餐厅: Theo Mistral by Theo Randall
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-01-28 1636 浏览
前排同朋友去左尖沙咀嘅Theo Mistral by Theo Randall食聖誕大餐可惜嗰排有少少忙, 到而家先寫到review真係有啲唔好意思Theo Mistral by Theo Randall嘅聖誕大餐係semi buffet除咗主食係另外嗌外, 前菜、小食、湯品同甜品都係以buffet方式serve嘅<Garupa Ostriches E Champagne>肉食方面, 因為好少見到西餐有石斑魚, 於是就嗌左一份, 睇吓歐洲係點樣處理石斑嘅雖然個賣相好似幾唔錯, 但係石斑再溝埋蠔仔真係有啲腥, 作為一個香港人真係唔識欣賞<Filetto Alla Rossini>另外嗰份肉食, 嗌咗比較普通嘅牛柳, 本身應該係最軟嫩嘅部分, 5分熟應該啱啱好, 但出到嚟剪得好乾爭爭擺盤係唔錯, 但味道差啲<Taglierini Caicos Pepe E Tartufo Bianco>反而主食類相當唔錯加入左芝士同白松露片嘅意粉好香好滑好好食<Risotto Di Mare E Gambero Rosso>海鮮意大利飯會重味
可惜嗰排有少少忙, 到而家先寫到review
真係有啲唔好意思
<Filetto Alla Rossini>
擺盤係唔錯, 但味道差啲
反而主食類相當唔錯
加入左芝士同白松露片嘅意粉好香好滑好好食
海鮮意大利飯會重味少少, 但口感豐富, 紅蝦都好新鮮

最抵讚嘅地方係buffet嘢食種類極多, 每款只食一件都食唔晒
聖誕節仲有各式各樣可愛嘅聖誕經典甜品
2022-01-22 1498 浏览
無論嚟幾多次啲嘢都係咁好食適逢白松露季節喺soufflé上加上厚厚嘅白松露 超好味😋手工pasta都係必食item之一鮮蟹肉pasta好正羊架色香味俱全海鮮pizza勁多料餅底又夠脆Tiramisu 同 chocolate cake 都係signature之一仲有好受歡迎既lemon tart不過我自己只鍾意食有朱古力既甜品所以我冇揀到
無論嚟幾多次啲嘢都係咁好食

Pizza
Tiramisu
Chocolate  Cake
2022-01-08 1351 浏览
因為本身食量不多,平時很少選擇自助餐。難得生日,又喜歡意大利菜,加上網上評價很正面,所以跟姊姊一起試食。這是午市半自助餐形式,頭盤可選buffet table或湯,配以自選主菜,至於甜品亦在buffet table中選自己喜歡的甜品。Buffet table上有多達10款菜式以供選擇,有不同種類的cold cuts, Palma ham很香、很有趣是通常蜜瓜都會是一塊一塊,但這間是一大片(就像是原個切片),配上 Palma ham,特別易入口。另外,還有紅菜頭沙律、燒茄子、蛋餅、薯仔沙律、南瓜沙律等等。菜沙律那邊還有幾款芝士和乾果。本人對頭盤的菜式很滿意。主菜方面,我們選了一個波菜魚和蘆筍意大利飯。兩個主菜都值得推介,魚很彈口,配菜(波菜、紫蘿蔔及紅蘿蔔)很甜,美味!意大利飯同樣讚好!飯粒軟硬適中,蘆筍很新鮮,配上肉腸豬肉,芝士不會太濃,恰到好處。意大利很出名的傳統甜品是甜卷中有cream的 Cannoli, 很好奇口感會是什麼,原來跟中式蛋散很像,士多啤梨撻不會過甜,很好!還有金箔 ,我覺得檸檬撻有點甜,tiramisu是當中最好味的,咖啡酒味不會太濃;整體上甜品是吸引的,味道也不錯

