2023-04-06 142 浏览
銅鑼灣全新概念店採用「侘寂」為主題除餐廳裝潢上 Menu亦有別於其他分店是次選擇了此分店獨有的Create Your Own Menu套餐包括是日餐湯、前菜、主菜及配菜 ⍢Create Your Own Menu $158日本南瓜,蕎麥沙律,杏仁,蜜糖乳酪甜度適中又爽口脆炸雞件 雞件炸得剛好 醮上蛋黃醬 非常開胃烤豬柳 藜麥沙沙醬 香茅椰子汁肉質不會太柴 配上醬汁配料一同進食 口感會更好單吃的話會有點太寡了櫻花蝦 涼拌麻辣蒟蒻麵微辣爽口 但份量偏少整體上食物不過不失 其他分店會較出色此分店勝在環境寧靜 坐得舒適⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡/5⧐SENSU📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B224A號舖#foodiegoodie_cwb
銅鑼灣全新概念店採用「侘寂」為主題
除餐廳裝潢上 Menu亦有別於其他分店
套餐包括是日餐湯、前菜、主菜及配菜 ⍢

Create Your Own Menu $158

日本南瓜,蕎麥沙律,杏仁,蜜糖乳酪
甜度適中又爽口

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡/5

SENSU
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B224A號舖

#foodiegoodie_cwb
《 🍱 𝕊𝔼ℕ𝕊𝕌📍》—————————————————🌟位於銅鑼灣時代廣場🫶🏻精緻日式西餐之選---🤍環境舒適,日系文青feel~—————————————————👉🏻 叫左兩份Set 👈🏻---*Both served with Daily Soup & Pickles*---1. Appetizer / Snack: 👉🏻 甜薯 + 合桃 + 蜂蜜味噌👉🏻 燴西班牙香腸 + 豬肩肉---2. Main: 👉🏻 西京燒時令魚👉🏻 烤豬柳 + 藜麥莎莎醬 + 香茅椰子汁---3. Side:👉🏻 地中海燴雜菜👉🏻 越光米飯 + 溫泉蛋———————————————👍🏻食物好高質,食材都好新鮮🤤成個set好足料好豐富👅食材既配搭都好特別好match😋好鍾意西日Fusion 菜既風格———————————————♐️ 餐廳地點:———————#sensu#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 ~~~#香港美食 #食好西 #食評#好吃 #吃貨 #吃貨人生 #internationalfoodiesunite#internationalfoodiesuniteforever #美食 #美食推薦 #美食日記 #
《 🍱 𝕊𝔼ℕ𝕊𝕌📍》
—————————————————
🌟位於銅鑼灣時代廣場
🫶🏻精緻日式西餐之選
---
🤍環境舒適,日系文青feel~
—————————————————
3. Side:
👉🏻 地中海燴雜菜
👉🏻 越光米飯 + 溫泉蛋
———————————————
👍🏻食物好高質,食材都好新鮮
🤤成個set好足料好豐富
#香港美食指南 #香港美食日記
#香港美食地圖 #香港美食推介
#香港好去處
#打卡餐廳 #打卡美食
#hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant
#hkfoodblog #hkigfood
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover
2023-03-24
午餐
2023-03-30 188 浏览
This restaurant charged me 10% service fee while I made my own meal order through the App. The waitress didn’t serve any water as the water was self service as well…. I even paid the bill at the front counter by myself while more than one staff were wondering in the restaurant without any help.The decoration is definitely nice but not the food as well. Pork tasted as paper with no flavour at all. The most ridiculous thing is there’s even a fly in the restaurant.Will never go again.

