2020-09-20 175 浏览
天空之城的感覺。記得這裡上一手是日式烤肉店美麗簡約的純白風格很討喜。Signature drink:這杯espresso比以往的更加特別,裡面混合了檸檬柚子的酸,帶有夏天清新的感覺,很是特別。而且隨便拍都很好看青醬帶子火腿乾辣意粉:帶子肉質細嫩彈牙,青醬的味道豐富,配上彈牙沒有煮過頭的意粉,好味道!略厭火腿乾味道有點過咸,注意⚠️意粉有辣度!另外朋友點了雞翼,炸衣香脆裡面肉質不乾柴,是合格的香炸雞翼餐廳是試業階段,人流不太多,很適合知己談天說地。而且地點在海港城附近,很是方便。重點原來很好拍呢,早知帶相機來

天空之城的感覺。記得這裡上一手是日式烤肉店

美麗簡約的純白風格很討喜。

另外朋友點了雞翼,炸衣香脆裡面肉質不乾柴,是合格的香炸雞

☕︎𝐒𝐡𝐡𝐡 𝐜𝐚𝐟𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨 ☁️𓍼┉┅━━━━━━━━━━━┅┉“𝘞𝘦 𝘴𝘩𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘢𝘭𝘭 𝘧𝘪𝘯𝘥 𝘢 𝘲𝘶𝘪𝘦𝘵 𝘱𝘭𝘢𝘤𝘦, 𝘢 𝘱𝘦𝘢𝘤𝘦𝘧𝘶𝘭 𝘴𝘱𝘢𝘤𝘦, 𝘵𝘰 𝘣𝘶𝘳𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘩𝘢𝘰𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘳𝘦𝘴𝘵 𝘧𝘰𝘳 𝘢 𝘸𝘩𝘪𝘭𝘦.”放下生活的負擔和憂慮 享受這刻適意的寧靜.˖⋆✑ 𝙿𝚒𝚌𝚌𝚘𝚕𝚘 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $ 𝟹𝟻✑𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎 $ 𝟹𝟾✑𝙿𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚌𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚜𝚙𝚒𝚌𝚢 𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎 菠蘿雞扒漢堡配𝚂𝚑𝚑𝚑辣醬 $ 𝟽𝟾✑𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚏𝚒𝚜𝚑 𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚊𝚛 𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎香脆魚柳漢堡配𝚂𝚑𝚑𝚑他他醬 $𝟽𝟾+ 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚜𝚠𝚎𝚎𝚝 𝚙𝚘𝚝𝚊𝚝𝚘 𝚜𝚝𝚛𝚒𝚙𝚜 配番薯條 $ 𝟷𝟶#💛𓈊ˊ˗ 係ig見到呢間新開嘅花糸cafe加上有靚靚九龍公園嘅風景同賣相吸嘅食物𖤣𖥧就即刻趁仲人少少shh嘅時候過去試下ᙏ̤̫ ❤︎嘆完杯靚啡同食左好食嘅漢堡就攞住菲林去西九遊蕩享受自然美景呢到仲有咖啡同蠟燭嘅工作坊有興趣嘅朋友可以再睇佢地ig嘅詳情◡̈♡✿野食方面 我食嘅係菠蘿雞扒漢堡配番薯條 首先賣相十
☕︎

有興趣嘅朋友可以再睇佢地ig嘅詳情◡̈♡

✿野食方面 我食嘅係菠蘿雞扒漢堡配番薯條
菠蘿雞扒漢堡配shhh辣醬

首先賣相十分吸引同擺得好靚
份量好大無論包同番薯條同菜汁都唔孤寒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
個包好鬆軟 加上滿滿嘅香蒜奶油醬
即使太飽食唔哂 但都表示想再encore(*´˘`*)♡
而佢嘅炸雞大舊唔會太油膩同乾身
雖然味道較淡但配合甜甜地嘅辣醬啱啱好
番薯條粗度剛好 食落唔會好乾好油膩
而且帶有番薯甜味 新鮮滾熱辣(๑˃ꇴ˂๑)
只可惜我覺得配茄汁兩樣甜有少少衝突
所以我就少點茄汁嚟食~
沙律菜方面就正常發揮清爽平衡番其他食物
香脆魚柳漢堡配shhh他他醬

