因為我剛韓國返港,買左手信比朋友,所以就相約系最方便大家的佐敦見面。朋友一講起佐敦,就極度推薦呢間Café, 好啦,見她甘推介,就Book左位試一試。因為我早收工,就先過去等她。店鋪位置十分方便易找,連我是路癡,都可以穩到。在佐敦MTR站C2出口,直行2條街轉左就到達。一入去,成間舖只有我呢臺的客戶。我有一刻心想:今次中伏了嗎?由於朋友未到,所以先坐低,等她到才叫野食。餐廳地方不大,只有數張臺。餐牌十分精簡,只有1張2面,所有野食已經系曬上面。見到購買食物,需要行出去櫃檯使用現金付款。朋友一到,立刻推介我: 美式全日早餐, 野食十分豐富(有煙肉,紐倫堡腸,芝士腸,黑松露薯蓉,煙三文魚,茄汁豆,香煎蕃茄,炒蛋,大蘑菇同法式多士)一上菜,真心震驚左,因為係二人分量。而家睇到相都流曬口水特別個大蘑菇,勁Juicy蛋又滑又香,薯蓉勁香黑松露味,不過兩條腸相比,我個人中意芝士腸多啲。將啲配料放係多士上面溝埋來食,正到叔叔都不行了🤩沙律我地揀左牛油果田園沙律配羽衣甘藍,上面有蜜桃,提子同蕃茄仔,清清地食落感覺好健康。不過呢個沙律要$80, 價錢有點小貴,因為份量不太多。手撕豬肉配西班牙風味醬,味道

朋友一到,立刻推介我:
一上菜,真心震驚左,因為係二人分量。

而家睇到相都流曬口水
特別個大蘑菇,勁Juicy
將啲配料放係多士上面溝埋來食,正到叔叔都不行了🤩

手撕豬肉配西班牙風味醬,味道幾濃,有蒜味,食落齒頰留香。但面條稍覺硬,食完都幾口渴下,可能香料落得太多。豬肉都覺Un左少少。

烤榛子鮮奶咖啡,有龍貓圖案,超香奶味同滑,值得推介!

之前早到得我一枱客,之後愈夜愈有機!想Encore多個All day breakfast,可惜已經沽清

價錢合理,個美式全日早餐不得了,真係值十分,下次要再幫襯

2018-06-29
  • 超級全日早餐
2018-08-04 232 浏览
黃昏時份,肚餓了🤭🤭這間的alldaybreakfast睇落幾吸引,試試吧個人覺得alldaybreakfast其實唔需要咩技巧😅,所以味道就無咩comment啦,沙律菜上撒上黑椒又幾好味,煙三文魚太細片,而且味道怪怪地🤨呢個意粉正正常常用HSBC有9折😁
黃昏時份,肚餓了🤭🤭
這間的alldaybreakfast睇落幾吸引,試試吧

Monster all day breakfast

用餐优惠
信用卡優惠
Monster all day breakfast
2018-07-29 192 浏览
由於我係一個 All day breakfast控,所以見到邊間有All day breakfast食我都會立即衝入去試下,今次我無意中發現佐敦一間好隱蔽嘅小店,可以全日都食到All day breakfast, 所以我第一時間走咗去食,今日我已經好早去到,但都居然full曬,我喺外面等咗十分鐘,終於有人出嚟入到去,意想不到嘅係餐廳入面都幾多外國人係入面食早餐,我坐咗一陣間好快睇曬成個餐牌就出去買嘢食,我叫咗一個素食嘅All day breakfast,朋友叫咗個正常嘅All day breakfast,我哋再加咗一杯玫瑰latte同埋蜜桃冰茶我嘅All day breakfast好多都係沙律菜,唔係好多個All day breakfast都有咁多沙律菜架, 最啱我呢d食得清淡唔敢食太多keep緊fit既人食,最重要呢度有羽衣甘蘭真係好正我同朋友一齊share All day breakfast食,我食左佢小小腸仔,今日食左一個豐富嘅早餐,食得好飽啊,同埋我嘅冰茶超級好飲 ,好有蜜桃味又唔算甜,玫瑰latte都唔錯呀!

