2019-04-03 109 浏览
今天工作來到荃灣荃新天地,在「The BASE Nature 」晚餐,和同事叫了兩個晚餐share 食。南瓜湯, 鮮甜濃郁香滑牛油法包多士,香脆卻不太硬,配牛油很好吃。松露蟲草花雜菌米形意粉配63度溫泉蛋$138米形意粉,乍看以為是飯粒,其實是意大利麵的一種, 口感比一般意粉煙韌少少,有濃厚的芝士味。首先把溫泉蛋攪爛,把蛋汁和芝士撈埋一起吃,有淡淡的松露味和蟲草花味,口感豐富。慢煮春雞(半隻) 香草燒肉汁配薯菜$148雞肉很諗很滑,就連雞胸肉都很好吃。最後配一杯有機高山蜜樹茶,夠滿足。

南瓜湯, 鮮甜濃郁香滑

牛油法包多士,香脆卻不太硬,配牛油很好吃。

松露蟲草花雜菌米形意粉配63度溫泉蛋$138

慢煮春雞(半隻) 香草燒肉汁配薯菜$148
雞肉很諗很滑,就連雞胸肉都很好吃。

最後配一杯有機高山蜜樹茶,夠滿足。
2019-04-02
2019-04-03 85 浏览
休閒既星期日, 同男人瞓到晏一晏先起身, 慢條斯理整野出門口行去荃新天地搵食, 去食個靚Brunch先😍 經過"The BASE nature"門口見都幾多人食, 就揀咗呢間。餐廳都會預備每枱都有一支Detox Water, 感覺都幾窩心。 因為我地早餐都未食, 就揀咗比較飽肚既餐點, 一份Burger一份意粉。 🔸黑松露雜菌菠菜米形粉🔸 ⭐⭐⭐⭐⭐(配63度溫泉蛋)好濃郁既黑松露係我至愛, 配上絕配既雜菌一定無得輸, 第一次食米形粉都幾特別, 撈埋溫泉蛋汁, 一路食中間醬汁仲有芝士拉絲勁正, 絕對係邪惡之選😂🔸澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯塊🔸 ⭐⭐⭐⭐本身係分開咗兩邊上菜, 咁樣就可以揀斯文地用刀切黎食還是豪邁地整個咬。 漢堡有生菜、 蕃茄、 煙肉、 洋蔥醬汁、 芝士, 仲有自制牛肉漢堡扒, 落單時店員會溫馨提示牛肉會五成熟, 需唔需要比較熟, 我地就想要熟啲, 但牛肉都仍然保持多肉汁。 我地喜歡整個咬, 原汁原味仲可以一次過食哂咁多配料, 蕃茄有烤過有加分。飲品就叫咗"菠蘿檸檬冰茶"同"蜂蜜蘆薈梳打"味道都唔錯, 坐下傾下又一個休閒星期日下午💕

🔸黑松露雜菌菠菜米形粉🔸 ⭐⭐⭐⭐⭐
(配63度溫泉蛋)

🔸澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯塊🔸 ⭐⭐⭐⭐

2019-04-01 80 浏览
多次光顧 THE BASE 的觀塘店,荃灣店都是首次。今天特意跟朋友去試試他們的午餐,午餐選擇也多,我叫了一客 「黑松露雜菌菠菜米形粉配63度溫泉蛋」,食物送上已經聞到香味,很多芝士片鋪滿米形粉,米形粉更被豐富的忌廉白汁及黑松露醬包裹著,加上雜菌、菠菜及溫泉蛋,使整個食品的味道豐富起來。米形粉 Punta Lette 是意大利粉的一種,口感煙韌,外形特別,似大大的米粒。餐飲是自家涼茶:凍黑糖紅豆薏米水,味道不錯,有濃濃的薏米及紅豆味道,甜度適中,清涼飲料🥤。泰式黃咖喱燴牛肉寬條麵 牛𦟌肉腍滑,咖喱汁加上車厘茄味道多了層次,寬條麵硬度適中,再撒上小小的櫻花,完美的配搭。