,士多啤梨撻不會過甜,很好!還有金箔
,我覺得檸檬撻有點甜,tiramisu是當中最好味的
,咖啡酒味不會太濃;整體上甜品是吸引的,味道也不錯。

自助餐是包飲品的,點了 Earl Grey , 是TWG的 French Earl Grey茶包,茶很香!生日的話都會有少少驚喜給你的。

2022-01-06
庆祝纪念
生日
2022-01-06 517 浏览
蟹肉凱撒沙律 - 頂層放咗兩塊好薄好薄嘅多士同埋有啲脆煙肉碎,中間係蟹肉沙律,而底層就係羅馬生菜,佢用嘅凱撒沙律醬比較偏淡味,唔會搶咗蟹肉嘅鮮甜味。烤焗澳洲羊架伴薯蓉 - 羊架雖然有三條骨,但係size唔大,應該係屬於BB羊,所以肉質好嫩,外皮有少少脆。大蝦意大利飯 - 呢個意大利飯今次就做得比較差,做得好稀,而且飯粒好淋,唔講以為食緊粥😓。虎蝦算大隻,肉質彈牙,不過就覺得浪費咗呢一個組合,因為兩樣嘢係分開煮,只係將煎好嘅大蝦放喺意大利飯上面就咁。熱情果撻 - 酸酸甜甜好開胃,有啲似檸檬撻,不過係比檸檬撻香。

2021-12-23 600 浏览
Love the interior! With a table for dessert selection close to the entrance and another big table for antipasto, it is still very spacious. For antipasto, it’s special to have thin slices of ox tongue and lardo! Quiche with a lot of eggs but not many other stuffings.I ordered black cod for main with black trumpet mushroom on top to enhance the flavour.
2021-12-23
Theo’s  selection  of  dessert  table
Theo’s  antipasto  table
Black  cod
2021-12-03 606 浏览
Klook staycation $17xx包了海景套房30小時入住,雙人自助早餐,外取Moet三層下午茶Tea set, 及呢個雙人3道菜晚餐,性價比好高,所以對呢個晚餐期望不大。黃昏時去,安排了窗邊位置。一坐低就送上兩杯Moët香檳。蟹肉凱撒沙律配脆包,沙律菜好新鮮,開胃菜。烤焗澳洲羊架配菠菜薯蓉,羊架三支骨,是我喜歡的生熟度。大蝦意大利飯,大蝦新鮮彈牙。意大利飯的軟硬度適中。熱情果撻,酸酸甜甜,美味可口。雖然是staycation送的晚餐,但比想像中好,食完後更有一支700ml Moët 香檳可取走. 👍👍

黃昏時去,安排了窗邊位置。一坐低就送上兩杯Moët香檳。

蟹肉凱撒沙律
蟹肉凱撒沙律配脆包,沙律菜好新鮮,開胃菜。

烤焗澳洲羊架配薯蓉
烤焗澳洲羊架配菠菜薯蓉,羊架三支骨,是我喜歡的生熟度。

大蝦意大利飯
大蝦意大利飯,大蝦新鮮彈牙。意大利飯的軟硬度適中。

熱情果撻
熱情果撻,酸酸甜甜,美味可口。

2021-08-22
蟹肉凱撒沙律
烤焗澳洲羊架配薯蓉
大蝦意大利飯
熱情果撻
  • 熱情果芝士撻
2021-11-29 502 浏览
又嚟到紀念日,往時每年哩個時間都會喺泰國渡過。去襯都要食意大利菜,覺得泰國嘅意大利菜水準喺亞洲係Top嘅,尤其係pizza,個dough 同個tomato sauce 另到人💕動~今年揀咗去Theo Mistral by Theo Randall,一嚟想去食pizza,二嚟有洒水半價coupon同全單八折,可以去飲飽食醉一入去個環境我係鍾意嘅,冇得解,鍾意就鍾意唔鍾意就唔鍾意我哋叫咗swordfish & tuna tartare, Antipasti selection, Regina pizza, Fettuccine Wagyu E Rosmarino, 最後Lemon Tart 結尾。洒就先開咗支Moët champagne, 然後叫咗2杯紅2杯白;最尾飲咗2杯expresso。總栝來說,Pizza好好食😋 令我喜出望外(因我去襯都係食中菜),個dough好煙韌,個sauce 好味;tartare 係個亮點⋯⋯冇嘢要投訴除咗…..價錢。

