2018-08-10
因為我剛韓國返港,買左手信比朋友,所以就相約系最方便大家的佐敦見面。朋友一講起佐敦,就極度推薦呢間Café, 好啦,見她甘推介,就Book左位試一試。因為我早收工,就先過去等她。店鋪位置十分方便易找,連我是路癡,都可以穩到。在佐敦MTR站C2出口,直行2條街轉左就到達。一入去,成間舖只有我呢臺的客戶。我有一刻心想:今次中伏了嗎?由於朋友未到,所以先坐低,等她到才叫野食。餐廳地方不大,只有數張臺。餐牌十分精簡,只有1張2面,所有野食已經系曬上面。見到購買食物,需要行出去櫃檯使用現金付款。朋友一到,立刻推介我: 美式全日早餐, 野食十分豐富(有煙肉,紐倫堡腸,芝士腸,黑松露薯蓉,煙三文魚,茄汁豆,香煎蕃茄,炒蛋,大蘑菇同法式多士)一上菜,真心震驚左,因為係二人分量。而家睇到相都流曬口水特別個大蘑菇,勁Juicy蛋又滑又香,薯蓉勁香黑松露味,不過兩條腸相比,我個人中意芝士腸多啲。將啲配料放係多士上面溝埋來食,正到叔叔都不行了🤩沙律我地揀左牛油果田園沙律配羽衣甘藍,上面有蜜桃,提子同蕃茄仔,清清地食落感覺好健康。不過呢個沙律要$80, 價錢有點小貴,因為份量不太多。手撕豬肉配西班牙風味醬,味道
朋友一到,立刻推介我:
一上菜,真心震驚左,因為係二人分量。
將啲配料放係多士上面溝埋來食,正到叔叔都不行了🤩
手撕豬肉配西班牙風味醬,味道幾濃,有蒜味,食落齒頰留香。但面條稍覺硬,食完都幾口渴下,可能香料落得太多。豬肉都覺Un左少少。
烤榛子鮮奶咖啡,有龍貓圖案,超香奶味同滑,值得推介!
之前早到得我一枱客,之後愈夜愈有機!想Encore多個All day breakfast,可惜已經沽清
價錢合理,個美式全日早餐不得了,真係值十分,下次要再幫襯