✿飲品方面 我飲嘅係細細杯嘅piccolo latte
Piccolo  +  flat  white

其實今次係我第一次飲短笛咖啡
本來係飲嘅時候記低左飲嘅感受但無哂紀錄><
希望佢留係我口腔嘅記憶可以略寫感受𓂃 𓈒𓏸
雖然佢細細杯 但啡味十分濃郁醇厚同ristretto餘韻較長
Cream嘅油脂質感都較為豐富
甘濃得嚟都唔會有負擔
即使飲完想再飲 但都十分滿足˓ ࣪꒰ ˶ᵔ ᵕ ᵔ˶ ꒱ .°₊

✿環境方面 整體十分清新明亮

真係好開心可以坐到窗口位
就算外面陰天 但見到外面嘅花花草草咁平靜
而自己又坐在係咁乾淨舒適嘅空間入面𓈒𖧷 ⁺.
享受食物同自己鍾意嘅人共聚
只係想係呢個shhh嘅空間留耐啲⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆*
有少少私心想趁無咩人知嘅時間再去
因為呢到窗口位真係十分之搶手⊹ ִֶָ𓂅
2020-08-30
菠蘿雞扒漢堡配shhh辣醬
Piccolo  +  flat  white
  • 漢堡
2020-09-17 107 浏览
出TST hea下😜走上一間窗台可以瞭望差不多整個九龍公園嘅Cafe😮😎唔係咁肚餓~嗌咗個伯爵茶味嘅Bagel + 奶油cream😋同一杯叫Shhh’s signature (Yuzu, Espresso, Lemon Juice)味道都唔錯😋😎下午茶時段上嚟都仲有位剩真係好彩😏😏店內都幾多植物佈置🌵🌵🌿🍀除咗係一間Cafe之外😧埋邊仲開設工作坊製作蠟燭、種小植物同手沖咖啡課程閒時不仿上嚟慢活一下都係個唔錯嘅選擇
出TST hea下😜
走上一間窗台可以瞭望差不多整個九龍公園嘅Cafe😮

同一杯叫Shhh’s signature
(Yuzu, Espresso, Lemon Juice)
味道都唔錯😋

😎下午茶時段上嚟都仲有位剩
真係好彩😏😏
店內都幾多植物佈置🌵🌵🌿🍀

閒時不仿上嚟慢活一下都係個唔錯嘅選擇

2020-09-17 92 浏览
16Sep2020午餐(Tue-Fri) 12:00-2:30Pm有午餐供應1:15pm-4:15Pm坐走3小時都無人趕你走👍🏻見你有問題會主動過嚟同你講解👍🏻服務食物
2020-09-15 66 浏览
鬧市中的不平凡💛今次要介紹近排大熱嘅花花黃店🥰 係尖沙咀鬧市中有一間小清新嘅cafe 真係幾好😚 預早book位仲可以坐到 窗口位 望住九龍公園食野 感覺好chill🥰.Lunch set 大約$100 有意粉有burger 包一杯飲品😋🔹三文魚菠菜忌廉意粉🍝份量都唔錯😋 三文魚都有幾塊🤩 不過佢唔係creamy個種意粉 好似落得好少忌廉 所以味道偏清淡🙈🔹黑松露雜菌雞肉飯🍄份量好大份嘅黑松露飯😍 一上碟已經好大陣黑松露味🤩 雞肉 都有好多舊 唔錯😋🔹Hojicha Latte & Flat White☕兩杯都有少少拉花😚 Hojicha Latte好重焙茶味 而且口感幾滑🥰 .坐到窗口位感覺真係好舒服🥰 難得係繁忙嘅尖沙咀中搵到間咁chill嘅cafe 仲要黃店 絕對值得去👍🏻💕Shhh Café & Studio尖沙咀海防道38-40號中達大廈11樓
鬧市中的不平凡💛