素菜All day breakfast

早餐
  • 素菜Alldaybreakfast
2018-07-24 126 浏览
Studio caffeine <神級咖啡,名不虛傳>身為一個港女👧🏼👧🏼,放假要同朋友high tea ,友人介紹左一間cafe 。☕☕入去點左2杯咖啡同2個餐 share 黎食咁,自己飲玫瑰咖啡,朋友就點左latte ,野食叫左all day breakfast 同牛肝菌忌廉意粉。☀☀🍝🍝 💫小編飲既玫瑰咖啡簡直係神級,好耐未飲過咁好飲既咖啡喇。🌹🌹☕香濃既咖啡香味配上玫瑰淡淡清香,完全係天作之合,點解可以咁夾既,強力推薦依間咖啡,再配上拉花心思,一次過滿足哂味覺同視覺享受。😍😍😍朋友都覺得杯latte 好飲既,高質高質,不過價錢真係偏貴,係貨真價實。😋😋😋-個all day breakfast 就每樣野食都好味道😋😋,🍳炒蛋炒得嫩滑,磨菇好重菇汁,汁一咬爆曬出黎。唯一係意粉個汁就比較平實,可能因為小編一向唔太好牛菌汁,唔岩口味。😐 Btw,食食下見到隔離枱細路👶🏾👶🏾拉花拉左個龍貓,勁可愛,妒忌死小編啦😆😆😆 間café 就比較擠逼,要空間既同cafe 設計既朋友就會失望小小。整體黎講,咖啡係一流,食物就不過不失,但食完依餐小編就要節衣縮食,對打工仔女黎講,每月放
Studio caffeine <神級咖啡,名不虛傳>
個all day breakfast 就每樣野食都好味道😋😋,🍳炒蛋炒得嫩滑,磨菇好重菇汁,汁一咬爆曬出黎。唯一係意粉個汁就比較平實,可能因為小編一向唔太好牛菌汁,唔岩口味。😐 Btw,食食下見到隔離枱細路👶🏾👶🏾拉花拉左個龍貓,勁可愛,妒忌死小編啦😆😆😆 間café 就比較擠逼,要空間既同cafe 設計既朋友就會失望小小。整體黎講,咖啡係一流,食物就不過不失,但食完依餐小編就要節衣縮食,對打工仔女黎講,每月放縱一次就好。💸💸💸
為食指數:8/10
推介程度:7/10
打卡指數:7/10
性價比: 5/10
2018-07-16 167 浏览
某天和朋友飯聚,被門口的大大個 ALL DAY BREAKFAST 牌吸引住,再看看店內, 感覺很乾淨舒服, 就決定試試啦~店鋪格式是長長的, 一邊是座位,旁邊的牆滿滿是手繪風的沖咖啡圖,而另一邊則是收銀及沖咖啡的位置, 全店是自助形式,一進店就會聞到咖啡香~ 平日的晚上人客不多, 也有外國人獨自一個在看書飲咖啡,店內就是很 RELAX 的感覺, 點了以下兩樣:百吉圈三文治The New Yorker ($85)內有熛牛肉, 忌廉芝士, 醃黃瓜, 瑞士芝士, 蓄茄, 黃芥末, 火箭菜是一種中間有孔的麵包, 不過有點硬身,個人覺得這口感不錯, 最初還怕黃芥末味會很重,但原來整個吃起來是很夾, 而且不會太攻鼻, 好味~黑松露忌廉汁煙三文魚扁意粉 ($95)煙三文魚砌了花花形, 黑松露味不算濃,扁意粉口感不錯, 如果多點汁會更好這裡真的很適合朋友聚會和想 RELAX的人,靜靜的又舒適.不過因為不太餓的關係, 所以沒點咖啡,下次絕對會再試一下這裡的咖啡
某天和朋友飯聚,
再看看店內, 感覺很乾淨舒服, 就決定試試啦~

