2023-12-19
女仔相約星期六星tea有幾個必要requirement,首先要環境靚,之後要食物,好食,仲要有甜品☺️今日推介大家一間符合以上所有要求嘅小店🥞香蕉speculoos曲奇疏乎厘班戟 $78Cookies又香又鬆脆,配埋空氣感十足嘅疏乎厘班戟,口感好夾之前蛋香咪仲好濃!香蕉有淡淡一層嘅焦糖,食又脆脆地好爭食!🧇糖心蛋煙肉煎肉腸碗窩夫 $108碗料就正常發揮,但係窩夫配左小小蜜糖加鹹食,原來係咁夾㗎 !🍝櫻花蝦乾意粉 $106白汁忌廉底,好香好滑好creamy ah!!!配上櫻花蝦乾香氣,加埋淡淡嘅蝦肉,好足料!🥧柚子瑪德蓮蛋糕 $78非常驚喜!本身已經食到好飽,但係見到餐牌又係張相覺得好靚,所以叫埋!瑪德蓮好重蛋味,柚子cream入面有小小柚子皮,夾埋酸酸甜甜好好食!大推!🫖荔枝玫瑰花茶 $680糖啱晒怕肥嘅女仔,小小酸嘅味道,有啲荔枝嘅清香!📍TERA (寶發大廈) (佐敦)佐敦廟街273-285號寶發大廈地下4號舖
🥞香蕉speculoos曲奇疏乎厘班戟 $78
🧇糖心蛋煙肉煎肉腸碗窩夫 $108
🍝櫻花蝦乾意粉 $106
🥧柚子瑪德蓮蛋糕 $78
🫖荔枝玫瑰花茶 $68
0糖啱晒怕肥嘅女仔,小小酸嘅味道,有啲荔枝嘅清香!
📍TERA (寶發大廈) (佐敦)
佐敦廟街273-285號寶發大廈地下4號舖