2020-10-18
自從上次去重慶大廈食咗印度咖喱之後,一路都尋覓緊有冇新嘅餐廳可以食下印度咖喱。醒起成年前食過一間印度餐廳但好似冇食咖喱但間餐廳幾好食,所以就再去食啦呢間餐廳係諾士佛台入面,所以我都有預先預約訂位。入咗去環境都仲係好靚,好有特色嘅馬賽克玻璃單,好彩有訂位因為七點打後已經好多人嚟食。大部份都係外國人同印度人,睇嚟依間餐廳都算幾正宗。我同朋友叫咗一碟蒜蓉炒蜆肉意粉,一碟masala 咖喱再配nam,就夠了。因為我就唔係好好酒,所以就冇特別叫嘢飲了。蒜蓉炒蜆肉意粉好好食呀!因為佢蜆肉大家睇吓係好多,平時一條片肉意粉可能得10隻來蜆肉,但而家起碼有20隻,我同朋友分享都覺得好夠同好飽。至於masala更加係中中之中,我超級超級鍾意食,我一定會再去食。佢嘅咖喱香料好香,加上獨有嘅nam,脆脆地好夠飽。所以如果大家唔敢入重慶大廈食嘢,我可以推介依間諾士佛台嘅印度餐廳好好味㗎 !