一入去個環境我係鍾意嘅,冇得解,鍾意就鍾意唔鍾意就唔鍾意

✨𝑺𝒕𝒂𝒚𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝑴𝒆𝒏𝒖✨.最近去咗海景嘉福洲際酒店staycation,唔好自助餐嘅我dinner就揀咗IPSA 3 course menu~整體一般,餐廳環境亦唔算好靚,可能揀食buffet都仲開心ʕ•͡દ•ʔ.▫️𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻, 𝗮𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 (6/10)整碟沙律冇咩特別,同連鎖式coffee shop沙律差唔多,甚至更遜色🙈.▫️𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝘀𝗶𝗿𝗹𝗼𝗶𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗿𝗲𝗱 𝘄𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝗱 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗿𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼𝗲𝘀, 𝗯𝗿𝗼𝗰𝗰𝗼𝗹𝗶 𝗮𝗻𝗱 𝗴𝗹𝗮𝘇𝗲𝗱 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁 (6/10)其實仲有個海鮮長通粉揀,但我同朋友一致都揀咗呢個燒西冷牛食,賣相望落確唔錯,但覺得則邊嘅薯仔好食過塊西冷牛🤣.▫️𝗦𝗶𝗿𝗮𝗰𝘂𝘀𝗮 𝗹𝗲𝗺𝗼𝗻 𝘁𝗮𝗿𝘁 (7/10)3道菜入面呢個撻最好食,雖然小小酸但又幾啱我哋口味😋.❥…最後講埋個餐前包,餐前包都幾多個,可惜味道亦麻麻地,愛包嘅我都係每個食咗啖就算;至於服務上職員態度亦良好有禮,只係人手明顯非常短缺,想搵侍應時真係要等佢哋咁啱經過先
✨𝑺𝒕𝒂𝒚𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝑴𝒆𝒏𝒖✨

蕃茄牛油梨煙三文魚沙律

燒西冷牛扒配紅酒汁,燒新薯,西蘭花及燴甘荀

▫️𝗦𝗶𝗿𝗮𝗰𝘂𝘀𝗮 𝗹𝗲𝗺𝗼𝗻 𝘁𝗮𝗿𝘁 (7/10)
意式檸檬撻

3道菜入面呢個撻最好食,雖然小小酸但又幾啱我哋口味😋
;至於服務上職員態度亦良好有禮,只係人手明顯非常短缺,想搵侍應時真係要等佢哋咁啱經過先得🙈
📍Theo Mistral by Theo Randall (尖沙咀)
尖沙咀麼地道70號海景嘉福酒店B2層

意式檸檬撻
今晚來海景嘉福酒店享用staycation package 的晚餐:Theo Mistral 享用雙人3道菜精選晚餐連Baileys 甜酒2杯🍴環境真係唔錯,非常有格調,坐得好舒適,侍應仲會主動幫顧客拉櫈先來兩杯welcome drink 同自家即製麵包,兩杯百利甜酒雖然細細杯但酒味濃郁,可以慢慢細味品嘗👍🏻;自家即製麵包上碟嘅時候仲係暖嘅,不過有少少硬,唔太鬆軟🥗蟹肉煙三文魚沙律配脆巴馬火腿、 西蘭花及香蒜包粒:🥲開頭睇餐牌以為會見到煙三文魚同蟹肉伴碟,點知佢將煙三文魚同蟹肉撈左落去薯仔沙律,上碟賣相就爭啲,食落都食到蟹肉鮮味同少少三文魚味,不過份量好細,食幾啖就冇晒;巴馬火腿脆片幾脆,配埋麵包粒同新鮮蔬菜都幾夾🐮燒西冷牛扒配黑松露薯蓉、燒甘筍及 香蒜菠菜伴百利甜酒燒汁:我哋明明叫咗五成熟不過最後出嚟係七成熟,我同個侍應講不過佢冇理我😅擺碟賣相好靚,令人滿心期待,不過食起嚟比較老,而且牛味欠奉;黑松露薯蓉就幾香幾滑但係份量太少;香蒜菠菜食咗一啖已經唔想食😵好老好大彈青草味👎🏻;百利甜酒燒汁完全食唔出有酒味🍲帶子意大利飯配蘆筍、巴馬芝士及意大利氣酒汁:呢個意大利飯軟硬適中,個汁亦都好c

