復活節假期的某天,整天都在旺角行下、食下, 下午食過  ,行到咁上下都係要唸下晚餐有乜野著落, 呢晚一於食得Yo ~ 啲, 行到朗豪坊超人氣Texas Burger 要慰勞一下自己。  晚飯時間岩岩開始, 只是六點鐘,客人預期不太多, 好好彩可以坐EYES CATCHING 卡位, 店員稱卡位用餐時間有1.5 小時,  對我們而言當然可以啦。 數年前去過天后的Texas Burger (已結業) 印象是挺不錯的美式漢堡包店, 今次來朗豪坊店面積更大, 沒壓迫感, 店員有禮, 會主動下單,收碟。 食物種類以美式、 墨西哥食物為主。 漢堡包是必點的, 本來想點軟殼蟹牛油果漢堡包, 可惜牛油果賣晒, 所以點了一定唔會輸的 $88咪睇佢細細隻, 其實用料十分豐富, 有 首先要讚下個包烘得夠香脆,燒烤牛肉外焦內多汁,炸洋蔥圈雖然淋左,但仍然滲出甜甜的味道, 辣肉醬放在材料的最底, 但亦不阻其香辣而惹味的優點,層次又多, 味道夠RICH,豪氣點一咬落去,材料好容易BID 晒出黎,  肉汁攪到成手都係,好治療 !  吃過BURGER 後嫌未飽, 點了 可自選材料 $88 兩件, 抵食 !軟皮和脆皮
復活節假期的某天,整天都在旺角行下、食下, 下午食過  [民華餐廳],行到咁上下都係要唸下晚餐有乜野著落, 呢晚一於食得Yo ~ 啲,

行到朗豪坊超人氣Texas Burger 要慰勞一下自己。

以啦。

[德洲燒烤牛肉漢堡] $88

咪睇佢細細隻, 其實用料十分豐富, 有 [辣肉醬,炸煙肉、生菜、蕃茄粒,洋蔥碎漢堡扒、炸洋蔥圈和半溶芝士]

吃過BURGER 後嫌未飽, 點了 [墨西哥芝士夾餅] 可自選材料 $88 兩件, 抵食 !

軟皮和脆皮可選

手撕雞定墨西哥芝士夾餅(軟皮) 、香草菇菌墨西哥芝士夾餅 (軟皮)

賣相已經加分, 色彩濱紛的墨西哥芝士夾餅令我的戰意再回來。 先試了
[香草菇菌墨西哥芝士夾餅] 採用了小麥粉製成墨西哥夾餅皮,

餅皮烘得暖暖,錎料是炒到超香的菇菌 ,以香草和黑椒調味,引領出獨特的香菇味道,還配有JUICY蕃茄粒,軟芝士、酸忌廉等,令人相當回味

的素食。

另一款是 [手撕雞墨西哥芝士夾餅]

手撕雞稱份量多,不上很細緻, 但雞肉煎得香嫩,醬汁微辣, 我平時不喜歡食酸忌廉, 但加埋一齊食完全食唔到酸味, 但口感上變得更滑更可

口, 除了漢堡包以外, 墨西哥芝士餅是我私心推薦 。

由男友發板佢就會點沙律, 完全唔理我的感受 (因為我一向唔食沙律)

[凱撒沙律] $68加炸軟殼蟹$28

我叫佢形容下, 佢話沙律醬夠多, 可以將沙律菜完完全全覆蓋,  每一口也吃到沙律醬。

軟殼蟹大大隻,非即炸但暖暖的溫度加上和微脆的口感, 相當好味!