店鋪格式是長長的, 一邊是座位,
旁邊的牆滿滿是手繪風的沖咖啡圖,
而另一邊則是收銀及沖咖啡的位置,
全店是自助形式,
一進店就會聞到咖啡香~

平日的晚上人客不多, 也有外國人獨自一個在看書飲咖啡,
店內就是很 RELAX 的感覺, 點了以下兩樣:

百吉圈三文治
The New Yorker ($85)
是一種中間有孔的麵包, 不過有點硬身,
個人覺得這口感不錯, 最初還怕黃芥末味會很重,
但原來整個吃起來是很夾, 而且不會太攻鼻, 好味~

黑松露忌廉汁煙三文魚扁意粉 ($95)
煙三文魚砌了花花形, 黑松露味不算濃,
扁意粉口感不錯, 如果多點汁會更好

這裡真的很適合朋友聚會和想 RELAX的人,
靜靜的又舒適.
不過因為不太餓的關係, 所以沒點咖啡,
下次絕對會再試一下這裡的咖啡
2018-07-09 164 浏览
好耐冇星期六晨咁早去食brunch我記得我2年前食過一次呢間今次朋友生日 被拉去再食多次熱愛食brunch的我覺得個American Style All Day Breakfast都幾好食而且個份量超大到最後我係食吾曬的超級飽價錢方面就around 100hkd其實真係好抵而且加幾十蚊又可以有杯latte杯latte仲有馬的拉花在面超級可愛真係好有心思但建議大家最好平日黎因為星期六真係好多人個cafe好嘈 好難傾計
好耐冇星期六晨咁早去食brunch
真係好有心思
但建議大家最好平日黎
因為星期六真係好多人
個cafe好嘈 好難傾計
American  Style  All  Day  Breakfast
Latte
2018-07-07
$120 (早餐)
庆祝纪念
生日
Latte
  • Caffe Latte
2018-06-30 301 浏览
Happy Friday 聖地2018/06/29lunch時候,我和同事習慣星期五食好啲,於是第n次走入此店,通常我地諗唔到食咩就會黎食all day breakfast。餐牌中有四款all day breakfast全部價格係約$88-108之間,其中一款係素食,不過就成盤沙拉菜為主,如果都想食番兩塊肉食美式嘅($98)係唔錯,特別係佢有大啡菇。此店嘅茄汁豆如果是係熱辣辣的上碟係非常好食,以往我好討厭罐頭式嘅茄汁豆,意外嘅係依到用餐時佢地嘅茄汁豆好好食。大啡菇有滿滿嘅肉汁,煙肉同煙三文魚都有少少咸,但兩條不同色和含嘅脆皮腸都好好食。特別一讚係佢球黑松露薯蓉好好味,黑松露味香濃。麵包脆但有啲唔夠熱,溶唔到牛油,但都好好食。焗過嘅蕃茄特別好食,為左個蕃茄值得比個like依餐。炒蛋方面,達到澳牛嘅水準都值得一讚。飲品方面,點左法式焦糖鮮奶咖啡,有啲甜,但拉花好靚。跟餐連$38飲品,所以補$2就有飲品。但今日因為店多人嘅原固,我地等野食等左好耐,食飯時間1hr超過左15mins先番到公司,明明番公司嘅路程唔多過5mins。坐位方面,坐坐下冷氣滴水,正中碟中央,幸好及早食咗舊菇,如果唔係就加
Happy Friday 聖地
2018/06/29

美式All day breakfast

坐位方面,坐坐下冷氣滴水,正中碟中央,幸好及早食咗舊菇,如果唔係就加哂料。
  • 美式Alldaybreakfast
2018-06-18 146 浏览
早幾日同friend high tea 聚下舊要去佐敦 又落大雨 就咁入左呢間coffee shop 食野 連餐牌都冇睇就入左 我叫左個 all day breakfast 同chocolate coffee 另一個就係 bagel 整體黎講我幾鍾意呢度All day breakfast 好足料 好好味 性格比不錯飲品都好好飲 落雨凍凍地飲熱野 岩哂係個bagel 差小小 我唔太鍾意 我諗係我口味問題姐 同埋食完個all day breakfast 已經唔多食得落個bagel 🤣
早幾日同friend high tea 聚下舊要去佐敦

