2025-05-29
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🤩 英印混血料理味覺之旅 @ 🌟 Sepoy Mess 🌟.💁♀️ 圖中展示美食為:阿富汗式慢煮羊肋排克什米爾羊膝咖喱黑松露意大利芝士烤餅蒜香芫茜烤餅拖肥糖布甸Sunset Fizz FusionVery Berry.👽 呢間印度餐廳樓底高,採光一流,空間夠大,坐得又舒服。.🔥 呢款「阿富汗式慢煮羊肋排」夠特別,係慢煮24小時慢煮嘅羊肋骨,肉質好淋,印度綜合香料滲曬入去,薯條撒咗酸辣粉,好味到舔埋手指先夠喉。.🍖 必食「克什米爾羊膝咖喱」,一上檯咖喱香到不得了!克什米爾紅醬用足八種乾辣椒煮成,慢煮羊膝肉質鮮嫩,羊膝仲大大隻,燉到用叉一篤就散好嫩!撈烤餅一齊食到停唔到手。.🍄 食咖哩一定要叫NAAN,揀左「黑松露意大利芝士」同「蒜香芫茜」味!顛覆傳統嘅創意新味道,前者滿滿意大利軟芝士同黑松露醬;後者就芫茜碎混埋爆香蒜蓉,烤到微微焦兼掃層牛油。超級香!.🍮 甜品揀左最代表到英倫嘅「拖肥糖布甸」!底層係棗蓉蛋糕,淋上熱拖肥醬,仲有球雲呢拿雪糕,慢慢溶化滲入,冰火交融好味道。 .🍹 食咖喱點可以唔飲嘢,解辣神器「Sunset Fizz Fu
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
蒜香芫茜烤餅
拖肥糖布甸
Sunset Fizz Fusion
Very Berry
👽 呢間印度餐廳樓底高,採光一流,空間夠大,坐得又舒服。
阿富汗式慢煮羊肋排
克什米爾羊膝咖喱
黑松露意大利芝士烤餅
蒜香芫茜烤餅
拖肥糖布甸
🍹 食咖喱點可以唔飲嘢,解辣神器「Sunset Fizz Fusion」係氣泡水撞芒果蓉,而「Very Berry」就黑莓紅莓藍莓果蓉加入薄荷葉,解膩又解辣。
Sunset Fizz Fusion & Very Berry
😋 呢度啲嘢食堅高質,仲要坐得好舒服,要傾計食餐好就一定要試吓啦!
📍 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方金區演薈廣場頂樓R008號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️