Sky726

2017-05-17 756 浏览
踏入五月天,開始有夏日得感覺,但怪怪的是春天像是俏俏來,又俏俏溜,彷彿沒有留下足跡。一年四季開始變模糊,但朋友間的相聚,還是充滿喜樂而不模糊。來到Sky 726,外間的熾熱,沒有從窗戶透入來,反過來,燦爛的陽光卻叫人充滿活力不孤單。這兒的環境讓人很舒服,往外看,雖沒有絕美景色,但旺角舊樓的樓景,卻是相映成趣。店內有多款非酒精類特飲,特別適合女生,以ipad顯示,十分型格,並且圖文並茂,加上有詳細成份標示。邊喝邊聊天,可說是姊妹淘的良伴。以紅桑莓蓉、藍莓、士多啤梨、鮮菠蘿汁、橙汁、檸檬打造帶粉紅色的Frozen Berry Punch ($70),甜與酸十分平衡,冰涼清爽,莓味十分濃郁。喜歡吃爆谷的朋友可以試試這個Sliver Screen ($70),是以意式濃縮咖啡作底,再加上朱古力糖漿及朱古力粉,面層鋪滿爆谷,是「吃」得的飲料。下層的咖啡味十分強勁,是邪惡般濃郁,但要有點心理準備,整體有點兒偏甜喔!不用多說,看見這名字Very Berry ($70)就知是以雜莓為賣點,內含菠蘿梳打、藍莓、士多啤梨、紅桑莓、檸檬汁、蘋果汁,倒在高身玻璃杯中,酸勁透心,唯缺點實在是太多冰了。吃的我們點
Frozen Berry Punch
,但要有點心理準備,整體有點兒偏甜喔!
Sliver Screen
Very Berry
吃的我們點了不多,就只有兩個主菜,先來的是「南瓜闊條麵」($168),初時還以為是用南瓜汁來煮闊條麵,原來是以原粒來做,估不到友人反喜歡這個做法,覺得吃來更原味。而麵條煮得剛好,很有嚼勁,配合意大利煙肉,多添幾分鹹香味
南瓜闊條麵
第二道登場是揀了較大份量的「慢煮黑毛豬鞍扒」($198),果然份量十足,有兩大件豬鞍扒,若不是餐牌有註明,真不知底下是牛肝菌蓉,口感非常軟綿芳香,還搭了很多烤本菇。而豬鞍扒很鬆化,入口多汁,不會又乾又韌,極富豬肉味
慢煮黑毛豬鞍扒
雖然所試的東西不多,但大家都覺得食物做得具質素,只是Sliver Screen較為偏甜,其他也十分美味。
2017-05-17 442 浏览
Very good dining experience. View was excellent, and the space is well organized though small.The food is well prepared from soup to desert. Shells are really fresh and soup is mild taste which I like. The Confit duck leg is really impressive. I love meat cooked with a bit of sweet taste... My friend ordered steak and he finished everything. Definitely a good place to chill out.

2017-05-14 2742 浏览
相知同阿媽喺旺角食咗一間都幾好食嘅西餐,今日上嚟打篇食評分享一下。餐廳叫做Sky726,喺彌敦道726號大廈頂樓。餐廳嘅位置其實係同區最高啦,所以窗外可以望到旺角區嘅景色,餐廳入面有沙發位亦都有高枱,我哋坐低左之後就睇睇餐牌,原來都幾多嘢食。煙三文魚沙律$118賣相好精緻,好似一朵玫瑰花咁樣,而且煙三文魚嘅份量好夠多,食落都覺得新鮮。青蒜馬鈴薯濃湯$85蕃茄濃湯$85以湯來講呢個價錢有啲小貴,不過個湯都好濃郁,亦都唔會話好鹹味道啱啱好,有時仲食到裏面嘅材料。燒慢煮麵豉三文魚$186彈珠嘅關係,三文魚食粒非常幼滑,麵豉醬甜甜地,同三文魚出奇咁夾,三文魚份量夠多,兩個人食到好夠。法式鴨腿$188鴨腿都算係法國嘅傳統菜式,今次叫咗黎試吓,鴨腿肉非常幼嫩,好容易切,而且炆得好琳,入口即溶,醬汁亦都好夾,味道啱啱好唔會太咸。另外仲叫左兩杯mocktail飲,呢度嘅嘢飲選擇都唔少,款式都新穎,而且用新鮮嘅生果製作,唔會話味道非常人工。兩個人差唔多食咗$900 ,旺角食呢個價位唔算平,不過食物質素都OK。