Hojicha Latte & Flat White

Shhh Café & Studio
尖沙咀海防道38-40號中達大廈11樓
2020-09-05
Coffee break從來都唔嫌多🙌🏻呢幾日都落雨,今日終於出返個太陽😎其實除咗上次介紹嗰間之外,都重有樓上尖沙咀嘅Café係可以enjoy到望出窗就係一片綠嘅視野咖😍.介乎於廣東道同彌敦道之間嘅海防道,一邊係高樓大廈而另一邊係九龍公園。高樓大廈都不乏唔同類型嘅餐廳,其中就有呢間Café + studio嘅樓上鋪。白系嘅水泥牆身配搭淺木傢具同全店都零零碎碎擺放着嘅植物,清新簡潔嘅空間坐落都好舒服。店入面仲會播着嗰啲雀仔嘅聲,好match九龍公園個景😂.食物方面叫咗一個意粉同小食,另外叫得係coffee shop 當然叫咗兩杯咖啡☕️.Shhh青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉 $88意粉係偏硬身但又唔會太乾,青醬炒落嘅質感唔會話真係好油好濃味。主要嘅鹹味來自Parma ham,青醬唔係有味所以帶子會有啲淡無咩味。配合返整體都okay,個味係好食嘅。.Shhh雞翼5隻 $58雞翼個樣就真係唔吸引,炸得太燶啦🙈個粉真係厚,所以出面炸到咁入面都重幾Juicy。隻雞翼無咩調味,全靠個汁救返呢個小食🤞🏼.Latte // Mint Latte $38//$42都係啱我口味嘅深焙咖啡底,不過咖啡聞到嘅香味比
Coffee break從來都唔嫌多🙌🏻
呢幾日都落雨,今日終於出返個太陽😎

Shhh青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉 $88

Shhh雞翼5隻 $58

Latte // Mint Latte $38//$42
都係啱我口味嘅深焙咖啡底,不過咖啡聞到嘅香味比飲落更濃。
食物以價錢嚟同質素就麻麻,環境係幾舒服啱幾個朋友約埋一齊嘅聚腳點。Staff唔多會比較忙同有啲甩漏,但服務態度係幾好嘅!
2020-09-10
\\ 新 開 留 上 c a f è ☕️\ c h i l l 住 享 受 綠 色 視 野 🌳\呢間新開嘅留上coffee shop,無可否認我係比呢個景吸引住,可俯瞰九龍公園🌳同城市美景,幸運嘅話仲有藍天白雲陪伴⛅️;但近窗邊嘅bar檯只有4個位,如果想坐嘅話記得book位時同店員講聲啦🌟·Shh手打牛肉漢堡 $88推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆麵包有烘烤過🥯,質地鬆軟,手打牛肉入面加咗洋蔥碎,唔乾亦唔鬆散👍🏻,肉汁juicy,但有少少鹹🤭,加入番茄🍅、生菜🥬balance返整體嘅味道·軟殼蟹漢堡配shhh他他醬 $88推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆軟殼蟹炸得香脆唔厚粉,啖啖蟹肉🤤,配上帶微微辣度嘅他他醬大大加分,令整體味道昇華咗不少💫,加$10轉蕃薯薯條🍟,具淡淡的番薯香,甜甜地好正👍🏻,推大家去試🤓·飲品方面就order左杯Rose Latte🌹($42)及玫瑰茉莉花茶($48),唔識飲咖啡嘅我比唔到d咩專業嘅評論啦🤭,但就咁飲玫瑰味就唔太出,啡味亦未話濃厚😢;而🍵花茶係用茶壺上,超適合打卡之餘亦增添唔少儀式感💕,茶味清香·當日同行友人整咗個cake比我試,店家會收取切餅費$20,都幾
\
\ 新 開 留 上 c a f è ☕️
\ c h i l l 住 享 受 綠 色 視 野 🌳
\
Shh手打牛肉漢堡 $88
推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆
軟殼蟹漢堡配shhh他他醬 $88
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
當日同行友人整咗個cake比我試,店家會收取切餅費$20,都幾抵;另外,cafè定期會有舉辦手工製蠟燭工作坊🕯️、手沖咖啡工作坊,有興趣可以留意佢哋ig嘅資訊。
📍 Shhh Café & Studio (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40號中達大廈11樓
Rose  Latte
玫瑰茉莉花茶
  • Shh手打牛肉漢堡
2020-09-12 53 浏览
呢度環境幾好,可以同朋友來 chill 下,不過如果想坐窗口位,就記得先book 定位啦!🔸蕃茄蒜香大蝦意粉 𝐩𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐬𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐠𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞 $𝟖𝟖 (𝟑.𝟑/𝟓)蕃茄味意粉,味道都ok,不過隻蝦唔新鮮,肉質有啲霉,而且有少許腥味,麻麻地😖🔸𝐬𝐡𝐡𝐡 手打牛肉漢堡 𝐬𝐡𝐡𝐡 𝐛𝐞𝐞𝐟 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 $𝟗𝟖 (𝟑.𝟔/𝟓)牛肉扒juicy ,配合生菜丶洋蔥丶蕃茄,都好味,我鐘意呢個burger多啲😜🔸𝐬𝐡𝐡𝐡'𝐬 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 $𝟒𝟖 (𝟑.𝟑/𝟓)用yuzu, espresso 同 lemon juice 整嘅一杯飲品,個人就覺得咖啡味唔算泰龍,飲落去冇乜味,或者可能係擺耐咗,不過越飲就越苦啦😅😅🔸𝐟𝐥𝐚𝐭 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 $𝟑𝟖 (𝟑.𝟑/𝟓)未飲之前杯coffee係幾香嘅,不過飲落去就竟然冇咩味,不過好在隔咗好耐仲夠熱😆

