2020-02-09 0 浏览
第一次嚟呢度食饭,酒店嘅外围真系有啲残旧,不过入到黎,冠冕堂皇嘅大堂又真系唔错喎!今次试吓西餐,头盘主菜可以skip左唔讲住。。个甜品真系值得写一写,tiramisu 大家都食得多啦,其实见到个样都有啲漏,因为都相当大杯,但系一食之後。。。呢个size再大啲都食到!点解?因为佢味道好鲜明,先睇睇个样,每一层都做得好靓好整齐。。自己整嗰啲真系理鬼得佢😅最好味嘅嘢喺最低嗰层,要抽丝剥茧咁食落去。。食晒之後,发现真系未够喉。。如果我要再返嚟食,我系呢个甜品最吸引!另外要讲一讲嘅系。。呢个场嘅staff 质素好参差。。。有好几个非常醒目!应该系讲专业!有好几个完全不在状态。。讲咗几次要啲嘢,都冇返转头...对於酒店嘅Service 系失望
外卖自取
2020-01-21 560 浏览
今晚本来系约咗一班中学同学过年前聚一聚,点知大家都忙着准备过年,不能出来,最後得返我同另一个朋友撑枱脚朋友见人小小就提议去食意大利菜,谂住静静地可以倾下计。这间餐厅位於TST East 海景嘉福酒店B2层,位置相当隐秘,环境装潢都很异国风情feel, 绝对是情侣💑来谈情的好地方!但可惜这次不是跟我honey黎讲返食物,我地都觉得很不错👍 我特别喜欢点餐後送上的面包篮,面包松软绵密,是有面包香的,这种质素在事面好难搵到,重点是这个面包篮是免费的!其他还叫了Angus beef medium rare,厨师没有煮得over, 刚刚好,而且有肉味酒类方面,我就不建议大家点有raspberry 嘅cocktail, 始终会觉得有药水味但朋友点的红酒佢就觉得ok!最後我地仲食埋甜品先走。总括来讲,食物环境服务都很好,绝对推荐俾大家!

但朋友点的红酒佢就觉得ok!

2020-01-20
纪念日
2019-12-24 902 浏览
[🇭🇰香港- 尖沙咀].相比一年前嚟个次,食物嘅水准下降咗好多🤦🏻‍♀️波士顿龙虾意粉嘅面煮到太淋,pizza嘅料少得可怜,Fish Stew够大份但系海鲜唔新鲜同汤好淡😅最好食系个煎美国ribeye同甜品-开心果蛋糕,应该都唔会再黎.🔻🍽 Theo Mistral by Theo Randall📌 地址: 尖沙咀麽地道70号海景嘉福酒店B2层
[🇭🇰香港- 尖沙咀]
🔻
📌 地址: 尖沙咀麽地道70号海景嘉福酒店B2层
2019-11-16 1770 浏览
Brunch buffet系女朋友拣,我一向对意大利菜都冇特别感觉,但系佢话有好多啱我食嘅嘢,仲有好多补品好啱男人食,当然我心入面嗰句都系谂:呢度应该有好多甜品食,唔系佢唔会不停present我呢度有几好,满分女朋友叫到我点都会同佢去,去到佢就去攞嘢食,我负责帮佢睇手袋,点知傻妹原来攞野比我食,攞咗生蚝,蟹脚,龙虾钳,蛋角,菜,芝士,Parma ham,鱼,哈密瓜,攞完俾我先至攞自己啲嘢食,大家都食得好满足
2019-10-29 1475 浏览
早排在不同的媒体都见到人介绍呢一间餐厅的SUNDAY BRUNCH....见佢同SABATINI有的似..就谂住试下....当日准时入座~ 侍应就带左我同朋友去位到坐低,然後就话今日系SEMI BUFFET,有MAIN可以拣...然後就放低餐牌就行开左.....老实...作为一间五星级酒店...其实系咪应该同客人介绍一下今日主菜系咩?再然後...坐左10分钟...眼见其他客坐低有水...我同朋友就你眼望我眼...点解连水都冇杯....好喇...主动问侍应...然後得到一句冷冷的...等阵喇....个日真心有的火.....咁既服务真系连平时餐厅都唔会咁....未开餐就扣晒分....讲返餐饭....呢间餐厅标榜系有好多冻海鲜同生蚝!!系既....生蚝系新鲜既...系唔错的...但海鲜就一般般....唯一好的地方就系食到尾都仲有得拿...唔会出一两转就唔出....冷盘款式都算多....都系中规中距....样样都有食...食完都冇觉得边款好好食想再拿....自选主菜....意粉同RISOTTO两样都系多谢晒...完全唔好食....MAIN拣左羊同鱼.....羊系老到一个点....鱼就普通...

