🌟灣仔最新性價比打卡餐廳🌟🎉 Shift是一家位於灣仔的時尚西餐廳,外觀藍綠閃燈絕對引人注目✨,提供寬敞舒適的用餐環境,完美適合聚會和慶祝活動!🎈🔸南蠻炸雞迷你漢堡金黃酥脆的外皮,搭配鮮嫩雞肉和特製醬料,口感層次分明,讓你一口接一口!🍔🔸歐陸香腸拼盤各式香腸風味獨特,外皮香脆,搭配酸菜,簡直是味蕾的盛宴!yummy 🤤🔸香辣卡真雞翼鮮香辣味十足,雞翼外酥內嫩,讓你一次滿足!🔥🔸烤原隻加利西亞八爪魚腿三色車厘茄沙律八爪魚烤至恰到好處,搭配新鮮沙律,清新爽口,讓人心情大好!🌊🔸西班牙海鮮鍋飯鮮美海鮮與米飯相互融合,米飯吸收了海鮮的精華,口感豐富,真是無法抗拒!🦐🔸 Mango tango 雞尾酒甜美的芒果風味,清爽中帶著微酸,適合炎熱的夏日,令人十分解渴!🍹🔸杜拜開心果脆絲法式多士多士脆皮外層搭配開心果脆絲和雪糕水果,絕對是甜品愛好者的夢想!🍦
🌟灣仔最新性價比打卡餐廳🌟

🔸南蠻炸雞迷你漢堡

🔸歐陸香腸拼盤

🔸香辣卡真雞翼
鮮香辣味十足,雞翼外酥內嫩,讓你一次滿足!🔥

🔸烤原隻加利西亞八爪魚腿三色車厘茄沙律

🔸西班牙海鮮鍋飯

🔸 Mango tango 雞尾酒

🔸杜拜開心果脆絲法式多士
2025-02-28 145 浏览
好耐之前嚟過呢間西班牙小店,原來新裝修靚咗好多,嗌左烤八爪魚三色車厘茄沙律,是傳統西班牙沙拉🥗兩條八爪魚觸鬚經過慢煮,口感軟腍而且帶點少少彈牙感 在慢煮的過程仍然不失八爪魚的鮮味,好食好食♥️南蠻炸雞迷你漢堡好可愛,南蠻炸雞外層金黃酥脆,入口多汁雞肉嫩滑不油膩,夾埋特調他他醬,感清新又好味 !!雙色番薯條好靚仔,黃色吃起來好香,香氣比較重,紫色則是吃起來比較甜,再款都好好食呢🥳🥳開心果香烤法式薄切小羊架是利用開心果製作出美味的醬汁,均勻地塗抹在羊肉上。讓羊肉更容合醬汁,四塊的小羊架十分入味呢😍杜拜開心果脆絲法式吐司好好食,使用生吐司沾滿蛋液煎烤到表面金黃微焦,放上滿滿一球雪糕,面頭再堆滿炸過的開心果絲,再加上大量的野苺,藍苺和朱古力醬,實在是店家的鎮店之寶!!

2025-02-27
午餐
庆祝纪念
纪念日
2025-02-28 97 浏览
放工見到間新開嘅餐廳,門口有唔同顏色嘅燈,環境都幾大幾闊落😍。甜橙燒牛柳沙律($88)又有牛柳又有生果好豐富🥗! 沙津好新鮮,仲有大大塊橙食落好清新🤤。另外牛柳都幾腍又唔會好油,仲有酸酸地嘅醬汁好開胃🤩南蠻炸雞迷你漢堡($48)漢堡細細個好得意,中間放左炸雞同生洋蔥,食落感覺唔會太油膩😋太陽蛋,火腿脆薯粒($78)薯粒真係好少見,細細粒脆卜卜口感幾得意🤩,仲有香脆火腿同蛋漿一齊食層次都幾豐富🥰麻婆豆腐墨西哥脆片($98)呢個真係好特別🤩🤩! 中西合璧嘅煮法估唔到好夾! 麻婆豆腐配Nacho嘅酸忌廉,辣辣地好惹味同時又帶點酸酸地真係第一次食到🥹! 尼到一定要試呢個! 😋😋開心果白貝意粉($138)估唔到有咁多蜆,每隻都幾新鮮🥳,好鐘意佢係幼身意粉,白汁味都非常香,好香呀🤤杜拜開心果脆絲法式吐司($138)我都仲未食過杜拜開心果朱古力,估唔到呢到有用到🤩! 吐司好香脆,有好多開心果脆卜卜嘅粒粒,配埋雪糕整體都唔太甜,好滿足🥰Gravity($138)F.C. Altozano($88)飲品款式都唔少架,我地叫左白酒同cocktail🍹🥂,cocktail用左葡萄同石榴去做,好香果味甜甜地好

甜橙燒牛柳沙律($88)

南蠻炸雞迷你漢堡($48)

太陽蛋,火腿脆薯粒($78)

麻婆豆腐墨西哥脆片($98)

開心果白貝意粉($138)

杜拜開心果脆絲法式吐司($138)

Gravity($138)
F.C. Altozano($88)
飲品款式都唔少架,我地叫左白酒同cocktail🍹🥂,cocktail用左葡萄同石榴去做,好香果味甜甜地好易入口!🥰