餐厅: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-02-27 330 浏览
今日黎到尖沙咀the one食頗有名氣既西餐廳,好似仲開咗好多分店添~ 好多人,好彩唔係排咗好耐,想食就要早少少嚟排隊啦!「香蒜辣椒白酒大蜆扁意粉」份量好多,聞到濃烈嘅白酒味,蜆又大隻又肥美,配埋扁意粉食,夠哂juicy。有啲辣架,唔食得辣嘅朋友要留意啦。「軟殼蟹、烤甜椒、水波蛋沙津」呢個沙津配搭夠特別,撈埋隻蛋一齊食,令到個沙津唔乾,啲菜好新鮮,軟殼蟹炸到外脆內軟,整體上都配合得好好。「鮮蘆筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉」上面鋪住薄薄嘅芝士,熱力溶化後有少少拉絲嘅效果。好香嘅黑松露味,配埋新鮮嘅淚水同野菌,令成個意粉都昇華。「朱古力布朗尼餅、香蕉、合桃、雲呢拿雪糕」呢個甜品為呢個晚餐畫上完美句號!岩岩出爐熱辣辣嘅brownie,加上涼浸浸嘅雲呢拿雪糕,脆卜卜嘅合桃,都算係配合得天衣無縫嘅甜品!想係尖沙咀搵間有質素嘅連鎖西餐廳,同朋友傾吓計,一齊食下美食,依家會係唔錯嘅選擇!

軟殼蟹沙津

黑松露野菌意粉

軟殼蟹沙津
黑松露野菌意粉
  • 軟殼蟹沙律
  • 香蒜辣椒白酒煮蜆
2019-02-24 203 浏览
Great size and not too thick crust. I have to say it’s much better than PE (still don’t get why it’s actually popular in HK). The topping is generous. Tea time the portions are smaller so I prefer a la cart, reason being that if you enlarge a smaller pizza to normal size, the edges without any topping will increase too. Simple maths.
與久違的朋友相聚,一起吃飯一起分享生活點滴,當然是放假的例行公事!這次我們選擇到這家人氣薄餅店,試試聞名的火山石窯手工薄餅,品嚐啖啖滋味🤤——————————🔸自選Pizza 配 凍拿鐵 $58 3.8/5忌廉芝士/里哥特芝士/火雞肉丸/意青黃瓜🥒/芝士片四吋Pizza只有一隻手掌大小,但配料相當豐富~剛出爐熱辣辣的pizza,香脆的批邊配上香濃的忌廉芝士、肉丸及青瓜,口感豐富不會膩😆嚴重芝士控的我選了三種芝士,所以香氣很夠很濃😋不過朋友就覺得too much,話太heavy🙈🔹自選pizza 配 熱意大利泡沫咖啡☕$58📍2.5/5燒烤醬/歌弓蘇拉/醃安鰽魚🐟/野菌/辣椒粉大小一樣,餅底同樣是薄脆款,不過醬料和配料就作了其他選擇。醃魚鹹鹹微酸,藍紋芝士歌弓蘇拉味濃辛辣,配上重口味的燒烤醬,風味triple!幸好野菌份量算多,可以中和一下~🔺辣椒粉偏辣,不能吃辣的朋友建議點其他調味配料泡沫咖啡☕️配合心型拉花,賣相不錯!輕呷一口,幼滑濃香,口感順滑,值得一試!+$24 棒棒雞翼三件📍1.8/5棒棒雞翼新鮮即炸,非常脆口,單骨上碟方便進食👍🏻味道醃得剛剛好,可惜炸得過火,不夠嫩滑,秘制醬汁
——————————
🔸自選Pizza 配 凍拿鐵 $58 3.8/5
忌廉芝士/里哥特芝士/火雞肉丸/意青黃瓜🥒/芝士片

