2022-04-11 354 浏览
我身為一個Pizza愛好者來講,雖然Pizza都係比較Heavy,不過我自己都真係有時間都會想試吓!今次朋友介紹咗我去咗呢一間餐廳,我自己好鍾意食呢一度嘅辣肉腸pizza,呢一度嘅辣肉腸pizza真係好好食,芝士嘅餅底再加埋呢度嘅辣肉腸非常之多嘅份量!令到成個Pizza都非常之惹味

2022-04-10 335 浏览
每次經過呢間餐廳,見到出面嘅裝修都好想入去試吓 🚩今次終於有機會~🥹..額外喺平時嘅menu加多咗份前菜🤣🤣▪️HAM & MELON $95 • 7/10*18 months Parma Ham, Cantaloupe Melon*Parma Ham油脂分佈均勻,唔會太肥膩~加埋哈密瓜一齊食,感覺更加fresh😆**如果哈密瓜再多啲就好嚕😆**.喺Brunch Menu揀咗:▪️BURRATA (V) +$10 • 7/10*Cherry Tomato, Rocket, Olive Oil*越食越好食嘅水牛芝士,唔會太濟嘅感覺|點包一齊食一流!!🤩.▪️BERRY SODA $45 • 10/10 **另加的**MOCKTAIL嘅選擇不太多,所以揀咗呢款~意外地好好飲!!Berry味又甜又酸🍇🍓🫐最重要係一啲藥水味都冇🤣🤣配埋soda真係滿分💯..▪️PARMA +$20 • 7/10*Fior di latte, Artichokes, Parma Ham, Stracciatella Cheese*完全係另一份嘅HAM & MELON 🤣不過係熱食版本~略嫌啲cheese唔夠多🥲個人認為
每次經過呢間餐廳,見到出面嘅裝修都好想入去試吓 🚩
今次終於有機會~🥹

額外喺平時嘅menu加多咗份前菜🤣🤣
▪️HAM & MELON $95 • 7/10
Parma Ham油脂分佈均勻,唔會太肥膩~
加埋哈密瓜一齊食,感覺更加fresh😆
**如果哈密瓜再多啲就好嚕😆**
喺Brunch Menu揀咗:
▪️BURRATA (V) +$10 • 7/10
越食越好食嘅水牛芝士,唔會太濟嘅感覺|
點包一齊食一流!!🤩
MOCKTAIL嘅選擇不太多,所以揀咗呢款~
意外地好好飲!!Berry味又甜又酸🍇🍓🫐
最重要係一啲藥水味都冇🤣🤣
配埋soda真係滿分💯

▪️PARMA +$20 • 7/10
完全係另一份嘅HAM & MELON 🤣
不過係熱食版本~
略嫌啲cheese唔夠多🥲
個人認為Pizza底嘅厚薄度剛好👍🏼