然後就放低餐牌就行开左.....

未开餐就扣晒分....
讲返餐饭....
呢间餐厅标榜系有好多冻海鲜同生蚝!!

系既....生蚝系新鲜既...系唔错的...

自选主菜....
意粉同RISOTTO两样都系多谢晒...完全唔好食....
MAIN拣左羊同鱼.....
羊系老到一个点....鱼就普通...
由於只可放12张相..放唔到...
另外如果你系甜品LOVER...咁真系唔建议黎呢到食...因为真系款又小...又冇样好食.....
唯一系....佢野莓MIX用左糖水同柠檬汁煮过....叫做几好食.....
其他都系冇样推介....

结语....俾得呢个价钱..真心推介大家去我头先提过另一间....
俾多小小钱...服务同食物都好好多.....
唔明点解咁多人黎呢到食.....
2019-09-29
2019-10-28 975 浏览
If you are a seafood lover, you should not miss this wonderful Sunday brunch which lasts for 3.5 hours for enjoyment.There is a versatile collection of appetizers in TRUE Italian taste. Moreover, those  mouthwatering seafood dishes incl. lobsters, clams, oysters, crab legs, etc. are difficult to put them away from your stomach. Other palatable dishes like cold platters and freshly baked bread are also delicious. If you are fond of wine or champagne,  you should not miss the free flow package whi
If you are fond of wine or champagne,  you should not miss the free flow package which is very value for money. Moreover, the excellency of superb customer service and the free offer of Bday cake slice with greeting plate is wonderful indeed.
2019-10-27
用餐优惠
优惠券
2019-10-13 1637 浏览
赞1. 影相一流,成张长台都系野食,利害2. 头盘好味,薄饼底烘得好,沙律菜好新鲜;烤牛扒都好味,肉质好,成数准,有肉香弹1. 甜品比较起黎就差啲啦,味道单一左少少,甜得黎无乜变化

1. 影相一流,成张长台都系野食,利害

1. 甜品比较起黎就差啲啦,味道单一左少少,甜得黎无乜变化
2019-09-28 1734 浏览
周五的晚餐,人客颇多,只能坐走廊位,侍应不停穿插,很扰人。散叫2份汤、1前菜、1意粉及2主菜。餐前奉意式面包,长条包加入芝麻,脆而香;sour dough亦具水准。海鲜汤其实是龙虾汤,汤底浓香,但添加的2件蟹肉云吞,淡而无味,有㸃粉口,徒具一格。前菜尚可,牛仔肉意粉则令人赞叹。主菜的烩海鲜是失败之作,幸好另一款主菜大西洋黑鳕鱼补偿了缺失,鱼肉滑漏有弹性,脂肪丰富,是大酒店餐厅应有之出品。太饱,无叫甜品,只饮了杯illy expresso,完美。