百利甜酒及自家製麵包

🥗蟹肉煙三文魚沙律配脆巴馬火腿、 西蘭花及香蒜包粒:
蟹肉煙三文魚沙律配脆巴馬火腿、 西蘭花及香蒜包粒

燒西冷牛扒配黑松露薯蓉、燒甘筍及 香蒜菠菜伴百利甜酒燒汁

🍲帶子意大利飯配蘆筍、巴馬芝士及意大利氣酒汁:
呢個意大利飯軟硬適中,個汁亦都好creamy,不過配料實在太吝嗇,得三片薄片帶子,除咗兩條仔蘆筍之外就冇其他蔬菜配料,真係有啲失望😔
帶子意大利飯配蘆筍、巴馬芝士及意大利氣酒汁

百利甜酒果凍歌劇院蛋糕🍰:
擺碟賣相好靚,朱古力味香濃,不過實在太甜,甜到掩蓋左上面意大利凍嘅味道
百利甜酒果凍歌劇院蛋糕

反而奉送嘅呢個黑松露朱古力好好食,朱古力味道香濃之餘裏面食到百利甜酒嘅酒心,再配埋唔太甜嘅朱古力脆脆,比原本嘅甜品更出色
黑松露朱古力

整體來講,由於餐廳格調高級,所以期望亦比較高,落差亦比較大,希望餐廳能夠改善質素,唔好因為staycation package 將貨就價,令顧客失去信心

百利甜酒及自家製麵包
黑松露朱古力
對上一次到訪海景嘉福酒店,已經要算到當年為母親辦的壽宴,當時由梁師傅代為擬定菜單,令母親大感滿意。今次掹衫尾同朋友食Lunch,改試下另一間同樣出色的意大利餐廳 Theo Mistral。講到Set Lunch,真係相當抵食,除了近門口位大大張 Theo's Antipasti Table 任食意大利 Starter 外,又可以選擇牛肝菌蘑菇黑松露忌廉湯。主菜更是有Risotto、Linguine、黑鱈魚、美國肉眼及自選Pizza可供選擇。再加上精選甜品及Espresso,3個Course連加一都係$400多少少,個人覺得性價比好高,不過今次就轉食 a la carte menu。餐前先來一杯清爽的 Ferrari,清清味蕾,聽聽專業侍酒師推介意大利酒,增長知識。近月餐廳來了批超正白松露,放置在密封玻璃器皿內,一揭開蓋,即時散發白松露獨有幽香,最過份係$90/g,係咪好離譜呢?AntipastiTaleggio E Tartufo Bianco($388)超邪惡又吸引,濃郁的芝士香氣瀰漫,質感滑溜,即時刨上Alba 白松露,那朕來自大自然的幽香,可以話無得輸的組合,非食不可。Insal

Antipasti

Insalata Di Granchio E Aragosta($358)

新鮮波士頓龍蝦以及蟹肉加入佛羅倫斯茴香,放上火箭菜以及置底的雅枝竹,每口都是新鮮而澎湃的龍蝦肉及蟹肉,口感清新怡人,甜美可口,超正。

Pasta

Cappelletti Di OCA($288)

意大利雲吞同樣表現出色,餡料是慢煮鵝肉、Lardo 及 parmesan,雲吞皮有嚼口我鍾意,沾上了牛肝菌及雞油菌菇醬汁,就更加惹味。
Taglierini Cacio($388)

自家製Taglierini麵條,用上36個月的parmesan芝士以及 Roman pecorino cheese,加入少許黑胡椒,用辛香來平衡口感,吃之前再刨上 Alba white truffle,每條麵條都掛上芝士,濃郁的味道令人一試難忘,更何況有白松露的加持,又係無得輸。

Antipasti的完美表現,已經有令人有驚豔的感覺,再來的主菜又如何呢?

