餐厅: TERA (寶發大廈)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
👨🏻‍🍳法國藍帶主廚疏乎厘班戟🥞-身為一個港女foodie 聽到呢間專攻疏乎厘班戟嘅cafe點可以放過🤣 佢位於佐敦 需然坐位比較少 但食物質素都唔錯 加上裝修好啱打卡 所以成日都排哂長龍😳-🧇煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫 $88我地對於Chicken and waffle一直都係忠粉 甜甜嘅窩夫帶有蛋香同少少花蜜 加上烤到外脆內juicy嘅煙燻照燒雞 有種鹹甜鹹甜感覺 層次感滿滿🥳-🍝腰果煙三文魚青醬意粉 $118腰果加青醬估唔到都幾夾 佢係變咗cream based嘅青醬 食落好smooth好creamy😝 同埋佢落醬一啲都唔手軟 每條意粉都有蘸到 好夠味😎-🥞法式焦糖燉蛋班戟 $138呢個係佢地呢期期間限定 亦係我地今餐嘅重頭戲😁 疏乎厘班戟好鬆脆但入面唔會得空氣 反而keep到麵漿嘅濕潤 蛋味都幾香 整體都幾高質🫶🏻 加上外面淋咗層custard同有烤過嘅焦糖 甜得嚟有少少甘苦嘅餘韻 係大人向焦糖味 抵讚👍🏻-🧀流心芝士撻 $22因為要等班戟要大約15-20分鐘 所以叫多咗個芝士撻 我地覺得同B記都幾相似 不過佢個面焗得再耐少少 表面係深金黃色 而芝士饀就再流心一啲🥰-🌼洋甘菊花茶
👨🏻‍🍳法國藍帶主廚疏乎厘班戟🥞
🧇煙燻照燒雞肉牛油果配窩夫 $88

🍝腰果煙三文魚青醬意粉 $118

🥞法式焦糖燉蛋班戟 $138

🧀流心芝士撻 $22

🌼洋甘菊花茶 跟餐+$26
跟餐可以用優惠價叫花茶 可以兩份share之餘亦有水壺 啱晒打卡😙

📍TERA (寶發大廈) (佐敦)
佐敦廟街273-285號寶發大廈地下4號舖