太饱,无叫甜品,只饮了杯illy expresso,完美。
慢煮牛仔肉意粉
煎带子配小豆
Burrida  di  pesce
朱古力片
2019-09-27
纪念日
慢煮牛仔肉意粉
朱古力片
  • Merluzzo  Al  Vermouth  E  Porcini
  • Cappelletti  Di  Vitelli
2019-09-09 1951 浏览
同家人聚会,都好钟意来尖沙咀海景嘉福酒店既Theo Mistral 食佢地嘅Sunday Brunch, 因为Sunday Brunch 时间由11am至2:30pm,真系可以慢慢坐,慢慢食,大家可以倾下计吾洗赶,而且仲有个小朋友玩既playroom, 小朋友可以食完野入去玩,甘大人就可以成机relax一下啦~~海鲜头盘: 龙虾,长脚蟹,大虾,青口,烟三文鱼,八爪鱼沙律,即开生蚝沙律区: 多款沙律菜, 红菜头沙律,薯仔沙律,大虾沙律,多款Ham同cheese, 意式蛋饼热食: 法式面包,pizza餐汤: 意式海鲜汤,意式杂菜汤主菜: 大约有5/6款左右,我地选择左black cod fish, sea bass, lamb pork 甜品: 大约8款左右,样样都精致好食价格: $388 + 10%海鲜类食物新鲜好食,尤其系即开生蚝,入口好细滑,味道非常鲜甜。蟹脚又长又大又多肉,入口juicy, 系回本之选。另外主菜既银鳕鱼鱼肉非常嫩滑肉厚,而且皮煎得香脆好味,值得一试。

热食: 法式面包,pizza

餐汤: 意式海鲜汤,意式杂菜汤

甜品: 大约8款左右,样样都精致好食

价格: $388 + 10%

2019-09-08
  • sea bass
  • black cod
2019-08-30 1574 浏览
呢间意大利餐厅之前都嚟过几次,对佢印象非常好🤩难得老细话食 team dinner, 当然唔会放过食好嘢呢个机会啦!即刻订左呢间餐厅😍😍😍嚟到冷气有啲冻,同同事讲,比餐厅职员听到🙈🙈🙈🙈佢即刻帮我拎左件披肩,服务非常贴心👍🏻👍🏻因为我哋十几个人一齐食,所以餐牌上好多时都叫到,个人认为个羊麻麻,但系个牛非常出色,好软熟同冇筋🤤🤤🤤🤤 十分推介!如果10个人一齐食嘅话都可以好似我地咁叫两个Pizza做头盘!最後仲有个超级可爱嘅锤仔俾你卜开嗰块朱古力嚟食🤩🤩🤩嗰块朱古力唔甜好香朱古力味👍🏻👍🏻👍🏻 正!
呢间意大利餐厅之前都嚟过几次,对佢印象非常好🤩
嚟到冷气有啲冻,同同事讲,比餐厅职员听到🙈🙈🙈🙈
佢即刻帮我拎左件披肩,服务非常贴心👍🏻👍🏻
最後仲有个超级可爱嘅锤仔俾你卜开嗰块朱古力嚟食🤩🤩🤩
嗰块朱古力唔甜好香朱古力味👍🏻👍🏻👍🏻 正!
2019-07-08 1516 浏览
今日来到海景嘉福酒店既意大利餐厅食Sunday Brunch. 环境很好,地方坐得舒适,Sunday Brunch 时间由11:00am 至 2:30pm, 可以慢慢享受。Sunday brunch包每人一客头盘小食,同埋主菜,而生蚝,Salad Bar, 甜品,汤,pizza等都系任食既。头盘小食: 意大利饭/意大利云吞卖相非常精致,味道不错主菜: 羊架/雪鱼羊架吾稣,份量多,肉质好味雪鱼有两大件,煎得皮够脆,鱼肉好滑生蚝: 生蚝size细细只,肉不算厚,但味道非常清甜,一口一只,可以食好多,算系回本菜之一。龙虾/蟹脚: 呢两样肉质都好新鲜,尤其龙虾已经切细,更加容易食。除左以上食物外,仲有pizza, 意大利海鲜汤/菜汤,大约8款甜品,雪糕,2/3款水果,cheese, 沙律菜,5款ham左右,各方面既食物水准都不错,食材新鲜,如果喜欢正宗意大利菜,呢个brunch 算是不错。不过如果食物种类可以再多点选择,就会更加好,因为热盘食物既选择真系吾多,我地好快已经停晒手,吾知再食咩好,如果可以再多点热盘或熟食应该会更吸引。另外,餐厅亦有一个小小的游戏室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安