🔹自選pizza 配 熱意大利泡沫咖啡☕$58📍2.5/5
燒烤醬/歌弓蘇拉/醃安鰽魚🐟/野菌/辣椒粉

+$24 棒棒雞翼三件📍1.8/5
棒棒雞翼

棒棒雞翼新鮮即炸,非常脆口,單骨上碟方便進食👍🏻味道醃得剛剛好,可惜炸得過火,不夠嫩滑,秘制醬汁鹹鹹酸酸,整體略嫌膩口~
题外话/补充资料: 自選pizza趣味性高,但容易踩雷,叫了不搭的配料😅 個人建議落單時可徵求員工意見,或者選菜單上的已有口味🍕
2019-02-19 223 浏览
呢個貝殼粉啱我食😋偏硬身d牛肉醃得好入味好嫩滑 牛腩肉果然係唔同d☺️個汁都調得幾好食 雖然話有落酒煮但係食唔出有酒味👌🏻所以唔洗擔心酒味過濃既問題.不足之處係分量都幾少 如果唔嗌其他菜式齋食呢個粉 係絕對唔會飽🙈同埋都略貴所以記住要嗌下side dish呀痴線舊芝士超拉得😆拉到要企起身先斷餅有4塊 唔係脆個隻 食落冇咩特別但係Mozzarella就俾咗好多😋😋多到送哂4塊餅都仲有一大堆剩芝士味濃 而且好滑 熱辣辣食真係冇得頂❤️(溫馨提示❣️晚市最好訂咗位先呀)
呢個貝殼粉啱我食😋偏硬身

但係Mozzarella就俾咗好多😋😋
多到送哂4塊餅都仲有一大堆剩
芝士味濃 而且好滑 熱辣辣食真係冇得頂❤️
Smoked Mozzarella

(溫馨提示❣️晚市最好訂咗位先呀)
Conchigle beef ribs
Smoked Mozzarella
2019-02-14 317 浏览
前幾天同朋友約了出外行行,我們到了尖沙咀一起逛街,我們行到The One,就打算吃埋晚飯才回去,我們去了這間the point吃飯。天氣有點冷,所以想吃一些熱的東西,我叫了一碗龍蝦湯,熱呼呼的。龍蝦湯味道很濃郁,也很奶油。我們叫了一個意粉分享,是香煎虎蝦配海鮮汁意粉。賣相很美,連餐碟也很美觀。虎蝦味道爽口彈牙,意粉很奶油香口。另外,我們還叫了一個甜品,是香橙巧克力pizza. 份量也不少,而且在pizza上還有雪糕,味道嘅酸且甜。

• 龍蝦湯
2019-02-11 269 浏览
星期日中午第一次The point食野,留意了這間西餐廳很久,終於試左。好滿意既! 首先,星期日1點食野都唔需要等位,非常好。叫左3種食物,煙三文魚天使麵,有2大塊煙三文魚同埋三文魚子,調咩出色,連唔鐘意食西餐既爸爸都好滿意,不過份量可以多少少。 Pizza order左 Roman, 餅底有口感,火腿份量足,好味!🤤 最後叫左個NUTELLA ORANGE PIZZA,好可惜之後waitress話雪糕機壞左,做唔到☹️☹️ 整體來說,會再去食🤤
整體來說,會再去食🤤
2019-02-11 253 浏览
今天跟心儀對象到THE POINT吃情人節SPECIAL DINNER心情當然十分緊張,而且不知道食物的質素是如何,因為是第一次吃先來了頭盤Lobster, Crabmeat & Cream Cheese Dip + Crayfish Salad with Honey Mustard Dressing 味道十分不錯,而且不會太heavy餐湯是Lobster Bisque都是龍蝦,看來餐廳主打是龍蝦呢~味道很濃郁,十分好味然後有兩個main course先點了一個braised lamb shank with red wine跟 boston lobster mac & cheese 味道都是很不錯,而且龍蝦真係很新鮮,不會over cooked整體不會只有濃郁的味道,也有清新的味道。最後有甜品belgian chocolate lava cake with mixed berry yogurt mousse不會太甜,十分好味。忘記說我加了$28升級valentine's cocktail味道很特別~值得upgrade心儀對象跟我說這餐沒有白來希望我成功 哈哈