煙三文魚沙律$118

青蒜馬鈴薯濃湯$85
蕃茄濃湯$85

燒慢煮麵豉三文魚$186

法式鴨腿$188

2017-04-27
2017-05-12 4276 浏览
舊年年中嚟過一次Sky 726食早午餐,印象唔錯,食物亦有水準,所以,再同早前去旅行嘅朋友聚一聚,就想起呢度。席間,我哋又回味起去旅行嘅趣事,談得開心快樂,期待下一次嘅出行。嚟過都知,一出電梯就喺餐廳,初頭諗住都唔會有咁多人幫襯食早午餐,所以,都無要求窗邊位,結果真喺估唔到有唔少人幫襯,無緣全場最正嗰排窗邊位,但用餐區其他位置都舒適寫意。順帶一提,餐廳正中間喺水吧位(調酒區),側旁有少少高腳枱櫈,嚟飲吓酒就最好不過。餐廳尾喺廚房重地,雖然唔喺開放式,但只喺隔住玻璃,可以清楚睇到大廚們做菜嘅風範!嚟之前,仲同朋友講個早午餐喺乜乜乜Course1,2 3自由組合,點知依次再嚟就唔同晒,多咗好多選擇。沙律、前菜、意大利麵、意大利飯、漢堡、全日早餐、肉類、魚類……等等,仲有埋兒童餐添。更有啲另加選項,如+$48就配餐包、餐湯、沙律及餐飲,可以講,同上次比玩法唔同晒。小穀麥包餐包微微暖,口感非常鬆軟,又有麥香,搽啲牛油,帶點鹹味,伴一伴餐湯,就開始打開我哋早午餐嚐味之旅。是日餐湯餐湯喺周打蜆湯,望落就好似普通嘅忌廉湯咁,但撈一撈確喺加入唔少蜆肉,湯底唔錯,有啲魚鮮味。迷你沙律喺輕巧版嘅凱撒沙律,
小穀麥包

小穀麥包
是日餐湯

周打蜆湯
迷你沙律

喺輕巧版嘅凱撒沙律,混入橄欖油醋嘅田園沙律菜,再加入烘麵包粒同撒上芝士粉,主菜前用嚟開開胃清新一下。
迷你沙律
友人唔喺大食之輩,所以,主菜方面我哋都無揀得太重份量,平衡少少,就一個沙律(大家都想食多啲蔬菜類)、一客意大利飯及一客肉類(就番我依個食肉獸)。
凱撒沙律配蒜片蝦 $138

啲羅馬生菜晌處理上保留得大件頭啲,無軋得太細碎,入口冰涼爽脆;而煙肉採原片,可遷就到唔食煙肉嘅朋友,此外,除灑入芝士粉,亦做咗啲芝士薄脆,以及加咗隻溫泉蛋,無疑令味道更富層次。
野菌意大利飯 $158

相對碟闊條麵,依個意大利飯我哋一致都超讚,因為飯粒唔止咬口有煙韌感,濕潤度啱啱好,亦充滿黑松露香味,更混入唔少野菌雜菇;飯底本身已加咗唔太重味嘅馬卡風芝士,再晌飯面刨啲巴馬臣芝士,芝士味更香。
慢煮黑毛豬鞍扒 $198

