2023-02-18
Keto人士同vegetarian有多一個餐廳選擇啦,照顧到唔同人士飲食需要,少有餐廳做到既,同朋友/同事出去食飯,大家又唔洗就住大家飲食喜好揀餐廳Sensu位置唔錯,銅鑼灣站A出口一上就係,餐廳內部大地色為主,柔和既燈光睇落令人感到舒服而餐廳係提供all day dining, 除左午餐晚餐,仲有早餐,8:30就開門,返office前可以買個外賣走嘆杯啡講番食物,餐點份量唔多,冇得大魚大肉但對腸胃負擔冇咁大,食飯食到7分飽晏晝都冇咁攰,太飽開會會眼訓🤣 朋友揀左個北海道帶子香蒜蜆汁扁意粉($138),味道唔錯但份量真係比較少🙊我個人比較推薦set menu ($128), 價錢差唔多但可以試到更多食物,你都可以加錢upgrade餐點。Appetizer-甜薯,合桃,蜂蜜味噌我個人覺得好似甜品,甜薯加蜂蜜甜上加甜~好好食,混入合桃有咬口Main-烤雞扒,牛油果醬,紅椒汁 (Keto-friendly)雞扒香脆,肉質滑嫩,配上牛油果醬帶點酸味開胃Side-櫻花蝦,涼拌麻辣蒟蒻麵 (Keto-friendly)蒟蒻麵零澱粉零卡路里,減肥人士首選依個蒟蒻麵同食冷麵一樣,冇魚腥味唔韌唔難咬,落
Appetizer-甜薯,合桃,蜂蜜味噌
雞扒香脆,肉質滑嫩,配上牛油果醬帶點酸味開胃
蒟蒻麵零澱粉零卡路里,減肥人士首選
依個蒟蒻麵同食冷麵一樣,冇魚腥味唔韌唔難咬,落左麻辣油但唔會去到好辣
仲有麵豉湯同pickles,7分飽岩岩好
Set menu