2018-12-07
去開佐敦見客,6點幾見完第一個客,仲有一段時間先見第2 個客,就同拍檔揾個地方hea下!喺寶靈街行過去廟街既studio caffeine hea下!cafe將好多唔同種類同獎項,好似好利害咁wo! 餐廳主打all day breakfast, 幾時嚟到都有得食!有齋既veggie,有豐富到不得了既monster! 其實入到餐廳,咖啡味已經撲鼻而來,真係令精神為之一振!餐廳大約有十檯左右,主要2-4 人檯,啱晒我呢d hea下,傾下計,開下會既人,一路聞住咖啡香,一路傾下計!講返餐廳既野食,除了有all day breakfast外,都仲有其他如三文治等食物,選擇就貴精不貴多,相信入到嚟既朋友都係以咖啡同all day breakfast為主!我拍檔就叫左杯烤榛子朱古力,賣相非常吸引,我試左啖,榛子同朱古力份量恰到好處,互不干擾到對方既味道,朱古力味中有榛子既香,又唔會太甜,唔錯!至於我就叫左杯好醒神既薄荷朱古力鮮奶咖啡,賣相同樣吸引!除左咖啡香外,薄荷味幾突出,而且非常滑漏!享受緊咖啡既同事我哋叫既monster all day breakfast亦好有效率送到檯上,賣相吸引,用料
cafe將好多唔同種類同獎項,好似好利害咁wo!
其實入到餐廳,咖啡味已經撲鼻而來,真係令精神為之一振!
享受緊咖啡既同事我哋叫既monster all day breakfast亦好有效率送到檯上,賣相吸引,用料十足,真係多過十樣野,非常豐富!
呢餐除左好睇外,食物味道都唔錯,其中推介黑松露薯蓉,大磨菇,香口既法式奶油麵包同肥美既煙肉,呢幾樣都係我既心水!當然其他食物既質素都係唔錯!
呢間cafe, 其實睇好多細節都會感受到佢既用心經營,就好似呢個廁所咁,都會好好佈置一番,就睇到佢既誠意,比起其他連鎖cafe多左一份人情味,也多了一份心思,對於附近返工既朋友,真係一個加油站,一個城市既綠洲!