幾款肉類,羊架就一早被淘汰出局,因為友人唔食羊;牛扒亦常接觸,反而豬鞍扒喺佢哋都無乜試過嘅肉類,加上慢煮處理,亦被睇高一線。一客有兩大件豬鞍扒,墊底仲有烤本菇及牛肝菌蓉,賣相幾有睇頭。件豬鞍扒落刀嗰吓都幾腍,入口肉質唔似得肉眼、西冷嗰種軟腍,相反咬落有少少爽口感,且富肉汁,沾啲意大利黑醋汁,感覺更清爽。薯蓉就食得多,搵牛肝菌做蓉都應該喺極少有,雖然質感非常軟滑,但食落有少少澀味。
熱檸水
雖然我哋叫嘅4道主菜都唔喺咩大份量嘢,但加埋餐包、餐湯、迷你沙律,大家都食得幾飽吓,故甜品都無再加配,仲叫杯熱檸水消消滯。
熱檸水
鮮奶咖啡 +$15

雖然無嗌甜點,但都想嘆杯咖啡,可是沖調特別咖啡嘅水準似乎都喺無咩進步,拉花、撞奶泡嘅手勢都喺未達水平,被逼將啲奶泡搞勻,變為一杯平常嘅咖啡,還好咖啡醇香。其實,我成日覺得,如果餐廳有啲食物或飲唔唔喺善長,唔提供好過提供,反正,嚟依度客人都唔預期一定有啲特色咖啡提供。
鮮奶咖啡
不知不覺,食吓,傾吓,都已經轉眼渡過咗兩個幾鐘,真喺快樂不知時日過。平常大家都忙忙碌碌,能如此悠閒無拘無束食餐晏,何其寫意
用餐优惠
信用卡優惠
2017-05-11 561 浏览
超讚的高級餐廳!無論是環境、侍應服務、食物味道等,都值得再來。在25樓高的美景下享用晚餐,夜色迷人。好餐廳當然要推介給朋友!由高級酒店的徒兒做廚,做出花盡心思的前菜、主菜、飲品、甜點,全都用心烹調。服務方便,侍應們勤勤替客人換碟,值得加分。黑松露蘑菇湯味道香濃,蘑菇跟湯底完全融和,相信廚蘑菇先經攪拌機處理,使雜菌入口細膩,杰杰的湯用作烹調意粉也不覺過份,夠杰夠濃。慢煮鵝肝的味道我最為滿意。鵝肝的香醇,入口即融,沒有半點殘渣。香煎鵝肝要做到外脆內軟,大概只需一至兩分鐘的處理,口感一流!鵝肝一般以紅酒中和油膩感,這次廚師用清甜的水果,帶點酸味的士多啤梨,同樣達到去膩的效果。加上伴入脆米,鵝肝、士多啤梨、脆米一起吃,吃出多重口感。主菜吃了黑毛豬扒。這個近乎完美的菜式,使我一吃難忘。除非你不吃豬,否則的話,絕對不會抗拒。豬扒軟腍,紋理均勻。豬肉夠嫩,味道剛好。加入數粒石榴伴碟,既美觀,又清甜。石榴有益健康,抗氧化,皮膚好。唯一就是有石榴籽,吃了要吐有點兒不方便。飲品嚐了自家調配的爆谷朱古力咖啡。真的要力推!實在太美!爆谷香脆,鋪上彩色糖碎作為裝飾,忍不住多拍幾張照。但爆谷一定要快吃,不然的話,

