選擇, 估唔到阿BB 都可以一齊食最正是它哪個朱古力心太軟加雪糕, yummy

最正是它哪個朱古力心太軟加雪糕, yummy
2019-03-12 1647 浏览
記得去年這個時候,幾乎沒有發潮 ,空氣清爽、花開燦爛,是一個特別平易近人兼令人難忘的春天!可是今天春天天氣卻來得有點悶,絲絲細雨、甚而是傾盆大雨也來了,幾位好姊妹只好移施室內嚐花! 趁著三八婦女節前夕,我們來到 「Three on Canton 」,這裡的「春日花饌下午茶」(兩位HK$488 /一位 HK$388),不受天雨影響,既可滿足口福和眼福,又可順便談談心事,樂哉樂哉! 色彩奪目、花影處處,果然是名符其實的花饌! 原來還會散發出薰衣草的香氣,春日花饌的夢幻! 若有仔細留意的話,師傅在鹹甜美點在手工和色澤方面花了不少心思,每件點心也盡現細緻之美! 傳統英式鬆餅除了奶油忌廉外,也配上特別調製的玫瑰果醬! 先嚐鹹點,迷你鵝肝漢堡包、煙三文魚配牛油果醬及鵪鶉蛋、意大利青瓜煙肉批和蕃茄香草芝士三文治,一共四款。蕃茄香草芝士三文治清新可口,即時對上我喜歡蕃茄的口味;滑溜、燻香與果香合而為一的是煙三文魚配牛油果醬及鵪鶉蛋;外表最平凡的是意大利青瓜煙肉批,不過光是批皮獨特的香脆口感,已教人難忘! 迷你鵝肝漢堡包必然是鹹點的主角,除了標緻可愛的外形,味道也不錯,尤其是青蘋果脆片與鵝肝的配搭,令

色彩奪目、花影處處,果然是名符其實的花饌!

原來還會散發出薰衣草的香氣,春日花饌的夢幻!

傳統英式鬆餅除了奶油忌廉外,也配上特別調製的玫瑰果醬!

先嚐鹹點,迷你鵝肝漢堡包煙三文魚配牛油果醬及鵪鶉蛋意大利青瓜煙肉批蕃茄香草芝士三文治,一共四款。蕃茄香草芝士三文治清新可口,即時對上我喜歡蕃茄的口味;滑溜、燻香與果香合而為一的是煙三文魚配牛油果醬及鵪鶉蛋;外表最平凡的是意大利青瓜煙肉批,不過光是批皮獨特的香脆口感,已教人難忘!

迷你鵝肝漢堡包必然是鹹點的主角,除了標緻可愛的外形,味道也不錯,尤其是青蘋果脆片與鵝肝的配搭,令迷你漢堡的味道也來得細緻過人!

甜點的陣容較鹹點鼎盛,逹六款之多。柑桔檸檬威化筒薰衣草藍莓白朱古力慕絲仙人掌馬卡龍紅絲絨雲呢拿忌廉蛋糕特濃朱古力牛油蛋糕紅桑子法式泡芙

柑桔檸檬威化筒酸香開胃,正好平衡特濃朱古力牛油蛋糕和薰衣草藍莓白朱古力慕絲的甜;一咬便令人愛上軟彈、軟潤的紅絲絨雲呢拿忌廉蛋糕,還有鬆軟甜酸、散發出活潑春日氣息的紅桑子法式泡芙,真叫人心花怒放!

論到最可愛的甜點,非仙人掌馬卡龍莫屬!師傅運用一大一小的馬卡龍,砌出猶如小盆栽的仙人掌,您看仙人掌還開著花呢,可愛得連我也忍不往要咬它一口,馬卡龍粉絲一定不要錯過!

「春日花饌下午茶」當然要配合花茶。我嘗試了清香的茉莉龍珠,還備有桂花烏龍、荔枝紅茶和甜蜜回憶可供選擇。

喜歡酒精的朋友,可選擇 Mojito、 Cosmopolitan 及 Long Island Iced Tea 的雞尾酒。不嗜酒、又不想喝茶的話,、無酒的 Peach Soda,Strawberry Soda 和 Passion Fruit Soda,肯定可滿足您的要求!

吃吃、喝喝、談談、笑笑,三位好姊妹在三八婦女節前夕嚐花賞花,一下子便忘欲外面的細雨,多舒暢快樂!
2019-03-06
用餐优惠
試食活動
2019-03-12 1269 浏览
甜品特別多的一間,好多款蛋糕,芝士噴泉⛲️,生果都有好多,唔錯,而且仲有雪糕,pancake ,岩哂女孩子,小朋友 。。食下午茶buffet係抵!!!本身都有折扣,6位以上仲有68折,食物方面有好多選擇,但不能要求太高,水準中中,無咩話邊款特別好味,勝在款式多,食下午茶可以諗諗,供應量充足👍🏻飲品都任飲做星期六,日,平日係無既,大家要留意一下!!!總括黎講$2xx都食得過,,,大家可以去嘗嘗試一下
甜品特別多的一間
做星期六,日,平日係無既,大家要留意一下!!!
總括黎講$2xx都食得過,,,大家可以去嘗嘗試一下
2019-03-11 1334 浏览
話說,又被引了去Three on Canton食自助餐,皆因今次既主題非常吸引,係西班牙黑毛豬。 坊間的Buffet,真的很少用會上矜貴的黑毛豬,頂多只是在Cold Cut上有一點點,僅此而已。 因此,好難會令食肉獸唔期待既~ 由Cold Cut講起,肯定唔是一般貨色,當中就有伊比利亞豬所造成的辣肉腸,惹味非常。風乾火腿則是36個月的西班牙黑毛豬,我從沒在其他酒店的自助餐內吃到過如此佳品。 吃熱葷前,不如先來些凍海鮮?蟹腳、凍蝦等,最搶手的固然是開邊波士頓龍蝦啦!個人其實更喜歡吃龍蝦鉗。 熱食確是處處黑毛豬蹤影,首推香烤黑毛豬腩肉,自助餐用黑毛豬做燒腩仔,認真浮誇。脆卜卜的外皮,肉質肥瘦有致,咸香可口,不得不讚。 豬肩肉配橙酒及橘子蓉,有幾分像中式的叉燒,有趣! 胃納細小既筆者,以往吃扒類,多半會吃半件燒牛扒便是。然而,這次是澳洲和牛與烤西班牙豬鞍之選,機會成本非常高。始終是黑毛豬主題,唯有同和牛講聲有緣再會。豬鞍烤至香口,肉質沒有嚡烚烚,自行配點薄荷醬更好。 邪惡的鵝肝配多士,平日無三件都唔會收手,不過今時今日的我,淺嚐一件已足夠。 至於中式熱葷,片皮鴨是無可能錯過,我實在太喜歡這

因此,好難會令食肉獸唔期待既~

豬肩肉配橙酒及橘子蓉,有幾分像中式的叉燒,有趣!

至於中式熱葷,片皮鴨是無可能錯過,我實在太喜歡這味東西。另外,南乳豬手做得軟腍入味,也好。炒豬頸肉也是用上西班牙豬,佩服。

呢度仲有一樣做我非常出色的,無錯就係海南雞飯,再飽也必須要吃半碗再可收手。

再食少許刺身和喇沙,便向甜品進發。各式蛋糕把我的肚子填得滿滿的,加埋一向出色的心太軟配Movenpick雪糕,肚皮快要爆開~

造型最出色的甜品,要數到呢個實質上係朱古力甜品的『盆栽』了!
用餐优惠
試食活動