餐厅: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2009-03-25 308 浏览
Brunch Buffet選擇唔多, 冷盤熟食甜品都唔多. 不過重質不重量, 樣樣都係好嘢. 大鄉里出城, 以為魚子醬好腥, 點知原來好鮮味, 好好食. 雖然連三文魚刺身都冇, 但龍蝦仔都有三四款, 生蠔都係好嘢.久唔久就有人送上出面冇得攞既嘢, 例如黑松露炒蛋 (好香黑松露味, 絕對落足料), egg benedict, gelato 等.環境冇得頂, 舒服到坐足三個鐘, 仲有得無線上網. 食飽咗, 上一陣網抖吓, 跟住又食過.
Brunch Buffet

Piper Champagne
seafood
egg benedict
黑松露炒蛋
Gelato: i scream
2009-03-08
$600 (早餐)
Piper Champagne
seafood
egg benedict
黑松露炒蛋
Gelato: i scream
2009-03-16 40 浏览
同bb食好野去左食宵夜buffet,八點開始食,可以食到十一點都幾平, 每位260連飲料環境我覺得一流即日book枱, 即刻有窗口位, 張椅子坐得好舒服平均而言食物我覺得中上d熟食都唔錯, 夠熱夠味道, 木桐飯冇咩特別, 唔香口沙律好難食, 魚生刺身bb好似唔太鍾意, 甜品好少款唔知道可以叫一壺壺茶黎飲只係叫左d奶茶檸荼下次食野之前都係上黎openrice做足功課環境好舒服, 真係有80分以上
同bb食好野
去左食宵夜buffet,八點開始食,可以食到十一點
都幾平, 每位260連飲料

環境我覺得一流
即日book枱, 即刻有窗口位, 張椅子坐得好舒服

平均而言食物我覺得中上
d熟食都唔錯, 夠熱夠味道, 木桐飯冇咩特別, 唔香口
沙律好難食, 魚生刺身bb好似唔太鍾意, 甜品好少款
唔知道可以叫一壺壺茶黎飲
只係叫左d奶茶檸荼

下次食野之前都係上黎openrice做足功課

環境好舒服, 真係有80分以上
2009-03-14
$260 (宵夜)
If you do not need to work, spend a lazy afternoon here and enjoy a really good ‘pot’ of tea (not a small cup). Watching people talking business around you at the other tables…you feel you are above others. Life could be fun and leisure. Most critics here are focusing on the food. Frankly speaking, they have adequate varieties of food – dim sum, sushi, salad, sandwiches, cheese plate, dessert and scone, ice cream - a little bit of each but sufficient choice to fill up your stomach . Food is of a

Most critics here are focusing on the food. Frankly speaking, they have adequate varieties of food – dim sum, sushi, salad, sandwiches, cheese plate, dessert and scone, ice cream - a little bit of each but sufficient choice to fill up your stomach . Food is of above average quality but they are really not as fancy and rich as their lunch buffet which only costs you a few couple dollars more for each person. This tea buffet will cost you $200 each. If you take a look at their tea menu, you will know why …..an a la carte choice of tea will cost you almost $55.

I used to believe the glass tea containers on the shelves were for display only. I was wrong. They all contained real stuff for consumption. If you ask the waiters, they will tell you more about the tastes of different kinds of tea – Chinese, European, fruit tea too.

I ordered my favorite Earl Gray – English tea. It is much much better and more aromatic than the usual Twinxxgs. My husband tried Russian Caravan – Russian tea. It has a smoky smell, the description on the tea menu seems to suggest that it is kind of man’s tea. So, my man took it. I found it taste a little bit like the Chinese Po Lei tea but has a subtle aroma that reminds you of something old and ancient and draws your mind back….what an exotic experience. I saw a curious young man ordered Turkish apple tea…he is an expatriate. Most tourists and local people ordered the usual buffet options - tea or coffee or cappuccino and missed the best part of the treat.

Next time, remember to pick your choice of tea and have fun.