🔸𝐬𝐡𝐡𝐡'𝐬 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 $𝟒𝟖 (𝟑.𝟑/𝟓)

🔸𝐟𝐥𝐚𝐭 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 $𝟑𝟖 (𝟑.𝟑/𝟓)
2020-09-09 167 浏览
尖沙咀新開樓上cafe Shhh Café & Studio裝潢走小清新路線 放滿綠色植物跟乾花 坐在窗邊位 更可以俯瞰九龍公園的景致平日到訪 餐廳都維持滿座的狀態 雖然座位沒有想像般寛敞 但餐廳氛圍確實寧靜舒適 放著雀島的叫聲 有不少人都拿著手提電腦工作 提提大家 想坐窗邊位的話 最好先預約午市套餐 $58起 俸送黑咖啡或茶 可加錢轉成手調咖啡或花茶 還可以追加小食 餐廳都不設加一▪️軟殼蟹漢堡配shhh他他醬 $88麵包質地鬆軟帶咬口 不是走空氣包包的路線 麵包經烘過 難得地不會因醬汁和番茄蔬菜的水份 而變濕變軟軟殼蟹炸得香脆 厚肉不油膩 配上shhh他他醬 帶點微辣很惹味 醬汁份量也不少 整體濕潤 調味十足 當中更加有不少生菜洋蔥蕃茄 豐富了口感之餘 吃到最後都不會覺得很油膩薯條粗身 外皮酥脆 足料飽滿⁣⁣⁣⁣⁣▪️蕃茄蒜香大蝦意粉 $88兩隻互相纏繞的大蝦 肉質紮實彈牙紅紅的意粉 炒得乾身 軟硬適中 番茄跟蒜香比想像中低調旁邊還有數粒煮得軟腍的番茄仔 跟爽口的西蘭花 吃了又吃 總覺得有點空虛 若能多加一點配料 口感應該會更豐富▪️炸番薯條 + $18炸番薯條香甜 富番薯味 入口不油膩

▪️軟殼蟹漢堡配shhh他他醬 $88

薯條粗身 外皮酥脆 足料飽滿⁣⁣⁣⁣⁣

▪️蕃茄蒜香大蝦意粉 $88
蕃茄蒜香大蝦意粉

兩隻互相纏繞的大蝦 肉質紮實彈牙
紅紅的意粉 炒得乾身 軟硬適中 番茄跟蒜香比想像中低調

▪️炸番薯條 + $18
炸番薯條

炸番薯條香甜 富番薯味 入口不油膩 但口感比薯條失色 略嫌不夠香脆 偶有幾條炸得不夠熟
⁣⁣⁣⁣⁣

▪️蒜蓉包 +$18
蒜蓉包跟漢堡包的口感大相逕庭 包體韌度較高有咬口 入口帶麵粉香 中間經烘過 再塗上了蒜蓉醬 重口味人士認為 若蒜蓉醬能夠多塗一點就好了

▪️茉莉花杞子胎菊茶 +$20
茉莉花杞子胎菊茶

每次去cafe都很喜歡點一壺壺的花茶 消新解膩之餘 更能refill
這家的花茶更有蠟燭在底下保溫 不怕放涼
杞子跟胎菊平衡得剛點好 清幽脱俗 都不會被茉莉花蓋過 甜度都很低