Will never go again.
Sensu has recently landed at Times Square in Causeway Bay. This new cafe is decorated with a Japanese wabi-sabi aesthetic, placing a focus on appreciating imperfect beauty. The cafe is spacious and cosy, serving as a spot away from the hustle and bustle. Sensu currently offers four house blends for guests, so whether you prefer something fruity, nutty, sumiyaki or brewtiful, you can always customise your perfect drink. For the food, Sensu also offers a large range of dishes on their a la carte menu, from snacks, salad, pasta and toast. If you want to try a bit of everything, you can also go for their set menu.
[Main]
Seared Australia Angus Hanger
[Appetizer]
[Sides]
💰HKD128 (Set Menu)
Beetroot. Quinoa Salad. Tomato Dressing
💰HKD88
Seared Hokkaido Scallop
💰HKD128
SENSU Fried Chicken. Kimchi Mayonnaise Tempura Rock Shrimp. Garlic Mayonnaise
【銅鑼灣·全新日式Cafe】 🍽 SENSU📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B224A號舖Cafe品牌「SENSU」的第五分店在時代廣場全新開幕!小編曾拜訪過他們荃灣的分店 但感覺新店質素提升了👍🏻全新概念店採用日本美學的「侘寂」Wabi-sabi作主題餐廳裝潢以素色為主 搭配簡約隨意的設計和植物作點綴🪴很欣賞新分店推出了「Create Your Own Menu」的概念客人可以自行配搭套餐 包括餐湯、前菜、主菜、配菜🍱我們選了西京燒時令魚 銀鱈魚油脂豐富 醬汁調味剛好~小食推薦石蝦天婦羅 炸蝦配上香辣蒜蛋黃醬 很惹味🤤北海道帶子煙肉牛油果醬酸種吐司也有驚喜 帶子十分鮮甜除了Fruity/Nutty 虹吸還有日式碳燒和winey的咖啡豆選擇整體來說挺有驚喜 想不到商場店也可以打卡和享受美食🫶🏻⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ Create Your Own Menu $128西京燒時令魚 +$20火炙吞拿魚·辣香料蛋黃醬越光米飯温泉蛋☞ SENSU 脆炸雞件·泡菜蛋黃醬 +$38☞ 石蝦天婦羅·香辣蒜蛋黃醬
【銅鑼灣·全新日式Cafe】
🍽 SENSU
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B224A號舖

Cafe品牌「SENSU」的第五分店在時代廣場全新開幕!
小編曾拜訪過他們荃灣的分店 但感覺新店質素提升了👍🏻
全新概念店採用日本美學的「侘寂」Wabi-sabi作主題
餐廳裝潢以素色為主 搭配簡約隨意的設計和植物作點綴🪴

客人可以自行配搭套餐 包括餐湯、前菜、主菜、配菜🍱
我們選了西京燒時令魚 銀鱈魚油脂豐富 醬汁調味剛好~
小食推薦石蝦天婦羅 炸蝦配上香辣蒜蛋黃醬 很惹味🤤

☞ 紅菜頭·藜麥沙律·蕃茄沙律醬 $88
☞ 北海道帶子·煙肉·牛油果蕃茄醬·酸種吐司 $128

☞ Fruity Latte $40
☞ Nutty Mocha $44

⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
SENSU第五間分店日前正式登陸銅鑼灣時代廣場⭐️與其他分店不同,新店以著重單純的本質和自然的不完美「侘寂」(わびさび Wabi-sabi) 作主題, 裝修採用簡約設計,牆身印有樹葉嘅圖案🌿門口枯木造型嘅小樹位及圓形玻璃餐枱Corner都岩曬大家打卡📸新店亦引入茶道元素,嚴選日本及台灣的優質茶葉,調配一系列茶飲🍵_🍴Create Your Own Menu自選套餐 $128▪️主食:煎澳洲安格斯封門柳 . 阿根廷青醬 . 紅酒燒肉汁 (+$40)有四塊封門柳🥩牛味濃入口唔韌🐮配埋醬汁一齊食好夾▫️前菜:羽衣甘藍蝦沙律‧檸檬沙律醬羽衣甘藍味道微甘🥗配上檸檬沙律醬好夾,蝦肉同樣爽彈 ▪️配菜:涼拌麻辣櫻花蝦蒟蒻麵 (+$25)幾鐘意個麻辣汁香辣開胃🌶️蒟蒻麵爽口感覺冇咁heavy 🍴ADD ON🍗SENSU 脆炸雞件 (+$38)炸雞雞肉嫩滑,醬汁挺開胃,如果外皮脆啲會更好 🍮自家製提拉米蘇 (+$38)酒味比較重,面頭既手指餅帶點香脆,內層蛋糕口感軟滑 🍴A la carte 🍤石蝦天婦羅‧香辣蒜蛋黃醬 $108 見倒好多枱都有叫當然要試下😉外層既香辣蒜蛋黃醬甜甜辣辣,加上瓜子粒食落有咬口,蝦肉