Large pot of tea
Large pot of tea
  • Tea
2009-01-20 81 浏览
(19/12)  思明是夜邀請一家十四人到這間酒店進餐,只因她曾承諾母親,除了她應君子之約外,還特別選擇於這個聖誕前夕。很多香港人特別喜愛自助餐,思明的家人亦不例外,母親說:「若你要我選其中一間,我想我會選擇君悅。」無奈燒烤園於訂座前一個月已告滿座,退而求其次便選擇此地。事前作好留座準備的她,除了使用信用卡優惠外,酒店一方還可豁免整頓晚餐的酒類開瓶費用,服務實在是值得稱讚。  七時左右,食客的人數還不太多,大概佔全場座位的一半。環境陳設是優雅,相對於樓上的咖啡室,似乎這裡的空間感還要較大,活動的空間相對較多,不過食物的質素才是重要。她的兄長說:「似乎這裡的熱吃食品選擇不太多。」所言甚是,不過思明還是著重質量多於數量。一看之下,冷凍食品的選擇不少,小龍蝦、青口、翡翠螺、大蝦、長腳蟹、鮮蠔等等,還有各式刺身、壽司,熱吃的有燒牛肉、小羊架,意大利麵閣,芝士盤,沙拉,麵包,湯類,還有各款的甜品,特別是哈牌雪糕陳列於前,外觀上是頗吸引,當然要一嚐才能定奪。  侍應替他們添上香檳後,思明一家便開始進餐了,先嚐這裡的沙拉,味道是不過不失,略嫌是沙拉菜的選擇不多;其中的湯品,中式螺湯較西式的湯更能取悅
(19/12)

七時左右,食客的人數還不太多,大概佔全場座位的一半。環境陳設是優雅,相對於樓上的咖啡室,似乎這裡的空間感還要較大,活動的空間相對較多,不過食物的質素才是重要。她的兄長說:「似乎這裡的熱吃食品選擇不太多。」所言甚是,不過思明還是著重質量多於數量。一看之下,冷凍食品的選擇不少,小龍蝦、青口、翡翠螺、大蝦、長腳蟹、鮮蠔等等,還有各式刺身壽司,熱吃的有燒牛肉、小羊架,意大利麵閣,芝士盤,沙拉,麵包,湯類,還有各款的甜品,特別是哈牌雪糕陳列於前,外觀上是頗吸引,當然要一嚐才能定奪。

侍應替他們添上香檳後,思明一家便開始進餐了,先嚐這裡的沙拉,味道是不過不失,略嫌是沙拉菜的選擇不多;其中的湯品,中式螺湯較西式的湯更能取悅食客,頗清甜美味,一大窩的湯很快便需要補添了。當然最多食客圍繞著的莫過於海產刺身類,思明嚐盡各類的海產,新鮮甜美是絕對,但是一流的還不及,不過以這等價錢吃到是不錯,特別是小龍蝦、長腳蟹。而刺身壽司類,其中最美味的莫過於是赤貝。

吃至此時,大家邊吃喝邊談天,相信是香檳作為催化劑,繼續讓他們完成接續下來的熱吃,甜點。小羊架的水準有待進步,醬料的烹煮還是要改進,羊肉是有點韌口;燒牛肉一大份陳列於前由廚師分庭,其實韌口是必然,結果不出所料;意粉閣中的意粉只是及格,故熱吃食品最終只能達及格水準,可能店方深知大部份食客著重海鮮刺身類居多,故推出較少款式的熱吃菜餚。事實上仍有很多人還未能接受,猶其是思明一家的兩位兄長,故他們選擇了其他的菜餚如芝士,分別有三款:車打、藍芝士、法國軟質芝士,幸好他們嗜吃芝士,故他們伴以一些餅乾、水果進食,也算是一種彌補吧。

當大家完成各類食品後便開始享用甜品,外觀是頗能增進食客的食慾,特別是哈牌雪糕,草苺、香草、巧克力應有盡有,完全能滿足思明姨一家,包括兩位年輕表妹,還有是每款的小巧甜品秩序井然地橫陳,絕對能滿足視覺上的滿足。思明先嚐一些輕巧的甜品,芒果的果凍是最美味,濃郁的芒果汁是不錯,故思明吃了兩小碟;另外的草苺藍苺果凍,也是新鮮的水果而成,能取悅人心;還有是藍苺芝士餅、紐約芝士餅、芒果芝士蛋糕、意大利芝士蛋糕,濃郁美味,絕對是及格有餘,還有是蘋果批,朱古力球等等,故吃得她們一家人樂也融融,無不開懷。

最後侍應還主動上前詢問各人的飲品,這裡的茶表有多項茶類選擇,中國茶、英國茶、歐洲各地茶類也能提供,家人當中有年長的爺爺,是喜歡茶葉類飲品,故思明亦很週到點了茉莉花茶,當然也是不俗的。而思明父親與思明便點了這裡的黑濃咖啡,酒店的供應毫不遜色,還可重添。

