餐厅: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-05-14 3084 浏览
以往都喜歡食依度下午茶自助餐,一來平,二來平日要食下午茶自助餐,冇乜選擇。點知今次嚟發覺差咗好多,食物食完,好似唔想 refill 咁。最差係,環境衛生非常不理想,salad bar 周圍勁多小飛蟲飛嚟飛去。咁去食熱食啦,都有昆蟲屍體喺入面。最後,兩個人放低800大元。酒店質數?冇!下!次!

最後,兩個人放低800大元。酒店質數?冇!下!次!
2019-05-12 29263 浏览
今日慶祝母親節就去咗萬豪食tea buffet細個成日去食buffet,一黎因為唔係自己出錢,二黎就係當時既buffet算係平。年紀越大就越覺得唔抵 所以少咗好多去食今日係久違既Tea buffet,你會問點解要簡tea buffet,而唔係lunch或者dinner?原因得一個,係窮呀!好啦唔講咁多廢話,酒店環境就唔洗講嫁啦乾淨,高級,坐得舒服Tea buffet食物選擇會比dinner較少既,咁佢有乜呢?各類型芝士同麵包,拿我相信無乜香港人會食既通常都係放係到俾外國人食多(因為我地要留肚食其他貴既)炸蝦多士,呢個一流啦炸物好難難食,仲要大大舊蝦添個人強烈推薦呢個北寄貝!好食到不得了,唔係刺身個款,係仲有個殻(見下圖)個隻!又唔腥又無沙 又鮮甜!一定要試!黎麥沙律🥗都係唔錯既開胃之選呀!咁去過食buffet既都知道會有檔食麵既,我就好少食既,都係果句啦 易飽又唔貴,要留肚食其他食物。之不過麵底無嗌,只係嗌咗配料,呢到有個潮州魚蛋幾好食 可以一試既牛扒就梗有嫁啦,佢每次煎既款式同味道都唔同既熟成都有所不同,咁呢舊係我食到尾幾輪拎既 味道都唔錯既,不過就難咬咗少少 之前有舊係五成左右無影
今日慶祝母親節就去咗萬豪食tea buffet

好啦唔講咁多廢話,酒店環境就唔洗講嫁啦
乾淨,高級,坐得舒服

各類型芝士同麵包,拿我相信無乜香港人會食既
通常都係放係到俾外國人食多(因為我地要留肚食其他貴既)

炸蝦多士,呢個一流啦
炸物好難難食,仲要大大舊蝦添

黎麥沙律🥗都係唔錯既開胃之選呀!

牛扒就梗有嫁啦,佢每次煎既款式同味道都唔同既
熟成都有所不同,咁呢舊係我食到尾幾輪拎既 味道都唔錯既,不過就難咬咗少少 之前有舊係五成左右無影到相,幾好食既

個人對甜品就唔太愛好,所以無影甜品個邊環境
但係選擇都多既!望上去都吸引
我就求其拎咗2樣試下都係好食既!

