2017-12-30
臨近聖誕又係gathering既好日子 今次想搵啲隱世少少既餐廳 見到呢間由韓國人新自打理既韓國菜 就即刻open rice book位去到門面已經好有聖誕氣氛 即刻心情都好興奮 成間餐廳都因應節日掛上大大少少裝飾 好溫馨輕鬆的感覺見到有唔同味道果酒 同朋友即刻一人一杯唔執輸桃味同芒果味各有特色 芒果甜味重啲 桃味就有清新感 酒底係1664 本身都有果香 雙重口感👹👹除左炸雞仲有啲八爪魚拼盤 但兩個人叫唔到咁多 而且我地為雞雞而黎 八爪魚就等下次再寵幸啦😂老闆話佢地既烤雞用料天然 而且用意大利山火烤爐非油炸方式烹調 當然健康啲呢款烤雞加年糕都幾出色 就如老闆所講 啲雞外皮香脆 肉質嫩滑 個年糕都做到相同效果 唔易架😍我地由於想飲泡菜湯 就揀左個海鮮湯配烏冬佢用鐵鍋裝住 成個感覺好專業 但見到咁紅有啲驚好辣😂 而佢味道係真的不出我所料咁辛辣 飲左兩啖就面都紅哂 噴火龍咁款 但係非常之過癮 愈飲愈好味啲手打烏冬入哂味!正正子☺️☺️同埋成煲都好大份量 夠三四個人食最尾埋單一人三百 都算性價比高 因為食物高質題外話:個老闆成個樣好humble好nice佢有默默工作 誠意拳拳的感覺😌😌
去到門面已經好有聖誕氣氛 即刻心情都好興奮
成間餐廳都因應節日掛上大大少少裝飾 好溫馨輕鬆的感覺