雖然午餐性價比高又吸引,但一場來到,當然要試試心儀已久的烤澳洲羊架($428)
羊架外層撲上芥末、香草及麵包屑再烤,置底是黑松露薯蓉,伴碟是bb韭蔥、西蘭花苗及迷你甘筍。

很欣賞羊架上檯時,碟子是保持溫度,羊架烤至半熟,肉質呈亮麗的嫣紅色,嫩滑而有嚼口,非常誘人,再刨上白松露片,熱力把氣味逼出,即時香氣四溢,技術性地擊倒我的味蕾。
再呷一口由專業Sommelier推介的 Folonari Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2014,感覺複雜,丹寧中度好啱我。
同行朋友則選了美國肉眼($588/350g)配以一枝 Langhe Nebbiolo DOC 2019 Poderi Luigi Einaudi,少許辛勁正好配搭味道濃郁的紅肉。

Dessert

Semifreddo Al Pistacchio($98)

壓軸同樣精彩的甜品,呈半凝結狀的開心果慕絲,置底是榛子餅乾,四周伴以雲呢拿醬汁,再灑上朱古力片,簡單亮麗,凍食下刨上白松露片,又是另一種滋味。

學朋友話齋,明明諗住係一餐好普通既午飯,點知變成了 Fine Dining,這個中午真美好!

Woooo, very nice Italian flooring bringing us back to the Italian middle ages Antipasti table - seriously could have just this for lunch! Bread, salad, cheese not too many varieties...Dessert table - tiramisu of course! cannoli, tiny tarts, fruits(water melon not too sweet today, not sure is it due to the sweetness of desserts that masks its sweetness)Visually appealing spread of colors!Must try the Lardo(cured pig fat)top left hand white slice; and ox tongue with pesto sauce, top right hand.Oct

Octopus salad

Another look at the ox tongue with pesto, bottom right hand...

Beef ragu with tagliatelle- generous serving of beef ragu, too much that the pasta is swimming in the sauce
, pasta is too thin to taste the texture.

Pan roasted sea bream - well roasted crispy skin, plating is artistically messy!
Spinach and cauliflower underseasoned, but ok if go together with the wine sauce.

This dessert plate will fuel my morning run

Nice Italian coffee creamy!
2021-11-12
本身入到去見到佈置幾有情調,燈光柔和又用咗唔同木架去做分隔,上面放咗d擺設同埋酒瓶,不過最後安排咗我地套餐客入去一間好光既細房,感覺冇咁享受。 意大利菜一開始就會serve一份bread platter,有成5款飽點,包括長麵包條、刁草包、麥包等等,其中最好食既係長麵包條Grissini,上面芝麻好香,點埋橄欖油黑醋仲過癮。🥗蕃茄牛油果煙三文魚沙律清新開胃既沙律,不過煙三文魚就略嫌油花重咗,有d膩感。🥩燒西冷牛扒配紅酒汁呢份牛扒真係做到五成熟,外面有焦香,入面都算嫩口有肉汁🥘海鮮長通粉配蕃茄白酒汁海鮮長通粉煮得幾煙韌有咬口,海鮮數量都多,不過食落就覺得唔算太新鮮。🍰意式檸檬撻酸甜到極點,有一種特別爽感。總結成餐飯都不過不失

🥗蕃茄牛油果煙三文魚沙律
清新開胃既沙律,不過煙三文魚就略嫌油花重咗,有d膩感。

🥩燒西冷牛扒配紅酒汁
呢份牛扒真係做到五成熟,外面有焦香,入面都算嫩口有肉汁

🥘海鮮長通粉配蕃茄白酒汁

🍰意式檸檬撻
酸甜到極點,有一種特別爽感。總結成餐飯都不過不失
2021-10-30
2021-10-25 686 浏览
Staycation 包嘅三道菜晚餐餐廳氣氛唔錯,每張枱之間都有段距離,坐得好舒服坐低冇幾耐就會俾份包你,入面有好多種類,就咁食包都食飽啲包每款都唔錯,有橄欖油同黑醋比你點黎食頭盤—牛油果煙三文魚沙律啲菜好新鮮,牛油果好食,煙三文魚都唔錯夠肥美,食到呢一度其實我已經開始食唔落主菜—西冷牛加薯菜上菜隻碟熱辣辣叫左五成熟,啱啱好,都重牛味嘅,嘩好好食又未到,不過還可以啦紅蘿蔔好甜最後甜品—檸檬撻呢個撻比較酸,加上前面已經食得好飽,所以都食咗半個左右就冇食落去值得一讚係職員好有禮貌
Staycation 包嘅三道菜晚餐