跟餐就包一杯飲品,識嗌一定係嗌檸蜜!點解?睇下圖吧 唔解釋啦

總結,小弟多年食buffet既經驗 萬豪呢一間屬於中上水平,無論係服務,價錢,食物質素,環境都俾到我滿載而歸既感覺!
2019-05-12
下午茶
庆祝纪念
母亲节
2019-04-19 6890 浏览
JW萬豪酒店自助餐享負盛名,多年來都保持水準,今午和家人來到其中一間在網上訂枱有七折的餐廳“The Lounge”。The Lounge食物的選擇雖不及Coffee Shop多,但食物的質素卻相當高,冬菇炆海參火侯十足,兩者都炆得十分腍軟,海參是低脂和低胆固醇的食物,是我的至愛。這裡的鮮蝦雲呑亦相當出色,用虎蝦、筍絲和豬肉作餡,配以蕃茄魚湯,簡直絕配。沙律bar的食材相當豐富,琳琅滿目,任君配搭。甜品賣相不錯,最喜歡New York cheese cake, 芝士味濃,面上的酸忌廉中和芝士的厚重感,相當合配。
沙律bar的食材相當豐富,琳琅滿目,任君配搭。
2019-04-19
2019-03-29 6317 浏览
如果你好喜歡吃自助餐,一定會識得jw的名字。老身尋尋覓覓,吃了不下百次自助餐,jw始終是我的special one。今次宵夜時段食鵝肝buffet,未出發已經先興奮。不用贅言,酒店環境當然好,但jw不僅是一般的好。服務亦是酒店的賣點,如果你在外面的餐館要求一杯凍檸茶走冰係不合理嘅要求,咁喺jw要求一杯凍檸茶走冰係理所當然。凍檸茶走冰:茶味濃而不澀,檸檬厚薄適中,附糖浆自己調較甜度,紙飲管嚮應環保。今次buffet有炒蟹,服務生會自動refill一次又一次濕紙巾,此為之貼心也!睇環境,睇服務,最終當然睇食物。Brie and sun dried grape:食buffet,老身每次一定先食塊芝士加乾果,今次的成品係出色的。煎鵝肝:外脆內軟,油脂甘厚,有配佐無花果解膩,是今次回本之選。填鴨:鴨烤跟片皮都不錯,可惜包裹的面皮太乾,另佐料其實可加蜜瓜,相信更好味。鵝肝凍:幾好味,但太膩口,只可輕嚐兩件。鮑魚:細細粒,炆得不够入味,而且是以鮮鮑炆,不是用乾貨熬成,味道只是普通。炒蟹:味道普通,肉質結實,但不够鮮美。蒜蓉蒸帶子:大大隻,調味頗佳,但弄出肉較困難。若可以稍為改善,則更臻完美。螺頭炖雞
今次宵夜時段食鵝肝buffet,未出發已經先興奮。

不用贅言,酒店環境當然好,但jw不僅是一般的好。

睇環境,睇服務,最終當然睇食物。

鵝肝凍:幾好味,但太膩口,只可輕嚐兩件。

炒蟹:味道普通,肉質結實,但不够鮮美。

螺頭炖雞湯:湯鮮美濃郁,又够火候,是衆多材料而成的精華。
西班牙燒猪:味道可以,但肥肉太多,皮亦做不到西班牙傳統,以碟就能切開的程度。
义燒:太瘦,所以略嫌乾,不是不好吃,但不够好吃。
燒賣:普通,比普通的酒樓貨色好一點而巳。

蟹粥:鮮甜,雖蟹肉偶有殘殻,但瑕不掩瑜。

大蝦雲吞:皮薄,没有鹼水味,内由兩隻大蝦而成,肉彈牙不腥,是出色之作。

豆腐花:非常非常濃郁豆味,但除咗豆腐花,其他甜品應該以失色去形容。
Passion fruit tart:清新怡人
Green tea tiramisu:太甜,無綠茶味
Picasso tart:無咩特别,只特别甜
Coconut and mango roll:無咩特别,普通蛋卷一件

最後,一杯 hd作結,今次無咖啡味,選了草莓味,也是不錯。

2019-03-21
$523 (宵夜)
  • 煎鵝肝,蟹粥,鮮蝦雲吞
2019-03-29 5554 浏览
難得放假,終於做到學下過休閒的生活,食下午茶,飲杯花茶!講到咁優雅,其實都係自助餐不便宜,要請假來吃🤣第一次食JW,環境寬敞,不同枱都保持一定距離,聊天都比較自在,加上落地玻璃望到大廈,懶洋洋的下午,在這食自助下午茶,不錯!食物方面,壽司刺身種款不多;有粉麵同粥;有肉眼(肉比較老);有雞翼,燒賣,素餃,蝦;沙拉,有甜品芝士蛋糕,蛋塔仔,豆腐花,糯米糍,朱古力蛋糕,慕絲,榴蓮煎餅(即叫即做)有一杯杯的哈根達斯雪糕與軟雪糕等等飲品可以叫一杯,有不同的花茶可以選擇服務方面,收碟都收得快,待應都好有禮!
難得放假,終於做到學下過休閒的生活,食下午茶,飲杯花茶!
講到咁優雅,其實都係自助餐不便宜,要請假來吃🤣