其後思明送上了聖誕禮物予各位家人,希望寄予關心與祝福,相信這個聖誕不太冷吧。

(非会员)
11月尾有朋友生日, 想試呢間好耐, 終於有機會試...一坐低先食一輪冷盤... 三文魚刺身同煙三文魚都唔錯...之後就攻Organic Food... 估唔到朱古力最好味, 另外當然唔小得我至愛嘅車厘茄配羊奶芝士啦...再攻杯裝haagen-dazs雪糕... 食多幾杯嘅話真係咩本都返番晒o黎...跟手o黎一轉甜品... 燕窩蛋白tart好多燕窩, 朱古力cake好味, 個strawberry批最好食, 最難食係杯白桃jelly...休息一陣就食芝士, 除咗吞唔落blue cheese之外, 全部cheese都好正...朋友拎咗大大碗生滾粥, 比咗幾啖我試, 又幾好味喎...另一個朋友拎咗朱古力cake同strawberry macaroon都話甜過龍, 叫我試下味, 我又唔覺得好甜喎...飲埋2杯special drink之後, 已經飽到想嘔, 早知唔飲西瓜個杯, 又唔好飲又頂實個胃, 但係綠茶個杯就勁正, 必試...被迫坐在酒吧區, 原先已經坐得好唔舒服, 之後坐坐下仲熄燈, 攪到黑麻麻咩胃口都冇晒, 仲要開到d音樂鬼咁嘈, 傾計傾到喉嚨痛...相片 : http://hk.my
11月尾有朋友生日, 想試呢間好耐, 終於有機會試...

一坐低先食一輪冷盤... 三文魚刺身同煙三文魚都唔錯...

朋友拎咗大大碗生滾粥, 比咗幾啖我試, 又幾好味喎...

相片 : http://hk.myblog.yahoo.com/ken-merry/article?mid=2446
2008-12-09 57 浏览
我相信JW萬豪酒店這個Bunch,都算是數一數二的貴。不過人一世物一世,加上是愛妻生日,大破慳囊一次也不過份。因為只得星期日有得食,所以之前聽聞好快會爆,因此數月前已book定;當然現在金融海嘯,可能walkin都有位,但無人知。當日早上11時已抵達酒店,環境唔錯,個位是一張超級大沙發,一坐落去成個人好似比沙發包住,好舒服。跟住女侍應便手拿一支香檳過來,對香檳無認識,但飲落口味道唔錯;女侍應重放粒士多啤梨進去,起晒泡,味道係咪提升唔清楚,但視覺享受算不俗。香檳可以任飲,但重點還是美食:全場最重點出擊位本人認為有三個:(1)即煎鵝肝 - 是City Super "R"字頭那隻貴價貨,平時買一罐仔都貴到伸舌頭,現在任食怎能放過?我不停拿取,侍應無黑臉,味道好到不得了,只是吃了十多件,擔心膽固醇嚴重超標,不過呢d野有事先至算。(2)黑毛豬火腿 - 即切火腿,味道香甜,又係平時食貴到唔捨得食果隻。記唔起自己食過幾多件,無十五也有二十小塊吧?(3)魚子醬 - 話250g要成千銀的東西,酒店只容許客人每次用煎雞蛋仔的蛋面最多取三塊,一啖食晒,確係鮮味香口;但你問我係咪超級好食,我又唔覺;總之buf

(3)魚子醬 - 話250g要成千銀的東西,酒店只容許客人每次用煎雞蛋仔的蛋面最多取三塊,一啖食晒,確係鮮味香口;但你問我係咪超級好食,我又唔覺;總之buffet有得任食才全力出擊,平時食要比錢多謝了。

