餐厅: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-05-12 29263 浏览
今日慶祝母親節就去咗萬豪食tea buffet細個成日去食buffet,一黎因為唔係自己出錢,二黎就係當時既buffet算係平。年紀越大就越覺得唔抵 所以少咗好多去食今日係久違既Tea buffet,你會問點解要簡tea buffet,而唔係lunch或者dinner?原因得一個,係窮呀!好啦唔講咁多廢話,酒店環境就唔洗講嫁啦乾淨,高級,坐得舒服Tea buffet食物選擇會比dinner較少既,咁佢有乜呢?各類型芝士同麵包,拿我相信無乜香港人會食既通常都係放係到俾外國人食多(因為我地要留肚食其他貴既)炸蝦多士,呢個一流啦炸物好難難食,仲要大大舊蝦添個人強烈推薦呢個北寄貝!好食到不得了,唔係刺身個款,係仲有個殻(見下圖)個隻!又唔腥又無沙 又鮮甜!一定要試!黎麥沙律🥗都係唔錯既開胃之選呀!咁去過食buffet既都知道會有檔食麵既,我就好少食既,都係果句啦 易飽又唔貴,要留肚食其他食物。之不過麵底無嗌,只係嗌咗配料,呢到有個潮州魚蛋幾好食 可以一試既牛扒就梗有嫁啦,佢每次煎既款式同味道都唔同既熟成都有所不同,咁呢舊係我食到尾幾輪拎既 味道都唔錯既,不過就難咬咗少少 之前有舊係五成左右無影
今日慶祝母親節就去咗萬豪食tea buffet

好啦唔講咁多廢話,酒店環境就唔洗講嫁啦
乾淨,高級,坐得舒服

各類型芝士同麵包,拿我相信無乜香港人會食既
通常都係放係到俾外國人食多(因為我地要留肚食其他貴既)

炸蝦多士,呢個一流啦
炸物好難難食,仲要大大舊蝦添

黎麥沙律🥗都係唔錯既開胃之選呀!

牛扒就梗有嫁啦,佢每次煎既款式同味道都唔同既
熟成都有所不同,咁呢舊係我食到尾幾輪拎既 味道都唔錯既,不過就難咬咗少少 之前有舊係五成左右無影到相,幾好食既

個人對甜品就唔太愛好,所以無影甜品個邊環境
但係選擇都多既!望上去都吸引
我就求其拎咗2樣試下都係好食既!

跟餐就包一杯飲品,識嗌一定係嗌檸蜜!點解?睇下圖吧 唔解釋啦

總結,小弟多年食buffet既經驗 萬豪呢一間屬於中上水平,無論係服務,價錢,食物質素,環境都俾到我滿載而歸既感覺!
2019-05-12
下午茶