食物方面,壽司刺身種款不多;有粉麵同粥;

飲品可以叫一杯,有不同的花茶可以選擇

服務方面,收碟都收得快,待應都好有禮!
蛋塔
2019-03-21 4845 浏览
今日週末天氣又好 決定同男朋友去食個tea 慢活一天 我地就決定黎JW食 因為聽閒佢既份量超級多 所以我地倆都無食早餐 就直接去食tea 一入到去 侍應安排左我地坐闊落既梳化位 望住落地玻璃真係好幸福 先有一杯welcome drink 之後就係重點啦 侍應分左三次上 我地都真係俾個份量嚇親 因為真係多得好誇張 值得一讚既係咸點同甜點比例好好 最特別既係龍蝦湯 清清甜甜 飽魚撻配搭好有創意 其他就不過不失 三個scone都係一般 做唔到五星酒店水準 最後我地坐左3個多小時 剩了三分一的食物 最後就打包走了 依個tea都值得一試 三個人食係最適合 !

2019-01-26 7097 浏览
大家各有各忙,好難得先可以夾到一日出嚟聚吓👀 就快又新一年,好一個藉口出嚟見吓面,食餐好嘅🍽 #大王 雖然好多嘢都唔啱食,不過就志在大家開心,提議去 The Lounge - JW Marriott Hotel Hong Kong 食團年飯。JW Marriott Hotel Hong Kong 每個 #weekend 都會喺 #TheLounge 搞一個 #SupperBuffet (20:00-23:00)🍻 咪以為無咩嘢食,食物嘅質素我覺得可謂超值,同一般 #酒店 #晚市自助餐 分別唔大,只係少咗啲 #龍蝦、#生蠔 之類嘅食材,不過琴晚我單係食咗幾隻 #珍寶帶子,已經 #值回票價👍🏻 而每次嚟到 #ThrLounge,#小秘書 一定會飲佢嘅 #中湯,足料又補身💪🏻 仲有啲 #甜品 🍰🍴都非常吸引♥️不過地方實在太細,頭半小時一定打哂蛇餅,而某啲負責整理食物嘅工作人員(尤其係煮水餃麵同男人、切魚生嗰位女士)例必口黑面黑😓咁對住啲客... 食 #SupperBuffet 都一樣係客,我覺得 #酒店 可以改善一吓囉👉🏻👈🏻

2019-01-25
2019-01-19 6143 浏览
今日係多年好友嘅大日子觀禮後即興想食個 TEA 就揀左 JW TEA BUFFET 比想像中抵食冷盤、前菜、芝士、湯、沙律、生果、甜品、粉面 粥、中式點心都十分齊全日本刺身有肥美嘅三文魚腩刺身,同埋推介冷面,質地好好多款芝士提供,可以慢慢試真啲熱食有豬腳,乳鴿,雞翼,蝦多士,肉眼扒提供 。質素不錯👍🏻即場整嘅有粉面(豬骨湯底或喇湯湯底)以及有粥 勁正有榴連 pancake 真係好正!啖啖肉呢!甜品🍮很不錯 款式多 有凍有熱!roll 好好食 cream 又夠滑!仲有哈根大師雪糕🍦
今日係多年好友嘅大日子

觀禮後即興想食個 TEA
就揀左 JW TEA BUFFET
比想像中抵食

日本刺身有肥美嘅三文魚腩刺身,同埋推介冷面,質地好好
多款芝士提供,可以慢慢試真啲
熱食有豬腳,乳鴿,雞翼,蝦多士,肉眼扒提供 。質素不錯👍🏻
即場整嘅有粉面(豬骨湯底或喇湯湯底)以及有粥
勁正有榴連 pancake 真係好正!啖啖肉呢!