▪️PICI TIRAMISU • 3/10
有少少失望嘅tiramisu😩
雖然好夠滑同soft,但係酒味唔夠濃郁,過份濕潤。

2022-04-03 223 浏览
✿ 𝐀𝐧𝐭𝐢𝐩𝐚𝐬𝐭𝐢- 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨都有6-7片吞拿魚刺身伴碟既紫洋蔥、沙律菜同車厘茄🧅🥗🍅用咗橄欖油同少少檸檬汁調味 幾𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠🍋- 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝份量超大 如果你鐘意火箭菜既話一定要叫呢個沙律🥗✿ 𝐆𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨- 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐬𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐠𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨煙三文魚炸麵糰就有少少失望 食完黑松露嗰款expect呢個都係一咬落去係滿滿既三文魚餡料 點知一咬開 入面係…咩都無 係一舊面頭舖咗煙三文魚既空心炸麵糰( •́ω•̩̥̀ ) ✿ 𝐋𝐞 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐞- 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚就正常發揮啦 但係都係嗰句餡料好足!! 呢度既𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡全部都偏煙韌我個人就幾鐘意 呢個𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚既𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦份量超多 底層鋪滿咗火箭菜 上面再灑咗𝐩𝐚𝐫𝐦𝐢𝐠𝐢𝐚𝐧𝐨芝士碎 好滿足👅- 𝐐𝐮𝐚𝐭𝐭𝐫𝐨 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐠𝐠𝐢 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚𝐐𝐮𝐚𝐭𝐭𝐫𝐨 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐠𝐠𝐢 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚用咗4種唔同既𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞整成🧀🧀 有𝐟𝐢𝐨𝐫 𝐝𝐢 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞, 𝐭𝐨𝐦
✿ 𝐀𝐧𝐭𝐢𝐩𝐚𝐬𝐭𝐢
- 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨
𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨都有6-7片吞拿魚刺身
伴碟既紫洋蔥、沙律菜同車厘茄🧅🥗🍅
用咗橄欖油同少少檸檬汁調味 幾𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠🍋

- 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝
𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝份量超大
如果你鐘意火箭菜既話一定要叫呢個沙律🥗

✿ 𝐆𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨
- 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐬𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐠𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨
點知一咬開 入面係…咩都無
係一舊面頭舖咗煙三文魚既空心炸麵糰( •́ω•̩̥̀ )

✿ 𝐋𝐞 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐞
- 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚
呢度既𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡全部都偏煙韌我個人就幾鐘意
呢個𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚既𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦份量超多

- 𝐐𝐮𝐚𝐭𝐭𝐫𝐨 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐠𝐠𝐢 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚
有𝐟𝐢𝐨𝐫 𝐝𝐢 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞, 𝐭𝐨𝐦𝐢𝐧𝐨, 𝐩𝐚𝐫𝐦𝐞𝐬𝐚𝐧 & 𝐛𝐥𝐮𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞
芝士迷一定要試下芝士味好香濃
我本身麻麻地𝐛𝐥𝐮𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞
仲要焗完之後藍芝士既味道更加突出 所以食落唔係咁慣

發現原來好多娘娘都好鍾意食pizza!今次嚟到呢間Pizza project🍕,揀咗最多人食嘅一個set,只係$195就可以有頭盤、Pizza、甜品,港島區嚟講,食晚餐嘅話超級抵食!😋頭盤嘅話款式都幾多,有水牛芝士、炸蝦、parma ham、吞拿魚他他等等,比較大路嘅嘢食🍤。Pizza就有好多唔同特別嘅口味,普通辣肉腸嗰啲都做得唔錯,但就有啲比較冇咁易入口嘅肉泥味道🤨。甜品大家都揀咗tiramisu,飽到濟晒但係食甜品都依然覺得好味😋!整體來講係好抵食,不過有啲Pizza嘅口味就唔係個個都鍾意食🧐,但係呢個價錢仲要唔使加一,值得一試!頒發軍階:少校🎖🎖🎖