整體黎講我幾鍾意呢度
飲品都好好飲 落雨凍凍地飲熱野 岩哂
2018-06-13
2018-06-07 160 浏览
是日同朋友慶祝生日🎂,諗住靜靜雞俾驚喜佢,於是預早打去呢間cafe book定枱,仲膽粗粗問下生日有咩特別安排。🧐一問之下,原來order dessert可以免費寫埋名係個dessert上面。實在太好喇😍!勁方便,又唔洗諗個cake收埋係邊好。呢間cafe主打all day breakfast,花茶,咖啡。當日我地點左一個全素嘅,同一個mix肉同魚嘅all day breakfast,份量都幾大ga。最後重頭戲黎喇!登登登櫈📢📢📢好靚呀!估唔到除左寫名仲會畫埋公仔。我同朋有都好驚喜😂 溫馨提示:要自備蠟燭同火機呀。
是日同朋友慶祝生日🎂,諗住靜靜雞俾驚喜佢,

最後重頭戲黎喇!登登登櫈📢📢📢
2018-06-07 358 浏览
佐敦有間cafe最近主打手調咖啡,可以選擇唔同產地嘅咖啡豆、沖調方法,仲有靚仔咖啡師教你點樣飲最啱你口味嘅咖啡,我就揀咗杯巴西 Salvador,佢味道比較fruity 嘅,入口都比較容易~另外再叫咗份 all day breakfast,應有嘅都有,滿足晒一個悠閒下午食個Brunch所需要嘅元素~鬧市中有這些小店真係唔錯啊~

鬧市中有這些小店真係唔錯啊~
All Day Breakfast
2018-02-25
All Day Breakfast
  • all day breakfast
2018-06-04 239 浏览
因見到食評,所以到此餐廳食晚餐,一嚐全日早餐。食了之後,便覺得有點失望,食物不是我想像中好味。因有些食物尚可接受,但有些食物真的很難食。例如:在這超級全日早餐裡令人可接受的食物是多士、水果、蛋、牛肉和三文魚。煙肉反而較燶和硬,香腸較多油,茄汁豆和沙律的味道太濃,薯蓉送給我來享用時已冷卻。 另外,服務方面,本人見不到有任何招呼,只是走的時候有位待應好細聲咁講bye。最後,此餐廳已列入不會再光顧的餐廳。
  • 超級全日早餐
  • Monster All Day Breakfast
2018-05-28 107 浏览
如果你喜歡吃all day breakfast,這裡便是你的天堂!餐廳裡有各式各樣的all day breakfast 供你選擇,而且每個款式都各有特色。我最喜歡吃的是American,因為有我最喜歡的大啡菇、德國腸和非常重奶味既嫩滑炒蛋!還有煙三文魚,黑松露薯蓉,香脆的煙肉,厚切法包和茄汁豆,配上一杯手調咖啡,吃完絕對會很滿足!對女生來說份量剛剛好!每個材料都很好吃,而且只是$98,簡直是超值啲!其實他的咖啡也很值得嚐一嚐的,雖然不是太認識咖啡,但是手調咖啡近期非常流行。喜歡喝咖啡的不妨試試!
American  All  Day  Breakfast

