2016-04-17
在佐敦做瑜伽,鐘意食野的我會在方圓找好野食,今日行行下見到cafe,價錢都合理同吾太嘈,最後入去試下佢…Syphon dripped - Mutheka -kenya $60Winey, blackcurrant rose hips :當初飲落偏薄身但好香果味而偏酸,留在口腔味吾夠耐。但再等一等就開始厚身而味道帶出黎,果味持但好似酒的感覺也帶出,留在口腔感覺咖啡濃濃十分滿足,當然仲可以同靚女咖啡師傾咖啡經添Affogato特濃咖啡配香草雪糕$50靚女咖啡師話冇雲利拿,只可以比曲奇味,真心講咖啡味好味(可能因為有50%係耶卡雪夫,最愛!)混得不錯,但雪糕味吾夠奶,所以帶吾到滑的感覺,期下次黎食返原味Monster all day breakfast超級全日早餐$90(beef pastrami, bacon, sausage, baked beans, scrambled egg, mixed veggie, cherry tomatoes, fresh fruit, portobello, mashed potatoes with blacktruffle, toasted bague
Affogato
特濃咖啡配香草雪糕$50
Monster all day breakfast
超級全日早餐$90
(beef pastrami, bacon, sausage, baked beans, scrambled egg, mixed veggie, cherry tomatoes, fresh fruit, portobello, mashed potatoes with blacktruffle, toasted baguette)
黎到梗係食最愛全日早餐,但又想試黑椒牛肉,咁就食大佢…當然黑椒牛肉沒有失望,黑椒味濃牛肉香,菇大隻又厚肉保持原味。多士夠脆已勝一切。蛋都炒得滑和香,中間沙律有少少醋味感覺清新。薯蓉如果暖會更香和好味。而我最鐘意這間小店是咁大碟吾會求其放,會儘管將如生果淡味東西放一邊,濃味一邊,中間放菜來間住,保持原味