頒發軍階:少校🎖🎖🎖
  • Carbonara  pizza
2022-02-18 305 浏览
Project tasting $195 p.p. 整體冇咩特別,勝在份量多幾抵食😂🍅Burrata (7.4/10)🍅蕃茄仔撈橄欖油係係幾香,不過水牛芝士冇乜味🖤Truffle gnocco fritto (7.7/10)🖤係Pirata group老是常出現嘅黑松露🤣外面脆身入面有ricotta cheese幾開胃🥳🍳Carbonara (7.5/10)🍳人氣之選!成日都見到人打卡,鵪鶉蛋同埋火腿有幾特別不過其實冇乜卡邦尼嘅感覺,批底又好濕,一般般🤔🍕Napoli (7.8/10)🍕呢個批底又唔濕喎!佢嘅基底以蕃茄為主,上面嘅anchovies 鹹鹹地,忍唔住食哂🤣🍮White chocolate mousse (7.7/10)🍮其實就係甜啲嘅pici panna cotta😂夾埋raspberry sauce酸酸甜甜咁都唔錯😋不過我應該都會揀tiramisu 🤣
🍅Burrata (7.4/10)🍅
蕃茄仔撈橄欖油係係幾香,不過水牛芝士冇乜味
🍳Carbonara (7.5/10)🍳
🍕Napoli (7.8/10)🍕
蘇豪區一度大排長龍嘅人氣薄餅店 Pizza Project 份屬 Pirata Group,上次嗌 À La Carte,尋日寫寫吓好想食又去咗 👻 Lunch Set 包含前菜、Pizza 同甜品 3 道菜,只需 $118 性價比好高,灣仔星街店無咁多人都幾好坐!😚‣ Le Pizze ‘Nduja 薄餅分成 6 片,尺寸適中唔怕飽到食唔落其他食物 🤣 厚批烘得焦香有嚼勁,麵糰佈滿氣孔咬落更蓬鬆,仔細咀嚼時可嚐出陣陣麥香 🍕 意式辣肉腸鹹香微辣,同 Smoked Scamorza 再加少少辣椒粉同微辣嘅橄欖油,配埋煙燻味好夾 🧀 加上「牛奶之花」Flor di latte 點綴,雖然係 Mozzarella 嘅一種,但小圓球以新鮮牛乳製成 🐄 較水牛芝士口味溫和,質感濕軟、清爽不膩,食到最後有啲鹹,但整體都好惹味!‣ Tuna Carpaccio | $85肥美黃鰭吞拿魚切成厚薄均勻嘅薄片,伴以酸酸甜甜嘅香橙醬汁、車厘茄同菠菜苗 🌱 本身唔鍾意生洋蔥嘅辛辣,但店內選用較嫩嘅紫洋蔥 🧅 無咁刺激仲帶少少清甜,係一道清新悅目嘅開胃菜 🥗‣ Parmigiana | $95茄子經炙烤 🍆

‘Nduja

‣ Le Pizze ‘Nduja

Tuna  Carpaccio

‣ Tuna Carpaccio | $85

Parmigiana

‣ Parmigiana | $95
茄子經炙烤 🍆 配上流心 Mozzarella、Parmesan Cheese、松子仁同橄欖油,食材同調味都非常簡單,比較平淡不過不失 👌🏼

💰 $120 / 人
‘Nduja
Tuna  Carpaccio
Parmigiana
  • ‘Nduja  Pizza
Pirata’s lunch deal will never disappoint🤩 What more can you ask for a $118-lunch-set!?This is my first time visiting despite its fame🙈Starter: Parma and parmigiano🌟Such generous portion WOW🤩Parma was aromatic and slightly fruity. Parmigiano was ON POINT🤩 enough lactose to balance the saltinessCarbonara pizzaDough: it’s actually good quality dough - could taste the flour and tensile enough. Sadly it was a bit underbaked😕Toppings: called carbonara only cuz there are eggs and pancetta🤣but it is ac

Parma  and  parmigiano

Carbonara pizza
Carbonara  pizza

Toppings: called carbonara only cuz there are eggs and pancetta🤣but it is actually a tomato based one and the tomato sauce did not stand out from others’ in particular. Not bad but nothing special

