餐厅: The 5B Private Corner
资讯:

2018-10-23 66 浏览
步入年尾,工作量大增,個人做到超級疲累,加班日數漸多,引致須經常外出吃晚飯。今天又係一個加班夜,心思思想去我至愛的5B private comer 吃翻餐嘆下休息下,化悲憤為食量,其實近來少去左,往時每月總會幫襯一至兩次。嘩,上到餐廳,好多人,咁夜都咁多人,D人現在真是好識搵食呀。今晚得一個人,叫了晚餐,包餐湯、牛油法飽、田園沙律、主菜、飲品及甜品,不用傷腦筋,十分豐富,慢慢享受一下。我叫了我至愛的黑毛豬。先來牛油法配雜菜湯,湯蕃茄味濃郁,配多士好正。再來田園沙律,小小分量,夠了。然後是主菜黑毛豬配意粉,味道完全冇變,仍然係好鬆化,多肉汁,配上蘋果醬,好好味。最後緊係要吃雪糕加凍奶茶。美食令我感到好幸福。廚師手摰仍然好好,無得頂。一間用心做餐廳,一定要多多推介。
我叫了我至愛的黑毛豬。
先來牛油法配雜菜湯,湯蕃茄味濃郁,配多士好正。
再來田園沙律,小小分量,夠了。