話說book枱時book兩大一b,侍應寫漏左個b,朋友先到,俾左張二人枱我地我去到,唯有將b連b車泊係通道,侍應攞住啲熱食熱飲經過一次,我心裡就滴汗一次,好危險架嘛我地要求換枱,侍應話好,結果係⋯⋯對面三張枱陸續埋單,侍應俾左其他客人,每張四人枱坐住兩個人客,而有book位的我地,三人坐緊二人枱說好的換枱呢?我地嘗試問其他侍應,但佢地面有難色,一副「我話唔到事」的樣,唯有再同話好個位侍應講,結果⋯⋯你說 呢我地嬲到走左,千里迢迢來到,咁對我地?第一篇食評,就俾左你地寫來俾老闆睇的,希望老闆可以管理好啲員工

我地要求換枱,侍應話好,結果係⋯⋯

寫來俾老闆睇的,希望老闆可以管理好啲員工

2019-03-22
2019-03-30 66 浏览
今日去開荃灣,記得之前朋友介紹過荃新天地有間西餐廳幾好味,於是我問左地址就去試下~7點左右入座都幾客人,我先覺得我朋友無誇大去讚,哈哈!環境其實幾舒服幾唔錯~每枱都有支水喺枱面,店舖裝修好有綠化嘅感覺~我叫左杯海鹽青檸可樂解渴先,入口又甜又咸都幾過癮~今晚都幾肚餓,見餐牌標左芝士薯格係推介就叫左一份,上枱發覺原來都幾大碟,但我係薯仔控,慢慢食都應該可以食得晒!但真心講份量係三個女仔食都可以,哈哈!味道方面即焗即食真係好正,每塊都充滿濃濃嘅芝士,入口好脆,真係好滿足!主菜我叫左黑松露雞肉雜菌米型粉配63度溫泉蛋,賣相絕對唔差,望落好似意大利飯,我第一次試都覺得幾得意,煮得唔太淋身,粒都有d咬口,配埋我至愛既溫泉蛋,味道真係一流!最後先補影門口一張,雖然唔係好大間店,但覺得環境幾好,而且人流都幾多,今晚都係滿座架!

7點左右入座都幾客人,我先覺得我朋友無誇大去讚,哈哈!

環境其實幾舒服幾唔錯~

每枱都有支水喺枱面,店舖裝修好有綠化嘅感覺~

我叫左杯海鹽青檸可樂解渴先,入口又甜又咸都幾過癮~

2019-03-28 63 浏览
今日同老婆帶埋bb一齊去試下新嘢, 我哋去咗荃灣the base nature.室內嘅裝修非常之靚, 雖然係晚飯時間, 因為我們有預約,但都唔洗等太耐位。個湯好好飲呀! 仲要配埋牛油法包多士, 個法包多士好香口,簡直係絕配。主菜係慢煮燒春雞同埋澳洲草飼M級和牛醬芝士漢堡。漢堡賣相已經好吸引,個飽非常脆,薯格都好食。慢煮燒春雞配有好多薯菜, 好適合健康的我們, bb都食得好開心。最後侍應們態度很好, 我要求bb櫈時,他們都有配合。
主菜係慢煮燒春雞同埋澳洲草飼M級和牛醬芝士漢堡。

漢堡賣相已經好吸引,個飽非常脆,薯格都好食。

最後侍應們態度很好, 我要求bb櫈時,他們都有配合。
2019-03-27
庆祝纪念
纪念日
2019-03-27 41 浏览
難得我休息,就同媽咪去荃灣行街主要去搵野食,買下衫今次食左一間唔錯嘅cafe, 想介紹比大家餐廳風格偏向低調自然,餐桌擺放有序,燈光柔和舒服;而且餐牌封面有山林景致,讓人感到放鬆。食物方面,點了個 Dinner Set 香煎日本刺身帶子配北海道南瓜藜麥「飯」,加配西柚檸檬冰茶。餐湯是蘑菇湯,蘑菇味重,而且帶點油香,口感更為滑順。蒜蓉包又香又脆,蘸湯尤其美味。日本刺身帶子厚身,口感十足,而且鮮美至極,配合甜味重,入口綿密的北海道南瓜,又鮮又甜。而所謂的「飯」是近年大熱的健康食物 — 藜麥,每口藜麥飯配上南瓜、蘆筍和瓜,健康味美。西柚檸檬冰茶清新舒服,淡淡的檸檬味和西柚味並無奪去茶底的味,非常可口。
難得我休息,就同媽咪去荃灣行街