Cafe  Latte
American  All  Day  Breakfast
Cafe  Latte
  • Caffe Latte
2018-05-27 157 浏览
地方雖小,但食物都幾高質啵發現佐敦都幾多咖啡店,希望逐一探索呢間個裝潢充滿神秘感~以黑色為主,但又有自然光線投射入黎~所以唔會覺得暗沉沉反而幾有格調,就算下午兩點半~依然多客量可能天氣熱,大家都想入黎食小小野補充體力點左碟卡邦尼意粉~個醬汁充滿濃濃芝士口味~麵質彈牙唔會over cook 份量亦好多~係表面灑上香草🌿~上碟望落好衛生整潔,可能係望到佢地煮既過程,因為係開放式廚房而果茶唔會過甜~夠香又夠茶味!
地方雖小,但食物都幾高質啵
發現佐敦都幾多咖啡店,希望逐一探索
反而幾有格調,就算下午兩點半~依然多客量
可能天氣熱,大家都想入黎食小小野補充體力
而果茶唔會過甜~夠香又夠茶味!
2018-05-13 4187 浏览
當晚,約了認識了五年的好姊妹,她很有心,後補行利是給我!為了方便住在佐敦的她, 我便請她在佐敦食晚飯,選了一間得獎咖啡店<Studio Caffeine>,首次來到!大家對這裡的食物也感到期望!這裏樓底尚算高,沒有壓迫感,以平日晚上來說,咖啡店算好生意!幸好我一早已 book 定枱!店子除了多元化口味咖啡、茶、酒...之外,還有主打四款全日早餐 All Day Breakfast,由 $78 至 $108,價錢合理! 就算有百吉圈三文治、沙律、意粉、其他選擇,我們也選擇 All Day Breakfast!餐廳另有多款甜品可供選擇!食客要先付款落單,隨即給予一個金屬號碼牌,稍後店員會送上食物!我選擇了美式 All Day Breakfast,她選擇了素食 All Day Breakfast,食材上兩者分別不大!即叫即製,相信口感不錯!素食 All Day Breakfast $88包括:沙律 、車厘茄、青瓜片、茄汁豆、大蘑菇、新鮮水果、黑松露薯蓉、炒蛋、法式多士色彩繽紛的賣相,沙律菜新鮮爽脆!相對,這款比較清新!而且份量之多,女生也夠飽!美式 All Day Break
當晚,約了認識了五年的好姊妹,她很有心,後補行利是給我!

幸好我一早已 book 定枱!

餐廳另有多款甜品可供選擇!

素食 All Day Breakfast $88

素食 All Day Breakfast
美式 All Day Breakfast $98
有兩片煙肉、紐倫堡腸、黑松露薯蓉、煙三文魚、茄汁豆、炒蛋、大蘑菇、法式多士
整碟豐盛,
煙肉不算重口味!紐倫堡腸香口多肉汁!黑松露薯蓉入口軟滑,同時提升味道!煙三文魚給她食!茄汁豆是溫熱粉腍!炒蛋帶有蛋汁,炒得非常嫩滑!大蘑菇富菌香,以牛油及香草烤焗,不會乾身之餘,口味亦不單調!法式多士則是硬脆,簡單塗上牛油還可以,我覺得把黑松露薯蓉塗上法式多士,便會變得美味起來嘞!
整體弄製不馬虎,令我食得滿足又飽足!

美式 All Day Breakfast
法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡 $40
表面的奶泡綿密細膩,濃郁咖啡甘香發揮得淋漓盡致,
入口甘味與甜美平衡,互不相讓, 不錯喝!

法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡
玫瑰鮮奶咖啡 $40
咖啡拉花圖案特別!
散發誘人的玫瑰清香, 口味清新,令人一試愛上!
玫瑰味跟咖啡的兩者口味好夾!
玫瑰鮮奶咖啡
整體而言,這裡食物質素有水準,而且又抵食!
意想不到以平日晚上來說,咖啡店都幾 full!
可想而知其實力所在!
2018-03-07
素食 All Day Breakfast
美式 All Day Breakfast
法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡
玫瑰鮮奶咖啡
2018-05-05 121 浏览
一開始進去餐廳 裝修搭配上輕快的maroon 5, 氣氛可以說是非常活潑. 餐單也是特別吸引人. 我們一行3人都點了 "超級" 全日套餐, 不料點完餐後竟是災難的開始. 上完飲品後, 第一個餐點等了半小時, 第二個餐點又等了半小時. 櫃檯人員甚至忘了第三個餐點的存在...... 三個人的心情也從輕鬆變得急躁. 整個all day breakfast 品質也是差強人意. 總之,maroon 5 的旋律與餐廳的上菜速度有著極大反差,我們點的不是超級套餐, 而是"超級慢" 套餐.