Dessert: white chocolate mousse🌟🌟
White  choco  mousse

Ordering it only becoz of my fd’s rec🤣 but so glad that i listened!!!🤩 it’s not as sweet as imagined/ suggested by its name. Instead it’s more on the milkily creamy side and super smooth!😋😋the raspberry jam and nuts made it sundae like🤣 the satisfaction was BEYOND WORDS💯
Parma  and  parmigiano
White  choco  mousse
  • White  chocolate  mousse
2021-12-14 528 浏览
久已留意Pizza Project ,香港要吃稍好的薄餅不容易。今天上午在港島行山,特意為此店挑選近一點的終點站。中午三點左右來到吃的還是午餐牌,無加一,部分選擇加錢,左計右計,抵到爛。點了兩個餐,一份要lettuce salad with quail egg ,新鮮爽脆,夠凍,沙律汁係黑醋汁,酸甜開胃。 第二份要了tuna salad ,吞拿魚多到成罐俾你咁濟。雖說是罐頭嘢,但質素都有高有低,呢度係上乘之選,軟滑又唔油膩,少許黑椒吊味,很不錯。要了一份ham pizza,pizza底真係做得好,薄脆香又唔硬,唔會咬到牙軟,又有麵粉香,個烤爐無咁上下都係做唔到。cooked ham軟嫩,茄汁香濃,再加埋燒烤菇,完美演繹。另外要了一個瑪格麗特。薄餅底一樣的好,配上新鮮水牛芝士,羅勒葉,美味就係咁簡單。底火夠。長時間發酵,薄餅身體輕盈又易消化。甜品要了提拉米蘇,杯上。馬斯卡邦芝士打得輕盈,咖啡味濃。其實本身做得好,就不用找花巧途徑。整體而言,二百多元兩位,Pizza Hut 都唔得啦,而且質素如此好?也不知道下次幾時可再來。
底火夠。
長時間發酵,薄餅身體輕盈又易消化。
甜品要了提拉米蘇,杯上。
2021-12-08 499 浏览
今次我地叫左個4人餐, 包左三個前菜, 三個Pizza加兩個甜品🍮前菜🥗Burrata Cheese🧀(V) 一大舊香滑既Burrata Cheese配上車厘茄, 橄欖油, 火箭菜係一個幾清新既StarterProject Salad🍯(V) 沙律入面有紅洋蔥, 墨西哥胡椒, 南瓜子再加蜂蜜芥末醬做調味, 清新得黎又帶點惹味Cold Cuts 🥓Ham 同Melon 既配搭永遠都係冇得輸既, 所以絕對係必點🍈Pizza🍕Carbonara 🥚最signature既一個Pizza, 呢個配搭係其他餐廳比較少見, 用意大利豬腩片,鵪鶉蛋,蕃茄醬, 牛奶芝士完全係中西🈴璧, 每一塊pizza上面都會有豬腩片完美地包圍全住一隻半生熟既鵪鶉蛋, 一咬開中間既蛋液就流入個口度, 成件事冇諗過係咁夾, 不槐為signature✅Salsiccia e Funghi 🍄呢個Pizza雖然材料簡單, 但係都整得好好味, Pizza 上面有辣肉腸, Portobello 磨菇, Mozzarella Cheese🧀 因為本身每種配料既味道都比較香濃, 所以唔洗特別去調味都已經好夠味, 磨菇同辣肉腸都係整碎

前菜🥗
Burrata Cheese🧀(V)

Project Salad🍯(V)

Cold Cuts 🥓

Pizza🍕
Carbonara 🥚

Salsiccia e Funghi 🍄
呢個Pizza雖然材料簡單, 但係都整得好好味, Pizza 上面有辣肉腸, Portobello 磨菇, Mozzarella Cheese🧀 因為本身每種配料既味道都比較香濃, 所以唔洗特別去調味都已經好夠味, 磨菇同辣肉腸都係整碎左, 所以更加易入口, 連BB都鐘意食☺️

Margherita🌿 (V)
呢個素食Pizza出奇地好食, 因為我比較少食冇肉既Pizza, 成日覺得就咁食芝士加醬會好dry😅 食完呢個由蕃茄醬, 意大利水牛芝士, 羅勒組合而成既Pizza就會覺得其實素食Pizza都可以好好食, Juicy 得黎又夠味喎😋 如果好似我地咁叫套餐既話都可以試下素食Pizza嫁🤩

Dessert 🍮
Tiramisu Cheesecake
因為叫既係4人套餐, 所以會有2個Tiramisu Cheesecake, 出奇地又整得幾好食喎, 唔好睇佢細細杯, 但係層次都幾豐富👍🏽

