餐厅: SPICE Restaurant & Bar
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-05-27 995 浏览
好耐好耐無食過印度菜諾士佛臺估唔到有間resto and bar 係印度菜好鍾意嗰nan 同埋nachos嗰炒飯都係出乎意料好食牛油雞都好食!!!同埋佢份量都好大份 都真係會考慮再去食環境都好chill 好適合收工去chill 下佢有得shisha 不過呢排都避免shisha la🤣同朋友慶祝生日 佢仲每人送杯shot 比你添最尷尬係播埋生日歌🤣不過都recommend 呢間餐廳想印度菜飲埋酒shisha 埋happy friday 近近地 真係唔錯
好耐好耐無食過印度菜
諾士佛臺估唔到有間resto and bar 係印度菜
好鍾意嗰nan 同埋nachos
嗰炒飯都係出乎意料好食
牛油雞都好食!!!
同埋佢份量都好大份
不過都recommend 呢間餐廳
想印度菜飲埋酒shisha 埋
happy friday 近近地 真係唔錯
2020-05-26 724 浏览
星期一夜晚6:00到達, 步出見到很有印度風味裝修, 可能時間尚早只有一枱客人當晚叫了羊(特別推介), pizza, 炸魷魚圈, 鐵板什菜, mussels, 好好味坐到8:30一家10幾口正宗印度家庭, 整個氣氛熱鬧起來我們坐到的11:30埋單走, 6個餸,每人2杯酒精飲品, 埋單, 1065元服務好,環境不錯, 滿意👍👍👍

坐到8:30一家10幾口正宗印度家庭, 整個氣氛熱鬧起來

服務好,環境不錯, 滿意👍👍👍
難得放假出到黎尖沙咀行街,梗係唔少得要順勢約埋三五知己一齊食個晚飯啦!🤩呢間印度酒吧餐廳位於諾士佛台入口最當眼位置,搭閂上到門口已經比餐廳紫色既吧枱吸引住😻我地三個女仔都好肚餓,事不宜遲,首先叫左個水牛城雞翼💁🏻‍♀️雞翼炸得岩岩好,脆卜卜!!點埋個醬真係一流!🥳。我會比4/5!然後我地叫左個炸魷魚🦑呢個魷魚味道都唔錯,炸粉唔算好厚,最鍾意佢細細粒咁上👍🏻。3/5話明食印度野嘛,我地都叫左個印度芝士雞肉pizza 我地都唔太鍾意食芝心同厚餅底,呢個pizza 餅底唔算太厚粉,岩哂我地!芝士味濃😋同d雞肉味好夾!5/5經OpenRice book枱有8折優惠,每人埋單都係150內,真係好抵食呀🥰

我地三個女仔都好肚餓,事不宜遲,
首先叫左個水牛城雞翼💁🏻‍♀️

然後我地叫左個炸魷魚🦑

話明食印度野嘛,我地都叫左個
印度芝士雞肉pizza

2020-03-13
  • 水牛城雞翼
朋友突然間話想試下印度菜所以嚟咗尖沙咀諾士佛台依間試試!坐低無耐服務員俾咗杯佢哋特色嘅水我以為係薏米水啲friend但一飲落去我同朋友仔係完全飲唔慣🤢🤢一朕唔知咩味🥶🥶最後叫咗佢比杯普通水 因為我哋嗌左一個套餐,之後keep住都有兩三杯酒精飲品免費送。但係除咗紅酒之外其他酒精飲品我都冇飲🙈食物方便佢個chicken tikka masala 配印度烤餅d味都吾錯!之後有啲原味薯仔波波同埋咖喱薯仔波波,都係正常味道會食得晒🙂其他掛住傾偈都唔記得影相🙈覺得依度嘅環境好啱人哋摸着酒杯傾偈多過食飯🤭🤭