飲品嚐了自家調配的爆谷朱古力咖啡。真的要力推!實在太美!爆谷香脆,鋪上彩色糖碎作為裝飾,忍不住多拍幾張照。但爆谷一定要快吃,不然的話,會變腍,令它失色。

甜品有75%朱古力磚!正!雲呢拿磚上鋪上刨出絲絲的檸檬皮,甜得來帶酸。配上雲呢拿雪糕,是用雲呢拿籽製成的雪糕,加入脆口的杏仁,香味十足。

男朋友帶我去浪漫又好食的sky726男朋友有一日話要俾驚喜我,我就跟左佢去旺角,原來個驚喜係我一直想去嘅sky 726爬左好多文,sky726 環境浪漫,食物飲品都好有口碑,今次終於黎到,簡直開心到飛起成個格局都係高級、浪漫路線,飽覽成個旺角,好多情侶一pairpair都黎,雖然我地坐唔到窗口位,但坐左另一邊靜靜地拍下拖都唔錯唔知係咪我太out,我幾欣賞佢用ipad點野飲,呢個marketing幾好,杯野又靚,又慳紙,杯杯都好想飲,最後我簡左very berry,我坐係隔後睇住佢整,先要壓碎d梅,好多部驟,好用心,飲落好fresh好多果肉,值$70嘅首先出場嘅係前菜,食咁多次餐包,呢個算最好食之一,因為佢特登整返熱,呢d細節就知間餐廳有冇用心。沙律夠fresh脆卜卜,已經夠味,清新又開胃另一個用心之作:玫瑰花三文魚,單係賣相已經俘虜左我個心,我男朋友仲話:拿!宜家咪送花俾你到我點嘅主菜,其實食到主菜已經飽左一半,但呢個好多汁嘅risotto味道豐富,上面係雞肉卷,整個配搭非常好,多菜少肉,岩哂我男人就揀左羊,以為好細,點知大大舊,佢話d薯蓉好好食,刮乾淨哂,以咁嘅size整到唔鞋都好考
男朋友帶我去浪漫又好食的sky726

男人就揀左羊,以為好細,點知大大舊,佢話d薯蓉好好食,刮乾淨哂,以咁嘅size整到唔鞋都好考功夫,最後都食哂成整,可見真心好食

男人唔太鍾意食甜品,相反女人食就有兩個胃,搞到我食左兩個
因為真係好食,好滑

甜蜜浪漫的一餐
  • Very  berry
  • 焦糖燉蛋
  • 菠菜野菌意大利飯配雞肉卷
  • 慢煮羊膝
2017-05-09 564 浏览
出糧日食好西是常識吧?今個月呢個開心嘅日子就同朋友試咗呢間又有口碑又就腳嘅餐廳我地7點都未到上到嚟都已經好多人了而且我哋太遲訂位,冇得坐窗邊,被安排坐喺吧同洗手間中間。不過OK啦,冇夜景睇都有藝術壁畫睇吓既然嚟到有bar嘅餐廳,當然要飲返杯cocktail[Cu Cu,$88]Base用上house infused cucumber dry gin,配上青蘋果、青檸汁、蘋果汁,同埋新鮮青瓜,好清爽,非常適合夏天飲[Bay Breeze,$98]朋友嘅呢杯cocktail都係用上咗house infused dry gin做base,但就係香茅味,佢話酒味唔濃,幾啱女仔飲Main menu雖然琳琅滿目,但覺得set dinner好似比較吸引,所以就決定一人一個set首先有麵包籃[餐湯]呢一日嘅餐湯係周打蜆湯,都算香滑creamy而且入面蜆肉都唔少啊[精緻小吃]係煙三文魚cracker,賣相非常可愛[意大利腸田園沙律]個人唔係幾鐘意食salami,俾哂朋友😜但冇咗salami後個沙律都唔會寡,因為有芝士粒同柑欖油調味,而且番茄係sundried tomatoes啊!好好味而主菜我哋揀咗兩款
我地7點都未到上到嚟都已經好多人了

既然嚟到有bar嘅餐廳,當然要飲返杯cocktail
[Cu Cu,$88]
[Bay Breeze,$98]

首先有麵包籃

[餐湯]
呢一日嘅餐湯係周打蜆湯,都算香滑creamy
而且入面蜆肉都唔少啊

[精緻小吃]係煙三文魚cracker,賣相非常可愛
[意大利腸田園沙律]