先來了頭盤
味道十分不錯,而且不會太heavy

餐湯是Lobster Bisque
都是龍蝦,看來餐廳主打是龍蝦呢~
味道很濃郁,十分好味

然後有兩個main course
跟 boston lobster mac & cheese
整體不會只有濃郁的味道,也有清新的味道。

不會太甜,十分好味。

味道很特別~值得upgrade

心儀對象跟我說這餐沒有白來
希望我成功 哈哈
2019-02-07
2019-02-11 199 浏览
我諗有經驗的人都知道 情人節正日出去食飯一定好難BOOK位所以今日就同男朋友過黎食左先~情人節再算 哈哈~呢間餐廳的情人節套餐很不錯先有頭盤 龍蝦蟹肉芝士醬配多士 + 小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬~龍蝦肉好新鮮~而且配搭得好好呀!之後就有龍蝦濃湯~十分滋味!有兩個MAIN COURSE我先叫左個Braised Lamb Shank with red wine 紅酒燴羊膝味道十分好味 而且紅酒味濃得唔會cover左羊的味道跟住叫左個煙三文魚香草忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋 足足有9吋咁大呀!再加個比利時朱古力心太軟+mixed berry yogurt mousse cake女人係真係有兩個胃架!男朋友都話好飽但我仲食得落個甜品!真係好正~佢仲會有特色飲品 我就點左情人節特色雞尾酒 好易入口 想飲多杯tim呀~
我諗有經驗的人都知道 情人節正日出去食飯一定好難BOOK位
所以今日就同男朋友過黎食左先~情人節再算 哈哈~

呢間餐廳的情人節套餐很不錯
龍蝦肉好新鮮~而且配搭得好好呀!

之後就有龍蝦濃湯~十分滋味!

有兩個MAIN COURSE
味道十分好味 而且紅酒味濃得唔會cover左羊的味道

2019-02-10
2019-02-11 244 浏览
尋晚去左尖沙咀the one 呢一間the point 食嘢,我地兩個人大約九點看完戲,後來就黎呢度食,食物一般都算,女待應十問九唔知,唉,呢d都算啦,可能係兼職吧,但都希望餐廳留意下,始終都要解答下客人,我地最終叫左一個沙律同一個pizza 及意粉,先講個沙律,正正常常,略為少左點汁,個意粉就淋左點,煮耐左,但本有期望佢地的pizza ,因為佢地本身主打pizza ,黎到見到個樣都算叫做okay ,但食落唔知點解會又係淋的,會唔會係師父失手,好耐前係銅鑼灣食的時候都好好味道架本來打算post 埋相的,但後來先至係成餐飯最不滿的地方,個時食到差不多十點,應該未夠,看到個餐廳都預備關門,算啦,唯有食快小小,因為見到佢地都關左幾度門了,跟著再過了幾分鐘,突然佢地將個餐廳音樂扭到好大聲,我想基本上成層都可以聽到,傻架?!食餐飯咋,好聲好氣講聲咪得,咁的服務態度真係完全接受唔到,所以嬲到要第一次寫食評!!!!請我都唔會再黎食吖!!!
,會唔會係師父失手,好耐前係銅鑼灣食的時候都好好味道架
!!!!請我都唔會再黎食吖!!!
2019-02-10
2019-02-05 500 浏览
農曆年假後,很快便到情人節,各大食肆皆密鑼緊鼓迎接這個傳統節慶日子。首先多謝公關公司的邀請,給予小編機會在情人節前搶先一試尖沙咀「The Point」的情人節大餐。 這份大餐以「龍情愛意情人盛宴」作主題,並以龍蝦作主軸貫穿席間大部份菜式。 頭盤以一個兩層高的層架盛載,上方是「小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬」,下方則是「龍蝦蟹肉芝士醬配多士」。沙律以美國小龍蝦入饌,口感清爽結實。蜜糖芥末醬味帶輕辣,十分適合作為醒胃頭盤。 「龍蝦蟹肉芝士醬配多士」更為可口,大廚先將波士頓龍蝦及蟹肉炒香,再加入忌廉芝士、巴馬臣芝士及水牛芝士入爐焗製。成品龍蝦及蟹肉豐足,芝士味道濃郁富層次。為方便享用,大廚特意為醬材配上脆脆心形多士,為這份情人節餐多添一份甜蜜幸福感。 頭盤過後,一客熱騰騰的「龍蝦湯」隨即出現在眼前。大廚以龍蝦頭、龍蝦肉及各式蔬菜香料肴煮近三小時才製成這道湯品,出菜前再在湯面投入黑松露油引味。這道「龍蝦湯」雖然稠厚味濃,但個人建議調味可稍放輕以更突出龍蝦的鮮香。 席間的第一道主菜可從「原隻火焰龍蝦比薩」或「紅酒燴羊膝」之間二選一。「原隻火焰龍蝦比薩」是最吸睛的菜式,店員會在食客面前放酒點火,一條火龍