2020-01-01 1863 浏览
諾士佛台第一印象一定係bar或者shisha,但原來呢到都有性價比極高既印度菜😋好食但又唔會太貴,服務仲幾好環境好舒服👍🏻左邊有sofa區比4-5人shisha或者普通食飯都得------菜式1. 特色玉米片 4/52. 烤羊肉串燒 3.8/53. 烤雞肉薄餅 4.2/5👍🏻4. 咖哩配烤酥餅 4/5Nachos $115同出面其他餐廳價錢差不多,但佢好食既地方係就算放左係到好耐,玉米片都係好脆😋而且mozzarella cheese好多,成件事好邪惡但又好好食上菜時係好香好香,羊肉卷放係鐵板到,會有吱吱聲,配合左印度草料去烤製,的確係冇羊膻味,我略嫌有點辣同埋乾😕朋友就覺得辣度可以接受Pizza配料又係有mozzarella🤤每塊pizza都幾多雞肉,同埋bbq sauce好入味,可以選擇厚批定薄批,我地揀左薄批,焗出黎係脆邊,唔會好滯😋酥餅有兩塊,但都夠4人分,咖哩好香濃,唔太辣甜甜地,配埋酥餅食一流🤤⭐️店員服務幾好,枱面太多食物,會主動幫我地拍多一張檯,細心有禮,同埋冇時間限制,岩哂幾個女仔慢慢傾計

------
菜式
1. 特色玉米片 4/5
2. 烤羊肉串燒 3.8/5
3. 烤雞肉薄餅 4.2/5👍🏻
4. 咖哩配烤酥餅 4/5

2019-12-29
2019-12-22 334 浏览
說起印度菜,港人都會聯想到咖哩、香料,香港人都比較少吃印度菜,可能擔心不太合口味,但這家印度菜絕對很適合香港人吃。一進餐廳,餐廳中間是調飲料的地方,一邊坐滿香港人,另一邊有很多印度人,像是舉辦聚會。我們先點了一道前菜 - 茄子泥 Zaalouk,茄子泥好茸好滑,加入了印度香料,好香,還有少許辣味,非常開胃。還附送Pita bread,可以將茄子泥沾在pita bread上吃。主菜的選擇好多,花多眼亂,最後點了侍應推介的香烤羊肉 Tandoori Lamb Chop,這份香烤羊肉放在鐵板上,一來到,光聽到鐵板發出滋滋的聲音,以及聞到加了香料的羊肉,已經很吸引熱辣辣送上,羊肉的肉質很滑嫩,很容易咬開,加了沾滿香料的羊肉,嚐到不一樣的羊肉。另本身擔心羊肉會不會騷,但完全沒有騷味!Butter Naan有三大塊,牛油味好香,要趁熱食,其實都幾飽肚。下次想吃印度菜,知道該去哪兒了

下次想吃印度菜,知道該去哪兒了

2019-12-19
  • 香烤羊肉 Tandoori Lamb Chop
2019-12-14 276 浏览
SPICE Restaurant & BarEnvironment: ★★★★★Service: ★★★★★Taste: ★★★★★呢排朋友生日黎左呢間位於尖沙咀諾士佛臺嘅印度餐廳,越夜越熱鬧,價錢超值,筆者超推介👍👍👍💡有情調嘅餐廳,加埋輕快嘅印度音樂,裝潢亦好有異國風情feel,氣氛好好💡食物同酒精飲品種類好多元化💡實惠嘅西餐,包你食得好滿足💡餐廳侍應服務態度良好有禮,熱心介紹唔同食物💡地方好寬敞,環境好衛生,坐得好舒服,岩哂想re-U嘅朋友仔💡有時星期五夜晚八點會有live belly dance show睇,表演者會行向客人前大演舞姿,非常精彩💓House Salad ($115):多菜種加蒜蓉麵包粒加車厘茄加牛油果,有益健康,食完感覺清新爽脆,容易入口,非常開胃💓Buffalo Chicken Wings ($80):雞肉外脆內嫩,肉香豐富,爆哂汁,食到口唔停, 醬汁配搭得非常惹味。💓Angus Rib Eye Steak 12 Oz ($365):要左七成熟,岩岩好。有濃濃牛味,唔會太多血又唔會太老,十分大塊,分量很多。肉質很淋,煎得頗香,肉汁豐富,油脂好多,有入口即溶嘅感
SPICE Restaurant & Bar
Environment: ★★★★★
Service: ★★★★★
Taste: ★★★★★

💡食物同酒精飲品種類好多元化
💡實惠嘅西餐,包你食得好滿足
💡餐廳侍應服務態度良好有禮,熱心介紹唔同食物

💓House Salad ($115):

💓Buffalo Chicken Wings ($80):