2019-01-18
用餐优惠
信用卡優惠
2018-12-21 6168 浏览
每次去萬豪食自助餐都唔會令我失望,今次去食dinner自助餐,仍然能都保持水準,同時亦有我鍾意食嘅鮑魚,龍蝦及煎鵝肝 ,希望萬豪the lounge 能永遠都keep住呢個水準。
2018-12-17
  • 自助餐
2018-12-16 5290 浏览
十二月有一日下午off, 約埋姊妹去tea buffet, 放縱自已食,食,食好野。第一時間冧到來呢間酒店食tea buffet 因太投入邊食邊傾,忘記左同最愛最愛食物打咭影相。因十二月係節期,下午茶比上個月加左價,$328/位,另收加一。以下有幾款食物是本人最想推介畀各位:1) 榴槤脆餅,榴槤果肉做餡,外包一層即叫即做的脆蛋薄皮,加入椰絲。好食,我食左兩件。2) 清湯鮮蝦雲吞(湯底可揀), 每隻雲吞都用一隻鮮蝦包,蝦肉鮮甜彈牙3) 日式煮顯,肉汁鮮甜,嫩滑,唔錯其實試左以上美食,已飽足4) 甜品我至愛,但試唔到很多,我試左個coffee mousse(限量供應), on top加上 士多啤梨味 Hagendas雪糕球,我個人喜歡。Tips: 當日HSBC, DBS 等白金咭有九折