▪️Hot Hojicha Latte +$20
Hot Hojicha Latte
應該是近期喝過最喜歡的焙茶拿鐵
店員説是近期新換的茶粉 雖然超容易起泡 (好像也很難做到拉花) 打卡有點難度 但味道確實不錯 很值得一試
焙茶味道突岀 走清新不俗氣的路線 很順口 喝到最底也沒有粉末顆粒
奶味低調 不會蓋過茶香 甜度亦很低 是一杯清新不膩的拿鐵

整體而言 窗邊位的景觀一流 價錢合理 特別喜歡這家的焙茶拿鐵
2020-09-09 1378 浏览
係尖沙咀,好似長期食店都係熱鬧,周圍都好多人。呢個weekend,俾自己出下關,係街食下嘢。係海防道呢間樓上咖啡店,裝修比想像簡單,無特別去整過。餐牌上除左星期二至五指定時間有set,其他時間都係單點。Espresso tonic,45元。難得地點左杯凍飲,先係濃濃嘅啡味走出,再有一口淡淡嘅tonic氣先出嚟,幾特別。飲緊啡時望住九龍公園景,好多綠色物,又見到一個角落噴水池,幾有趣。相片完全無修改,所以你見前景係實色,原本環境係無網絡上相片咁粉嘅。食物到啦(都係原圖),煙三文魚菠菜忌廉意粉,88元。意粉算係掛汁,三文魚可以,味道唔算濃,個人覺得份量少左啲,但好味嘅。睇下有咩甜點Cafe環境,坐到窗口位就chill d。

睇下有咩甜點

Cafe環境,坐到窗口位就chill d。
繁華中嘅小花園🧚🏻🔅 #hkfoodmapcafetour🔅 #hkfoodmap西餐🔅 #hkfoodmap尖沙咀餐廳內好多花嘅擺設裝飾 最正嘅係窗邊位可以俯瞰九龍公園 全部都係綠色 加埋藍天 鬧巿中嘅小角落 餐廳播住大自然音樂 有啲風聲雀仔叫海浪聲咁真係好𝚛𝚎𝚕𝚊𝚡 ♪ 差啲訓著🤣當日試左蕃茄蒜香大蝦意粉🍝茉莉花杞子胎菊茶同冰凍荔枝茶🍹意粉方面個汁都幾香 小小偏甜~蝦都煮得啱啱好🦐意粉唔會過稔 不過我自己覺得可以少油啲啲~胎菊茶有🔥座住 貼心❤️淡淡嘅花香~一壼咁上唔怕傾計傾到口水乾🤣荔枝茶就不過不失 茶味蓋過左荔枝味~雖然有2粒荔枝 但我飲落去有啲紙包飲品嘅𝚏𝚎𝚎𝚕😖𝙿.𝚂 建議預先訂座喔~當日其實都發生左段小插曲 我預先𝚠𝚑𝚊𝚝𝚜𝚊𝚙𝚙訂左位 但去到話搵唔倒我𝚋𝚘𝚘𝚔𝚒𝚗𝚐 (;´༎ຶٹ༎ຶ`)不過店員態度都好好 最後都準時安排番座位比我地☺️
繁華中嘅小花園🧚🏻