要左七成熟,岩岩好。有濃濃牛味,唔會太多血又唔會太老,十分大塊,分量很多。肉質很淋,煎得頗香,肉汁豐富,油脂好多,有入口即溶嘅感覺。 仲有超級厚切薯條,搭配一流。

🔛🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️
尖沙咀諾士佛臺1號2樓

2019-12-13
  • 水牛城雞翼
  • 青木瓜沙律
2019-12-03 293 浏览
今晚是萬聖節,我和男友都來點新意思吧!我們選了這家印度餐廳,餐廳的氣氛熱鬧!因為看見不少男男女女、下班的人也來這裏吃晚飯、聊聊天,看起來不錯吧。Chicken Fajitas 由於很喜歡吃墨西哥玉米餅的關係,這道菜就是我的心水了,配上牛油果醬、奶油醬和番茄沙沙醬,更是滋味!吃墨西哥餅怎少得烤雞肉呢,這家雞肉還配上香料、蔬菜,吃起來層次更豐富。Vongole Bianco 想不到意粉同樣出色,有淡淡的香料味和有豐富的蜆肉,吃得我們津津有味。Chicken Tikka Masala 這道菜非常滋味,有瑪沙拉雞塊串燒、甜椒和印度香料炒雞塊,侍應哥哥還推薦我們點了油薄餅,沒有好味,只有更好味!有薄餅和這濃烈的香料雞塊,實在是絕配呢。

Chicken Fajitas

Vongole Bianco

Chicken Tikka Masala
這道菜非常滋味,有瑪沙拉雞塊串燒、甜椒和印度香料炒雞塊,
侍應哥哥還推薦我們點了油薄餅,沒有好味,只有更好味!
有薄餅和這濃烈的香料雞塊,實在是絕配呢。
2019-12-02 197 浏览
位於尖沙諾士佛臺嘅Spice restaurant & Bar係一間以印度同多國菜為主嘅餐廳,餐廳係樓上所以環境比較清幽☺️,配上音樂都幾優哉游哉叫左個以薯仔、洋蔥同腕豆為餡料嘅印度素咖哩角;用印度香米煮雞肉配藏紅花嘅雞肉炒飯同一杯lime soda充滿地道印度風味嘅雞肉炒飯尤其好食,豐富嘅雞肉配上辣辣地嘅香料同藏紅花,仲有唔少得嘅印度醬料,酸酸甜甜,撈埋炒飯食都真係幾好味,份量仲要唔少👍🏾,食完都飽飽地,再食埋咖啡角就岩岩好

2019-12-01
2019-12-01 169 浏览
尖沙咀既諾士佛臺好多嘅餐廳酒吧,出名多酒吧,早排就同好姊妹 去左SPICE Restaurant & Bar食印度Fusion菜,環境靚質素高!啤酒炸魚薯條 $00 加入啤酒煮嘅炸魚好香口,魚炸得金黃!再配埋檸檬他他醬更惹味!,_炸雞肉薄餅 $90Pzza可以揀10吋同12吋,3個人揀10吋都好夠食!Pizza餅底焗出黎帶微脆加上芝士同番茄醬 食落去好開胃!_奶油雞 $90大大件烤雞配以印度蕃茄肉汁,食落也不膩,口感一流!

啤酒炸魚薯條 $00
_
炸雞肉薄餅 $90
_
奶油雞 $90
大大件烤雞配以印度蕃茄肉汁,食落也不膩,口感一流!
2019-11-24 2297 浏览
今年我的生日,朋友建議去一間好有情調的餐廳食印度菜,並想起呢間位於尖沙咀諾士佛臺的餐廳 - SPICE Restaurant & Bar。一入到餐廳門口,便覺得呢間餐廳的裝潢都幾有神秘的異國情調。餐廳播放著許多印度音樂,加上幽暗的燈光及充滿印度風味的擺設,令整間餐廳營造濃厚的印度風情。我們約 7:30pm 來到餐廳,這時客人並不多,可以在較安靜的環境聊天。這裡既是餐廳,亦是一間酒吧,所以到我們食完快要離開時,餐廳便越夜越多人呢。這裡除了有傳統印度菜之外,亦有西式薄餅、意大利麵、漢堡包、阿拉伯及薩哈拉菜等,選擇繁多。外籍侍應見我們有選擇困難症,於是熱心地推介 Tandoori Chicken 給我們,並且願意為我們減辣。另外我們都叫多一份小食,而侍應的服務都很殷勤貼心,提醒我們兩人,這裡的份量已經很足夠。結果真的如侍應所說,別看似桌上的菜式不多,但我們兩人都吃到飽飽的,感到非常滿足。Lemon Pepper Calamari - 檸檬胡椒炒魷魚,魷魚鬚好真材實料,每條肉質都又粗又軟腍,經黑胡椒炸過後,更帶有點微辣的香脆口感。擠點檸檬汁後味道較清新,沾些甜酸醬或他他醬,亦另有不同的惹味口感