主要去搵野食,買下衫
今次食左一間唔錯嘅cafe, 想介紹比大家

2019-03-26 46 浏览
慢煮澳洲黑毛安格斯西冷扒Slowed Cooked AU Black Angus Sirloin (HK$188 dinner set with soup, mini toasted baguette and drink) 芝士薯格Cheese Waffle Potato Fries (HK$58)Ranking: 3/5 ⭐️有少少失望因為openrice 對佢計評價太高,個慢煮牛都腍而且算多汁但唔係話會令人驚喜,好似普通煮得ok 嘅牛扒,個擺碟亦無的menu幅圖咁靚。個芝士薯塊正常,份量好大,剛炸起所以都脆,不過都係無咩wow factor,同埋唔多夠芝士。整體唔算話差但唔洗專登嚟試。Slightly disappointed as its overrated by openrice. The slow cooked steak was actually quite juicy and tender yet it did not wow me, it felt like a typical steak. And the plating wasn't that great either
Ranking: 3/5 ⭐️
Slightly disappointed as its overrated by openrice. The slow cooked steak was actually quite juicy and tender yet it did not wow me, it felt like a typical steak. And the plating wasn't that great either... The cheese fries were alright, portion was huge, freshly cooked and crunchy, yet again, there wasn't much cheese in there, and not much of a wow factor... Overall its not bad, but it's not a spot that you need to visit specifically.
2019-03-24 140 浏览
迷你芝士薯格 即炸脆薯格與Sharp Cheddar、Mozzarella 同焗,會有理由唔好食嗎? ?半份番茄芝士大啡菇 基本上芝士焗 Portobello 係相當普通嘅菜式。但呢度加上番茄同焗,甜甜酸酸的味道,加上半溶芝士和大啡菇本身的質感,令味道層次更豐富。南瓜忌廉湯南瓜味道非常香甜、濃厚。配合脆法包同食,一流!澳洲草飼M級和牛肉醬芝士漢堡 (套餐) 漢堡肉剛剛好做到 Medium, 牛肉味濃厚。配上半溶芝士、烤煙肉... 邪惡,但極好食。酥炸軟殼蟹皇龍蝦汁意大利飯 (套餐) 軟殼蟹即叫即炸,香脆唔油膩。意大利飯份量略嫌偏小,否則 Perfect !

南瓜忌廉湯
南瓜味道非常香甜、濃厚。配合脆法包同食,一流!

2019-03-21 65 浏览
閒日嘅荃新天地人流唔算好多, 所以晚餐時段去呢間餐廳都唔洗點等就已經有位。晚市有提供 1 人 Dinner Set, 有 9 款選擇, 包餐湯、法包 & 飲品, 仲可以加 $28 多一款小食。餐湯 & 半發酵牛油法包餐湯係南瓜湯, 南瓜味非常濃郁, 又香又甜, 口感 Creamy !! 法包烘到好香脆, 點落去 D 南瓜湯度一齊食仲正 !!酥炸軟殼蟹皇, 龍蝦汁意大利飯龍蝦汁非常濃厚, 意大利飯唔會煮到過淋, 仲 Keep 到有咬口, 加入左菌類同豆一齊煮, 口感一流。 軟殼蟹係即炸, 黎到仲係好熱, 夠晒酥脆。蕃茄芝士大啡菇 (半份)大啡菇夠晒肉厚多汁, 配搭蕃茄莎莎 &  溶化嘅芝士, 味道帶點酸酸辣辣, 非常開胃。有機高山蜜樹茶蜜樹茶口感上較清甜, 聽聞佢含豐富礦物質, 係純天然嘅健康飲品, 估唔到呢度都可以飲到, 而且仲唔洗加錢添。

餐湯 & 半發酵牛油法包

酥炸軟殼蟹皇, 龍蝦汁意大利飯

蕃茄芝士大啡菇 (半份)