_
有四塊封門柳🥩牛味濃入口唔韌🐮配埋醬汁一齊食好夾

▫️前菜:羽衣甘藍蝦沙律‧檸檬沙律醬
羽衣甘藍味道微甘🥗配上檸檬沙律醬好夾,蝦肉同樣爽彈

▪️配菜:涼拌麻辣櫻花蝦蒟蒻麵 (+$25)
幾鐘意個麻辣汁香辣開胃🌶️蒟蒻麵爽口感覺冇咁heavy

🍴ADD ON
🍗SENSU 脆炸雞件 (+$38)
炸雞雞肉嫩滑,醬汁挺開胃,如果外皮脆啲會更好

🍮自家製提拉米蘇 (+$38)
酒味比較重,面頭既手指餅帶點香脆,內層蛋糕口感軟滑

🍴A la carte
🍤石蝦天婦羅‧香辣蒜蛋黃醬 $108
見倒好多枱都有叫當然要試下😉外層既香辣蒜蛋黃醬甜甜辣辣,加上瓜子粒食落有咬口,蝦肉也很爽口☺️

🍞北海道帶子‧煙肉‧牛油果蕃茄醬‧酸種吐司 $138
帶子大粒鮮甜,酸種吐司上滿滿牛油果蕃茄醬,🥫加上香脆既煙肉鹹香味重🥓

🥃荔枝烏龍 $35
茶味濃郁,帶點荔枝清香,清新解膩👍🏻另外佢地仲有冷泡茶下次試下先

🍑白桃烏龍拿鐵 $40
拉花好靚😎用上精選茶葉及以日本 4.3牛奶調配,入口順滑同時帶啖啖白桃烏龍香☺️
Sensu第五間分店西日式全新概念店新開張以「侘寂」為主題,欣賞單純嘅本質,同埋自然嘅唔完美為主題😮之前已經比時代sensu既裝修吸引到今日難得少人,就同朋友入去歎個lunch,順便打個靚卡🗻 裝修走日系和風,有少量植物作點綴,環境舒適寧靜首先睇餐單menu🪄Create Your Own Set Menu看起來感覺唔錯,有keto之選不過食物份量好少,跟餐飲品限制多多🤷🏻‍♂️我地分別嗌左2個set,好多嘢都要額外加錢$$難得嚟到點都要加錢叫啦Set OneA 日本南瓜 蕎麥沙律🥗 杏仁 蜜糖乳酪⁃普通沙律C 烤雞扒 配牛油果醬紅椒汁⁃就係普通兩件嚡熠熠嘅雞胸,苦既醬D 炸芝士泡菜飯團 +$10⁃淡淡芝士味,拉絲加分☕️ 泡沫咖啡 +$28⁃咖啡所散發出黎既氣息同香味好吸引,滑順、濃郁,係我鍾意嘅味道Set TwoB 燴西班牙香腸 豬肩肉 ⁃注意呢個係一碗加左香腸既西湯😅C 煎安格斯封門柳 阿根廷青醬 紅酒燒肉汁 +$38⁃冇乜紅酒味,牛肉亦唔係入口即溶嗰種,要咬多幾下D 櫻花蝦 涼拌麻辣蒟蒻麵⁃麵嘅份量只有半碗仔,麻辣味唔錯☕️ Latte +$28打開依碗湯完全o曬 個人唔太習慣飲加西
Sensu第五間分店西日式全新概念店新開張
以「侘寂」為主題,欣賞單純嘅本質,同埋自然嘅唔完美為主題😮

