Sepoy Mess

2025-07-12 189 浏览
約左 elements 返工既banker 朋友仔happy friday ,係elements 平台層揀選咗依間印度菜餐廳。餐廳門口,有人現場唱歌,live music 真係好有feel 既🎺 好多上面返工嘅人,放工都會happy hour,飲返幾杯減吓壓🥁今次我哋要醫下肚,食返個滿足嘅晚餐。所以,我哋坐喺上層,上層係典型餐廳嘅格局,同下面好chill 嘅風格截然不同 ✨最typical 既印度菜,Menu上都有晒 🌟 ❤️前菜 Arancini Tikka Chaat 飯球薯餅雜燴香脆薯餅釀流心芝士,配鷹嘴豆咖粗、酸子。外層酥脆,內餡是好香的芝士,加埋配菜,口感多元,好match 好好食🤩❤️Tenderloin Skewers 印度香料牛柳串牛柳以芥末油、薑蒜及印度香料秘製醃料醃製,炭火烤香,肉質柔嫩多汁。鐘意食牛既人要點依個啦😋❤️Chicken Tikka Masala 印度烤雞咖喱炭烤雞腿肉配秘製奶油番茄咖喱,醬汁完美平衡酸甜與辛辣,暗藏配料香氣 🥳❤️Butter Naan,Plain Naan 薄餅,窯烤膨脹如枕頭般蓬鬆,撕開時蒸氣帶出麵粉甜香,趁熱食,加埋咖喱,超級出色 👍🍹

最typical 既印度菜,Menu上都有晒 🌟

香脆薯餅釀流心芝士,配鷹嘴豆咖粗、酸子。

❤️Tenderloin Skewers 印度香料牛柳串

❤️Chicken Tikka Masala 印度烤雞咖喱

❤️Butter Naan,Plain Naan

🍹 Mango Lassi 係印度菜必配嘅飲品,濃稠度剛好,優格的酸與煉乳甜度比例好perfect 👍👍

🍹Pink Paradise 友人需要酒精飲品,話這杯既味道不過不失,還是建議大家叫最傳統嘅飲品mango lassi 吧 🤭

🍮 壓軸甜點:Sticky Toffee Pudding
棗蓉蛋糕淋拖肥醬,配雲呢拿雪糕🍦混血甜點驚艷全場❗️黑棗蛋糕體濕潤綿密,淋上太妃醬,溫潤甜度中帶棗蓉香味。食完令人有幸福嘅感覺 ❤️