而主菜我哋揀咗兩款嚟share

[慢煮羊膝配清酒番茄,$468]
羊膝好腍身而且易甩骨,啖啖肉,食落亦唔會騷。番茄去皮後用清酒浸過,味道清新,而且去左皮個口感加分!另外,墊底嘅薯蓉都好滑,有好香嘅牛油味

[菠菜野菌意大利飯配煙肉有機雞卷,$438]
雞卷應該係用雞胸肉做嘅,但食落口唔會嚡。而中間明明應該係煙肉,但我同朋友都覺得係蟲草花...?幾特別
飯嘅味道不錯,只不過唔夠濃稠、偏稀,飯粒亦迎合咗香港口味而偏咗腍身。不過呢個main都係健康之選

[Crème brûlée]
以為會係暖嘅,點知原來係凍食... 不過依然係好香滑!
只不過食到一半就覺漏,好在有士多啤梨及藍莓中和一下
最後餐茶我地叫咗熱咖啡同熱檸水。好滿足
2017-05-08 581 浏览
環境優雅,慶祝生日/紀念日一流,食物質素高,價錢不算很貴,但上菜速度鬆容不迫,讓人感覺舒適。整體非常滿意。點過之食物蕃茄雞絲湯 -飲落有印度嘅風味,但酸酸地,好開胃。黑松露野菌湯 - Cremy 又夠黑松露味,一讚。慢煮16小時豬肋骨-少少辣,肉好淋,配菜薯條好脆,一流。黑松露野菌燴飯 - 香味濃郁黑松露加上野菌絕配。72°朱古力心太軟 - 不錯,不喜歡太甜的會喜歡加上用Open Rice 訂枱有8折優惠,超值又抵食。

點過之食物
蕃茄雞絲湯 -飲落有印度嘅風味,但酸酸地,好開胃。

黑松露野菌湯 - Cremy 又夠黑松露味,一讚。

慢煮16小時豬肋骨-少少辣,肉好淋,配菜薯條好脆,一流。

黑松露野菌燴飯 - 香味濃郁黑松露加上野菌絕配。

72°朱古力心太軟 - 不錯,不喜歡太甜的會喜歡

加上用Open Rice 訂枱有8折優惠,超值又抵食。
2017-05-08
  • 黑松露野菌燴飯
  • 慢煮16小時辣味豬肋骨
  • 朱古力心太軟
2017-05-06 629 浏览
為何甜品set 全部甜品一樣樣? 點食?都算⋯1d都吾好食 點解咁樣既野都可以俾人食?真係唔明而家啲人點樣開餐廳?小漢堡賣相係好好但入d肉係凍既。好難食 最後環境同相片完全不同 D相影得好靚 去到完全失望吾會再去 以後都!
為何甜品set 全部甜品一樣樣? 點食?
都算⋯1d都吾好食 點解咁樣既野都可以俾人食?
真係唔明而家啲人點樣開餐廳?

小漢堡賣相係好好
但入d肉係凍既。好難食

最後環境同相片完全不同
D相影得好靚
去到完全失望

吾會再去 以後都!
生日
2017-05-03 692 浏览
今次帶老婆來左意間位置旺角頂樓的法國餐廳,慶祝結婚週年紀念日。餐廳情調氣氛一流,燈光昏暗。加上大玻璃窗盡覧旺角夜景,別有一番風味。Drink Mean是用ipad餐牌,感覺時尚。有Set Dinner ,Main Course 有5款選擇。第一次來就選左set較方便。Set Dinner 有煙三文魚小食,雞肉沙津。煙三文魚帶有酸汁,作為前菜,都好開胃。仲有餐湯,當日是薯仔湯。質地不會太杰身,味道濃。三文魚扒配水瓜柳牛油汁香煎火喉剛好,外面香脆帶咸,肉質能仲持嫩滑。加上口感新鮮配菜,配搭一流。帶子紅菜頭意大利飯第一次紅菜頭意大飯,味道帶香甜,飯粒有咬口。味道特別有特色。叫左杯招牌雞尾酒Sky High味道清新酒味濃,不錯。甜品是Baileys配牛奶凍,好重酒味的甜品,牛奶凍香滑,加上帶酸甜什苺,不錯。