之前已經比時代sensu既裝修吸引到
今日難得少人,就同朋友入去歎個lunch,順便打個靚卡

🗻 裝修走日系和風,有少量植物作點綴,環境舒適寧靜

首先睇餐單menu
🪄Create Your Own Set Menu
看起來感覺唔錯,有keto之選
不過食物份量好少,跟餐飲品限制多多🤷🏻‍♂️

我地分別嗌左2個set,好多嘢都要額外加錢$$
難得嚟到點都要加錢叫啦

Set One
A 日本南瓜 蕎麥沙律🥗 杏仁 蜜糖乳酪
⁃普通沙律
C 烤雞扒 配牛油果醬紅椒汁
⁃就係普通兩件嚡熠熠嘅雞胸,苦既醬
D 炸芝士泡菜飯團 +$10
⁃淡淡芝士味,拉絲加分
☕️ 泡沫咖啡 +$28

Set Two
B 燴西班牙香腸 豬肩肉
⁃注意呢個係一碗加左香腸既西湯😅
C 煎安格斯封門柳 阿根廷青醬 紅酒燒肉汁 +$38
⁃冇乜紅酒味,牛肉亦唔係入口即溶嗰種,要咬多幾下
D 櫻花蝦 涼拌麻辣蒟蒻麵
⁃麵嘅份量只有半碗仔,麻辣味唔錯
☕️ Latte +$28

打開依碗湯完全o曬 個人唔太習慣飲加西班牙香腸嘅湯 (佢係喺小食嗰一欄)

佢嘅拉花係特別嘅☕️
但係見到食評啲拉花相好靚,問佢可唔可以揀拉花公仔,點知冇得request…有啲失望…

餐廳明明唔係繁忙時間,只有5枱客人,侍應都要叫幾次先應🤷🏻‍♂️
想要杯水,一問先知要自助攞水,但係明明有收加一喎…
枱上食物未食完,侍應問都唔問一下,就一手收起左😵
整個用餐過程完全沒有服務可言👎🏻
唔明點解open rice咁多讚🤔

總括嚟講,想飲咖啡可以~
享受食物同服務有更加好既選擇!
2023-03-07 157 浏览
時代廣場新開冇耐日系餐廳 晚餐時間大概7點 唔使等位就可以入坐 用餐時間90分鐘 店內裝修佈置好木系簡潔安排左坐係一個小角落 細圓枱 長櫈有背枕成個場都多客但環境又唔會嘈 感覺幾舒服我地兩人叫左個3款套+4款套分別有沙律 小食 肉類 主食每個套餐都會包一碗麵豉湯同少少泡菜上到黎好似定食咁 好精緻 特別係紅色小煲裝住既西班牙腸同豬肩肉 cute炸雞配泡菜蛋黃醬可以一試炸芝士泡菜飯團係有拉絲架越光米飯+溫泉蛋冇得輸後面我仲加左佢個homemade tiramisu賣相好吸引精緻 味道較濃咖啡酒味如果可以creamy啲會更好味
時代廣場新開冇耐日系餐廳