以下有幾款食物是本人最想推介畀各位:
好食,我食左兩件。

3) 日式煮顯,肉汁鮮甜,嫩滑,唔錯

其實試左以上美食,已飽足

Tips: 當日HSBC, DBS 等白金咭有九折

2018-12-07
2018-12-16 3973 浏览
The lounge@JWMarriot 肥雞好中意食呢間四星酒店JWM 位於地下大堂@The lounge 😍雖然食物選擇吾算好多,但系質素高,貴精不貴多😎甜品種類算多,而且同肥雞一樣咁elegant 😊, 尤其系個北海道牛乳卷,個cream 真系正😙熟食有肥叉,海南雞,菜,咖哩等,對肥雞就無咩特别🙂至於喇沙湯底,肥雞真心覺得正😋,好多自選配料,有雲呑,肥牛,雜丸等,吾多介紹。最吸引肥雞嘅系個自助沙律吧😍 真系超!級!正!有多過20款配料例如蝦,德國腸等高水食物,揀完仲有專人幫你拌埋👍服務一流
The lounge@JWMarriot
雖然食物選擇吾算好多,但系質素高,貴精不貴多😎
熟食有肥叉,海南雞,菜,咖哩等,對肥雞就無咩特别🙂
最吸引肥雞嘅系個自助沙律吧😍
服務一流
2018-11-14
2018-12-07 4285 浏览
今次係第2次黎The Lounge食宵夜BUFFET,雖則話係宵夜BUFFET,但時間一D都唔宵夜,因為呢個宵夜BUFFET8點就開始,比平時一般既宵夜BUFFET早得多,呢個時間其實係等於人地既DINNERBUFFET,呢度價錢$4XX/位,部分白金咭有9折優惠。食物款式雖然唔多,但每一款食物都好高質素,呢度唯一缺點就係冇乜海鮮冷盤。海鮮冷盤只有蝦同青口,蝦非常新鮮爽口。刺身有4款,仲唔係一般既款式,三文魚、馬刀貝、象拔蚌同螺肉,4款都好新鮮。熱食有鮑魚、扇貝、咖哩蟹、茄汁大蝦、乳鴿、片皮鴨、海南雞、牛扒、魚柳、叉燒、豬手、燒賣等等,仲有一般既沙律、麵包、芝士、粉麵、螺頭湯,最特別既係有蟹粥,非常鮮甜,甜品款式都唔少,有3款HAGEN-DAZ雪糕 (雲呢拿、朱古力同士多啤梨),另外仲有4款軟雪糕(原味、綠茶、YOGURT同埋芒果雪芭),蛋糕都有10幾款,今晚比較特別有EARL GREY MOOUSE CAKE同埋RASPBERRY OPERA,而我最欣賞就係柚子味JELLY,每次黎都食幾杯。
2018-12-06
$500 (宵夜)
庆祝纪念
生日
2018-12-06 3050 浏览
喺香港,揾一間weekdays有下午茶buffet食嘅酒店殊不容易,jw當然係一個特别嘅存在。24/10/2018同老朋友聚一聚,jw係當然之選,倚坐在窗邊的沙發,望着外邊車水馬龍,談天說地,何等寫意。當日印象最深刻嘅係清甜嘅蜜瓜,配搭salami腸一流!仲有Malaysia creep配榴槤內餡,十分滋味!然後,來個自選材料生滾粥,不過不失啦!其他沙律,刺身,熟食都是普通貨色啦!最後,當然要食甜品,包羅萬有,精緻可人。最後嘅最後,以一杯咖啡味hd雪糕作結。人生享受,也不過如此而巳...
當日印象最深刻嘅係清甜嘅蜜瓜,配搭salami腸一流!
仲有Malaysia creep配榴槤內餡,十分滋味!
然後,來個自選材料生滾粥,不過不失啦!
其他沙律,刺身,熟食都是普通貨色啦!
2018-10-24
  • salami 配蜜瓜
  • 自助餐
BFF 25歲生日 ,諗住同佢食餐好,不過佢食量唔係太大,又鍾意食甜品,竟然比我係eatigo 搵到半價優惠抵到我唔信,仲打咗電話去問勁多次😂😂最後揀咗麵食,沙律bar同埋甜品。嗰日仲要係紅日,晏晝去到竟然冇乜人,環境超好乾淨同埋新,落地玻璃夠陽光,沙發又闊又舒服!仲要半價我真係十分滿足最後我哋每人食咗兩大碗沙律,同埋好多嘅甜品。講下個沙律吧先,有差唔多九款菜,top picks are Baby spinach, Romaine lettuce 跟住toppings 先係重點,everything you could ask for !!!! 食肉獸既我當然夾左不少肉無盡既煙三文魚 同roast beef 最正嘅係你揀完啲餸之後,你可以揀自己鍾意嘅sauce ,會有專人幫你撈埋先放返入你個碗,咁就唔怕上面勁多sauce ,底下dry。至於甜品,一向怕太甜膩既我 食咗好多甜品朱古力蛋糕唔會太甜但又好濃郁,全部甜品都細細舊,味道調校得啱啱好,完全唔會有太滯嘅感覺,令我覺得終於可以真正享受一下甜點其餘仲有frozen yogurt , hagandaz ,冇乜特別

無盡既煙三文魚 同roast beef

至於甜品,一向怕太甜膩既我 食咗好多甜品

Chocolate  mousse    with  passion  fruit flavored  base   is  insanely  delicious  😍😍😍😍😍😍
  • 甜品
2018-12-03 14861 浏览
之前聽朋友講呢間JW既afternoon tea set 係最大份, 對於大食既我係真係幾吸引, 一直都好想食, 趁今日天氣好, 就同d朋友去食啦, 去到見到落地大玻璃又真係幾feel good, 不過好似現在大部份人都係食tea buffet, 唔係太多人食tea set。原來宜家出左新既xmas theme, 賣相真係一流, 影相都有排影! 首先會有2杯welcome drink, 係桂花烏龍, 幾清新!最頂層係聖誕既蛋糕, 雪人係白朱古力黎架! 不過呢層都麻麻地, 紅色果個lemon mousse tart 比較正常。中間果層係比較eat-able, red velvet cupcake唔算太乾。 呢層主要都係咸既三文治, 不過麵包都好乾, 同埋無咩誠意..青瓜三文治真係唔會想食LOL食到中段會送上scone同埋龍蝦湯, 個scone無乜牛油味, 同埋又係好乾。龍蝦湯都ok, 有龍蝦味。最後仲有一盤港式點心既物體, 係凍既, 所以好食極都有限。酥皮叉燒包係脆皮, 味道正常。另外兩款都幾難食。鮑魚撻味道好怪。

龍蝦湯都ok, 有龍蝦味。