真係好𝚛𝚎𝚕𝚊𝚡 ♪ 差啲訓著🤣

當日試左蕃茄蒜香大蝦意粉🍝
茉莉花杞子胎菊茶同冰凍荔枝茶🍹
茉莉花杞子胎菊茶

意粉方面個汁都幾香 小小偏甜~
蝦都煮得啱啱好🦐
意粉唔會過稔 不過我自己覺得可以少油啲啲~
蕃茄蒜香大蝦意粉

胎菊茶有🔥座住 貼心❤️
淡淡嘅花香~一壼咁上唔怕傾計傾到口水乾🤣

荔枝茶就不過不失 茶味蓋過左荔枝味~
雖然有2粒荔枝 但我飲落去有啲紙包飲品嘅𝚏𝚎𝚎𝚕😖

𝙿.𝚂 建議預先訂座喔~
不過店員態度都好好 最後都準時安排番座位比我地☺️

茉莉花杞子胎菊茶
呢度嘅環境真係好靚 成間店以白色為主 仲有好多花花🌸店如其名真係好靜 坐得好舒服😚唔覺唔覺坐咗兩個幾鐘😳嚟拍拖gathering啱晒🙌🏻.All Day Breakfast🍳 $108去cafe最鍾意就係食ADB 雖然我知佢一定係最唔抵食🤑但係我覺得係最睇得出你間Cafe嘅質素🤫呢個都幾豐富有腸仔,煙肉,煙三文魚,野菌,茄汁焗豆,蕃茄,煎蛋,雜菜沙律,牛角包🥐擺盤又好靚好colourful 味道仲幾正😋最驚喜係條腸仔 佢唔係用好cheap嗰啲廚師腸🤩煎到好脆 食落唔會太油太鹹 個口感同味道都啱啱好🥰個蕃茄同啲菇菇整得一啲都唔Hea🍅蕃茄加咗啲香草🌿啲菇應該有用牛油炒過好香🧈隻蛋仲要係流心 切開嗰吓真係好爽😍連個牛角包都好酥脆 牛油味都好濃郁 雖然我知佢應該都係喺出面買 唔會係自己整🤣但係都好好搵到間咁好食嘅😎呢個推介✨.Shhh青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉🧄 $88呢款係佢地推介嘅意粉 一於試吓😛賣相都唔錯 有好多芝士粉灑喺邊邊 雖然對個味冇乜好大作用🧀蒜味唔係好濃 食落個味比較淡 我幾鍾意❤️意粉炒得唔係好油 不過可以再乾身啲🤏🏻但係意粉個口感好perfect 做到al dente嘅感覺
All Day Breakfast🍳 $108
All  Day  Breakfast

Shhh青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉🧄 $88
呢款係佢地推介嘅意粉 一於試吓😛賣相都唔錯 有好多芝士粉灑喺邊邊 雖然對個味冇乜好大作用🧀蒜味唔係好濃 食落個味比較淡 我幾鍾意❤️意粉炒得唔係好油 不過可以再乾身啲🤏🏻但係意粉個口感好perfect 做到al dente嘅感覺 好夠爽口彈牙🤤原本好擔心個意粉會好dry 但係佢啲配料都幾多😋不過巴馬火腿有啲鹹 同埋好乾好硬🥓帶子都炒得熟咗啲🥺整體食落都唔差嘅 但係下次揀應該會食佢啲漢堡包🍔
Shhh青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉

Shhh’s Signature☕️ $48 (set +$20)
多數寫住signature我都會嗌嚟試🤟🏻個味道幾特別 佢係齋啡再加柚子同檸檬🍋有啲食評講話唔太好味 但係我自己又覺得幾清新🤫柚子味唔係好重 最主要都係檸檬嘅酸味😝飲落去就係酸酸地嘅齋啡🤣味道唔算係好驚喜 但係唔會難飲 係預期中嘅味道🧐
Shhh’s  Signature

凍朱古力🍫 $44 (set +$20)
呢杯係朋友嗌嘅👧🏻一開始飲嘅時候朱古力味都還好OK嘅 但係因為太多冰 越飲越淡😫如果想飲嘅話可以叫佢少冰或者走冰🧊
凍朱古力
All  Day  Breakfast
Shhh青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉
Shhh’s  Signature
凍朱古力
2020-09-05 287 浏览
尖沙咀新開的樓上cafe 位於鬧市之中去完之後覺得影相比實際環境好看🤣而其實好看的地方都是比較零碎的小佈置 感覺更適合影食物 影人就一般般整體設計走比較白色簡約風 窗邊位置有大量乾花擺設 🌿🍂座位比想像中多 亦比較密 當日walk-in人流不算太多但建議大家去之前先訂檯🙆🏻‍♀️.🔖 要一提的是冷氣真的好大 上去的朋友記得帶件外套大風到影左一陣食物相後已經完全凍哂 (my bad maybe)如果冷氣無咁大風 相信會坐耐少少🤔.🔸煙三文魚菠菜忌廉意粉 $78🔸意粉的份量都頗多的內有熟三文魚肉 味道方面不錯的但整體略嫌乾了一點 不太creamy🤭.🔸軟殼蟹漢堡配Shhh他他醬 $88🔸漢堡包反而幾有驚喜 包塗上了蒜蓉牛油再烘外面微脆 內裡幾鬆軟 同時亦食到濃郁的蒜蓉牛油香味軟殼蟹炸到香脆 雖然不算大隻 但以這個價錢來說算很不錯成個combination我挺喜歡的🥰.🔸Match Latte (+$20)🔸🔸Rose and Jasmine Tea (pot) (+$20)🔸2:30pm前點餐會有跟餐飲品/ 可加$20轉其他特色飲品飲品質素比較一般 Matcha Latte奶味比抹茶重 偏
尖沙咀新開的樓上cafe 位於鬧市之中