头盘小食: 意大利饭/意大利云吞
卖相非常精致,味道不错

主菜: 羊架/雪鱼
羊架吾稣,份量多,肉质好味
雪鱼有两大件,煎得皮够脆,鱼肉好滑

另外,餐厅亦有一个小小的游戏室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安心用餐,小朋友亦可以放下电啦~~

生蚝
2019-07-07
生蚝
2019-05-23 2505 浏览
对於这间意大利餐厅,甜魔妈妈是打从心底的喜欢,连 Day 2 曼谷之旅也本来预订了曼谷洲际的 Mistral Italian;不过由於水上市场 + 铁道市集的行程太累,最终留在住宿的酒店用餐,其实也有点小遗憾啊!而正好甜魔婆婆非常非常喜欢吃意式半自助午餐,继上回 Sabatini,今次就预订了 Theo Mistral;同样是富有意式风情的环境,这里还多一份慵懒及写意,是个非常理想的 Holiday lunch 地点~这里的半自助午餐分为$378三道菜/$398四道菜,其中头盘及甜品都是自助形式,主菜则有4款选择,四道菜的午餐再多一份 Seafood Risotto。三母女点了一份 4-course 午餐、两份 3-course 午餐,已经吃得很丰富了~一进场先是水果区及甜品区(後面再贴图介绍),水果包括西瓜、木瓜、布冧、士多啤梨、杂果沙律,选择吸引而且质素上佳,我前前後後吃了很多!而场中央就是头盘自助,如多款火腿、冻肉、软芝士、番茄、杂菜、沙律、蜜瓜、橄榄,甚至还有蛋批、牛仔肉等~另一边还有可以添加的自助面包、沙律菜、烟三文鱼以及数款意大利半软芝士、硬芝士及更多配料,选择较 Saba
另一边还有可以添加的自助面包、沙律菜、烟三文鱼以及数款意大利半软芝士、硬芝士及更多配料,选择较 Sabatini 更多,对於喜欢吃头盘的朋友来讲,绝对可以吃饱有突。
下图就是三母女的第一轮头盘!很明显清甜好吃的水果占了大多数,此外现成的南瓜沙律、大虾薯仔沙律、八爪鱼沙律还有面包篮味道都很棒,我们忍不住一添再添呢~
平均每人吃下3-4碟头盘(大食的女人啊...)後,来到主菜环节。下图是$398四道菜午餐的额外 Seafood Risotto,份量不多,卖相也平庸,但口感及味道都很不错,很快就被清光了~
玉仔点了不太吸引的烧鸡,我一口也没有试,专心攻下 Baked Souffle with Roasted Cauliflowes, Fontina Cheese, Spinach, Cream and Parmesan;这个由健康菠菜、椰菜花、香浓幼滑忌廉芝士及梳在乎里组成的天使魔鬼混合体,对玉仔及婆婆而言都太漏了,所以由我来KO吧!
甜魔婆婆一早在头盘中吃饱,所以这个皮脆肉嫩又多汁的 Cod Fish 也落入甜魔妈妈肚中,哈哈!其实午餐的羊架也非常吸引,不过玉仔不吃牛,否则应该也要点下来~
超饱的主菜环节後(我这是怎样在减肥....),还有丰富吸引的甜品!Theo Mistral 的甜品不复杂,但都好好吃,首嚐的玉仔及婆婆都感到非常惊艳。多款甜点中,个人最爱香浓 Chocolate Brownie、带酒香的 Tiramisu,另外柠檬挞及意式奶冻也好好吃的!
由於玉仔订位时指明是庆祝母亲节,所以餐厅又致送一件写上 Happy Mother's Day 的冬甩,当然要来一张合照了!Sony 机仔在此时就发挥功用啦,Cheers~
最後加上咖啡/茶(随冷热饮品还附送意大利朱古力一粒,十分甜蜜),真是十分满足的一顿。可惜玉仔忘了列印 OpenRice coupon,否则整顿还有九折更加抵食!下次吧~