有機高山蜜樹茶
2019-03-20 108 浏览
今日本來約咗個朋友嚟荃灣食飯但係畀佢放咗飛機 咁我就唯有自己一個係到搵嘢食啦 行過citywalk俾我見到一間裝修幾靚嘅餐廳見佢啲dinner set又幾吸引就坐低咗叫嘢食啦我叫咗香煎南海石斑配甘筍肉 加羽衣甘藍米飯沙律set另外仲加咗28蚊配呢個蕃茄芝士大啡菇先由餐湯講起餐湯係紅羅白湯,西式嘅紅羅白湯我都係第一次飲,佢係甜甜地咁好香紅羅白味而且好creamy, 飲得出人個湯係自己整而唔係開水個種, 好好飲 佢仲有塊蒜蓉包比你送湯個大啡菇好香芝士味,蕃茄味唔會太濃,同芝士混埋一體個味道好有層次好好食,佢菇味都夠出呢餐嘅主菜到啦, 石班果然同一般嘅魚柳唔同,勁好食,食落去好滑好香魚味,個皮煎到好香脆, 沙律亦都好fresh, 佢係撈埋啲藍米飯係沙律到,食落好有口感

見佢啲dinner set又幾吸引就坐低咗叫嘢食啦
我叫咗香煎南海石斑配甘筍肉 加羽衣甘藍米飯沙律set
另外仲加咗28蚊配呢個蕃茄芝士大啡菇

先由餐湯講起

佢仲有塊蒜蓉包比你送湯

蕃茄芝士大啡菇

香煎南海石斑配甘筍肉 羽衣甘藍米飯沙律

呢餐嘅主菜到啦, 石班果然同一般嘅魚柳唔同,勁好食
,食落去好滑好香魚味,個皮煎到好香脆
香煎南海石斑配甘筍肉 羽衣甘藍米飯沙律
  • 香煎南海石斑配甘筍肉羽衣甘藍米飯沙律
  • 芝士焗蕃茄莎莎大啡菇
2019-03-20 90 浏览
媽媽當日生病所以去荃灣探佢。打完排球有啲攰同佢食餐好嘅。餐茶蜜樹茶,聞落有一陣蜜糖甜味,飲落淡淡茶香,幾特別餐包趁熱食,餐廳唔錯。餐湯係鷹咀豆南瓜雜菜湯,帶微酸嘅蔬菜蓉湯有開胃作用,老人家最愛。主菜炸軟殼蟹龍蝦汁意大利飯,軟殼蟹炸得酥香而保持唔會過乾,加咗檸檬汁中和咗油膩感,意大利飯有好濃郁龍蝦味,仲加咗唔少香草同蔬菜粒一齊煮,增加口感味道增次當地比較寧静而且餐廳佈置唔錯。給人一個家的感覺。愛回家。😊
媽媽當日生病所以去荃灣探佢。
打完排球有啲攰同佢食餐好嘅。
餐茶蜜樹茶,聞落有一陣蜜糖甜味,飲落淡淡茶香,幾特別

餐包趁熱食,餐廳唔錯。

當地比較寧静而且餐廳佈置唔錯。給人一個家的感覺。
愛回家。😊
2019-03-20 39 浏览
同成班同學久違地聚餐,住得頗近嘅我地選擇咗呢間位於荃灣嘅餐廳。由於之前無去過,搵佢位置個陣都迷茫咗一陣,唔算好當眼。芝士薯格$58由於自己好鍾意食薯格,即使佢嘅芝士唔係自己鍾意食個種,都覺得唔錯。薯格炸至金黃偏啡,唔會太燶,夠香脆。炸雞翼珍寶珠釀松露蝦肉配蛋黃醬$68呢款都頗惹味,松露香突出,炸得都酥脆香口。配上酸甜蛋黃醬,可以解解膩。黑松露雞肉雜菌米形粉配63度溫泉蛋$138睇到米形粉呢個名感覺都幾新鮮,不過呢碟雞肉肉質太老太瘦,乾身導致入口無口感。燒原隻日本八户魷魚釀墨魚汁意大利飯$158魷魚算易咬,唔會太韌,不過略嫌香味唔足夠。墨魚汁飯不過不失,味道算清淡。800G土匪大春雞配孜然燒肉汁$298呢隻雞係幾大份,可能因為咁所以啲肉好難完全熟透。一切到入少少嘅位,已經見到仍有血水。我地即刻叫店員再熱一熱,店員都好好即刻幫我地處理,可惜翻熱後都有啲位未熟。肉質上唔知係咪翻熱緣故,都係乾身,無乜肉汁。雖然餐牌係寫二人份,但最後我地6個人都食唔哂隻雞。芝士焗蕃茄莎莎大啡菇$58大啡菇幾juicy,加上芝士同蕃茄,清新之餘有芝香陪襯。呢個配搭幾好食,但價錢稍嫌貴咗少少。
同成班同學久違地聚餐,
住得頗近嘅我地選擇咗呢間位於荃灣嘅餐廳。
由於之前無去過,搵佢位置個陣都迷茫咗一陣,唔算好當眼。

