2019-08-12
避風塘椒鹽魷魚鬚 $88避風塘式整法 主材料俾大量配料遮哂 影相其貌不揚 食起黎堅惹味好食!呢份魷魚鬚係避風塘系列其中一員 另外仲有四五款選擇 上網都見唔少人推介大量椒鹽灑左係上高 比較特別係仲有薯片碎 望到既果啲乾辣椒其實唔係點辣 椒鹽味更明顯 mix埋好香口魷魚鬚外皮香脆 咬入去唔會咬極都唔斷 同避風塘整法非常match想滿足口癮真係叫得過 我係連配料成兜清哂美國安格斯牛肉芝左漢堡 $138呢度既漢堡包唔算太貴 都係差唔多價錢 叫左份常見既牛肉漢堡試下賣相黎講隻煎蛋幾搶鏡 顏色幾sharp 本來以為整穿蛋黃就會漏汁 點知又剛剛hold到漢堡包皮黑炭色配芝麻 我就對入面果塊漢堡印象唔錯 有一定厚度但肉質又唔會太實或者韌 同埋夠juicy薯條都幾正下 新鮮炸出黎既粗薯熱辣辣 檯有茄汁同蛋黃醬任落 份量都唔少伴碟仲有沙律菜 唔算好多 多少減輕熱下熱氣程度緬因洲龍蝦尾扁意粉 $218平平地既龍蝦選擇諗住食份pasta 見呢款好似影相靚啲就叫左開邊龍蝦 幾有肉地 我就唔覺無左龍蝦頭會少左幾多肉 不過肉質就一般 偏韌 而且意粉整法唔係落重汁果種 顯得龍蝦都乾身左d反而配料同意粉唔錯!配料有腰果
想滿足口癮真係叫得過 我係連配料成兜清哂
美國安格斯牛肉芝左漢堡 $138
伴碟仲有沙律菜 唔算好多 多少減輕熱下熱氣程度
緬因洲龍蝦尾扁意粉 $218
平平地既龍蝦選擇
諗住食份pasta 見呢款好似影相靚啲就叫左
反而配料同意粉唔錯!
配料有腰果雲耳 一脆一爽 兩者都唔常攞黎配意粉 有豐富到成道菜口感 伴菜另有荷蘭豆車厘茄
意粉好入味 係辣味! 事前都無為意乾辣椒都係配料之一 同埋仲有蒜片 蒜味本身唔算好重 不過可能有帶起辣椒味 所以呢份叫做辣意粉都不為過 當然又唔算over既 無咩人會將pasta整得好辣 我就覺得食得下辣既朋友都可能會中意 比起落重汁既意粉會有開胃啲