龍蝦湯
龍蝦湯
席間的第一道主菜可從「原隻火焰龍蝦比薩」或「紅酒燴羊膝」之間二選一。「原隻火焰龍蝦比薩」是最吸睛的菜式,店員會在食客面前放酒點火,一條火龍即時出現於眼前。火焰雖去,酒意還在,整個比蕯以酒香最為突出,好比愛火燃燒後,情意仍然細水長流。
原隻火焰龍蝦比薩
相比之下,「紅酒燴羊膝」的賣相平實多了,少了一份激情。羊膝富膠質,肉質 Q 彈,略帶羊騷味,老實說不屬小編杯茶!
紅酒燴羊膝
第二道主菜的選擇更豐富,可從餐單中四揀其一。「波士頓龍蝦意大利飯配西班牙肉腸碎」以波士頓龍蝦肉、西班牙肉腸粒、青豆、蜆肉等作配料,再以龍蝦汁及巴馬臣芝士拌煮意大利飯。最後在菜式的當眼位置,擺放了一只龍蝦箝作點綴。追求煙煙韌韌的朋友,普遍喜愛這道意大利飯。相反,有部份朋友偏偏不愛這種「半生熟」的感覺,反應兩極。
波士頓龍蝦意大利飯配西班牙肉腸碎
波士頓龍蝦芝士通粉」同樣採用龍蝦汁併芝士這個醬汁配搭。煙斗粉大大粒,吃起來甚富口感。芝士輕拉起絲吸睛誘人,與之前的意大利飯一樣予人煙煙韌韌如膠似漆的感覺。
波士頓龍蝦芝士通粉
接下來兩款主菜勻是比蕯,「慢煮鴨胸配歌弓蘇拉芝士比薩」中式風味濃;「煙三文魚香草忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋」則略帶和風。這兩款比蕯在坊間比較少有,予人一定新鮮感。然而,因首道主菜已有大熱比蕯選擇,相信第二道菜也選比薩的食客不多。
慢煮鴨胸配歌弓蘇拉芝士比薩
煙三文魚香草忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋
最後的甜品比利時朱古力心太軟和雜莓乳酪慕絲蛋糕」,心太軟以 70% 可可豆濃度的朱古力製成,朱古力味濃郁,但流心效果不夠明顯有點美中不足。與暖和的心太軟相配的是冰涼的雜莓乳酪慕絲蛋糕,捨棄一般慕絲蛋糕的幼滑感,換來天然雜莓碎粒更實在的口感風味。意大利芝士乳酪的基底與雜莓一樣口味甜中帶酸,能有效平衡朱古力心太軟的膩意。
比利時朱古力心太軟和雜莓乳酪慕絲蛋糕
臨行前多以一杯色泛粉紅的「情人節特色雞尾酒」浪漫作結,為飯餐來一個甜蜜的句號。
情人節特色雞尾酒
The Point」這份「龍情愛意情人盛宴」,以美味的龍蝦作多道菜式的主要食材,源源不絕散發「龍」情愛意。大部份菜式亦滲入了煙韌甜蜜的原素,可見廚師在設計餐單時的心思。有興趣的朋友可於 13/2 至 15/2 期間,親臨「The Point」一試這份盛宴。
[30/1/2019; Wed]
2019-02-05 211 浏览
大部份食肆於正月初一都會休市, 揾食變得有點挑戰, 更何況是找有提供素食的食肆。本人並不是茹素者, 只是習俗上正月初一不殺生, 故應一應節, 食素一天。邊行邊找食肆, 商場找到營業的總比街頭的多, 最後選址The One的The Point。鮮露荀野菌黑松露卡邦拿拉意粉 $116 + 10%整碟意粉份量不少, 大量黑松露黏附着意粉, 增添香氣。面頭蓋上大量芝士, 吃上一口, 比想像中更加creamy, 感覺有點膩滯, 幸好露荀的清爽有助解膩。