芝士薯格$58
由於自己好鍾意食薯格,
即使佢嘅芝士唔係自己鍾意食個種,都覺得唔錯。
薯格炸至金黃偏啡,唔會太燶,夠香脆。

炸雞翼珍寶珠釀松露蝦肉配蛋黃醬$68
呢款都頗惹味,松露香突出,炸得都酥脆香口。
配上酸甜蛋黃醬,可以解解膩。

黑松露雞肉雜菌米形粉配63度溫泉蛋$138
睇到米形粉呢個名感覺都幾新鮮,
不過呢碟雞肉肉質太老太瘦,乾身導致入口無口感。

燒原隻日本八户魷魚釀墨魚汁意大利飯$158
魷魚算易咬,唔會太韌,不過略嫌香味唔足夠。
墨魚汁飯不過不失,味道算清淡。

800G土匪大春雞配孜然燒肉汁$298
呢隻雞係幾大份,可能因為咁所以啲肉好難完全熟透。
一切到入少少嘅位,已經見到仍有血水。
肉質上唔知係咪翻熱緣故,都係乾身,無乜肉汁。
雖然餐牌係寫二人份,但最後我地6個人都食唔哂隻雞。

芝士焗蕃茄莎莎大啡菇$58
大啡菇幾juicy,加上芝士同蕃茄,清新之餘有芝香陪襯。
呢個配搭幾好食,但價錢稍嫌貴咗少少。
题外话/补充资料: 呢間服務都唔錯,店員會好主動幫客人倒水。 當我地同佢講燒春雞未夠熟,都即刻處理。
2019-01-12
  • 芝士薯格
2019-03-20 101 浏览
今日係荃灣等朋友收工,係荃新天地行完街,準備食飯時,經過左一條隱蔽嘅小巷,見到呢間西餐廳,價錢又唔貴,所以入去食埋個晚餐先走~舖頭格局好有大自然Feel,半開放式既餐廳,有望窗口既風景位,另外係開放式既位置上面仲有太陽傘⛱️加上旁邊既植物,好似去左渡假咁既感覺,成個環境都好舒服。每張枱都有個小蠟燭🕯️,增添不少氣氛,仲有一支有薄荷葉既清水,飲完個口腔有清新既感覺!所有餐具都用上金屬質料,好有格調。我地叫左2個Dinner Set,再加配2個小食〔+$28〕呢度既上餐速度好快,服務態度良好,侍應見到你影緊相,絕對唔會打擾。落單無耐個每日精選湯品同半發酵牛油法包就已經上枱,今日係忌廉南瓜湯,南瓜湯濃厚,甜甜既南瓜味,個半發酵牛油法包好有驚喜,外面烤到脆卜卜,裡面仲係好軟熟,牛油既香味四溢,配埋個南瓜湯,簡直一流湯都未飲完,小食就已經到枱面,上枱時仲係熱騰騰的。迷你芝士薯格〔套餐加配+$28〕呢個迷你芝士薯格,一上枱芝士既香味已經飄晒出嚟,好香!淨係聞到都已經流晒口水,我依家都好想再食!我絕對會因為呢個芝士薯格再返黎呢間餐廳食飯!薯格炸得好香脆,加上本身已經有調味,味道同普通薯格好唔同!好像食緊

忌廉南瓜湯
半發酵牛油法包

湯都未飲完,小食就已經到枱面,上枱時仲係熱騰騰的。

迷你芝士薯格〔套餐加配+$28〕

薯格炸得好香脆,加上本身已經有調味,味道同普通薯格好唔同!好像食緊包裝個的薯片既味道,夠特別,加分!配埋啱啱焗溶既芝士,吸引力大增!真係勁好味,滿分💯大推,必試!