結果他真的可以一個人KO 一碟沙律 。

食BURGER 點可以唔飲野 [蜜桃菠蘿梳打] $33 和  [檸檬茶] $22

飲品定價合理, 我的凍檸檬茶味道略淡,不過份甜,大大杯好抵飲。

我們用餐時間用了一小時, 上菜悻, 食得快, 離開時已經要等位啦 。
2019-04-21
  • 墨西哥芝士夾餅
  • 德洲燒烤牛肉漢堡
2019-04-23 41 浏览
朗豪坊頂樓有間特式美式餐店,霓虹燈餐廳名,圓拱形卡座,旁邊仲有開放式高櫈座位,用餐時間90分鐘~抬頭望的雨景menu多元化,主打美式漢堡、小食,墨西哥菜式!凱撒沙律 +$28 +軟殻蟹 原隻上檯🦀,外層鬆脆,切開都不少蟹膏👍🏻沙律🥗既芝士、煙肉碎,麵包糠好平均!英國香濃車打芝士牛肉漢堡$78濃濃厚芝士味道,厚牛肉食落仲熱哄哄,Juicy Juicy ❤️Combo升級套餐 +$36 香口薯條 酸青瓜+$10轉左mocha墨西哥🇲🇽特色飯卷配手撕雞 $118飯卷上有新鮮🍅碎粒,最喜歡一絲絲沾滿了特色醬料既雞絲,加上薄薄pizza卷皮一齊食,口感十足!3百幾蚊,食左咁多款

抬頭望的雨景

menu多元化,主打美式漢堡、小食,墨西哥菜式!

凱撒沙律 +$28 +軟殻蟹

墨西哥🇲🇽特色飯卷配手撕雞 $118

3百幾蚊,食左咁多款

• 軟殻蟹  凱薩沙律
2019-04-22 52 浏览
朗豪坊12樓上2條長枎手電梯左手邊就係,好易揾。對比同層其他餐廳,地方唔算好大,但坐得舒服,餐廳既裝修同商場既佈置營造唔錯既氣氛。夾餅可簡要硬皮定軟皮,跟牛或者雞,其他配料有蕃茄粒、洋蔥粒等等,牛油果醬,非常豐富既小食,雞肉煎過,香嫩唔「鞋」,啖啖肉,勁好食。朋友簡牛都同聲贊正。再黎全素juice漢堡$78 無肉成份一樣好味 包餡好大方半粒完整牛油果🥑 照放另外素扒加左洋蔥 增加口感 而且好juice.... .藍梅牛肉漢堡套餐$144,跟超粗薯條🍟同黑白牛。burger同埋好足料,好多汁,邊食邊b汁。如果覺得有d飽,可以咬啖酸青瓜,緩和一下飽意......

• 墨西哥芝士夾餅
  • 薯條
2019-04-22 38 浏览
雖然漢堡感覺好邪惡、但我還是久不久會去吃一次一過口癮😈幾年時bff 時天后的Texas Burger 好吃、終於朗豪坊引入了這間人氣漢堡店、好讓我這個burger 迷得償所願。第一次在別處吃過未來漢堡、味道不怎麼好、但今天還是選擇給它多一個機會。中間有炸洋蔥圈、芝士和素肉、素肉口感真的好像牛肉、相對軟身而且沒有很乾那種、比我想像中好吃啊、罪惡感亦抵消了😌加$36 就可以有Combo 、有炸薯條和汽水、比較抵食。薯條加入了像七味粉的調味較濃味香口。除了漢堡、還有多款主食、沙律、墨西哥小食等。怕兩個burger 太膩、另外點了番茄大蝦意粉、賣相味道也很不錯、茄醬味濃郁、配料如洋蔥、三色椒都有炒香、更加惹味。迷你蟹餅配芒果莎莎 較平時吃到的軟身

迷你蟹餅配芒果莎莎 較平時吃到的軟身

2019-04-21 49 浏览
今天和朋友來人氣漢堡店Texas Burger打卡食burger。墨西哥芝士夾餅$48/pc墨西哥芝士夾餅可揀軟皮或脆皮。餡料有6款選擇。我選了軟皮和手斯雞餡料。上枱時, 又幾大份和美味。配有蕃茄,洋蔥和酸忌廉, 咬落更有口感和嚼勁。英國香濃車打芝士牛肉漢堡$78牛肉漢堡大個,有五層高,最高層和底層是漢堡飽皮,中間是芝士, 牛肉漢堡,蕃茄醬,沙律菜。如果個口細點一次過都咬不下去。牛肉不會過熟或過生,煎得恰到好處。水牛城棒棒雞$65/5pc水牛城棒棒雞件件都大件,有份量。可配沙律醬和辣醬。啖啖肉,配上醬汁特別好吃。雞件炸得香脆,外脆肉嫩。凍牛奶咖啡$40炎焱夏日, 點了杯凍牛奶咖啡, 提提神, 是不錯的選擇。