另外還有很多高水準的食物,如三文魚、生蠔、帶子餃,不過個人認為這些食物在任何buffet都可享受得到,在這裡可不要了。至於甜品,也沒有格外驚喜,所以不打算推介。

除此之外,不時會有位男侍應手捧食物四場走,問客人要不要,譬如可以試食「黑松露炒蛋」,吃了一份,感覺跟蘑菇味差不多,不過一試無妨。

而這位哥哥後來捧了盤雪糕過來,是脫脂雪糕"I Scream"雪糕,果味重,不過味道一般。

由於是用HSBC白金卡,所以有85折,計埋加一,即是$580落樓。整體而言,雖然花了近$600食一餐,其實不便宜,不過以食物質素、服務、環境而論,是合理的。有生之年,相信會幫襯。
香檳無限添飲,中午時份已醉醉地。
每人任食"I Scream"雪糕,果味重,不過味道一般。
香檳無限添飲,中午時份已醉醉地。
每人任食"I Scream"雪糕,果味重,不過味道一般。
  • 魚子醬、鵝肝
2008-09-13 38 浏览
在附近有工作會議,要與朋友傾兩句,沒有得選擇,只有就我,就來這裡。選了靠窗的位置,光線自兩層樓高的落地大玻璃窗透進,雖然只是街景,也算不錯。時近六時,差不多踏進可以喝酒的時間,就要了紅白酒各一杯。是日的,俱是澳洲貨色。我要的是白酒,帶果香,喝起來有點甜味,很爽口;朋友的紅酒,她就說一般,還有一堆關於紅酒的外星言語,聽不懂了。後面有一個大櫃,放滿了茶的。朋友打趣道,要不要喝點茶?我說,米玩啦。侍應服務當然好,話晒是六星級酒店的水準。怎樣也爭不到張單,失策,在此謝過。

侍應服務當然好,話晒是六星級酒店的水準。

怎樣也爭不到張單,失策,在此謝過。
環境好
擺滿茶葉的檯
其他
環境好
小朋友有買一送一的咭,就快過期,唔好浪費,揀左去 the lounge 食 tea buffet!冷盤﹕魚生 ok ,新鮮但不夠肥美!赤貝唔係好新鮮… Cold Cut 普通貨!沙律菜不算很新鮮,選擇非常少,連羅馬菜都無,失敗!沙律汁選擇夠多,可惜無用武之地。熱盤﹕牛扒賣相唔錯,生熟度岩岩好,但...... 好 un,咬唔爛,吐左! 仲有少少海鮮不過係frozen 貨!最欣賞係個生滾粥,用料幾好,讚!甜品﹕整體幾好,尤其朱古力類,很出色,特別。亦有高級雪榚,及即做綿花糖同 pancake, good!但係我無個胃無位......... noservice﹕唔到五星級,餐巾跌左係地無人理,收碟收得算快!可惜好爆,佢居然開左 隔離 bar 個 d bar 枱比客,係Stool chair, 好唔舒服… 正常位環境 ok,但係我去左 bar 果 part,我會覺得唔需要做到咁 cheap,爆就唔好收客…整體來說,食物是四星級酒店 buffet 的水準,原價約 $240位,絕對不值!不過有買一送一,無咁傷!

2008-07-23 35 浏览
The Lounge的Sunday Brunch,主打西式名貴食材,日式刺身是完全沒有的食物選擇也少,熱盤更少,但貴精不貴多嘛,而且只吃名貴食材已經十分足夠了,一直都有添加,也不算多人取食物,份量很充足champagne,用的是某不太貴的名牌子,不過不失黑魚子醬,非常好吃,放在新鮮的pancake上,很好,紅魚子醬本來也算不錯,但當然沒有黑的好吃鵝肝,煎得又香又脆,放在薄脆上吃更好,但比較油,不能吃太多,鵝肝醬不夠鵝肝好吃西班牙黑毛豬火腿,加哈密瓜/無花果,很好蘇格蘭三文魚,有很多種口味選擇,都算不錯,但只有一種放出來的是特別貴價貨,全條切成一片片的,沒有其他特別調味的煙三文魚,那種是最好吃的,一定要吃那種,其他一比較就及不上了生蠔, 不算好,龍蝦,有3款不同品種,結果小的品種最好吃,比大的好吃,蝦都很好吃,也是小的品種比較好吃黑松露炒蛋不會放出來,只會捧出來給客人,如果想食也可以問waiter,不過不算好吃,起碼我不欣賞甜品大多不過不失,朱古力味的比較好,很香濃,macaroon也算不錯各種新鮮juice都很好,還有Great入面那間I-Scream雪糕店的strawberry雪糕杯

champagne,用的是某不太貴的名牌子,不過不失

西班牙黑毛豬火腿,加哈密瓜/無花果,很好

各種新鮮juice都很好,還有Great入面那間I-Scream雪糕店的strawberry雪糕杯食,但也不會放出來,只會捧出來給客人,如果想食也可以問waiter