鮮露荀野菌黑松露卡邦拿拉意粉 $116 + 10%

2019-02-05
鮮露荀野菌黑松露卡邦拿拉意粉
The Point 今個情人節為你同你的另一半推出熱騰騰的情人節套餐套餐的供應時間2月13及15 日(晚上6時後), 2月14日(全日供應),$798 兩位用(另收加一)包括:頭盤龍蝦蟹肉芝士醬配多士小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬 ~~~餐湯龍蝦濃湯 ~~~ 主菜一(二選一)原隻火焰龍蝦比薩(9吋)或紅酒燴羊膝~~~主菜二(四選一)波士頓龍蝦意大利飯配西班牙肉腸碎或波士頓龍蝦芝士通粉或慢煮鴨胸配歌弓蘇拉芝士比薩(9吋)或煙三文魚香草忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋(9吋)~~~ 甜品比利時朱古力心太軟和雜莓乳酪慕絲蛋糕~~~情人節特色雞尾酒小編來做先頭部隊試試情人節套餐的威力吧!頭盤為龍蝦蟹肉芝士醬配多士同小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬 。龍蝦蟹肉芝士醬配多士,香濃嘅芝士香味,夠creamy ,配上心型多士,感覺唔會太膩。另外,一隻隻的龍蝦,配上新鮮的沙律,夠足料,開胃!雖然現時香港未未至於天寒地凍但是喝一碗熱辣辣的龍蝦濃湯身體都舒服d,香濃的龍蝦湯,內有蝦肉,口感更豐富。吃完頭盤就來main course 啦,二選一之中的原隻火焰龍蝦比薩。店員會在食客面前點火作特別的視覺效果,打卡必選!材料豐富, 包括有大大

餐湯
 ~~~
主菜一(二選一)
原隻火焰龍蝦比薩(9吋)

~~~
主菜二(四選一)

波士頓龍蝦芝士通粉

慢煮鴨胸配歌弓蘇拉芝士比薩(9吋)

煙三文魚香草忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋(9吋)
甜品
情人節特色雞尾酒

小編來做先頭部隊試試情人節套餐的威力吧!
龍蝦蟹肉芝士醬配多士、小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬
頭盤為龍蝦蟹肉芝士醬配多士小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬 。龍蝦蟹肉芝士醬配多士,香濃嘅芝士香味,夠creamy ,配上心型多士,感覺唔會太膩。另外,一隻隻的龍蝦,配上新鮮的沙律,夠足料,開胃!
原隻火焰龍蝦比薩

。店員會在食客面前點火作特別的視覺效果,打卡必選!材料豐富, 包括有大大隻的龍蝦、龍蝦肉及車厘茄等等,味道又特別又好味。薄餅薄身而煙韌,薄餅邊好香脆! 龍蝦殼裡面釀入蝦肉、冬菇、蘑菇等食材,令人特別難忘。
紅酒燴羊膝
另外的main course 紅酒燴羊膝,車厘茄,翡翠玉瓜,又紅又綠,賣相非凡。羊膝淡淡肉,肉質細嫩,唯有小小蘇。
波士頓龍蝦意大利飯配西班牙肉腸碎

四選一之中的波士頓龍蝦意大利飯配西班牙肉腸碎,配上波士頓龍鉗同西班牙肉腸碎。鉗部份裡面保留龍蝦肉給你自己拆出來!
龍蝦芝士通粉

波士頓龍蝦芝士通粉,賣相亦非常吸引。同樣鉗部份裡面保留龍蝦肉給你自己拆出來,細心。每一啖意粉都充滿濃厚嘅龍蝦味道,意粉亦非常煙韌, 口感非常好!
慢煮鴨胸配過歌弓蘇拉芝士比薩

