2020-11-09
今日老公同我慶祝生日,帶我去食印度菜。門面優雅浪漫,格局分明。燈光柔和舒服,地方寛落,可能因為疫情期間,出街食飯既人相對都小左。咁大個酒櫃又高又大,一個吉位都無,夠晒霸氣。chicken Tikka Masala 雞塊份量多,香料好足,味道濃郁夠晒入味,甜辣適中,非常惹味。大蒜烤餅烤餅即叫即做,鬆脆軟熟,麵粉唔會太厚太硬,蒜蓉夠多夠香,送到黎依然係熱辣辣,非常香口。千層麵一層層既千層麵,份量好多,鹹酸適中,裏面含有好多牛肉和芝士,兩個人根本都食唔晒,食完呢個已經飽飽地。夏威夷薄餅薄批分成8小份,滿滿既芝士配上適量既菠蘿和火腿,感覺一d都唔吝嗇。pizza香脆軟熟,非常煙韌,口感十足。另外叫左一杯cranberry juice,酸酸甜甜,非常開胃。印度菜比較罕有,價錢係尖沙咀黎講都算便宜,地點方面就腳,選擇又多,味道出色,真係一個不錯既選擇。
咁大個酒櫃又高又大,一個吉位都無,夠晒霸氣。
chicken Tikka Masala
大蒜烤餅