後面我仲加左佢個homemade tiramisu

賣相好吸引精緻 味道較濃咖啡酒味
如果可以creamy啲會更好味
2023-03-04 2704 浏览
每次都有驚喜的 sᴇɴsᴜ 繼上次進駐 sᴏɢᴏ這次在 ᴛɪᴍᴇs sǫᴜᴀʀᴇ 開分店了跟其他分店風格不一樣時代廣場店走柔和的 ᴡᴀʙɪ-sᴀʙɪ 侘寂風大量木系傢私 環境很舒適餐牌也有大革新 保留西日 ғᴜsɪᴏɴ 特色之餘 亦新增日式定食的 ᴄʀᴇᴀᴛᴇ ʏᴏᴜʀ ᴏᴡɴ 自選餐點質素蠻有驚喜𓋪 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵𝘦 𝘠𝘰𝘶𝘳 𝘖𝘸𝘯 - 紅菜頭 藜麥沙律 蕃茄沙律醬- 𝘴𝘦𝘯𝘴𝘶 脆炸雞件- 煎安格斯澳洲封門柳- 炸芝士泡菜飯糰全部都附上湯跟小漬物 整個餐超豐富爽口紅菜頭沙律前菜 伴上蛋黃醬雞塊小食封門柳軟嫩不柴 拉絲芝士泡菜飯糰微辛帶驚喜 𓋪 石蝦天婦羅 香蒜蛋黃醬蝦子口感彈牙 香蒜蛋黃醬裹著整隻蝦每口都有惹味的醬汁𓋪 北海道帶子 牛油果蕃茄醬 酸種多士面頭帶子鮮甜甘口 微微鹹香的煙肉片煙軔的酸種多士配開胃牛油果蕃茄醬𓎺 白桃烏龍拿鐵𓎺 焙茶拿鐵除了有幾款烏龍茶 還有烏龍拿鐵用上精選茶葉跟日本𝟺.𝟹牛奶調配鮮打泡沫白桃烏龍拿鐵聞上去有香濃的桃香喝上去奶味突出 茶味較清香 :看到不少客人點了的自家製 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 甜品很精美耶 小可惜這次吃不下
每次都有驚喜的 sᴇɴsᴜ 繼上次進駐 sᴏɢᴏ
喝上去奶味突出 茶味較清香 :

看到不少客人點了的自家製 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 甜品
很精美耶 小可惜這次吃不下
2023-02-25
Sensu既第五間分店坐落於時代廣場🙈裝潢走侘寂風格 以柔和大地色為主門口位影相仲好靚添📸️牆身同傢俬都頗有質感 成個格局都唔似商場既餐廳食物種類幾多元化 尤其係素食同生酮既種類都不少👍🏻.🔸Create Your Own Menu $158🔸包Appetizer + Snack + Main + Side 各揀一▪️羽衣甘藍大蝦沙律 (+$12)▫️火炙吞拿魚▪️煎澳洲安格斯封門柳 (+$38)▫️櫻花蝦涼拌麻辣蒟蒻麵每項都有四至五款任意配搭 好多都好吸引封門柳牛味濃郁 有咬口得嚟唔會太韌蒟蒻麵感覺較清新輕盈 整體賣相精緻不過大食之人就未必夠飽.🔸北海道帶子 . 煙肉 . 牛油果蕃茄醬 . 酸種吐司 $128🔸共有三粒帶子 帶子煎得幾香 味道鮮甜仲配埋煙肉同牛油果 相當足料麵包夾雜奇亞籽同芝麻 咬落鬆軟得嚟帶點口感.🔸石蝦天婦羅 $108🔸蝦肉爽口彈牙 炸粉唔會太厚預先mix埋香蒜蛋黃醬好惹味.🔸白桃烏龍拿鐵 $40🔸凍既白桃烏龍奶茶喺台飲店就飲得多原來熱既更好飲 茶味好突出好香入口順滑 唔會好似抹茶或焙茶拿鐵咁帶粉感 好好飲!朵玫瑰花飲到一半都仲keep到.🔸Mocha $43🔸不得不讚呢度
Sensu既第五間分店坐落於時代廣場🙈
裝潢走侘寂風格 以柔和大地色為主
門口位影相仲好靚添📸️
牆身同傢俬都頗有質感 成個格局都唔似商場既餐廳
食物種類幾多元化 尤其係素食同生酮既種類都不少👍🏻

🔸Create Your Own Menu $158🔸
▪️羽衣甘藍大蝦沙律 (+$12)
▫️火炙吞拿魚
▪️煎澳洲安格斯封門柳 (+$38)
▫️櫻花蝦涼拌麻辣蒟蒻麵