慢煮鴨胸配歌弓蘇拉芝士比薩,THE POINT 的特別PIZZA只一,East meets West 的概念,雖然慢煮鴨胸聽落相西方煮法,但吃落有點北京烤鴨的感覺,新奇好味。
最後為煙三文魚香草忌廉芝士醬比薩配溫泉蛋,煙三文魚大大塊, 配上溫泉蛋的味道好新奇,加上溫泉蛋食落囗感飽滿,非常smooth~
比利時朱古力心太軟和雜莓乳酪慕絲蛋糕
比利時朱古力心太軟和雜莓乳酪慕絲蛋糕,心太軟很濃厚的朱古力味,配上酸酸甜甜的雜莓慕絲,就像一對情侶一樣,互相填保對方的不足。濃厚的心太軟吃太多亦會漏,酸酸甜甜的慕絲吃太多亦會令口裡同胃作反應。互相到取平行,就是最好的配合。
最後,套餐亦另有小禮物,今個情人節同THEONE 來THEONE亦都是不俗的安排。
Iced Oreo Chocolate
龍蝦蟹肉芝士醬配多士、小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬
龍蝦芝士通粉
Iced Oreo Chocolate
情人節特色雞尾酒
龍蝦、龍蝦、龍蝦🦞!小編今日嚟呢間餐廳食咗個好特別嘅情人節套餐❤️呢個套餐嘅主角就係龍蝦囉餐廳位於The One商場4樓,地點非常方便。餐廳裝修簡約時尚,如果想氣氛浪漫啲嘅話,小編建議可以坐餐廳較入位置,因為燈光會暗d。情人節套餐有頭盤、餐湯、主菜、甜品及特色飲品。頭盤🦞龍蝦🦀蟹肉芝士醬配多士呢個芝士醬真係超濃味,原來係有忌廉芝士、巴馬臣芝士同水牛芝士仲有龍蝦汁同埋白酒一齊整,入面仲有龍蝦肉粒同埋蟹肉。可唔可以比多塊多士我食埋個芝士醬!4塊心形多士都用唔晒全部嘅芝士醬。頭盤小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬沙律菜都幾新鮮,入面都真係有幾多隻小龍蝦喎。龍蝦濃湯個湯d龍蝦味好濃,好似飲緊龍蝦汁咁!必食主菜原隻火焰龍蝦比薩🍕真係有成隻龍蝦放咗係個比薩上面,上枱嘅時候仲會點上火焰🔥。Pizza個皮夠薄又夠脆,龍蝦肉都放晒上Pizza面。龍蝦殼入面原來放咗海鮮粒及蘑菇粒。小編另一推介主菜波士頓龍蝦芝士通粉大大隻波士頓龍蝦蟹鉗!仲有小編最鍾意嘅巨型煙斗粉!啲煙斗粉吸晒啲龍蝦汁,加上超多水牛芝士放埋一齊炒同焗,啲味入晒落啲意粉度,食到暖笠笠!好正嘅comfort food!慢煮鴨胸配過歌弓蘇拉芝士比薩呢間餐廳整嘅
龍蝦、龍蝦、龍蝦🦞!

小編今日嚟呢間餐廳食咗個好特別嘅情人節套餐❤️
呢個套餐嘅主角就係龍蝦囉

情人節套餐有頭盤、餐湯、主菜、甜品及特色飲品。

🦞龍蝦🦀蟹肉芝士醬配多士

龍蝦蟹肉芝士醬配多士

可唔可以比多塊多士我食埋個芝士醬!

4塊心形多士都用唔晒全部嘅芝士醬。

小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬

沙律菜都幾新鮮,入面都真係有幾多隻小龍蝦喎。

龍蝦濃湯
個湯d龍蝦味好濃,好似飲緊龍蝦汁咁!

必食主菜
原隻火焰龍蝦比薩🍕

小編另一推介主菜

慢煮鴨胸配過歌弓蘇拉芝士比薩

呢間餐廳整嘅Pizza都真係用料十足,呢個鴨胸Pizza個面完全鋪滿晒鴨胸、蔥絲、仲有合桃!呢幾樣野配埋一齊,再加埋佢特別嘅醬汁,感覺好似食緊片皮鴨咁!

甜品
比利時朱古力心太軟&雜莓乳酪慕絲蛋糕
比利時朱古力心太軟和雜莓乳酪慕絲蛋糕

平時我哋食開嘅心太軟都係配雪糕嘅,呢間餐廳嘅心太軟就配左酸酸甜甜嘅雜莓慕絲,呢兩樣野擺埋一齊好㚒,唔會好似平時加雪糕咁漏。

特色飲品
Mango  with  Lemongrass

特色飲品嘅Menu有多款含酒精同埋不含酒精嘅飲品選擇。小偏叫咗呢杯飲品,賣相好靚,不過略嫌偏甜。

小編覺得呢間餐廳除左適合情侶拍拖食飯,亦都好適合一家大細family gathering!