餐廳氣氛唔錯,每張枱之間都有段距離,坐得好舒服

坐低冇幾耐就會俾份包你,入面有好多種類,就咁食包都食飽
啲包每款都唔錯,有橄欖油同黑醋比你點黎食
麵包

紅蘿蔔好甜

最後甜品—檸檬撻

值得一讚係職員好有禮貌
麵包
依家無得飛✈️好多朋友都會選擇去staycation我地都唔例外 👧🏻呢排去左呢間酒店我地會介紹佢地嘅Dinner👧🏻 #feiching_staycation👦🏻👧🏻 #feiching_foodie西餐👦🏻🌟Moët & Chandon Staycation Dinner Menu今次我地係Theo Mistral By Theo Randall 享用呢間係英國名廚Theo Randall嘅掌舵下味道果然有水準 雖然得三道菜但係已經食到我地好飽🥰🌟Moët & Chandon 香檳 一開始會上一杯香檳比我地 另外都會送多一支酒版😍🌟蟹肉凱撒沙律配意式香草脆包 🌟龍蝦海鮮忌廉湯 頭盤方面 我地就揀左龍蝦海鮮忌廉湯 呢個湯嘅濃度非常之高😝幾乎每一啖都好似食緊龍蝦咁 非常推薦如果可以加埋龍蝦肉係入面 會更好😉🌟香檳鮮蝦芝麻菜意大利飯配焗大蝦 🌟烤焗澳洲羊架配番紅花薯蓉、菠菜及 Moët & Chandon 香檳汁 兩個主菜我地都有叫到 兩個主菜都幾滿意💓意大利飯如果飯質再硬身少少會更好澳洲羊架就唔會話太酥 配埋薯蓉都幾夾😚但稍嫌羊味可以再出D 就會好好多🤩🌟熱情果芝士撻 芝士撻算偏甜
依家無得飛✈️好多朋友都會選擇去staycation

芝士撻算偏甜 相對比較膩
下午茶食左咁多甜品之後😌
想食甜品嘅意欲就相對低啦😂

📎staycation 資訊
今次join 左嘅係海景嘉福洲際酒店嘅staycation package
成個package $1782 入住期間會包三餐🤩
雙人Moet & Chandon香檳下午茶
雙人3道菜海鮮晚餐連Moet & Chandon香檳2杯
雙人自助早餐
同埋 會送一支大概200mL 嘅Moet & Chandon香檳比大家拎走
提提大家 如果想加床 可以預先致電酒店book 埋架
⚠️注意:不是廣告

📍#尖沙咀 #尖東

📌海景嘉福洲際酒店Theo Mistral By Theo Randall或Club InterContinental洲際行政俱樂部
尖沙咀麼地道70號
🚇尖東港鐵站 (P1 出口) 及紅磡港鐵站大概十分鐘路程
2021-10-05 705 浏览
酒店包埋既三味SET DINNER,本身包埋既野通常都唔會預有咩特別期望。。。😅餐廳燈光昏暗 播住輕快嘅音樂 木色系裝修 畀人感覺 好有情調帶有輕鬆咁樣🤣而且店員都好有禮貌主動介紹菜式推介菜式🤗雖然話就話三道菜但係落咗order之後就會嚟咗一份麵包, 而且分量絕對唔少 ,仲有四款唔同款式選擇㖭,頭盤係煙三文魚牛油果沙律, 好清新而且佢個擺盤好靚張三文魚包成玫瑰花咁樣 真係要相機食先🤣主菜係西冷牛扒 雖然望落比較細嚿但係佢有返咁上下厚度 都考過一吋㗎, 店員推介成五成熟 , 咁切開都睇到入面粉紅色保留咗好多肉汁, 但係我老公嗰份就應該過咗五成熟量應該有成六七成熟, 不過都依然好味🤩最尾一道菜就係檸檬撻 呢個撻食落去檸檬CREAM好滑,而且檸檬味香濃食落去夠酸好醒神,真係唔錯架🤤🤤🤤

而且店員都好有禮貌主動介紹菜式推介菜式🤗

2021-10-04