一入到餐廳門口,便覺得呢間餐廳的裝潢都幾有神秘的異國情調。

Lemon Pepper Calamari - 檸檬胡椒炒魷魚,魷魚鬚好真材實料,每條肉質都又粗又軟腍,經黑胡椒炸過後,更帶有點微辣的香脆口感。擠點檸檬汁後味道較清新,沾些甜酸醬或他他醬,亦另有不同的惹味口感。
Lemon Pepper Calamari 檸檬胡椒炒魷魚

Tandoori Chicken - 香烤無骨雞塊、印度草料烤去骨雞塊,配以印度烤餅和青咖喱醬,份量都很豐富。
Tandoori Chicken 香烤無骨雞塊配印度烤餅

經印度香草香烤過的雞塊,雞塊肉質鮮嫩,感覺烤得略帶乾身,味道微辣香口但不油膩,味道正宗。配以洋葱、蕃茄、紅椒、黃椒等配菜,中和到啖啖肉的飽滯感。
Tandoori Chicken 香烤無骨雞塊

附送的印度烤餅,略帶點葱香和牛油香味,口感煙靭,沾些青咖喱微辣帶薄荷涼的味道就更加滋味。
印度烤餅

本來只有我叫了這杯 Pineapple Fresh Juice - 鮮榨菠蘿汁,後來朋友見我飲得津津有味,於是決定追加一杯。
我們看著侍應在 bar 桌即叫即榨給我們,飲品既新鮮,亦看見侍應服務的貼心和誠意。
這杯鮮榨菠蘿汁味道鮮甜,鮮榨的果肉都很細緻綿滑,剛吃完一些辛辣的美食後,正好用來解渴解辣,值得推介。
Pineapple Fresh Juice
Tandoori Chicken 香烤無骨雞塊
印度烤餅
Pineapple Fresh Juice
2019-11-23 122 浏览
Just hang out with my sister and tried to find a nice place to lunch before shopping. It has been long since my last came to Knutsford Terrace, we picked the restaurant randomly from the light box downstairs, when we reached the floor, we knew it’s the right place!Spice Restaurant is a roomy and exotic restaurant, luckily, we were arranged to sit at the sofa corner with window view. Though the view is a bit blocked by the scaffolding of the opposite building, we still found it nice & chill as w

. Though the view is a bit blocked by the scaffolding of the opposite building, we still found it nice & chill as we could enjoy a bit sunshine

There were various choices in the menu, apart from the Indian dishes, it also had choices of traditional western/ Thai dishes. We chose the seafood pizza & my sis favourite- beef lasagna~

I was a bit shocked when the pizza is served cox it’s a really big one, maybe I was too hungry and just didn’t aware a twelve inches pizza would be that big
. It’s with tomatoes base,filling with salmon, squid, shrimp...etc on top, very cheesy one, yummy yummy

For the beef lasagna, even it’s served on a small dish, it could easily make you full because it’s fully filled with minced beef and cheese! Some fresh vegetables were put on the plate as side dish, look nice and taste good
both of the pizza and lasagna are delicious, however we are too full to finish the dishes...

The female staff here is very passionate and nice, she suggested us to take away the remaining pizza and packed it nicely for us, I shall visit here again soon with my other gal friends as it’s reli a cozy place to dine
位於尖沙咀諾士佛臺的餐廳 SPICE Restaurant & Bar,屹立尖沙咀區已有11年!SPICE Restaurant & Bar is located at Knutsford Terrace in Tsim Sha Tsui, it has been opened in Tsim Sha Tsui for 11 years! 店員是印度人,他們待客熱情有禮!Staffs are Indian who are full of passion and politely! 當我們善落單時,要講英文!When we order, we have to speak in English!店內充滿異國色彩,播放好聽的英文歌: Westlife, M2m...等!我喜歡這裡的氣氛!There are full of foreign colour! I like it's atmosphere! Especially I like the songs of Westlife and M2M...🎼供應:阿拉伯、亞洲、印度及意大利等多國菜!They provide Arabic, Asi

店員是印度人,他們待客熱情有禮!