〔另外附上既茄汁完全無沾過,因為個薯格本身已經好惹味!〕

另一款小食,蕃茄芝士大啡菇(半份)$28
相比起芝士薯格,自然係遜色不少,不過食落都好多汁,芝士配上蕃茄,令大啡菇更好味,份量不算多~
半份蕃茄芝士大啡菇+迷你芝士焗薯格

主菜上枱,其中一款:酥炸軟殼蟹皇,龍蝦汁意大利飯 $148
賣相不錯,擺盤仲見到有成隻軟殼蟹,有心思!軟殼蟹炸得好鬆脆又唔油膩,不錯!龍蝦汁意大利飯既龍蝦味唔太特出,配料都多,不過不失,勝在有軟殼蟹撘救~
酥炸軟殼蟹皇,龍蝦汁意大利飯

重頭戲係:炙燒澳洲黑安格斯頂級牛腹膜肉(8安士)砵酒汁配忌廉焗薯

上枱時已經切好曬比客,見到肉汁流曬出黎,目測大概四~五成熟,的肉成個拳頭咁厚,頂級牛腹膜肉果然唔同的!見到都流曬口水~

由於佢已經切好曬,食落勁方便,咬落去肉汁豐富,小小砵汁既味道,濃烈既牛味,食慾大增,愈食愈想食,完全唔夠分,搶黎食,牛既份量都唔少!

忌廉焗薯其實就係薯蓉,上面好多既配菜,全部都焗到好香口,配埋薯蓉食,又幾好味!

炙燒澳洲黑安格斯頂級牛腹膜肉(8安士)砵酒汁忌廉焗薯

食完已經好滿足!呢間餐廳既服務態度良好,值得一讚!細心留意客人需要,上餐速度又快,有禮貌,令到成間餐廳比人既印象都十分好!唔錯!

半發酵牛油法包
半份蕃茄芝士大啡菇+迷你芝士焗薯格
  • 芝士薯格
  • 炙燒澳洲黑安格斯頂級牛腹膜肉(8安士)砵酒汁配忌廉焗薯
2019-03-19 64 浏览
朋友係荃灣睇完牙醫,就緊係搵下d 好野食🥳終於就黎左荃新天地🥳The base nature 🥳Lucnh 時間偽有set 既🤤有10個選擇由$65-$120 包埋野飲🌦2. 黑松露雜菌菠菜米形粉配63度溫泉蛋($72)米形粉既口感好得意🤔個樣係米 但係食落係通粉口味😌黑松露既"煤氣爐" 味😂一上台就已經聞到!而家係濃既成件事,中間夾住d 菠菜平衡番👍🏻 喜歡risotto 既朋友都值得食下☺️👍🏻撈埋溫泉蛋蛋醬🤤成件事好肥妹呀不過好正🤤🌦3. 慢煮春雞(半隻),時令菜,椒麻汁($75)皮脆肉滑既燒春雞😋😋😋肉汁鎖住無流失所以雞肉唔會乾🥳半隻雞,啖啖肉🤤椒麻汁甜甜地又帶小小黑椒既辣味👍🏻好惹味呢南瓜,脆肉瓜,西蘭花🤤 伴碟😋最喜歡南瓜,因為已經煮到半泥既狀態🤤🤤🤤🌦蘋果梳打🌦菊花梨子綠茶小清新👍🏻好飲唔會太甜!淡淡既菊花味配梨子原來係咁夾☺️🌦是日餐湯-蘋果鷹豆湯相對比埋濃既一個湯😋有一種食中東菜既感覺🤔🌦煎培芝麻醬沙律車厘茄好新鮮🤤 沙律雜菜配埋濃濃既芝麻醬好開胃🤤🥳有機會可以食下晚餐先
朋友係荃灣睇完牙醫,就緊係搵下d 好野食🥳
終於就黎左荃新天地🥳

The base nature 🥳

Lucnh 時間偽有set 既🤤

有10個選擇由$65-$120 包埋野飲

🌦2. 黑松露雜菌菠菜米形粉配63度溫泉蛋($72)

米形粉既口感好得意🤔個樣係米 但係食落係通粉口味😌
撈埋溫泉蛋蛋醬🤤成件事好肥妹呀不過好正🤤

🌦3. 慢煮春雞(半隻),時令菜,椒麻汁($75)

皮脆肉滑既燒春雞😋😋😋
肉汁鎖住無流失所以雞肉唔會乾🥳
半隻雞,啖啖肉🤤椒麻汁甜甜地又帶小小黑椒既辣味👍🏻好惹味呢

🌦蘋果梳打

🌦菊花梨子綠茶