HSBC白金卡85折,比較抵
  • 黑魚子醬
  • 煎鵝肝
  • 西班牙黑毛豬火腿
  • 蘇格蘭煙三文魚
  • 小龍蝦
  • 小凍蝦
2008-07-21 19 浏览
去 the lounge 食 buffet,不要 expect 係大魚大肉,佢係 for d 食客食少少野、飲下野、悠閒地渡過一個下午。食物種類並唔多,所以第一次去的時候,係有d 失望。最欣賞係果度gei 生滾粥,因為個 staff 唔會煮到d 材料過熟,仲可以食得出d 材料係唔係新鮮~ 果度的special drink 都唔錯,有機會gei 話,真係想試晒咁多種味~食 6 個鐘真係實在太長,lunch + tea + 甚至 dinner 都可以o係度搞掂。不過用咁gei 方法「磨」下d 時間都不錯~

2008-07-19 699 浏览
下午茶時間為15:30-18:00,充足的了。食物選擇著實不多,但質素不多,就是貴精不貴多嘛。首先是壽司吧,有三文魚及甜蝦刺身,壽司有北寄貝、鯖魚、鰻魚、腐皮等等(見圖),最可惜的是沒有吞拿魚。很欣賞的是沙律吧,菜類非常新鮮,整整齊齊的排列,配有三種醬汁。旁邊有兩款麵包條和三款芝士醬,還有硬芝士選擇。熱葷一般,不過那個忌廉白汁焗海鮮則叫人回味無窮,值得一試再試。甜品有即製PANCAKE、HAZZEN DAZS杯裝雪糕、朱古力MOSSE杯、BLUEBERRY CHEESECAKE、NEW YORK CHEESECAKE,最美味的是芒果芝士蛋糕。還有英式鬆餅,可配新鮮士多啤梨,吉士忌廉很惹味。附送每人飲品一杯,服務又好,好一個悠閒下午。最享受的是,有豎琴伴奏和落地玻璃外的藍天白雲相伴。不過,最不喜歡放食物的地方要走樓梯,其實也蠻危險的。
下午茶時間為15:30-18:00,充足的了。
食物選擇著實不多,但質素不多,就是貴精不貴多嘛。
首先是壽司吧,有三文魚及甜蝦刺身壽司有北寄貝、鯖魚、鰻魚、腐皮等等(見圖),最可惜的是沒有吞拿魚。
還有英式鬆餅,可配新鮮士多啤梨,吉士忌廉很惹味。
附送每人飲品一杯,服務又好,好一個悠閒下午。
最享受的是,有豎琴伴奏和落地玻璃外的藍天白雲相伴。
不過,最不喜歡放食物的地方要走樓梯,其實也蠻危險的。
壽司
沙律
忌廉白汁焗海鮮
壽司
沙律
忌廉白汁焗海鮮
2008-07-10 51 浏览
有段時間覺得Marriott coffee shop的自助餐是全港最好味的,不過聽講近年退步左就一直冇來過。不過見到佢大堂酒廊每逢五六有個宵夜buffet(所謂的宵夜其實係8pm-1130pm),只係200幾蚊,就算唔太好食都食得過,於是就來左喇。環境好舒服,好多位都係梳化,裝修都幾靚。食食下隔離bar仲有d音樂,唔錯唔錯。有d人食食下buffet都走左過去跳舞。前菜刺身: 三文魚係一批批,有d靚有d真係見到都唔想食,唔知點解佢可以拎出去。甜蝦就幾好,而且不斷咁添,正。冷烏冬: 冷烏冬普通,反而係烏冬上面個舊茄子唔知點解好好食!!仲有d salad, cheese and crackers, smoked salmon, 海哲等等,ookk咁啦湯得一款酥皮南瓜湯: 個酥皮麻麻地,不過我覺得個湯好好飲,唔太漏!主菜三文魚: 汁幾香茄汁海鮮意粉: 依個好好食,唔係一pat茄汁個d,而係少少酸好creamy個隻!「車仔粥」:有三文魚、雞肉、豬肉、牛肉、皮蛋、蝦畀你揀,即叫即整。個粥底好綿好正!竹筒飯: 冇咩特別,乾左少少同埋唔夠熱!仲有d雞扒、鴨胸、泰式蝦等等 全部都唔錯但唔足以encore

前菜

主菜
三文魚: 汁幾香
竹筒飯: 冇咩特別,乾左少少同埋唔夠熱!