呢間PIzza 出夠係有佢既原因, 餅底全部都好軟熟, 食埋個餅邊都唔會覺得膩, 因為套太好食既關係, 所以都忍唔住食多左幾件😂 鐘意食Pizza既我覺得呢間值得一試, 除左灣仔, 中環都有分店嫁😉
2021-12-04
  • Carbonara  pizza
  • Tiramisu
原先想食嘅餐廳冇位,於是同朋友誤打誤撞嚟到星街嘅「 𝘛𝘩𝘦 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘤𝘵 」🍕 餐廳已經換晒聖誕佈置,暖色系木凳加燈飾,加上外國店員嘅熱情親切,感覺好似去左大型𝘩𝘰𝘮𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘺🥰 淨係個氣氛都好舒服好𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭🎉《 𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘤𝘵 𝘛𝘢𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 》 $199 / 𝘱𝘱𝘭 🌟🌟🌟🌟🌟頭盤+𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢都係跟人頭,再加甜品兩款,未食已經覺得價錢吸引,尤其是喺灣仔呢個地段🥴超抵!《 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟生牛肉碎𝘮𝘪𝘹埋秘製醬汁同香料,感覺清新唔會食到腥味👍🏻 生肉入口即溶,好軟滑嘅口感😋 怕生想易入口啲仲可以配搭埋彼得包🫓 《 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 》4.5 / 5一塊塊生吞拿魚片,淋上檸檬汁同橄欖油,令魚生鮮味更突出,酸咪咪咁,係一道好開胃嘅頭盤🤤《 𝘏𝘢𝘮 & 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 》4.5 / 5𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮 同 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯係最佳拍檔,可惜蜜瓜未當做,爽脆但未夠甜😎 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮 嘅油脂甘香,好𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺🤤《 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 》4.5 / 5店員都大推嘅口味🤪 濃郁蕃茄醬鋪上脆煙肉,最後打上流心鵪鶉蛋🥚 咁樣食好𝘳𝘢𝘸,

《 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
生牛肉碎𝘮𝘪𝘹埋秘製醬汁同香料,感覺清新唔會食到腥味👍🏻

《 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 》4.5 / 5

《 𝘏𝘢𝘮 & 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 》4.5 / 5

《 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 》4.5 / 5
店員都大推嘅口味🤪 濃郁蕃茄醬鋪上脆煙肉,最後打上流心鵪鶉蛋🥚 咁樣食好𝘳𝘢𝘸,口感百感交集又軟又脆😂 係好有特色,但小編對生嘅鵪鶉蛋黃有點兒抗拒🙈

《 𝘎𝘰𝘳𝘨𝘰𝘯𝘻𝘰𝘭𝘢 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
哩款大愛😍 四重芝士雖然未有拉絲效果,但嗅覺同味覺絕對係好濃郁嘅芝士味🤤🤤🤤 特別鍾意烤焗完嘅𝘣𝘭𝘶𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦味道好𝘚𝘵𝘳𝘰𝘯𝘨😋👍🏻

《 ‘𝘕𝘥𝘶𝘫𝘢 》3.5 / 5
濃郁蕃茄醬配特辣辣肉腸🍕比平時見到嘅辣肉腸大塊🤩 扣分在太重味,又鹹又辣🥲 不過同行朋友覺得好正,鍾意重味又食得辣嘅會岩🥴

《 𝘗𝘪𝘤𝘪 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 》4.5 / 5
抗拒唔到嘅幼滑口感😍 好𝘴𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩! 𝘌𝘹𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰濃得黎唔會太苦,比例恰到好處👍🏻