預先mix埋香蒜蛋黃醬好惹味

🔸白桃烏龍拿鐵 $40🔸
凍既白桃烏龍奶茶喺台飲店就飲得多
原來熱既更好飲 茶味好突出好香
入口順滑 唔會好似抹茶或焙茶拿鐵咁帶粉感 好好飲!
朵玫瑰花飲到一半都仲keep到

🔸Mocha $43🔸
不得不讚呢度既拉花真係拉得好靚
係隻好得意嘅松鼠仔! 🐿️
日西式咖啡店✨SENSU,又開新店啦!!! 新店在銅鑼灣,是品牌在銅鑼灣的第二間店啦,真厲害💕。新餐廳以侘寂為主題,著重單純的本質和自然的不完美。裝潢特別,以素色為主調,有少許植物點綴,好適合打卡呀😆! 「 ᴄʀᴇᴀᴛᴇ ʏᴏᴜʀ ᴏᴡɴ ᴍᴇɴᴜ🍽️$158 」 大家可以自選4款食物,我選了羽衣甘藍沙律🥬、石蝦天婦羅🍤、煎澳洲安格斯封門柳🥩 及 炸芝士泡菜飯團🍙。天婦羅調味不錯,蝦肉彈牙。封門柳肉嫩多汁,配上青醬和紅酒燒肉汁,不錯。炸飯團則最有驚喜😍,外脆內有芝士,好吃~ 「 紅菜頭藜麥沙律🥗$88 」 沙律頗大碗,味道不俗,好健康哦~ 「 北海道帶子煙肉牛油果蕃茄醬吐司🥪$128 」 我很愛吃酸種吐司,面層放有3件煎帶子、脆煙肉🥓和滿滿的牛油果醬,做早餐一流
日西式咖啡店✨SENSU,又開新店啦!!!
 新店在銅鑼灣,是品牌在銅鑼灣的第二間店啦,真厲害💕。
新餐廳以侘寂為主題,著重單純的本質和自然的不完美。
裝潢特別,以素色為主調,有少許植物點綴,好適合打卡呀😆!
「 ᴄʀᴇᴀᴛᴇ ʏᴏᴜʀ ᴏᴡɴ ᴍᴇɴᴜ🍽️$158

「 紅菜頭藜麥沙律🥗$88 」

沙律頗大碗,味道不俗,好健康哦~
「 北海道帶子煙肉牛油果蕃茄醬吐司🥪$128 」

2023-02-18
2023-02-23 167 浏览
SENSU opens the fifth branch at Causeway Bay with Wabi-sabi aesthetic concept and serves exclusively fine selection of tea imported from Japan and Taiwan.挺喜歡SENSU第五間新分店的概念以著重單純的本質和自然的不完美「侘寂」作主題更引入茶道元素,嚴選日本及台灣的優質茶葉在這裡嘆一嘆茶,吃一份簡單套餐都很不錯食物味道有驚喜,賣相亦精緻說真的,比起其他分店我更喜歡這裡

挺喜歡SENSU第五間新分店的概念
以著重單純的本質和自然的不完美「侘寂」作主題
更引入茶道元素,嚴選日本及台灣的優質茶葉
在這裡嘆一嘆茶,吃一份簡單套餐都很不錯

食物味道有驚喜,賣相亦精緻

說真的,比起其他分店我更喜歡這裡

2023-02-22 126 浏览
Sensu開左全新概念店係時代廣場 以侘寂作主題 成間鋪頭都用木同大自然做主調 好啱過黎打卡🪵 自選套餐好多選擇 炸芝士泡菜飯糰好韓風 煎到半生熟既封門柳鎖住左肉汁 配上特別調製既青醬同紅酒汁好夾(๑˃̵ᴗ˂̵)و 另外試左幾款小食 個人鍾情於石蝦天婦羅 新鮮炸起 配埋香蒜蛋黃醬係昇華左 蝦都好新鮮好好食🍤呢到有茶元素既野飲都好正 冷泡茶茶味香醇而回甘 hojicha latte有啖啖茶香而唔會太甜🍵 最後一定要試甜品affogato 我揀左焙茶味 淋上牛奶雪糕一齊食係停唔到口 ☻ 價錢進取左少少 份量亦小巧精緻 但追求慢活同搵個地方chill下傾下計 呢到不失為好選擇🪐
Sensu開左全新概念店係時代廣場