軟殼蟹炸到香脆 雖然不算大隻 但以這個價錢來說算很不錯
成個combination我挺喜歡的🥰

🔸Match Latte (+$20)🔸
2:30pm前點餐會有跟餐飲品/ 可加$20轉其他特色飲品
飲品質素比較一般 Matcha Latte奶味比抹茶重 偏甜少少
花茶味道正常吧 就是平時泡茶的味道
但值得一讚係花茶有蠟燭座熱 保持溫度
另一好處是可以飲好耐 飲完一壺仲可以refill 很適合點一壺然後消磨時間👍🏻
但冷氣真係令我同朋友都不太舒適 所以食完後坐左一陣就走左了🤭
今天因事需要打發一下時間,便隨手search了尖沙咀附近這間cafe一試。因這間餐廳位於11樓,餐廳便利用這一賣點去吸引客人,確實景觀十分好,但只有4個位置的bar抬是真的可以享用得到,我今次就無緣享用啦~其餘座位比較擠擁,很接近其他人,我個人是不太喜歡啦,一直聽到隔離座位聊天,不太適合一個人慢慢嘆coffee😩說回食物,signature coffee :juzu +lemon+espresso 挺清新好飲的,冰冷的、酸甜的、加一點苦,夏天喝真心不俗。另外點了手打漢堡,很普通啦,不值得一試😩
另外點了手打漢堡,很普通啦,不值得一試😩
2020-09-01 92 浏览
無諗過係尖沙咀生活節奏咁急速嘅地方,會搵到一處可以遠離塵囂,放慢腳步嘅樓上cafe🍵餐廳嘅氛圍就如其名,shhh,係時候靜靜地品嚐眼前嘅美味🤫今日大概12點鬆啲黎到,好幸運可以坐到窗口位,景觀開揚,視線飽覽整個九龍公園🌳由裝潢到旁邊嘅裝飾品都別出心裁,擺設大部分係來至cafe手作班嘅手作蠟燭🕯️同畫作。原來餐廳嘅一旁另設工作室,會定期開辦手沖咖啡☕️同手作蠟燭workshop,岩晒無論係喜歡咖啡定想學番一門手藝嘅你☕️𝚂𝚑𝚑𝚑青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉 $78講番野食,試業期間食物選擇未有咁多,主要係意粉或者burger,今次分別叫咗兩道Shhh菜式:Shhh青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉🍝同Shhh手打牛肉漢堡🍔 青醬食落係好清新嘅味道,蒜味突出,係略嫌意粉硬左少少,不過不失;𝚂𝚑𝚑𝚑手打牛肉漢堡 $78手打牛肉漢堡比較豐富有層次,麵包充滿牛油香,中間除左用咗燒烤醬,底層亦加左少量蒜同香草,增加唔少香味。手打牛肉外層煎到金黃,內裏包裹着洋蔥粒,好juicy,不過手打牛肉肉質比較鬆散,同平時食到完整一塊嘅口感唔同,係幾特別😆👍🏻👍🏻👍🏻飲品係熱嘅Sweet potato latte同Hojich

𝚂𝚑𝚑𝚑青醬蒜香帶子巴馬火腿意粉 $78

𝚂𝚑𝚑𝚑手打牛肉漢堡 $78

飲品係熱嘅Sweet potato latte同Hojicha latte,兩杯都好香濃滑溜,聞落分別都有好香嘅紫薯同培茶味,係飲落味道就未係好出,重手啲就更好😋

整體來說,係哩個環境聽住柔和嘅音樂,真係可以放鬆心情,加上店員態度殷切,係個舒服嘅體驗☕️