《 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘔𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦 》4 / 5
雖然係白朱古力𝘔𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦但冇想像中咁甜👍🏻 質地亦好滑溜😋 反而係面頭嘅士多啤梨醬仲甜,想整走佢😂
店舖好好𝘚𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘦但無加一,可自行比𝘛𝘪𝘱𝘴🥴 店員臨走仲比左一人一杯大𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘴𝘩𝘰𝘵我地,體驗滿分💯絕對會再黎😋
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
———————————————
  • Gorgonzola  pizza
  • Beef  tartare
2021-12-02 397 浏览
天氣一凍就瘋狂地想食肉、澱粉質 、好heavy😈嘅食物(增肥嘅日子到啦)🌬今次想介紹嘅係中環同金鐘都有分店的Pizza Project🍕在weekend大概18:30入座,餐廳都差唔多滿座。由於事先大家(除左壽星仔)都知道會有生日蛋糕,加上大家又細食又唔肚餓,所以決定散叫就算😣 如果大家胃口幾好/想試多D款式,我地會推介大家要食佢地性價比極高嘅 Tasting Menu (必須全枱同時選用Tasting Menu)🌟Insalata Rucola E Fichi我地揀左個沙律做前菜,材料有火箭菜🥬、無花果、青蘋果🍏、核桃、巴馬臣芝士🧀、意大利黑醋。呢個沙律絕對係清新不敗之選!黑醋嘅甜果味和淡淡木香、無花果嘅清甜配上青蘋果和核桃嘅爽脆、火箭菜嘅輕微苦澀、芝士嘅咸香,所有材料配合時口感同味道都好豐富👍🏻🌟Gnocco Fritto - Smoked Salmon喺冇Google純賭博嘅情況下,我地就點左個❓❔+煙三文魚🙂 好彩嚟到嘅時候見到係類似炸多士嘅物體,大家都鬆一口氣😮‍💨原來係油炸麵糰,表面就有煙三文魚、Ricotta Cheese 乳清芝士同埋蝦夷蔥。炸麵團脆口不油膩,細蔥能夠減

🌟Insalata Rucola E Fichi

喺冇Google純賭博嘅情況下,我地就點左個❓❔+煙三文魚🙂 好彩嚟到嘅時候見到係類似炸多士嘅物體,大家都鬆一口氣😮‍💨原來係油炸麵糰,表面就有煙三文魚、Ricotta Cheese 乳清芝士同埋蝦夷蔥。炸麵團脆口不油膩,細蔥能夠減輕Ricotta Cheese嘅滯膩同提升呢味菜式層次,配上煙三文魚真係好匹配👍🏻

🌟Carbonara Pizza
薄餅的餡料以番茄醬為底,餡料有鵪鶉蛋🍳、煙肉🥓同埋水牛芝士。薄餅一分為六,每件薄餅上都有一粒鵪鶉蛋,煙肉焗得非常脆同充滿油香,好似食緊All Day Breakfast😍

🌟Parma Pizza
薄餅有巴馬臣火腿、火箭菜和水牛芝士。Parma Ham份量慷慨,肉質幾軟滑,油脂亦平均。加上芝士碎片嘅咸香,岩曬重口味嘅你😝

🌟Tiramisu
本身我哋冇叫Tiramisu,店員見我地同朋友慶祝生日咁開心🎂,就送咗一客比我地share😍 Tiramisu面層鋪滿好薄嘅可可粉,Mascarpone Cheese層好輕盈同富有蛋香(而冇蛋腥味😂), 手指餅層濕潤又重咖啡酒味☕️食完冇負擔!