墨西哥芝士夾餅$48/pc

英國香濃車打芝士牛肉漢堡$78

牛肉不會過熟或過生,煎得恰到好處。

水牛城棒棒雞$65/5pc

凍牛奶咖啡$40

炎焱夏日, 點了杯凍牛奶咖啡, 提提神, 是不錯的選擇。
2019-04-21 26 浏览
某日係朗豪坊行完街嘆番個brunch☺️見到呢間餐廳既裝修好特別係open area, 隔離仲有band表演就簡左呢間👍🏻不過假日人比較多等左15分鐘先有位,坐低就急不及待叫野食!同男友每人叫左兩個set,一個係有鴨肝加beef既burger,好邪惡但好juicy同好好味!必試! Set跟埋薯條同黃瓜,薯條好好味呀好脆👌🏻👌🏻另外叫左款牛油果軟殼蟹burger,呢款感覺fresh d,同埋成座山咁高☺️另外我地仲加左牛油果醬粟米片,下次一定會再叫呢個因為又低又好味!飲品方面就試左黑牛同奶昔,賣相極美,影相一流❣️當日係個咁好既環境嘆左個咁好食既branch真係好舒服☺️
某日係朗豪坊行完街嘆番個brunch☺️

不過假日人比較多等左15分鐘先有位,坐低就急不及待叫野食!

• 軟殻蟹牛油果牛肉漢堡
  • 薯條
2019-04-19 23 浏览
同朋友去朗豪坊,行到最頂13樓,有啲肚餓,所以就入去食個漢堡包。英國香濃車打芝士牛肉漢堡$78漢堡入邊有蕃茄、生菜同芝士漢堡入面嘅牛扒都幾厚身,juicy!熱熔拉可雷特芝士漢堡$108Melting Racelette Cheese Beef Burger 最特別係漢堡包入面有香腸同埋薯餅升級套餐加$66精選奶昔加薯條加酸青瓜黑牛/白牛/啤酒/薯條/酸青瓜$56啤酒都唔錯,對我來講幾啱口味,一啲都唔苦,容易入口。

英國香濃車打芝士牛肉漢堡$78
漢堡入邊有蕃茄、生菜同芝士
漢堡入面嘅牛扒都幾厚身,juicy!

熱熔拉可雷特芝士漢堡$108
最特別係漢堡包入面有香腸同埋薯餅

升級套餐加$66
精選奶昔加薯條加酸青瓜
黑牛/白牛/啤酒/薯條/酸青瓜$56

啤酒都唔錯,對我來講幾啱口味,一啲都唔苦,容易入口。
1K
2019-04-18 55 浏览
朋友係芝士控,之前見到texas 推出滿滿cheese burger 已經話想試. 咁岩去mk, 終於去左佢地係朗豪坊分店一試Melting Rackatte Cheese Burger $108cheese 即溶要等ard 10mins,店員上burger 時直接攞左磚大大舊cheese 係我地面前切,半溶cheese 洶湧流出,淨係望都已經係視覺享受而且店員一點都唔吝惜刮左一大份cheese完成品...cheese 隨著時間會慢慢流下同凍番,所以要快點食除左cheese, 仲有兩條煎過腸同一塊炸薯餅,絕對係高卡之選🤣 味道都唔錯,不過會相對較膩一點另一款選左德州燒烤牛肉漢堡 $88除左beef patty, cheddar cheese, 仲有bacon 同帶辣蕃茄碎粒. 個人同fd 反而較喜歡呢款,多左酸辣無咁膩亦惹味d.兩款burger 中beef patty 口感軟,中間帶有肉汁. 如果牛肉香味可以再濃郁d 就更好兩個burger 都加錢轉set. 普通with fries soft drink n pickles $36. 如果soft drink 轉daily milks