庆祝纪念
情人节
Mango  with  Lemongrass
就算好多人都會話"天天都是情人節",但有心思o既伴侶都會係呢個節日為對方安排一頓比平時特別的晚餐,製造一下浪漫的氣氛,應下節日好好約會一下,當好多人第一時間都會諗食牛扒o既時候,我今次就被呢個龍蝦盛宴吸引住😋😋呢間位於THE ONE o既人氣手工薄餅店今次為情人節推出o既二人套餐,最吸晴o既莫過於即場點火o既「原隻火熖龍蝦PIZZA」,借名義可以同對方表達你對佢o既愛真係如火一般的熱戀啊🔥😝頭盤有「龍蝦蟹肉芝士醬配多士」同「小龍蝦沙律配蜜糖芥末醬」,用兩層架o既形式上感覺份外別緻,影相一流,心型o既多士配以由三款芝士(忌廉芝士、巴馬臣芝士及水牛芝士)略焗而成o既濃濃芝味龍蝦蟹肉醬,香脆可口開胃。餐湯龍蝦湯亦無得輸,完全感覺到湯入面有o既龍蝦鹹鮮味,配以龍蝦肉同蔬菜,味道層次豐富🆙主菜出場「原隻火熖龍蝦PIZZA」,師傅係上碟後會你面前為龍蝦點火,將龍蝦身入面o既海鮮粒同菌粒o既香味再度提升,原隻火熖龍蝦放係pizza的中央,賣相造型,非常搶鏡啊!!另一道主菜波士頓龍蝦芝士通粉亦完全o岩曬我口味,芝士味因為焗完用熱pan上的關係比頭盤個芝士醬更香濃,配以煙煙的煙斗粉,啖啖肉的龍蝦鉗,滿足

另一道主菜波士頓龍蝦芝士通粉亦完全o岩曬我口味,芝士味因為焗完用熱pan上的關係比頭盤個芝士醬更香濃,配以煙煙的煙斗粉,啖啖肉的龍蝦鉗,滿足!👍🏻

一個完美的情人節餐甜品當然都係著眼點,比利時朱古力心太軟香濃不在話下,配以粉紅色雜莓乳酪絲糕,同朱古力真係好夾,甜酸甘香作結。

餐飲每位加$28可升級至紅/白餐酒或意大利氣泡酒或情人節特色雞尾酒🍸

最後,凡惠顧呢個情人節二人餐,每位客人均可以以優惠價$480享用由韓國偶像Super junior星級髮型師團隊主理原價$800 的Zeva Hair Spa 韓式髮型設計,體驗韓星造型魅力!!

首50對客人更可獲贈玫瑰亮光精華或蜂膠護膚霜一支!! 所以要去就要趁早啊~~~~ 👯‍♀️👯‍♀️

***供應時間2月13及15 日(晚上6時後), 2月14日(全日供應)
** $798 兩位用(另收加一)
2019-01-26 138 浏览
食過呢間幾次,印象唔錯今日朋友生日,佢話近近地去呢度食最鐘意有得through open rice個apps訂位唔洗排隊等位又唔洗打電話book,今次book左7:30pm 去到都即有位👍🏻👍🏻餐牌都算多圖,方便心大心細揀野食,等野食既時間就尚好啦 唔係極快 又唔係好耐咁叫左好多野食都好好味,最鐘意係呢度既黑松露薯條 又多又夠脆,好食叫左個pizza唔記得影相。朋友生日 order左係甜品寫碟都寫得幾靚職員都好友善幫手影相。滿意的晚餐👍🏻👍🏻
食過呢間幾次,印象唔錯
今日朋友生日,佢話近近地去呢度食
最鐘意有得through open rice個apps訂位
唔洗排隊等位又唔洗打電話book,

今次book左7:30pm 去到都即有位👍🏻👍🏻
餐牌都算多圖,方便心大心細揀野食,
等野食既時間就尚好啦 唔係極快 又唔係好耐咁
叫左好多野食都好好味,
最鐘意係呢度既黑松露薯條 又多又夠脆,好食
叫左個pizza唔記得影相。

朋友生日 order左係甜品寫碟都寫得幾靚
職員都好友善幫手影相。
滿意的晚餐👍🏻👍🏻
黑松露薯條