最後祝大家都有个愉快周末~
2019-05-13
2019-04-29 2281 浏览
用左敲左Gimmick 既 敲克力 ><可以有个锤打碎巧克力而且朱古力系黑朱古力 好似70% 虽然好似好普通但系有玩味 有别於一般餐厅而且柠檬挞都好好味,批好脆馅同旁边既cream都好有柠檬味Cream里面既果仁好香口,似刚刚局起果仁味道好天然,加上cream既配搭好正蛋糕就一般 普通杂果蛋糕因为本人唔系好中意海绵蛋糕只系个海绵蛋糕系送既 所以试下个海绵好浓蛋味 所以好饱主菜最值得推介系1.2kg既牛肋骨而且配菜都好好味 好合我心意我好中意食薯仔同菇菌类但系我觉得都系原汁原味最好食所以麻麻地配汁 汁味有点浓同咸值得一提系衣间餐厅既柠檬系意大利特色柠檬店内既柠檬产品都系用衣种生产系地中海附近既柠檬整既所以图入面既Gin 同埋上面提及既柠檬挞都系个柠檬好似彩椒既size 所以真系不平凡既柠檬餐酒味道好容易入口,而且前菜有意大利巴马火腿,蟹肉他他沙律个蟹肉他他沙律味道好fresh 都唔错!价钱真系唔清楚,因为我无负责埋单~
而且朱古力系黑朱古力 好似70% 虽然好似好普通
但系有玩味 有别於一般餐厅

而且柠檬挞都好好味,批好脆
馅同旁边既cream都好有柠檬味
Cream里面既果仁好香口,似刚刚局起
果仁味道好天然,加上cream既配搭好正

蛋糕就一般 普通杂果蛋糕

系意大利特色柠檬
店内既柠檬产品都系用衣种生产系地中海附近既柠檬整既
所以图入面既Gin 同埋上面提及既柠檬挞都系
个柠檬好似彩椒既size 所以真系不平凡既柠檬

餐酒味道好容易入口,而且前菜有意大利巴马火腿,蟹肉他他沙律
个蟹肉他他沙律味道好fresh 都唔错!
价钱真系唔清楚,因为我无负责埋单~
2019-04-25
  • 自家敲克力
  • 柠檬挞
  • 龙虾意大利饭
2019-04-25 1654 浏览
结婚周年纪念,正头痛紧食乜之时。刚好睇到有youtuber介绍呢间餐厅。决定试下!果然值得推介!我地两人点了几个菜,Insalata di Aragosta 蟹肉沙律蟹肉鲜甜,蔬菜清新Cappelletti di Vitello 慢煮牛肉云吞差不多是这里必吃的名菜云吞皮薄弹牙,牛肉口感松软,酱汁浓郁Costata di Manzo 西冷牛排牛排煎得刚刚好,配香草汁,好有田园风味四色甜品,可以一次过试多几款口味餐後指定动作,搞碎朱古力片总括今次晚餐,服务用心,环境舒适,食物更一试难忘。
结婚周年纪念,正头痛紧食乜之时。
刚好睇到有youtuber介绍呢间餐厅。
决定试下!
果然值得推介!
我地两人点了几个菜,
Insalata di Aragosta 蟹肉沙律
蟹肉鲜甜,蔬菜清新

Cappelletti di Vitello 慢煮牛肉云吞
差不多是这里必吃的名菜云吞皮薄弹牙,
牛肉口感松软,酱汁浓郁

Costata di Manzo 西冷牛排
牛排煎得刚刚好,配香草汁,
好有田园风味

四色甜品,可以一次过试多几款口味

餐後指定动作,搞碎朱古力片

总括今次晚餐,服务用心,环境舒适,
食物更一试难忘。

2019-03-22 1214 浏览
一年一次同屋企人庆祝生日当然唔可以马虎~地点要就脚又要易搵,最重要食物要有质素。今日就拣咗一间靓靓餐厅系酒店入面嘅同家人庆祝生日喇~酒店系尖东就相当易搵环保分隔得好好,每张台都有自己私人空间,起码唔会听到隔离台讲咩先啦。嘢食系中上价格,始终高级餐厅,收费合理啦。整体生日饭家人食得好开心,仲饮返几杯添,既好谈下心又有私人空间,不错选择!

嘢食系中上价格,始终高级餐厅,收费合理啦。