今次帶老婆來左意間位置旺角頂樓的法國餐廳,
慶祝結婚週年紀念日。

餐廳情調氣氛一流,燈光昏暗。
加上大玻璃窗盡覧旺角夜景,別有一番風味。

Drink Mean是用ipad餐牌,感覺時尚。

第一次來就選左set較方便。

Set Dinner 有煙三文魚小食,雞肉沙津。

煙三文魚帶有酸汁,作為前菜,都好開胃。

仲有餐湯,當日是薯仔湯。
質地不會太杰身,味道濃。

三文魚扒配水瓜柳牛油汁

香煎火喉剛好,外面香脆帶咸,
肉質能仲持嫩滑。
加上口感新鮮配菜,配搭一流。

帶子紅菜頭意大利飯

第一次紅菜頭意大飯,味道帶香甜,飯粒有咬口。
味道特別有特色。

叫左杯招牌雞尾酒Sky High
味道清新酒味濃,不錯。

甜品是Baileys配牛奶凍,好重酒味的甜品
牛奶凍香滑,加上帶酸甜什苺,不錯。

2017-04-29 1130 浏览
食物味道還可以,但管理上有点問題。我一早訂了枱,因為是星期六,知道晚上可能很多人,所以訂了5:30pm,但是當我去到時,看到窗口位還有2-3張,想要求坐窗口位,但他們說已有人訂了,若果6:30冇人來,可給我轉枱。老實說,我一家5:30到,要6:30先話有可能轉枱,我諗我都食完走了。終於到我一家食完(約6:45)張枱都未有人。令我對佢哋都很失望。味道OK,不過性價比較低。燒排骨一般,但價錢比較貴。啤酒選擇很少。以這種服務、味道及價錢,我相信都几難令人回頭。
食物味道還可以,但管理上有点問題。
為左慶祝週年紀念,想食餐好少少,氣氛好但又實惠嘅餐廳,搵左好幾個地方,諗到頭都大埋。終於比我唔覺意發現左Sky 726, 睇到Menu 價錢都合理,又有得上網book 位,咁就唔諗咁多即管試下。樓下排隊搭lift 都幾長下,建議早少少去排定。我地早左少少到,但員工都好好即刻安排位比我地。我地被安排左張high table 係bar 枱隔離,都可以遠睇下d 風景嘅,成個場都幾有格調我地每人各自嗌左一個set, 男朋友叫左帶子紅菜頭意大利飯,我自己就叫左個香脆三文魚,然後再叫多左兩杯野飲。落完order 一陣,staff 介紹埋餐湯,好快就上左小食,係煙三文魚撻,仲整到成棵花咁,最欣賞佢下面鋪左d 豆苗,感覺好清新。之後就接住嚟左個沙律,叫尼斯沙律,有好多男朋友鍾意食嘅火箭菜,而我就鍾意佢個Swordfish, 裡面仲係生,出面就略略燒過接住當然就係餐湯,我唔記得叫咩名,但其實佢係薯仔蜆肉湯,我自己超鍾意飲,好夠濃而且d 蜆肉好多,飲極都仲有。食完幾道就到主菜,男朋友個意大利飯竟然係hot pink 咁嘅色,好cyber, 食落硬硬地有咬口,帶子都整得啱啱好火喉,唔會太熟太老。不過原來你可