當我們善落單時,要講英文!

供應:阿拉伯、亞洲、印度及意大利等多國菜!

They provide Arabic, Asian, Indian and Italian cuisine!

午餐牌只有平日供應!
Set Lunch menu is available on weekdays only!

Moksha $75
我杯特飲加入新鮮蘋果、青檸及薄荷,口味清新又清涼解渴!

My drinks is refreshing with fresh apple, lime and mint! Feel so cool!

Moksha
沙律 House Salad $115
由於好姊妹喜歡食牛油果,之所以,我建議點這款!

混合新鮮爽脆的沙律菜、車厘茄、烚蛋、香脆的蒜蓉包等,清新開胃!
As she likes avocado, that's why I suggested to order this one!

It is mixed with fresh vegetables, tomatoes, eggs, cripsy garlic bread, refreshing and yummy!
House Salad
素菜薄餅 Vegetable Pizza 10 inches $115
色彩繽紛的賣相,實在惹人垂涎!
加入彩椒、黑水欖、南瓜...等,卻不太覺眼有南瓜,可能被彩椒掩蓋吧!薄餅略為有點厚,勝在薄餅底香脆可口,又有濃厚芝士,芝士拉絲效果!

Colourful presentation makes me hungry!
Ingredients are sweet peppers, olive, pumpkins...etc. It seems to be not found out pumpkins! Perhaps, others ingredients are covered it! The thickness of pizza was a little bit thick, it was cripsy for its base! Moreover, cheese is so rich!

Vegetable Pizza
2019-10-05
Moksha
House Salad
Vegetable Pizza
2019-11-21 148 浏览
似置身於印度既高級餐廳: 平時都會係尖沙咀搵下野食飲下野而去諾士佛臺多數都會係樓下食今次試下去高啲搵正野食,餐廳環境寧靜,店內裝修走高雅路線,啱晒情侶來撐檯腳,菜式方面印度菜同意大利菜均值得一試。 由於我哋唔食辣嘅原故,所以我就揀咗烤牛肉配薄餅,一嚟到個賣相就已經好吸引,個薄餅超級香口,配醬有三款,分別係蕃茄莎莎醬,牛油果醬同埋cheese cream,撈埋落個薄餅到,令到個味道更加突出,而主打嗰個牛肉味道十分濃郁,份量亦都充足。只不過,如果個薄餅可以有稍微烤一烤,效果會更好。而到個pizza,芝士控嘅朋友應該會超級鍾意,因為個薄餅嘅芝士量係超級多,咬落去係勁滿足,個皮亦唔會太硬, 較為脆皮,不過就略嫌厚皮左少少。但係份量好多,兩個人都食唔曬!
2019-11-13 221 浏览
Spice Restaurant & Bar是一間主打印度菜和西餐的酒吧餐廳,之前已經幫趁過兩次,因為幾好食加上都有一段時間無食印度菜,所以又再黎幫趁。Spice佔了整層樓面,店面闊落座位一點也不擠迫。侍應都是印度人,所以點餐都要用英文。Prawns Vindaloo($160)葡萄牙辣蝦仁配上紅辣椒和香料,辣度相等於中辣程度,辣得過癮。咖哩內有四五隻蝦,也有薯仔。Cheese Naan($40)一客有四件,薄餅軟硬適中,很香芝士味,配咖哩一流。Tiramisu($55)蛋糕不會過乾,咖啡味濃郁。總結,食物一如以往沒有令人失望,坐得舒服偵錢亦合理。

Prawns Vindaloo($160)

Prawns Vindaloo

咖哩內有四五隻蝦,也有薯仔。
Prawns Vindaloo

Cheese Naan($40)

一客有四件,薄餅軟硬適中,很香芝士味,配咖哩一流。

Cheese Naan

Tiramisu($55)

蛋糕不會過乾,咖啡味濃郁。

Tiramisu
總結,食物一如以往沒有令人失望,坐得舒服偵錢亦合理。
Cheese Naan
Tiramisu