而且店員一點都唔吝惜刮左一大份cheese

另一款選左德州燒烤牛肉漢堡 $88

兩個burger 都加錢轉set. 普通with fries soft drink n pickles $36. 如果soft drink 轉daily milkshake 就$66.
是日milkshake 係Ocean Love, 由vanilla, 岩鹽, 燕麥忌廉組成. 外型超美,味道就偏甜. 唔太食得岩鹽,有點似溶左vanilla icecream

另一杯試左Cappucino, 拉花技巧唔錯. 如果coffee 可以再濃d 就更好,有點milky

另加左個軟殼蟹tscos 試. 選左硬身tacos 所以食落都係脆脆,中間有牛油果碎蕃茄等. 加上香脆軟殼蟹味道唔錯,不過價錢相對較高,一件已經$48,餡要另加$6. 所以呢舊要$54

2019-04-17 35 浏览
#德州燒烤牛肉漢堡 🍔 ($88)升級套餐配飲品+薯條+酸青瓜🍟 (+$36)賣相好吸引😍 burger好大份🍔 入面三塊洋蔥圈炸得好香口👌🏻 牛肉漢堡有牛味👍🏻 質感鬆軟又juicy🤤 如果芝士多啲會更正😏 薯條屬粗身🍟 炸得好香脆😋-#燒烤手撕豚肉中式漢堡 🍔 ($78)除左牛既漢堡外🍔 仲有豬、雞同素食漢堡可以選擇😛 同樣配有薯圈👌🏻 手撕豚肉都不錯👌🏻 如果芝士溶啲會更正🧀-#冰鎮朱古力蛋糕新地 🍦 ($68)甜品叫左brownie🍫 唔講唔知原來上菜時會有出煙效果😱 #brownie 配雪糕不嬲都好夾👏🏻
#德州燒烤牛肉漢堡 🍔 ($88)
升級套餐配飲品+薯條+酸青瓜🍟 (+$36)
#燒烤手撕豚肉中式漢堡 🍔 ($78)
#冰鎮朱古力蛋糕新地 🍦 ($68)
2019-04-17 55 浏览
今日同朋友去開旺角做GYM, 四圍都係人, 又唔想食譚仔南記, 啱啱做完WEIGHT 有人提意去鋸扒食多D蛋白質吸收下~ 我突然醒起係朗豪坊12樓, 有間食美式BURGER 叫TEXAS BURGER 之前有同事推介我去天后個間, 佢話幾好食~ 不過太遠未去過~ 得知旺角開咗, 今日晚上就試下佢啦~ 入到TEXAS BURGER ~ 裝修都幾時尚架~ 打卡一流~ 再睇下餐牌, 又中上價錢~ 唔係太貴喎~ 我地兩個人叫咗兩款漢堡, 一個熱熔拉可雷特芝士漢堡$108, 一個濃車打芝士牛肉漢堡$78 , 細睇餐牌下面, 如果一個漢堡加66蚊, 可以升級做套餐,(包: 時日精選奶昔+酸青瓜+薯條) , 緊係唔會錯過啦~ 今日精選奶昔係香草岩鹽燕麥忌廉奶昔, 賣相已經一百份, 飲落就爆分啦~ 估佢唔到加咗燕麥同岩鹽, 咸咸地會同雲喱拿味咁趁~ 勁好飲~ 胃口已經開著了~ 兩個漢煲都黎埋~ 好大個丫~ 二話不說就咬啖先~ 第一個感覺係~ 好熱~ 後覺得好多肉汁~ 牛肉真係好厚~ 芝士烤得好香~ 同牛肉好夾味~ 薯條係最愛既粗條~ 外脆內軟~ 又係一樣咁熱~ 好正~ 哩個SET其實份量幾大~ 大胃王精選~ 值得推介~ GOOD~
2019-04-15
2019-04-15 41 浏览
今日同男朋友出左旺角行下,上到朗豪坊12樓見到有間burger舖頭,就決定不如試下。佢個場唔算大,都坐左8 9成人,要等左一陣先入得。枱同枱之間無乜太多空位,但個場唔大,都好明白嘅。睇左下餐牌,都有唔少選擇。我地最尾揀左水牛城棒棒雞,熱溶拉可雷特芝士漢堡配薯條,酸瓜同凍檸茶同埋一個脆魚柳墨西哥夾脆皮餅。個雞就上先,配有兩個汁,好熱辣辣同脆,有五件雞都好抵食。之後好快個漢堡就上枱,佢仲會係我地面前加一大片芝士,仲會提返要襯熱食,唔係凍左會唔好食。我地兩個人share一個都好夠食,仲有酸瓜同薯條,好juicy好唔錯。最後已經飽左8成之後再上埋個夾餅,個脆皮好脆,件魚好大件,仲有啲傳統嘅醬,值得一試!最尾埋單兩個人唔駛三百蚊,係旺角嚟講算好抵食,行開不坊一試!

