2018-03-03
韓國烤雞好著名,但係水準就不一,昨晚嚟呢一間韓國餐廳食晚飯,我本人對烤雞情有獨鍾,所以當然係點呢個菜。韓國烤雞 一上枱已經聞到肉香四溢,整碟 色澤金黃,豐富嘅醬汁鋪滿每一件雞件,賣相已經令人垂涎欲滴,只要你輕輕咬開,雞肉嘅香氣直撲你個鼻蕾,雞肉嘅纖維,柔韌兼備,汁液滿載你口腔,肉質幼嫩無比,以我食過頗多烤雞嚟比分,佢認第二都冇人認第一 。海鮮烏冬 一款海鮮烏冬,都係佢另一賣點,湯底濃甜,飲得出係用長時間來淆制才有這種味道,大大隻海蝦,爽脆多汁,鮮味香濃。鮮魷柔韌彈牙,鮮甜無比,海鮮全是新鮮食材。烏冬條條圓潤飽滿彈牙爽口,滑捋捋的,單單一個上湯配烏冬都已經好滋味,再加上海上鮮食材更加錦上添花,食後非常滿足。非酒精飲品藍莓桑格利亞一杯精緻飲料,精心配製好像酒品,但又係非酒精飲品,一定要慢慢品嚐過中滋味,才會領略箇中真諦。
韓國烤雞
海鮮烏冬