在用餐後店員會送上每位1 Shot Lemoncello🍋,同客人一齊飲用🥂令👧🏻諗返起當年喺意大利🇮🇹食完晚餐店員都係送上檸檬酒,促進腸道消化😂

🌟店員們都十分友善+Helpful😍
🌟晚市沒有訂座
2021-11-28 305 浏览
呢間Pizza舖可以喺星街入邊,今日平日午市嚟到都坐滿全場,有唔少打工仔同外國人~😙今日就坐咗喺佢室外嘅地方度,環境幾舒服,感覺幾Chill~😎😎.呢度午市係一個套餐,$118 有前菜、Pizza、甜品,價錢都正常~.三文魚沙律,煙三文魚新鮮,火箭菜正常,醬汁酸酸地夠開胃🥰呢度Pizza係蕃茄醬底,餅底厚度唔係薄、又唔算厚批;材料同topping都ok嘅,今次個底焗到燶晒,食落口苦到傻,食多幾啖都怕致癌,只可以食個面…好失望🥲甜品有白朱古力慕絲,有藍莓醬同nuts,所以食落唔會好腬~好食嘅~👍🏻.呢度主打pizza但pizza質素咁樣真係有啲失望,傷心🥲🥲🥲

三文魚沙律,煙三文魚新鮮,火箭菜正常,醬汁酸酸地夠開胃🥰

2021-11-23
2021-11-14 330 浏览
✨🍕Napoli Pizza​即叫即整嘅手工Pizza😍熱辣辣㗎❗️​薄皮pizza 但味道十足👍​Pizza上面有啲好鹹嘅魚仔 幾特別不過真係好鹹😂​​✨Ham & Melon​係18個月嘅意大利火腿 蜜瓜配烤餅❤️​火腿味道幾香濃但唔太鹹👍配蜜瓜食簡直一流🤤​另外又可以配香軟嘅烤餅 好有咬口😋​好開胃🥰​​✨Porchetta Tonnata​炸麵糰係意大利嘅特色小食💕 上面有吞拿魚+沙律醬+橄欖 一齊食係幾夾的👍​​環境氛圍都十分好❗️鍾意食Pizza嘅你一定要試​​味道👅👅👅👅​抵食🤑🤑🤑🤑​環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​服務👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉🍉​(最高分x5)​​

✨🍕Napoli Pizza​

環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​
服務👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻​
番兜🍉🍉🍉🍉​
(最高分x5)​
( ͡° ͜ʖ ͡°)𝚃𝚑𝚎 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 𝙿𝚛𝚘𝚓𝚎𝚌𝚝 - 意大利菜❝/ 灣仔意式手工薄餅店/ 必試卡邦尼薄餅🍕❞▪️𝚃𝚞𝚗𝚊 𝚌𝚊𝚛𝚙𝚊𝚌𝚌𝚒𝚘 $85吞拿魚新鮮 配埋醬汁同洋蔥食酸酸哋 好開胃~▪️ 𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊 $120每一塊都有煙肉隻鵪鶉蛋 勁吸睛 見到都流口水🤤手工薄餅餅邊鬆脆 好味道▪️𝙿𝚒𝚌𝚒 𝚃𝚒𝚛𝚜𝚖𝚒𝚜𝚞 $60咖啡同蛋味都好香好滑 唔錯!推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5

/ 灣仔意式手工薄餅店
/ 必試卡邦尼薄餅🍕

▪️𝚃𝚞𝚗𝚊 𝚌𝚊𝚛𝚙𝚊𝚌𝚌𝚒𝚘 $85
吞拿魚新鮮 配埋醬汁同洋蔥食
酸酸哋 好開胃~

▪️ 𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊 $120
每一塊都有煙肉隻鵪鶉蛋
勁吸睛 見到都流口水🤤
手工薄餅餅邊鬆脆 好味道

▪️𝙿𝚒𝚌𝚒 𝚃𝚒𝚛𝚜𝚖𝚒𝚜𝚞 $60
咖啡同蛋味都好香好滑 唔錯!

推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5

2021-10-17 461 浏览
A lovely me time enjoying the "carbonara" pizza 🍕 at @thepizzaproject.hk . Good ambience, service and food at very reasonable price!! 🥰Love the starter. The pici tiramisu was smooth and not too sweet. Perfect to end the pizza date!Pizza portion was big, decided to have 2 slices and take away the rest but ended up couldn't resist to have the 3rd one😋😛 but honestly the taste of the pancetta was too rich and could not really taste the quail eggs, but its good for taking pics!