2020-10-26
好耐冇出去尖沙咀食嘢了,今日就嚟咗而家喺諾士佛台嘅印度餐廳,見到佢喺OpenRice滿$400有八折,就想試吓依間印度咖喱了。因為唔係好肚餓,所以同朋友淨係叫咗一個小食,buffalo wings 同埋一碟雞肉tikka,仲有印度薄餅。雞翼炸得好好食。雖然佢個汁係分開點嘅,但係我就覺得冇汁好食啲,加上佢嘅tikka汁係超級好食所以我基本上都冇點佢雞翼嗰個汁,全程食印度咖喱汁雞翼多啲。另外佢嘅雞肉tikka好好食。除咗我點雞翼之外,仲專登叫咗印度薄餅嚟食。所以兩個人食一碟簿餅真係好夠飽!大家嗌多一杯嘢飲就夠了。我叫咗杯香蕉Smoothie,朋友叫咗杯熱朱古力。我杯香蕉Smoothie好香濃,亦都唔甜,佢嘅奶油都唔係大家喺出面飲嘅奶,似係人多簿啲質感嘅奶多啲,值得一試。朋友杯熱朱古力就沖得好靚,佢話冇加到好甜,都幾好飲。