食完幾道就到主菜,男朋友個意大利飯竟然係hot pink 咁嘅色,好cyber, 食落硬硬地有咬口,帶子都整得啱啱好火喉,唔會太熟太老。不過原來你可以request d 意大利飯煮淋d,如果你唔鍾意硬身。
個意大利飯已經唔錯,但不得不說我個三文魚仲正,煎到好香脆,但肉嘅熟度啱啱好,中間仲帶d 生生地,好滑唔會煎到好老,配埋水瓜、雜菌同南瓜溶,成個味道好夾
食到一啖都唔剩
食到咁上下,其實都7-8分飽,上埋甜品就剛剛好,甜品係咖啡酒奶凍,我因為唔好酒,只係覺得個奶凍好夠份量好滑好好食,平時跟餐d 甜品一啖就無,呢個真係好多,讚
2017-04-20
纪念日
2017-04-24 1143 浏览
今日下午要去覆診,覆診前先醫肚皮。原本想去storerooms,但睇錯時間3點先開唯有轉場去試下呢間評價唔錯既法國餐廳。去到2:20pm,last order是2:30pm.好在趕得切點了一份西班牙辣肉腸蜆肉通心粉。原本諗住辣肉腸是一片片的,點知是切粒的。但不緊要,因為上台時聞到一陣香味,心想應該不錯。食落味道亦合我心意,少少鹹香味但又不太濃味。通心粉比較特別,是粗狀意粉中間通空的。雖然好味,但因為太粗,吃時不太方便.
今日下午要去覆診,覆診前先醫肚皮。

原本想去storerooms,但睇錯時間3點先開
唯有轉場去試下呢間評價唔錯既法國餐廳。

2017-04-24 3422 浏览
每個月總有一日 小胖男友會特別帶我去食一餐好既 慶祝我地既記念日今個月佢就精心挑選左呢間位於旺角既Sky726 倆口子享用左一餐浪漫既晚餐餐廳位於旺角一座大廈既高層位置環境寧靜 配埋落地大玻璃外一望無際既旺角夜景 有格調得黎又好浪漫每張餐枱上都放左小妹最喜歡既玻璃蠟燭台 蠟燭台透出柔和既光線 令人感覺非常放鬆前菜我地點左最基本既Caesar salad沙律上淋上柔滑既半熟溫泉蛋 加起上黎味道清新 口感細膩食過沙律 服務員為我地換上當日既soup of the day同餐包當日既soup of the day係洋蔥湯 口感幼滑 味道微甜 每飲一啖都令口腔充滿住濃郁既洋蔥香同甜味不得不提sky726既職員都非常有禮同細心當飲完湯後 馬上就收起 換上下一道菜黑松露意大利雲吞小妹已經唔係一次食 但配上蟹肉 味道又幾特別 係濃郁既黑松露中中 多左幾分蟹肉既清新甜味係高級餐廳食西餐 Main course又點少得一塊靚牛扒呢將塊西冷切開 見到脂肪同肉既比例分佈得宜 五成熟不多不少 係想要既粉紅色另一個主菜我地揀左無咁heavy既Portobello Pesto Pasta不過最滿意既都係個甜品Ch

餐廳位於旺角一座大廈既高層位置
前菜我地點左最基本既Caesar salad

沙律上淋上柔滑既半熟溫泉蛋 加起上黎味道清新 口感細膩
不得不提sky726既職員都非常有禮同細心
當飲完湯後 馬上就收起 換上下一道菜
不過最滿意既都係個甜品Chocolate pate
香濃既可可甘味 配埋幼滑既雲呢拿雪糕 仲有脆卜卜既杏仁片 無論口感抑或味道都非常有層次同好味

好享受既一餐 已經約定小胖男友下次再黎
纪念日
  • Chocolate Pate
  • 凱撒沙律
2017-04-23 640 浏览
今日天陰陰,心情麻麻地☹️望住個靚景食Brunch,開心番啲😝估唔到旺角有甘舒服既地方,可以Encore👍🏻2個人食左$420每人3個course,仲有甜品食品環境都above average😋😋
2017-04-23