甜品
甜品比較失色,有d好普通既野,例如new york cheesecake, apple crumble。有haagen-dazs雪糕同綠豆沙。冇咩係特別突出。

餐茶除左一般飲品,仲有幾十種唔同既中茶同茶葉可以試。

食物方面都唔錯,當然唔係頂級buffet。唔係樣樣好色同選擇唔特別多,但二百幾蚊加埋d咁既環境都算係咁。
$258 (宵夜)
2008-07-08 18 浏览
時間是由下午1時至6時, 都可算是 lunch + tea buffet。 食物種類選擇不多但以品質取勝, hot dish 就真的較少。 主攻赤貝和三文魚, 非常新鮮和肥美。 Hot dish 方面, 試過羊柳、南瓜湯、龍蝦汁海鮮和粥。 Salad 配藍芝士汁好味, 再加多款乾果, 整整吃了一大碟。 甜品方面, 近期食過的朱古力 buffet 太好味和豐富, 所以只吃了 cheese cake、 strawberry macaroon、燕窩蛋白 tart、 lemon tart 和拿破崙。 最開心是這裡有果汁提供, 由於天氣太熱, 所以坐下來後便買上拿果汁。一邊聽著豎琴一邊享用食物, 非常悠閒。 最後以 Haggen-Dazs 雪糕和玫瑰花茶作為終結。5小時 buffet 太長, 其實3時多已經吃飽。 建議酒店應該於中段時轉換 hot dish, 令客人多些選擇和有新鮮感。
2008-07-05 50 浏览
一行12人去食宵夜自助餐 , 這裡時間很長 , 由 8點食到 1130 , 之後還可以再坐多一會.食物種類都算多, 最重要的是新鮮另一件是 在這裡的餐飲是可以叫 中國茶, 而且不是一小杯, 而是一壺並用上上等的茶葉.

食物種類都算多, 最重要的是新鮮

2008-07-03 54 浏览
我分別食過兩次, 一次係sunday brunch, 一次係dinner buffet, 首先講下sunday brunch, 四個人食左二千七, selling point 係有香檳任飲, 鵝肝同魚子醬.我唔好香檳, 覺得難飲係非戰之罪, 但係同行的幾位朋友都覺得唔好飲, 我諗就真係屬於差na~向果汁進發, 佢將果汁預先放入膠樽冰鎮任人取, 有西瓜有西柚有mango有strawberry 偏偏冇橙汁, 每次想飲時都要叫侍應拎出黎, 奇怪, 乜橙汁好貴架咩?令我最憤怒o既係煎鵝肝o個位阿叔, 首先係d鵝肝佢地將佢切成一粒cube 咁樣o既細小立方體, 我問佢拎兩粒佢就目無表情冇笑容冇尾音咁答我只可以拎一粒, ok, 算la 我唯有行多幾轉, 但當我行第三轉見到有個女人拎左兩粒o既時候我即時火起質問佢點解人地得我唔得? 佢答我因為當時d 鵝肝未熟wor, 到我再食鵝肝o既時候, 有一粒鵝肝o既心竟然係凍o既.不過算la 除左lee 個阿叔之外基本上其他侍應都ok! 不過其實d 鵝肝其實麻麻地, 唔夠香, 應該唔係來自法國而且係次一級o既鵝肝~海鮮方面少得可憐但質素頗佳, 煙三文煙有四款味

海鮮方面少得可憐但質素頗佳, 煙三文煙有四款味道, 都唔差; 有tuna tartar 不過唔太新鮮; 龍蝦仔一貫水準非常鮮甜; 生蠔欠奉但有oyster shooter, 但對於唔飲酒的我來說係非常之唔開心o既~

魚子醬太咸, 不過配魚子醬來食的blini 就煎得非常香, 想食多幾舊就要排好好耐隊, 所以我都冇乜再出去拎. 順帶一提佢擺食物o既arrangement 不是太好, 魚子醬條隊排到好長令想拎其他人物o既人非常尷尬都唔知行唔行埋去好, 所以我亦都冇乜點食放在魚子醬隔離的食物.

仲有, 我見唔到黑松露炒蛋, 亦到冇人問我要唔要黑松露炒蛋, 只是問我要不要三文魚炒蛋.

全場最好別的是beagle, 好香而且外脆內軟, 仲好食過佢o既餡料蝦肉!

成七舊水一位, 又唔係食d 好靚o既o野所以我都唔會再去ga na~

至於dinner 仲恐怖, 第一味我就食生蠔, o係我動手之際竟然見到一條生au au o既蟲o係個殼度爬出黎, 仲要愈爬愈有, 都有一定長度! 我明白蠔殼上面一定有寄生蟲但係唔應該俾客人見到lor, 雖然佢又free drink 又discount 又拎過d 靚生蠔過我, 但係全晚我都已經冇乜胃口了, 而且佢d 選擇又唔多, 成晚我都冇乜點食o野 =.=