2019-04-09
  • 熱溶拉可雷特芝士漢堡
2019-04-14 40 浏览
位於朗豪坊既人氣漢堡店環境舒適 抬頭望上去有個藍色既天幕打開menu睇下有咩食先一人一個漢堡走唔甩雖然好大個 但都想獨食曬成個上檯既首先係迷你蟹餅配芒果沙沙蟹餅入面絲絲既蟹肉入口啖啖肉👍🏻👍🏻👍🏻加上芒果沙沙仲有啲蕃茄粒冇曬啲油膩感等左好耐既漢堡上檯😎藍芝士牛肉漢堡一黎到見到成層樓咁高🙈香濃既藍芝士 仲有脆口既洋蔥圈勁juicy 既漢堡出面好少地方有藍芝士 加分軟殻蟹牛油果牛肉漢堡隻蟹都幾大 塊牛肉漢堡雖然冇咁厚但都爆汗小食- 香辣肉醬烤焗芝士粟米脆片上面有兩種醬個人覺得比較普通焗過既栗米片凍左會變軟
位於朗豪坊既人氣漢堡店

• 軟殼蟹牛油果牛肉漢堡
  • 迷你蟹餅配芒果莎莎
  • 藍芝士牛肉漢堡
2019-04-14 18 浏览
今日下午兩個人去食左份軟殼蟹牛油果牛肉漢堡餐,水牛城棒棒雞同藍芝士牛肉漢堡,棒棒雞ok,但漢堡就……(兩個漢堡都食凈一半)。覺得漢堡太油膩,鹹左D。我地兩個腸胃受唔到一個屙一個嘔(但平時食其他油膩嘢都未試過)。
今日下午兩個人去食左份軟殼蟹牛油果牛肉漢堡餐,

2019-04-14
2019-04-14 26 浏览
同朋友好耐都冇食burger 今次見面就一於揀返呢間出名burger 店食dinnerMelting rackette cheese burger 店員係我地面前刨芝士落burger 到 正呀 好啱打卡 而且呢款漢堡仲好足料 有大大條香草腸 厚實juicy 既牛肉漢堡扒 再加上熱辣辣即炸薯餅 好豐富 朋友就食 Texas BBQ Beef Burger 同樣係厚實juicy 牛肉 不過就加上兩塊芝士 香脆炸洋蔥圈 同埋煙肉 好豐富 都只係$88 性價比高見好多人推薦墨西哥芝士夾餅 我地都一於試下 分別點左煎牛柳條同埋手撕燒烤豚肉 夾餅全部都有酸忌廉醬 蕃茄 同埋牛油果蓉 配埋餅底同肉一齊食 好好食 牛油果蓉好特別 有小小辣 而肉既份量都唔少 啖啖都係肉 正呀 兩款肉味道都幾好 好有嚼勁

朋友就食 Texas BBQ Beef Burger

2019-04-13 51 浏览
the fries are very poor. they are very hard. I think that the fries were fried twice. in addition,the salad is not fresh. the dressing is very salty. furthermore , the bacon of hamburger is also hard. it is very poor. moreover, the waitress is very poor service.i talked to her about their poor foods. she ignored me and she looked like angry. her manner was very very very poor. this restaurant is very poor. the foods and service are very very very poor. I never never never go again.