石蝦天婦羅配香蒜蛋黃醬

呢到有茶元素既野飲都好正
冷泡茶茶味香醇而回甘
hojicha latte有啖啖茶香而唔會太甜🍵
焙茶拿鐵 (熱)

最後一定要試甜品affogato 我揀左焙茶味

北海道帶子、煙肉、牛油果蕃茄醬配酸種吐司
2023-02-16
煎澳洲安格斯封門柳配阿根廷青醬及紅酒燒肉汁
石蝦天婦羅配香蒜蛋黃醬
焙茶拿鐵 (熱)
焙茶Affogato
北海道帶子、煙肉、牛油果蕃茄醬配酸種吐司
2023-02-22 109 浏览
選擇此店係因為呢間店可以用到時代廣場嘅$50優惠券😁 進入餐廳就有一種好relax嘅感覺。我們二人點了一個套餐,另加炸番薯條黑松露醬,及兩杯烏龍茶。食物有水準,勁有誠意嘅係所有嘅碗碟都係熱辣辣的👍🏻
2023-02-22
用餐优惠
優惠券
𝖲𝖾𝗇𝗌𝗎又開了新分店~今次的風格和之前的店很不一樣 走的是日系侘寂風🇯🇵每個角落也可以打卡拍照呢📸同朋友叫左佢地嘅𝙲𝚛𝚎𝚊𝚝𝚎 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚘𝚠𝚗 𝚖𝚎𝚗𝚞🍽️再額外加左𝟸樣野~▫️𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛• Tuna Tataki. Cajun Mayonnaise $32魚味蠻香的 醬料也沒有搶味~• Japanese Pumpkin. Buckwheat Salad. Almond. Honey Yoghurt $25蠻驚喜的味道耶 南瓜味香~• SENSU Fried Chicken. Kimchi Mayonnaise $38炸雞蠻好吃的🍗 但泡菜味不太出~▫️𝙼𝚊𝚒𝚗Seared Australia Angus Hanger. Chimichurri. Red Wine Sauce $148牛肉挺軟腍 牛味也充足~我自己覺得這個蠻好吃!▫️𝚂𝚒𝚍𝚎Guanciale. Sage Cream Sauce. Linguine $32意粉軟硬度剛好 但覺得醬汁可以味道濃郁一點~▫️Seared Hokkaido Scallop. Bacon. Guacamole. Sourdough Toast $
𝖲𝖾𝗇𝗌𝗎又開了新分店~
今次的風格和之前的店很不一樣 走的是日系侘寂風🇯🇵
每個角落也可以打卡拍照呢📸

再額外加左𝟸樣野~

▫️𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛
魚味蠻香的 醬料也沒有搶味~
Tuna Tataki. Cajun Mayonnaise

蠻驚喜的味道耶 南瓜味香~

炸雞蠻好吃的🍗 但泡菜味不太出~

▫️𝙼𝚊𝚒𝚗
牛肉挺軟腍 牛味也充足~
我自己覺得這個蠻好吃!

▫️𝚂𝚒𝚍𝚎
意粉軟硬度剛好 但覺得醬汁可以味道濃郁一點~

▫️Seared Hokkaido Scallop. Bacon. Guacamole. Sourdough Toast $108
帶子鮮甜 牛油果蕃茄醬份量也蠻多的!🥑

Follow hk.foodmap for more food review🤍

▫️ Tempura Rock Shrimp. Spicy Aioli $108
微辣很惹味的小吃🍤

▫️White Peach Oolong $35
朋友說茶味很香 好喝~
White Peach Oolong

▫️Hojicha latte $40
茶味濃郁 入口也蠻滑的~帶點回甘!
Hojicha  latte

總括來說食物味道不錯~
環境也好拍!

White Peach Oolong